alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Používateľov profilový obrázok
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

lenže on chce smart hodinky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cital som co kupuje. Len starysomar tam pisal nieco o pelechu pre macku, tak na to som reagoval.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ano. Na ilustráciu ako občas oebávajú s cenami a ako zareagujú, ak im niekto ukáže, že...
Inak Alzu využívam a za roky som tam nakúpil za hodne veľa.
Nerobia problémy s reklamáciou (aspoň pri nie veľkých sumách za konkrétny tovar), veľa tovaru majú v dobrej cene, v PD často priamo na pobočke teda bez poplatku za dovoz, výhodou je aj dodacia doba a relatívna blízkosť boxov.
Aj mňa dva krát trochu nasrali doručením inam, než som si zadal no hľadím na to komplexne a budem ich ponuku využívať aj do budúcna.

Čo sa týka cien - treba porovnávať. Rozdiely sú aj stovky percent. Pindať na to, že v konkrétnom obchode je vyššia...? Kúpim inde. Kvalitnú, teda dosť drahšiu autokameru som bral z českého eshopu za cenu takmer zhodnú z cenou z čínskeho. Ručný vysávač tiež.

Chceli sme možnosť výberu a pindáme...?
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Doteraz som bol vždy spokojný s nákupom cez Alzu, relatívne rýchle vybavenie, široký sortiment produktov atď..

Momentálne mám ale jednu negatívnu skúsenosť. Nedávno som registroval svoju firmu ako dobrovoľného platcu DPH. Na Alze som si chcel overiť svoje údaje. Zaslal som im link z finančnej správy, kde je výpis subjektov registrovaných pre DPH. Po týždni som nebol stále overený a ani obraz ani zvuk žiaden mail. Tak som im volal a povedali že to nestačí a že potrebujú výpis z daňového úradu... Na čo som bol pekne nasrdený, lebo mohli dať aspoň vedieť, keďže mi to blokuje objednávky, ktoré celkom súrne potrebujem...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som s tym problem nemal. urobil som objednavku, dal som si vyzdvihnutie na predajni a podla pokynov na webe som im doniesol vsetky potrebne dokumenty.
Zdrzal som sa ani nie 10 minut a odchadzal som overeny a s tovarom. Odvtedy bez problemov nakupujem na sro

Inak jedna skusenost - objednaval som smartwatch o 9.45 rano a vecer o 21.30 som ho mal v mojej obci v alzaboxe. Za mna 1*
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na webe maju napisane, ze treba poslat scan ruzovej karticky DPH z danoveho uradu alebo ju doniest ukazat osobne na pobocku.
skooty
Light Star
Light Star

heker napísal: 22 sep 2022, 19:21 Na webe maju napisane, ze treba poslat scan ruzovej karticky DPH z danoveho uradu alebo ju doniest ukazat osobne na pobocku.
Az na to ze ruzove karticky sa od 1.1.2022 nevydavaju...
heker
Redeemer
Redeemer

To som nevedel. Ale urcite budu posielat rozhodnutie a tak Alza bude pozadovat to rozhodnutie.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ano to rozhodnutie stacilo
Dendo2220
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dendo2220 »

K-u-b-i-a-k napísal: 19 sep 2022, 16:30 zlý príklad ale ok
Nepochopil, ale OK.

Autoeditácia príspevku po 5 min 2 sek:
K-u-b-i-a-k napísal: 20 sep 2022, 19:08 dendo povedz nám prečo? azda nedôveruješ lacnejšiemu eshopu?
Aká dôvera? Čo? :D Hodinky som hľadal na Heureke, z ponuky som klikol na Alzu, prečítal si parametre a hneď tam čítam, že cenu dorovnajú, ak je niekde nižšia. Skúsil som to. Nakupoval som z Alzy 500x, boli aj problémy, ale vždy sa vyriešilo. To nie je o tom, že nedôverujem eshopu, čo nereaguje na telefonáty, nemá zverejnený ani mail a adresa na Google je nejaký rodinný dom, skôr ide o to, že Alza zavádzala. Berieš to trocha zo zlého konca kolega.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hegy napísal: 13 júl 2022, 10:46 Zvlastna hlaska :D
Obrázok
Ja som tu postoval screenshot precitaj si to poriadne znovu, nikde nezavadzaju.
1) relevantna konkurencia, to je skutocne tazke oproti shopu ako Alza, to sa mozeme bavit tak o Nay, TPD alebo MALL
2) "ak to bude mozne" znamena, ze ak relevantna konkurencia urobila dobry deal a MALL nakupil hodinky za 100 eur, predava za 129 a Alza ich bezne od svojho dodavatela nakupuje za 130 eur, tak "nie je mozne" cenu dorovnat
skooty
Light Star
Light Star

heker napísal: 22 sep 2022, 21:35 To som nevedel. Ale urcite budu posielat rozhodnutie a tak Alza bude pozadovat to rozhodnutie.
Áno, potvrdenie nakoniec stačilo.

Sága ale nekončí. Následne na to ma pýtali ešte ako dodatok potvrdenie že daná adresa je sídlom spoločnosti. Na overenie tohoto bolo potrebné dodať nájomnú zmluvu alebo faktúru za elektriku.

Ani jedným nedisponujem, keďže adresa je moje trvalé bydlisko, čo je rodičovský dom a aj energie sú písané na rodičov.

Zaslal som im teda notársky overený súhlas vlastníkom nehnuteľnosti k možnosti zriadenia sídla spoločnosti na danej adrese. Na toto som dostal odpoveď že to neakceptujú a že tovar dokážu zaslať iba na sídlo spoločnosti...
Na základe tohoto mailu som im tam telefonoval. Na supporte bola nejaká pani, ktorá povedala že to predá kolegyni, ktorá sa mi do pár hodín ozve. Nikto sa však už neozval...
heker
Redeemer
Redeemer

Zaujimave a dost sproste, ak toto pozaduju. Ja by som oskenoval fakturu, v Photoshope prepisal adresata faktury a to im poslal. Alebo nakupoval v inom obchode.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Spomenul som si na tuto temu, lebo som hladal nejake smart zasuvky. Jeden typ je takmer vsade na eshopoch za cca 20e (smarterhome, homesystem, a aj to uz povazujem za drahsie obchody), alza ich mala za 25.90 s garanciou ceny. Tak som skusil zadat podnet, na vyber uz bolo len par "konkurencnych" predajcov, medzi nimi mall.sk. tak som im dal link (bol to partnersky predaj cez homesystem). Odpoved bola:
Dobrý den,
kontaktuji Vás v návaznosti na Váš požadavek o úpravu ceny u produktu.
Bohužel cenu produktu nemůžeme dorovnat z důvodu aktuální skladové nedostupnosti zboží u Vámi uvedeného konkurenčního e-shopu. Jednou z podmínek pro dorovnání ceny je totiž skutečnost, že produkt, o který máte zájem, je skladem přímo u konkurenčního e-shopu. Produkt, který jste nám zaslal v odkaze je podle prověření skladem pouze u partnera a jedná se o partnerský prodej
Akoze nijak sa nestazujem, jednoducho to tam nekupim. To len na ilustraciu a potvrdenie skusenosti nado mnou.
heker
Redeemer
Redeemer

Skus im poslat opat podnet a odkaz sa na ten druhy web od ktoreho by to bral aj Mall. Ak to tam maju skladom, ze co si vymyslia.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Praveze uz je na vyber, ked zadavas podnet, len: nay, datart, hej, mall, planeo.
Neviem ci je to novinka alebo je to dane druhom tovaru, to by mohol povedat @Dendo2220 ako to bolo ked zadaval podnet on.
heker
Redeemer
Redeemer

Skor to vyzera tak, ze tam pridali obchody, ktore ich cenou nepodlezu. Obchody su to sice velke, ale ceny maju vyssie.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Vyskusal som zadat podnet vs. Datart cena (o 3e menej) a tam mi to uznali. Problem ale je ze mi vystavili poukaz na 3e. Avsak pri kupe 2 alebo viac kusov to odrata len 3e, nie je to 3e z kazdeho v kosiku. A pri zadavani podnetu nie je moznost uviest pocet ks alebo poznamku. To aby clovek zadaval podnet 4x ak chce kupit 4ks . . .
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Chcú aby si si dal extra robotu aby si si to potom viac vážil.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Ja som si nedavno dal poskladat PC za priblizne 1200e. Vyuzil som garanciu ceny, pretoze CPU mali celkom predrazene. Uhradil som plnu sumu.
Ked mi zlucovali objednavku (pri skladani PC na fakture nebude kazdy jeden zakupeny komponent, ale len 1 polozka: alza pc), tak mi asi omylom stornovali tie kupony a zacal mi na portale svietit nedoplatok (v hodnote danych kuponov -> okolo 50e). Volal som do Alzy, tam mi teta povedala, ze ona s tym nema co spravit, ze vidi tie kupony ako stornovane. Tak som napisal na podporu, ze mozno textova podpora bude schopnejsia. Tyzden sa neozvali, volal som znova. Tentokrat zodvihol nejaky ujo, ktory povedal ze to da preverit a opat tyzden ziadna odpoved.
Tych +- 50e som doplatil pri prevzati, pretoze to poslali na dobierku.

Autoeditácia príspevku po 1 hod 2 min 27 sek:
Nahoda, tak uz odpisali :) Dovod: systemova chyba. Ked podpisem cestne vyhlasenie, ze skartujem povodnu fakturu ta mi vratia peniaze.
Napísať odpoveď