Elektromobil co si o nom myslite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

oplatí sa podľa vás kúpiť elektromobil?

áno
25
25%
nie
40
39%
viac sa oplatí normálne
21
21%
neviem
16
16%

Celkom hlasov: 102

Používateľov profilový obrázok
hellwet
Star
Star

Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa hellwet »

Čaute čo si myslíte o elektromobile? Či sa to podľa vás oplatí kúpiť alebo nie? Ako podľa mňa je to celkom zaujímave auto nie je ho ani vôbec na ceste počuť, čo znamená, že sa za ním môžu otočiť aj ľudia :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Oplatiť sa podľa mňa ešte neoplatí. Predsa len je to ešte všetko drahé + " krátky" dojazd. Aby sa ti to oplatilo, musel by si najazdiť vééééľmi veľa km po meste.
Viezol som sa v Ampere vo fullke. Pohodlné - tiché, prekvapivo svižné. Ak sa ale zapracuje na lepšej výdrži (alebo na rýchlonabíjaní) + ceny trošku klesnú, nemal by som problém jazdiť na elektriku :lol:

//autoeditácia príspevku (31 Máj 2012, 18:51)
Alebo vyčekovať v elektre dáku k*rva dobrú zľavu na fest dlhý predlžovák :D
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

poznam cloveka co maju nissan leaf
a jak mi povedal ze to skarede auto stalo 40tisic euri tak dovi dopo :smt081 jedine interier ma pekny
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hlavne zalezi na tom, na aky ucel sa to auto kupuje. Ak niekto byva v meste a ma vlastnu garaz, tak sa elektromobil moze oplatit, pretoze dojazd staci aj s rezervou. Zmenit to mozu az novsie elektromobily, napriklad taky Tesla Model S, ktory ma mat dojazd cez 400 km, ale tam je aj cena trochu ina :) V sucasnosti je to vsak skor o imidzi, pretoze ak si vezmeme, ze za nejakych 5000 € sa uz da kupit slusne auto na LPG, tak elektromobily s cenami cez 30 000 (alebo kolko teraz stoja) nemaju sancu "zarobit" si na seba pocas celej svojej zivotnosti.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

NIE ... ked elektriku, tak z vodiku, alebo z vysokoefektivneho spalovacieho motora, ktory funguje, ako generator ... ale na tuzkove baterky nie :-)

na Temelín CEZ demonstrativne dodal jedneho elektro pažouta a furt stoji na chodniku pri zasuvke - jazdit som ho videl asi dva krat ...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Mal som na mesiac pozicany Auris Hybrid ... V meste na EV Mode cista radost. Robil som spotrebu okolo 4,1-4,8l/100km Akonahle som isiel na dialnicu, tak tam si potiahol standardnych 7,2l/100km.
Bolo to velmi sympaticke autko.
Teraz cakam kym bude dostupny Prius Plug-In Hybrid ktory elektrikou jazdi do 80km/h a dojazd ma do 50km co na Bratislavu uplne staci cisto elektricky.

Ja som celkovo za elektricke vozitka. Mam ten napad velmi rad, len musia zapracovat na kapacite bateriek. Ked si predstavim, ze by som zajazdil Bratislavu Prahu cisto na elektrike, tak uz len ta predstava je nadherna.
Tie standardne Full Hybridy (5-10km Elektrika) ma netahaju, ale tie LL Hybridy (50+ km Elektrika) su super.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ešte mi trochu vadí dizajn tých áut :D ako keby za každú cenu chceli byť iné ... Ampera, Prius, ...

Tento rok mali na autosalóne BA pred halou vystavený dáky pick-up s elektromotorom. Ukazovali to jednému staršiemu pánovi, vychvaľovali to autíčko do nebies.
Potom sa ich opýtal na dojazd. ... 50km! ... na plné ústa "J*bem ja také auto" :lol:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

A čo taký Citroën Survolt? Ten by si nechcel? :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp: ...auto ma vrcat, dymit a smrdiet, nie? :wink:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tie futuristicke dizajny mi k tym elektrickym autam a hybridom velmi nesedia :) inac som celkom za, v priuse sa mi celkom pacilo, auris a amperu by som si rad vyskusal :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Elektromobil som si ešte nikdy nevyskúšal.. ale už som si vyskúšal, aké to je ísť po tichom parkovisku a keď Vám zrazu úplne nečakane z radu áut vybehne veľké RX rovno pred Váš nos...

Snáď sa čoskoro stane elektromobil (alebo aspoň hybrid) cenovo dostupný aj pre bežného smrteľníka.. nie len pre nejaké firmy a verejnú správu v rámci reklamných kampaní elektrárni alebo automobiliek.

..a snáď nejak vyriešia aj tie tiché štarty.. či už klasickými pípatkami alebo imitáciou zvuku motora.. alebo melódiami na želanie.. hehe. :)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Syfon »

brm, nieco na tento styl nie? :D zvuk ako zo starej videohry

Mne osobne sa hybridy ani elektromobily nejak nepacia, ked som sa pred siedmymi rokmi viezol v priuse bol som z neho namakko ale uz ma to preslo :) Viac ako baterky ma zaujal vodikovy pohon, kazdopadne chce to este cas.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

videl som pekne video od TopGearu kde testovali 2 elektricke auta..
ja by som si to nevedel predstavit ani nahodou, ten pocit obmedzenia, musis kontrolovat dojazd kedze v BRITANII maju mizive pocty dobijacich stanic co my tu na SR :) mozno po case ked sa vyriesia stanice a rychlodobijanie mozno.. a dalsia nevyhoda je mala zivotnost baterii (myslim 5 rokov) a nova bateria vyjde aj 10 000€ co si pamatam :-)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Trussardi napísal:poznam cloveka co maju nissan leaf
a jak mi povedal ze to skarede auto stalo 40tisic euri tak dovi dopo :smt081 jedine interier ma pekny
Urcite sa oplati kupit elektromobil v krajine, kde je to podporovane statom.
Napr tu v Australii vychadza $59000, a v USA je to takmer polovica po odratani statneho prispevku (mozno aj cista polovica v nektorych statoch).
Viem si predstavit mat take auto doma, ale jedine ak by som mal na dome solarne kolektory, ktore by mi na neho vyrabali energiu.
Urcite je to velky uspech, ze sa konecne dostal poriadny elektromobil do masovej produkcie.
Myslim, ze aj vdaka tomuto bude vyvoj kvalitnejsich baterii napredovat rychlejsie, ako tomu bolo doteraz.
Verim tomu, ze do 7-8 rokov bude vlastnit elektromobil bezne.

Mam 2 kolegov, ktori su v poradovniku a vozia sa na leafoch. Kupili si to len preto, ze nevedia co s peniazmi, ale aj vdaka nim raz dufam budeme dychat na ulici cistejsi vzduch.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Phase napísal:videl som pekne video od TopGearu kde testovali 2 elektricke auta..
ja by som si to nevedel predstavit ani nahodou, ten pocit obmedzenia, musis kontrolovat dojazd kedze v BRITANII maju mizive pocty dobijacich stanic co my tu na SR :)
aj ja som to videl, dobijali ich niekde v kniznici pomocu predlzovaciek :D
inac najvacsi negativny faktor vraveli, ze nie je dojazd, ale zivotnost baterie, tusim iba 5-7 rokov a nova stoji neviem kolko tisic (tusim 10 tisic libier?)
inac v Kosiciach som videl dobijaciu stanicu tusim pre 2-3 auta, uz som tam videl aj nabijat Peugeot, konkretne pri Jakabovom palaci pri tom moste ku zeleznicnej stanici :)

TOP GEAR TEST - NISSAN LEAF / PEUGEOT iON čas 20:00
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

bateria nissanu ma zivotnost 10 rokov a to auto je robene na denny presun v ramci mesta, kde si auto dobijas vo vlasnom dome v garazi cez noc.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tiez si vzdy spomeniem na ten test v Top Gear-e :D
Elektro jedine na presun v meste. AJ tak je to ale drahe.

Este tomu je to aj dost neprirodzene, nepocut ten zvuk motora. jak v elektricke keby isiel.

robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

keby si to môžem dovoliť, tak okamžite idem do Fisker Karmy, síce je to skôr hybrid ale to auto sa nenormálne podarilo :) až na toho chlapíka, ktorému vraj z neho zhorel dom :D
ultimate222
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ultimate222 »

Podla mna este teraz sa to neoplati, pockal by som par rokov a mozno potom ked budu mat vyssi dojazd a nebude problem ich nabit za par minut na nejakej cerpacej stanici tak by som o tom porozmyslal.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

za par minut nabit 24 kwh bateriu? tak to si este fakt zopar rokov pockas, mozno sa ani nedockas, par minut to nikdy trvat nebude :)
a ak aj bude bude (podla mna aj tak nebude :D ) treba vyriesit zivotnost baterie pri takomto nabijani, ja nerozumiem jednemu, rpeco nevyuziju strechu automobilu napr na solarne panely, ved ta volna plocha sa na toto priam pýta

//autoeditácia príspevku (25 Sep 2012, 17:34)
http://www.topky.sk/cl/13/1325520/Novin ... na-240-km-
Napísať odpoveď