Aké nové slúchadlá?
-
- Amateur
Aké nové slúchadlá?
Nazdar,potreboval by som poradiť pri kúpe nových slúchadiel,najlepšie by bolo asi tzv "štuple" ktoré by mali super zvuk,počúvam metal/rock najviac. max 25 EUR. Na čo sa mám zamerať? Diky moc vopred
Re: Aké nové slúchadlá?
na temy, ktore tu uz su kazda tema, ktora sa toci okolo stupli dospeje nakoniec k tomu, ze najlepsie su jays
- Ryan Giggs
- VIP
Super zvuk za 25€? Nechces nahodou vela?
jays najlepsie nie su, je to len jedna z moznosti.
Pozri Audio-Technica ATH-CKM303M, Soundmagic PL21, a-jays one, jivo elements.
jays najlepsie nie su, je to len jedna z moznosti.
Pozri Audio-Technica ATH-CKM303M, Soundmagic PL21, a-jays one, jivo elements.
-
- Amateur
Diky moc
Zdravim, rozmyslam nad niecim novym.....do oka mi padli spominane Soundmagic PL21 no cital som ze su dost prebasovane co by pri pocuvani rock-ovej hudby mohlo trocha vadit, alebo nie ?
dalej by ma zaujmal nazor aj na tieto
AKG K 330 (no otazna je dostupnost)
alebo
AKG K321
dalej by ma zaujmal nazor aj na tieto
AKG K 330 (no otazna je dostupnost)
alebo
AKG K321
- Ryan Giggs
- VIP
PL21 a prebasovane? To ani nie. Prebasovane su keď tak PL11.
Špunty od AKG nie su ničim zaujimave. Neurazia, ale nie su ani nič extra.
Neviem aky maš cenovy limit, ale pokiaľ chceš v tejto kategorii vyrovnany zvuk, tak Soundmagic E30, PL30, PL50 alebo Vsonic R02 (GR02). Vyhoda tychto čiňanov (okrem zvuku) oproti napr. AKG či inym europskym vyrobcom je oveľa bohatšie prislušenstvo a kvalita prevedenia.
Špunty od AKG nie su ničim zaujimave. Neurazia, ale nie su ani nič extra.
Neviem aky maš cenovy limit, ale pokiaľ chceš v tejto kategorii vyrovnany zvuk, tak Soundmagic E30, PL30, PL50 alebo Vsonic R02 (GR02). Vyhoda tychto čiňanov (okrem zvuku) oproti napr. AKG či inym europskym vyrobcom je oveľa bohatšie prislušenstvo a kvalita prevedenia.
limit je cca tych 20-30 eur...
tie PL21 by bola potom dobra volba ?
pretoze tie co si postol su skoro vsade uz nedostupne....
Mal som K 330, hrajú pekne, tých bassov tam nie je nejak extrémne veľa čo je dobré, pretože neprehlušia zvyšok. Koniec koncov môžeš si to upraviť v ekvalizéri. Sú ľahké, a ohybné, v kľude môžeš s nimi spať alebo robiť čokoľvek iné ani nevieš, že ich máš v ušiach. Tlmia výborne, napr. v autobuse mi stačil zvuk na 30% a nepočul som takmer nič. Pár krát sa mi stalo, že ma na ulici prešlo auto, lebo som nič nepočul
Značnou nevýhodou, alebo aj výhodou ako pre koho, je krátky kábel len 1m. Mal som to z vrecka do uší tak akurát na tesno, vyššiemu človeku ako nejakých 185cm to nemusí dosiahnuť.
Za tú cenu zvuk veĺmi príjemný, počúval som na tom viac menej len metalovú hudbu a nemôžem sa sťažovať. Basy ako som vravel sú fajn, spev nebol zatlačený v pozadí, takže to tiež hodnotím kladne. nebyť toho, že sa pokazia z čoho bol prekvapený aj samotný predajca v obchode, tak by som si nové nekúpil určite.
Značnou nevýhodou, alebo aj výhodou ako pre koho, je krátky kábel len 1m. Mal som to z vrecka do uší tak akurát na tesno, vyššiemu človeku ako nejakých 185cm to nemusí dosiahnuť.
Za tú cenu zvuk veĺmi príjemný, počúval som na tom viac menej len metalovú hudbu a nemôžem sa sťažovať. Basy ako som vravel sú fajn, spev nebol zatlačený v pozadí, takže to tiež hodnotím kladne. nebyť toho, že sa pokazia z čoho bol prekvapený aj samotný predajca v obchode, tak by som si nové nekúpil určite.
- Ryan Giggs
- VIP
Skôr by som odporučil E30. Sice su 10€ nad rozpočet (na hifisluchadla.sk), ale zvukovo su ďalej ako PL21. Veľke plus je kabel za uchom, takže nemaju žiaden mikrofonny efekt a je to oveľa pohodlnejši spôsob nosenia. Ak je to už ale veľa, tak aj PL21 je fajn voľba.h.olub napísal:limit je cca tych 20-30 eur...
Ktoré slúchadlá by ste mi poradili? Rozhodujem sa medzi AKG K518DJ, KOSS UR40 alebo či si priplatím za AKG K540. Chcem to na počúvanie do vlaku alebo autobusu.
- Ryan Giggs
- VIP
K540 su sice vyborne, ale su otvorene a izoluju minimalne. Cestujuci budu počuvať s tebou. UR40 detto. K 518 su prebasovane a nanajvyš nepohodlne, maju veľky pritlak na uši.
Najlepšie nejake uzavrete prenosne, pripadne uzavrete domace. Zaleži na cenovom limite a na tom, ake veľke sluchadla si ochotny so sebou vlačiť.
Veľa dobrych prenosnych modelov ma Audio-Technica, ATH-SJ55, WS50, WS55, OR7 atd. AKG K 450, Sennheiser HD 228/229. Niečo s väčšimi rozmermi, medzi prenosnymi a domacimi Sennheiser PX360, Ultrasone HFI-450, z domacich napr. Shure SRH440.
Najlepšie nejake uzavrete prenosne, pripadne uzavrete domace. Zaleži na cenovom limite a na tom, ake veľke sluchadla si ochotny so sebou vlačiť.
Veľa dobrych prenosnych modelov ma Audio-Technica, ATH-SJ55, WS50, WS55, OR7 atd. AKG K 450, Sennheiser HD 228/229. Niečo s väčšimi rozmermi, medzi prenosnymi a domacimi Sennheiser PX360, Ultrasone HFI-450, z domacich napr. Shure SRH440.
K450 sa mi zdajú malé na uši aj keď zvuk podľa recenzií majú v tejto cene super. Dobre sú hodnotené aj tie Shure SHR440. Hm no bude to ťažké si vybrať tak aby som bol spokojný a ešte cena bola dobrá .
- Ryan Giggs
- VIP
Tak väčšina prenosnych je supraaural, ležia na uchu. Cirkumauralov (okolo ucha) je pomenej, napr. tir OR7 či Denony. To však automaticky neznamena, že supraaurali su nepohodlne alebo že to menej izoluje. Len pri tych domacich sluchadlach je treba počitať s väčšimi rozmermi, neskladnosťou, dlhym hrubym kablom.
Asi si kúpim tie AKG-čky. Len ich teraz majú vypredané.
Viete mi povedať, aký počuteľný rozdiel môže byť medzi a-JAYS One a a-JAYS Two? Oplatí sa dať o 20 EUR viac a kúpiť radšej Two ako One? Díkes.
- Ryan Giggs
- VIP
Dvojky maju o malicko lepsi zvuk a maju viac basov. Avsak ked uz priplatit, tak za nieco ine. Pozri napr. Soundmagic E10. Zvukovo a hlavne konstrukcne lepsie.
Je vlastne ten rozdiel počuteľný? Skúšal si to už? Myslím teraz medzi Jays One a Jays Two. Len Jays One si viem zohnať za dobrú cenu tak neviem ako..
- Ryan Giggs
- VIP
Premietat nejaky rozdiel do ceny sa neda. Je to individualne. Osobne som toho nazoru, ze sa vzdy oplati ist co najvyssie ako mi dovoluju financie. Kazdopadne, pre mna osobne uz maju Dvojky vela basu, takze by som do nich nesiel. Celkovo hraju ale o cosi lepsie.
Napriek tomu by som ti odporucil zvazit tie Soundmagicy, tie za tu cenu stoja, hraju lepsie ako ajays one aj two. A o kvalite konstrukcie sa ani bavit nejdem.
Alebo uz rovno nieco z dvojice Soundmagic PL50, Vsonic GR02. To je uz znacny posun v kvalite.
Napriek tomu by som ti odporucil zvazit tie Soundmagicy, tie za tu cenu stoja, hraju lepsie ako ajays one aj two. A o kvalite konstrukcie sa ani bavit nejdem.
Alebo uz rovno nieco z dvojice Soundmagic PL50, Vsonic GR02. To je uz znacny posun v kvalite.
Tie Soundmagic E10 neviem nikde nájsť, aj Heureka píše, že už sa nepredávajú. Aké by si mi poradil najlepšie slúchadlá do 22 EUR cca? Sú nejaké lepšie od tých Jays One v tejto hladine? Ide mi o dobré výšky, aby zasa neboli prebasované, ale aby neboli basy slabé. Díkes.
- Ryan Giggs
- VIP
Tie soundmagicy maju napr. na hifisluchadla.sk. Je to spolahlivy obchod. Na heureke vela obchodov nie je.
Nieco s vyskami v tejto cene toho asi nenajdes. a-jays su tiez basove sluchadla. S menej basmi a vyrovnanejsim zvukom su do 22€ snad len Soundmagic PL21.
Nieco s vyskami v tejto cene toho asi nenajdes. a-jays su tiez basove sluchadla. S menej basmi a vyrovnanejsim zvukom su do 22€ snad len Soundmagic PL21.