Aké nové slúchadlá?
- Ryan Giggs
- VIP
Re: Aké nové slúchadlá?
MMX 100 nemaju USB. USB maju MMX 150.
Nemaš na tom DACe opticky vstup?
Nemaš na tom DACe opticky vstup?
Nemam, je to lacina FiiO E10K ale zvykol som si na neho a sedi mi, rad by som ho v tej rovnici nechal a nemenil
- Ryan Giggs
- VIP
To vyzera na zemnu slučku. Tam mi napada snaď len galvanicky oddeľovač. Ak teda nechceš nič meniť.
- starysomar
- Hardcore addict
To by bol brum, nie šum. Možno nastavenie vo Windowse, pri ktorom je mikrofón "počúvaný" slúchadlami a ešte pravdepodobnejšie je, že indukciou do mikrofónovej časti kábla prenikajú rušenia, ktoré produkuje DAC.
Sluchadla zvlast (cez DAC) super.
Mikrofon (sluchadlovy) zvlast cez onboard super.
Rozdeleny 4-pol zo sluchadiel a zapojene sluchadla do DAC a mikrofon do onboard sucasne - velmi intenzivny sum/brum/bzukot/neviemako to spravne popisat .
Ale oddeleny solo mikrofon a samostatne sluchadla zapojene do DAC su ok.
Ked rozdelujem ten 4-pol na 2x 3-pol stale musia mat spolocne uzemnenie takze tam pravdepodobne bude vznikat ta slucka.
Ten galvanicky oddelovac by sa ako prakticky mal nasadit, neexistuje nejake moderne riesenie, ze by to bolo v ramci napr. usb kabla?
Alebo neexistuje nieco ako min-dac pre mikrofon, ze by som mal aj mikrofon zapojeny cez USB interface?
Nasiel som taketo volaco ale dpc dalsia skatulka ugh https://hifimediy.com/product/usb-isolator/
Mikrofon (sluchadlovy) zvlast cez onboard super.
Rozdeleny 4-pol zo sluchadiel a zapojene sluchadla do DAC a mikrofon do onboard sucasne - velmi intenzivny sum/brum/bzukot/neviemako to spravne popisat .
Ale oddeleny solo mikrofon a samostatne sluchadla zapojene do DAC su ok.
Ked rozdelujem ten 4-pol na 2x 3-pol stale musia mat spolocne uzemnenie takze tam pravdepodobne bude vznikat ta slucka.
Ten galvanicky oddelovac by sa ako prakticky mal nasadit, neexistuje nejake moderne riesenie, ze by to bolo v ramci napr. usb kabla?
Alebo neexistuje nieco ako min-dac pre mikrofon, ze by som mal aj mikrofon zapojeny cez USB interface?
Nasiel som taketo volaco ale dpc dalsia skatulka ugh https://hifimediy.com/product/usb-isolator/
zdravim chcem sa spýtať na skusenosti s dunu sa6, je to take dobre alebo sa da zohnať niečo podobne za rozumnejšiu cenu ? dakujem
- Ryan Giggs
- VIP
Ak si uzrozumeny s faktom, že ide o sluchadla s tlakovymi meničmi, tak v ramci tejto kategorie a ceny patria k tomu najlepšiemu. Nie každemu však vyhovuje taky špecificky zvuk. V opačnom pripade by som skôr uvažoval o nejakych hybridoch.
moc sa do toho nevyznam vieš mi to v skratke vysvetliť tie tlakove meniče ? a priklad na tie hybridy dakujem
- starysomar
- Hardcore addict
...a ak si uzrozumený s faktom, že majú podstatne horší priebeh frekvenčnej krivky, než mnohé iné slúchadlá za desatinu ceny a menej.
Čoraz viac predáva vzhľad - a drísty
Nápoveda - Google - "niečo measurements". No a trochu vedieť v tých grafoch čítať, čo je čo a čo to znamená.
Obecne platí, že v počuteľnom pásme (20Hz-20kHz) by tá krivka mala byť čím rovnejšia. Aspoň by nemala spadávať o desiatky decibelov...
A ak...niekto tvrdí, že počuje 5-7Hz a/alebo 30-40kHz - treba mu doporučiť vyšetrenie - nie na ORL - u dobrého psychiatra.
Čoraz viac predáva vzhľad - a drísty
Nápoveda - Google - "niečo measurements". No a trochu vedieť v tých grafoch čítať, čo je čo a čo to znamená.
Obecne platí, že v počuteľnom pásme (20Hz-20kHz) by tá krivka mala byť čím rovnejšia. Aspoň by nemala spadávať o desiatky decibelov...
A ak...niekto tvrdí, že počuje 5-7Hz a/alebo 30-40kHz - treba mu doporučiť vyšetrenie - nie na ORL - u dobrého psychiatra.
- Ryan Giggs
- VIP
Oproti dynamickemu menicu maju taky uzsi, menej objemny a menej uderny bas. Zato je ale rychlejsi, s lepsou kontrolou. Ma to proste svoj specificky charakter. Vsetko ma pre a proti. Ale pre vacsinu beznej populacie nie su basy z tlakovych menicov uplne to prave orechove. Zalezi od typu muziky aka sa pocuva.
Hybridne sluchadla su take kde sa o bas stara dynamicky menic a o zvysok spektra tlakove, resp. elektrostaticke.
Pripadne je aktualne hype jednomenicovych sluchadiel z modernych materialov (grafen, berylium...).
Z tych viacmenicovych by som v tejto cenovke pozrel napr. Fiio FH9 (kupitelne aj u nas), Thieaudio Oracle, Tansio Mirai.
A este velmi podstatna otazka. Z coho to budes pocuvat?
najskor z mobilu
- Ryan Giggs
- VIP
To je prave problem. Mobil ti take sluchadla nenakrmi. To nema zmysel davat tolko penazi za sluchadla a potom ich krmit z mobilu.
Ahoj, rychla otazka, lacne a dobre in ear wireless sluchadla okolo 30e na hudbu a yt? spominal si edifier x3, natrafil som aj soundcore p2 mini (https://www.aliexpress.com/item/1005002744574306.html) poznas ich? co by si odporucil?
- Ryan Giggs
- VIP
Ak chceš slušny zvuk, tak nejake KZ alebo CCA.
Nezalezi az tak na zvuku, skor vydrz, bez kablu a pohodlne, tieto co si poslal sa bojim ze mi nesadnu
Dikes za link, vidim to medzi edifier x3 a soundcore a20i ale neviem si vybrat
- Ryan Giggs
- VIP
Exifier ma lepsi zvuk. Pohodlie, to ti neporadi nikto a vydrz si vies zistit.
pozri este na tieto:
https://www.scarbir.com/tws/soundpeats-sonic-review
mam ich doma, manzelka ich pouziva denne. za mna najvacsia vyhoda ze maju fyzicke tlacidla. uz aj zena si na to zvykla a minule som jej dal ine a stazovala sa ze dotykove ovladanie je naprd. a je to uplna pravda, akonahle chces sluchadla vybrat z ucha, viac zatlacit do ucha, ci poupravit tak riskujes ze to bude zaregistrovane ako dotyk. tiez nemas ziadnu odozvu.
nevadi mi to na vacsich sluchadlach alebo sluchadlach "na palicke" lebo tam ich vies chytat aj bez toho aby si chytal dotykovu plochu.
a soundpeats su moja oblubena budget znacka, mam niekolko modelov a vsetky su zvukovo dostatocne (na tu cenu) a maju aptX.
Autoeditácia príspevku po 25 sek:
a v pohode ich kupis aj na slovensku.
https://www.scarbir.com/tws/soundpeats-sonic-review
mam ich doma, manzelka ich pouziva denne. za mna najvacsia vyhoda ze maju fyzicke tlacidla. uz aj zena si na to zvykla a minule som jej dal ine a stazovala sa ze dotykove ovladanie je naprd. a je to uplna pravda, akonahle chces sluchadla vybrat z ucha, viac zatlacit do ucha, ci poupravit tak riskujes ze to bude zaregistrovane ako dotyk. tiez nemas ziadnu odozvu.
nevadi mi to na vacsich sluchadlach alebo sluchadlach "na palicke" lebo tam ich vies chytat aj bez toho aby si chytal dotykovu plochu.
a soundpeats su moja oblubena budget znacka, mam niekolko modelov a vsetky su zvukovo dostatocne (na tu cenu) a maju aptX.
Autoeditácia príspevku po 25 sek:
a v pohode ich kupis aj na slovensku.
Nie zle ale stoja uz 50e, skor mozno este Free2 Classic, poznas?