Aké nové slúchadlá?
Re: Aké nové slúchadlá?
Existuje na sk pripadne Cz niekto kto sa specializuje na výmenu kabelaze do sluchadiel?
- Ryan Giggs
- VIP
Vymenia ti to v kazdom radioamaterovi.
Nie, nie je tam DAC. USB-C priamo obsahuje audio vystup.Ryan Giggs napísal: ↑22 apr 2023, 13:16 Kedže je tam DAC, tak to samozrejme jedno nie je. Rozdiely su veľke.
- Ryan Giggs
- VIP
Ten zvukovy vystup (analogovy) ale musi niečo z digitalnych dat premeniť na analogovy zvuk. A to niečo je DAC.
Ano, v mobile.
- Ryan Giggs
- VIP
Z mobilu lezu digitalne data.
je pravda ze cez usb-c vies posielat aj analogovy signal link ale Ryan ma pravdu ze absolutna vacsina usb-c sluchadiel ma DAC v sebe a z telefonu idu data digitalne.
nedavno som si to trochu studoval pretoze som prave chcel zistit ci dokazes telefon/tablet pripojit k pocitacu (cez usb) aby hral cez PC repraky.
nedavno som si to trochu studoval pretoze som prave chcel zistit ci dokazes telefon/tablet pripojit k pocitacu (cez usb) aby hral cez PC repraky.
- Ryan Giggs
- VIP
Ja som naozaj nevidel usb C - jack kabel, ktory by nemal DSP a DAC. Cim netvrdim, ze taky neexistuje, ale naozaj si to neviem predstavit ako by to mohlo fungovat.
z toho linku co som sem daval:
viac menej to mas potom to iste ako jack.USB Type-C audio connections don’t actually have to be digital: you can actually get analog audio out too. The USB standard also supports “Audio Accessory Mode”, whereby the D+/D- pins switch roles to support analog audio signals—again, this isn’t new to USB Type-C. Many phones with and without the new connector are designed to handle the negative voltage swing of the analog audio signal. Accessory Mode is popular with older USB audio dock devices and the Android Open Accessory Protocol 2.0 with audio support has been around since Android 4.1.
- Ryan Giggs
- VIP
Uplne to iste to nie je, kedze je to z viacerych pricin problematicke (kompatibilita, rusenie signalu atd.). Je to horsie ako zle.
Preto ma drviva vacsina normalnych redukcii (usbc-jack) implementovany DSP a DAC.
Urcite sa najdu aj bez, ale toto nechces.
Ostatne, pisu ti to aj v tom linku co tu postujes, ze toto je vsetko len nie dobre.
Preto ma drviva vacsina normalnych redukcii (usbc-jack) implementovany DSP a DAC.
Urcite sa najdu aj bez, ale toto nechces.
Ostatne, pisu ti to aj v tom linku co tu postujes, ze toto je vsetko len nie dobre.
ja s tym uplne suhlasim.
sem som to daval len na upresnenie ze technicky to mozne je. tak ako na jack potrebujes 2 kontakty, tak vie USB svoje dva signalne kontakty vyuzit na transfer analogoveho audia.
sem som to daval len na upresnenie ze technicky to mozne je. tak ako na jack potrebujes 2 kontakty, tak vie USB svoje dva signalne kontakty vyuzit na transfer analogoveho audia.
- nejakymarko
- Addict
Páni, poradteprosím nejaké špunty s čo najlepším noise cancelingom. Momentálne skúšam Bowers & Wilkins Pi7 S2 a nie je to úplne ono.
Sú v tomto smere ospevované Sony WF-1000XM4 lepšia voľba? Prípade airpods pro?
Ďakujem
Sú v tomto smere ospevované Sony WF-1000XM4 lepšia voľba? Prípade airpods pro?
Ďakujem
- Ryan Giggs
- VIP
Tak u špuntov je to ťažko zavisle aj od nastavcov. Sony môžeš skusiť. Najväčšie skusenosti s ANC ma asi Bose, tak možno by som skusil aj tie.
- nejakymarko
- Addict
Nejaký konkrétny model vieš odporučiť?
- Ryan Giggs
- VIP
Quietcomfort earbuds 2 alebo aj tie Sony.
Tak za mňa AirPods Pro 2. ANC je topka a transparency tiež + ak máš iphone tak mimi hearning test a nastav si prispôsobenie zvuku na svoj audiogram
XM4 boli fajn aj zvukovo boli fajn oproti Pro 1 ale táto druhá generácia ich v pohode zotrie.
XM4 boli fajn aj zvukovo boli fajn oproti Pro 1 ale táto druhá generácia ich v pohode zotrie.
Ak chceš štuple tak AirPods Pro 2 aj Sony WF-1000XM4 sú dobrá voľba, ale skúsil by som obe ak máš možnosť, ktoré ti lepšie sedia v ušiach, hlavne ak chceš robiť šport s nimi. Mne dosť vypadávali štuple z uší a radšej som potom zobral veľké cez hlavu Sony XM5.
Ahojte. Hľadám overear headset primárne na pozeranie filmov a nejaké to hranie na ps5 do 70-80 €. Včera som zakúpil ps sony pulse 3d ale nie som spokojný s tým ako mi sedia na hlave a zvuk mi príde tiež nič moc aj vzhľadom na 7,1 ktoré je tak ospevované ´.. viete. I niečo poradiť? Môžu byt aj káblové. Vďaka
- Ryan Giggs
- VIP
Buď HyperX Cloud II, alebo Beyerdynamic MMX 100, na alze za nejakych 87€.
Trosku mimo sluchatok ale chcel by som vyriesit jeden moj 'problem'. K PC mam pripojeny sluchadlovy DAC cez USB do neho pichnute sluchadla.
Teraz k sluchadlam mam aj kabel s mikrofonom a je to na 4 pol jacku, ktory viem rozvetvit Y-redukciou - lenze - akonahle to rozdelim a zapojim sluchadlovy jack do DAC a mikrofonovy jack do onboard zvukovky v PC tak do sluchatok ide extremny šum.
Chcel by som si kupit normalny headset ako napr. tie Beyer MMX100 ale bojim sa, ze budem na tom istom.
Tie konkretne teda ak spravne rozumiem maju aj priamo USB konektivitu, to by som vsak vobec nevedel pripojit k DAC. Alternativne jack kabel, tam mam zase obavu zo šumu.
Aktualne to mam vyriesene tak, ze som kupil lacny LAV mikrofon zvlast ktory je skvely a je samotny zapojeny do onboard mic vstupu a az na velmi drobny biely sum v tichu je v pohode, len ma serie ze mam dva zvlast kable jeden ide z DAC a jeden zozadu a hoci mam mikrofon pripnuty na kabli od sluchatok, nie je to moc komfortne a uz mam tych kablov plne zuby, chcel by som nejake elegantnejsie riesenie.
Teraz k sluchadlam mam aj kabel s mikrofonom a je to na 4 pol jacku, ktory viem rozvetvit Y-redukciou - lenze - akonahle to rozdelim a zapojim sluchadlovy jack do DAC a mikrofonovy jack do onboard zvukovky v PC tak do sluchatok ide extremny šum.
Chcel by som si kupit normalny headset ako napr. tie Beyer MMX100 ale bojim sa, ze budem na tom istom.
Tie konkretne teda ak spravne rozumiem maju aj priamo USB konektivitu, to by som vsak vobec nevedel pripojit k DAC. Alternativne jack kabel, tam mam zase obavu zo šumu.
Aktualne to mam vyriesene tak, ze som kupil lacny LAV mikrofon zvlast ktory je skvely a je samotny zapojeny do onboard mic vstupu a az na velmi drobny biely sum v tichu je v pohode, len ma serie ze mam dva zvlast kable jeden ide z DAC a jeden zozadu a hoci mam mikrofon pripnuty na kabli od sluchatok, nie je to moc komfortne a uz mam tych kablov plne zuby, chcel by som nejake elegantnejsie riesenie.