Elektromobil co si o nom myslite?
Re: Elektromobil co si o nom myslite?
early adopters
aj prve plazmy stali pol miliona korun, teraz ma metrove LCD kazdy
aj prve plazmy stali pol miliona korun, teraz ma metrove LCD kazdy
beardie - lebo nebola pasova vyroba a trebalo zaplatit vyvoj.
EV sa uz vyraba pasovo celkom dlho, aj ten vyvoj sa uz dost splatil (netvrdim ze cely) a stale je to drahe jak kokain
EV sa uz vyraba pasovo celkom dlho, aj ten vyvoj sa uz dost splatil (netvrdim ze cely) a stale je to drahe jak kokain
Ano, akurat vtedy nezakazali ostatnym pouzivat CRTcka
Inak cena EV aktualne stupa v podstate u kazdeho modelu. Ano, stupaju aj spalovaky, ale az na niektory vynimky imho stupaju tie EV este rychlejsie. A udajne je celkom problem pokryt potrebne mnozstva lithia, takze sa da cakat, ze ceny pojdu este vyssie.
Ale ano, nakoniec ich asi spalovaky dobehnu, no len vdaka nezmyselne vysokym daniam.
drahe su baterie, zbytok auta je velmi lacny, kedze je jednoduchsi ako non-EV
- starysomar
- Hardcore addict
Elektrická síť na Green Deal nestačí, Němcům tak budou omezovat tepelná čerpadla a nabíjení elektromobilů
https://echo24.cz/a/HnX3k/zpravy-ekonom ... d=19032221
https://echo24.cz/a/HnX3k/zpravy-ekonom ... d=19032221
- starysomar
- Hardcore addict
Ani slanú vodu moc nemilujú:
To video som videl už skôr. Neviem o čo presne tam ide, ale z videa vidieť, že na palube sú asi 30 rokov staré americké auta a nie moderne EV auta.
Potom sa čudujme, že ľudia veria všetkému bez overenia aj keď to nedáva logiku, či to ohýba fyziku
Potom sa čudujme, že ľudia veria všetkému bez overenia aj keď to nedáva logiku, či to ohýba fyziku
- starysomar
- Hardcore addict
Čo nevylučuje kontakt slanej vody s obyčajnými akumulátormi - že to nie sú moderné elektromobily je jasné každému, kto pozerá a uvažuje. Aj tak sa mi nezdá, že by to chytilo skrz vodu - skôr skrat v niektorom ate v prehnitej kabeláži a potom to už šlo zaradom.
Tak prečo si to dal do témy o elektromobiloch?
- guess.whoo
- Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
lebo Multipla by sa nechytila
Cauko, v juli budem mat na mesiac Cupru Born na testovanie. S nabijanim mam trocha gulas v hlave, je neskutocne vela poskytovatelov. Kedze autom budem jazdit v Rakusku a na Slovensku, musim mat jednu kartu od Rakuskeho poskytovatela a jednu od Slovenskeho? Alebo funguje napriklad Rakuska karta na ktorejkolvek nabijacke na Slovensku (predpokladam vacsia sadzba za kWh)?
co znamena "poskytovatelov"? to akoze nemozes len tak prist na nejaku benzinku / hocijake nabijacie miesto a nabit si to tam (a zaplatit)?
Urcite sa to da spravit, len mam obavy od toho, ze si vezmem kartu tu v Rakusku od najvacsieho poskytovatela s najviac dobijacimi stanicami v Rakusku a ked pojdem na Slovensko a zastavim sa pri mensej nabijacej stanici, ktora nebude mat zmluvu napr. s mojim poskytovatelom, tak nedobijem.
TO nefunguje tak, že prídeš, nabiješ, zaplatíš platobnou kartou a odchádzaš? Musíš mať nejakú špeciálnu kartu?
No ved prave o to ide, ze sa nevyznam, v mojom okoli nepoznam nikoho, kto by mal elektroauto a mohol sa spytat. Googlil som, ale je tolko moznosti, bud platis kartou od poskytovatela, na niektorych sa da platit telefonom, pripada mi to neskutocne komplikovane.
Jasne ze nie.. To by si nemohol ist do zahranica a nabijat auto Napr. v cr to bolo, ze za nejaky pausal si cez ČEZ mohol nabijat v ich nabijackach za lepsiu cenu. Par kw do mesiaca a kw navyse za lepsiu cenu. akoze lepsia cena. Ale mohol tam ist ktokolvek, len si nemal taku vyhodnu cenu. Keby si mal mat zmluvu s kazdou elektro nabijacou stanicou, tak elektro auta nema asi nik zatial.
-
- Addict
ak chces co najvacsiu siet a neriesit jednotlivych poskytovatelov, tak potrebujes nejaku kartu automobilky. Mozno ta Cupra nejaku bude mat. Ak nie, tak napr Skoda powerpass ti daju aj bez skodovky.
Mam elektro pol roka a mimo domu som nabijal asi 3x (cez ZSE drive a priamo na tesla nabke)
Mam elektro pol roka a mimo domu som nabijal asi 3x (cez ZSE drive a priamo na tesla nabke)
Tak auto bude 80% casu vo Viedni a vikendy doma na Slovensku.Je od Cupra predajcu vo Viedni, ale bez karty. Pri byte mam parkovaciu garaz kde je nastastie dost nabijaciek takisto po celej Viedni je ich mnoho. Starosti mi robi iba cesta domov, vlastne nabijanie na Slovensku.
- guess.whoo
- Redeemer
mas x appiek kde si vyklikas trasu a navedie ta podla toho kde su nabijacky. ukaze ti aj ake su tam a ake maju ceny. ak to mas na mesiac tak by som to nejako neprezival..nabijes to par krat
Tych nabijacich stanic na Slovensku je dostatok, islo mi skor o to, aby sa mi nestalo, ze pojdem k nejakej, prilozim napr. kartu od Rakuskeho poskytovatela a ta nebude podporovana, cize nenabijem.