alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Používateľov profilový obrázok
anonymous-zealot
Novice
Novice

alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa anonymous-zealot »

Tému zakladám za účelom rozšírenia obzorov bežných ľudí na internete a po dohode s hojkom zverejňujem tému o alza.sk/cz, vzhľadom na to že vedenie spoločnosti alza.sk/cz potrebuje dostať po prstoch za svoje arogantné, ignorantské a neprofesionálne chovanie ku svojím klientom.

:!: na úvod chcem upozorniť že daná téma sa nedotýka pracovníkov [otrokov] spoločnosti alza.sk/cz. Títo za katastrofálny stav v ktorom sa posledný rok spoločnosť alza.sk/cz nachádza !nemôžu!. S najväčšou pravdepodobnosťou sú zamestnanci alza.sk/cz [ospravedlňujem sa za výraz] chudáci s mizerným platom, na ktorých všetci zúriví klienti len nadávajú a vyvršujú sa na nich, oni nie sú príčinou katastrofálneho stavu spoločnosti alza.sk/cz momentálne. :!:

:arrow: ako dlhoročný klient alza.sk/cz, ja a moji klienti mám[e] skúsenosti s touto spoločnosťou prakticky od jej založenia na Slovensku v roku 2004+
:arrow: pamätám si keď [v tej dobe ešte] alza.cz sídlila pod Bratislavským hradom na Zámockej ulici a Slovenská pobočka pozostávala z dvoch ľudí, pána Dohnála a druhého meno si nepamätám.
:arrow: v tejto dobe bola alza.cz veľmi príjemným a bohatým spestrením Bratislavského trhu [agem, bgslevi [vtedajšie bgs], xtron, etc.] avšak nevedela konkurovať vysokými cenami. Prístup personálu bol excelentný, reklamácie boli obvykle vybavované instantne, teda personál alza.cz bral na seba plnú zodpovednosť. Krásne gesto rozbiehajúcej sa firmy.
:arrow: S nárastom firmy a dopytu vznikla pobočka na Radlinského. Opäť, prístup personálu bol úžasný. Reklamačné oddelenie v excelentnej forme. Všetky reklamácie vybavené instantne, alebo do pár dní. Keď sa vedelo že sa jedná o chybovú súčiastku [napr. platničkové hdd od firmy Samsung a ich rada F3] boli vymenené hneď, viac ako 20 kusov. Bez nejakých papierovačiek, jednoducho dôvera dlhoročnému klientovi a spoľahnutie sa na jeho vedomosti.
:arrow: s príchodom novej centrály do Prievozu sa začínajú zbiehať mračná na spoločnosťou alza.sk. Reklamačné oddelenie v novej centrále je neochotné, arogantné a častokrát obsadené len jednou osobu, aj napriek rušným obdobiam. Reklamačné oddelenie na Radlinského je stále super, tak isto aj obchodníci.
:arrow: So zrušením pobočky na Radlinského ulici v Bratislave prichádza temný vek alza.sk. Jediná správna pobočka bola zrušená a ostala len pobočka, ktorá sa preslávila nasledovným:

:idea: neochotný personál [z logicky vyplývajúcich dôvodov, je nemysliteľné aby bol 1 pokladník 1 výdajca produktov a 1 servisný pracovník na reklamačnom oddelení na pobočke o rozlohe niekoľko 100 m²]
:idea: menovite extrémne nervózny pán s jazvou na líci [reklamačné] pri vybavovaní reklamácií, neochotné vedenie [tuším pán Dohnál] pri vybavovaní akýchkoľvek požiadaviek. Taktiež asi nie jeho vinou, ale vinou vyššieho vedenia
:idea: reklamácie sú vybavované prchko, rýchlo s obvyklým odporúčaním na externé servisné strediská, čo je podľa zákona úplne v poriadku, ale nebývalo to tak, nikdy. Vždy ochotne odoslali tovar oni sami a povybavovali čo bolo treba.
:idea: vyskytujú sa viacnásobné reklamácie jedného produktu, ktorý je evidentne vadný od výroby s neochotou vystaviť dobropis, zo strany spoločnosti. Pravdepodobne vedenie alza.cz nebolo spokojné s množstvom vystavených dobropisov. Opäť, pracovníci [otroci] za tento stav nemôžu.
:idea: alza.sk/cz najnovšie "garantuje" akési doručenie tovaru na pobočku v rámci vianoc, avšak ignoruje pár dôležitých faktov.

:arrow: tovar objednaný 18.12.2012 nebol doručený 21.12.2012 a ešte stále nie je na pobočku v Bratislave [hl. centrála na Slovensku]. Neviem čo presne spoločnosť alza.sk/cz garantuje, ale rýchle doručenie tovaru to určite nie je!
:arrow: slovenská linka je nedostupná už 6ty deň!

Týmto by som chcel nepriamo prehovoriť ku vedeniu, NiE ku zamestnancom alza.sk/cz, ktorí sú v tomto dezolátnom profile spoločnosti úplne nevinne, vzhľadom na ich potenciálne mizerné finančné ohodnotenie a extrémne požiadavky, menované vyššie [málo pracovníkov na veľa klientov], aby si vstúpila do svedomia a spravila niečo so svojou už teraz poškodenou reputáciou medzi stovkami ľudí!
brm
Darca
Darca

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa brm »

Ujo... to nie je len alza, ale x ďalších spoločností. Jednoducho je tu kríza a firmy škrtia výdavky, kde sa len dá. Prečo by alza mala posielať reklamácie autorizovaným servisom, keď to môže spraviť zákazník sám a sám zaplatiť poštovné? ..a míňať svoj čas, svoj benzín? A taktiež načo zamestnať viac ľudí, keď odporúčanie poslať reklamačku do autorizovaného servisu Ti vybaví aj jeden človek?

Takto by sme sa mohli rozčuľovať nad každou firmou.... ja osobne si už druhý rok trhám vlasy zo správania spoločnosti Metro - resp. MAKRO/MIAG... ktorá čím ďalej, tým si vymýšľa stále smiešnejšie a smiešnejšie pokuty.... niekedy sa už človek bojí aj prdnúť, aby mu Metro nevyfakturovalo penále. Jednoducho všetkým týmto "gigantom" zrazu padli zisky, na ktoré boli zvyknuté a teraz hľadajú spôsoby ako ušetriť a kde získať peniaze... Metro ide cestou penalizácií dodávateľov. Takmer v každej zmluve s každým obchodným celkom sú zahrnuté penalizácie, ale spoločnosť Metro tento systém dotiahla dá sa povedať k dokonalosti.

Máme krízu... a táto situáciu tu bude, kým sa kríza nepominie.
anonymous-zealot
Novice
Novice

To je jasná vec brm, ale ďalší fakt je že je to tak, lebo ľudia len mlčia a nechajú si kakať na hlavu. To je fakt tiež myslím.

A taktiež je fakt, že aj keď je kríza, alza má stále narastajúci počet klientov a predaných produktov. Tzn. že pokiaľ ju nevypaľuje [čo asi robí] nejaká mafia, tak prostriedkov na platenie zamestnancov je určite tona. Chyba je tam, kde vždy bola. Minimalizovať naklady, maximalizovať zisk, aj za kvalitu všetkej kvality a povesti firmy. Veď ľudia tupci budú kupovať, lebo nemajú kde inde, že áno.

Taktiež nevidím dôvod keď miniem svoj benźin a dojdem na pobočku, aby som behal inde. Oni sú predajca, nie ten servis. Nech si to zariadia tak, aby bolo klientovi vyhovené, ten živí firmu, nie zákon a právo.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ich kontaktná linka má strašne dlhé čakacie doby...ja som s nimi inak po väčšine spokojný...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

brm napísal:Ujo... to nie je len alza, ale x ďalších spoločností. Jednoducho je tu kríza a firmy škrtia výdavky, kde sa len dá. Prečo by alza mala posielať reklamácie autorizovaným servisom, keď to môže spraviť zákazník sám a sám zaplatiť poštovné? ..a míňať svoj čas, svoj benzín? A taktiež načo zamestnať viac ľudí, keď odporúčanie poslať reklamačku do autorizovaného servisu Ti vybaví aj jeden človek?...
pretože im to zákon prikazuje. Reklamácie rieši predajca, a ten to má potom posunúť na odborné posúdenie výrobcovi. To ak sa mi pokazí čínske tamagoči čo kúpim v tescu tak mám teraz platiť 50€ na poštovnúm do pekingu? To je nonsens.
anonymous-zealot
Novice
Novice

Grim napísal:...ich kontaktná linka má strašne dlhé čakacie doby...ja som s nimi inak po väčšine spkojný...
česká áno, na slovenskej je obsadzovací tón, skúšané zo 4och mobilov a pevnej linky.

P.S.: Každému na fóre je jasné, kto je "anonymous-zealot" je to pre právo anonymného prejavu na nete, vzhľadom na to že táto téma je otvorena pre celý svet. Nie je to sťažnosť pre fórum, ale pre ľudí a klientov alza.sk/cz.
brm
Darca
Darca

To už je o ľuďoch... Teba nikto nenúti chodiť do alzy nakupovať, Ty si zákazník, Ty si pán a máš možnosť výberu..... nepáči sa Ti alza? Choď ku konkurencii.

V mojom prípade je to trochu komplikovanejšie, pretože u mňa robí Metro podstatnú časť obratu a jednoducho si nemôžem dovoliť prestať mu dodávať tovar, pretože sa mi nepáčia jeho obchodné podmienky. Keď Metru poviem nie, je tu x iných dodávateľov, ktorí mu na to pristanú a budú miesto mňa dodávať podobný tovar.

//autoeditácia príspevku (21 Dec 2012, 11:48)
audiotrack napísal:pretože im to zákon prikazuje. Reklamácie rieši predajca, a ten to má potom posunúť na odborné posúdenie výrobcovi. To ak sa mi pokazí čínske tamagoči čo kúpim v tescu tak mám teraz platiť 50€ na poštovnúm do pekingu? To je nonsens.
Ak sa porušuje zákon, mala by to riešiť minimálne Slovenská obchodná inšpekcia..... nech sa páči, môžete podať podnet.
anonymous-zealot
Novice
Novice

brm - alza.sk/cz sa dostáva pomaly, ale isto do monopolného postavenia na Slovensku. Ostatné firmy čo jej konkurujú už nestíhajú ani s 10-30% nižšími cenami. Majú bezkonkurenčný sortiment tovaru a "oficiálne" záruky. Nedá sa im konkurovať. Tzn. že sa tu bavíme o potenciálnom a veľmi reálnom molochovi.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a čuduješ sa?...eshop majú na výbornú, lepší som nevidel...výber tovaru úplne skvelý (v tomto im môže konkurovať ešte tichepc.sk)...čo sa reklamácií týka, zažil som jednu veľmi kladnú (do 3 dní nový tovar doma) a jednu veľmi negatívnu, kedy mi jednu dosku vymenili 3x zakaždým kôli inej chybe...tá posledná síce fungovala, ale zo zadnej strany bola divne ulepená...už som si ju nechal, lebo by som asi prišiel o rozum, keby som to mal ešte riešiť...keďže to bolo brané na firmu, vraj to môžu reklamovať aj dlhšie ako 30 dní, čo aj bola pravda...naťahovačky trvali pol roka...
brm
Darca
Darca

anonymous-zealot.. a presne o tom im asi aj išlo... najskôr dobrým servisom zlákať ľudí a zničiť konkurenciu a potom si môžu začať diktovať podmienky oni. Prišla kríza, môžu okresať služby... veď prečo nie? Ľudia nemajú kde ísť inde, budú k nim chodiť aj tak. Čiže sami zákazníci si môžu búchať hlavu o stenu, že toto dopustili. Taktiež my si môžme hlavy búchať o stenu, že chodíme nakupovať do veľkých reťazcov a tak sme dovolili zaniknúť mnohým malým obchodíkom, ktoré neraz ponúkali kvalitnejšie veci, hoci drahšie.

Ja osobne som od alzy kúpil až dve veci - MC kazetu adaptér na MP3 do auta a ochrannú fóliu na mobil. Inak všetko kupujem v iných obchodoch, pretože sú na mňa strašne drahí. Ale ich eshop je jednoznačne najlepší... ak niečo hľadám, stále idem vyberať tovar do alzy a potom si ten tovar kúpim v inom, lacnejšom obchode. Keby si bol v KE, jednoznačne Ti odporučím ísť do košického datacompu... majú väčšinou nižšie ceny ako alza a služby zatiaľ vynikajúce (z pohľadu maloobchodného zákazníka, ale ani veľkoobchodní zákazníci si zatiaľ nesťažovali), ale o pár rokov sa môže aj z datacompu stať druhá alza, pretože týmto prístupom už zlikvidovala nie jeden výborný PC obchod v KE.. a už sa rozťahujú aj do ostatných miest.

Taktiež košický Antik... pred 10-12 rokmi začínala podobne ako x iných firiem ponúkať lacný Internet domácnostiam... boli naozaj dobrí a nakoniec skúpili väčšiu časť konkurencie v KE a momentálne majú pokrytý takmer celý východ a zrazu začali mať dominantné postavenie. Po čase začali k Internetu ponúkať aj telefonovanie a TV.. no a na začiatku dávali k TV jeden typ STB, ktorý si pobrali všetci nadšenci, zákazníci, ktorí boli Antiku verní takmer od začiatku... medzitým Antik vydal ďalšie verzie STB, pretože prišli ďalší zákazníci....... no a práve tieto dni Antik vypustil nový firmware, ktorý pridáva nové funkcie do STB. Lenže sranda je tá, že tieto nové funkcie pôvodný typ STB neponúka (pretože má slabý hw) a nové STB, ktoré by plne nahradili pôvodné STB jednoducho Antik nemá k dispozícii, čiže ja, dlhoročný zákazník, nemôžem používať všetky funkcie... a platím rovnakú sumu ako ostatní, ktorí tieto nové funkcie môžu využívať.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

- z alzy nakupujem pravidelne - žiaden problém.
- Reklamácie sú tiež v pohode
- Na linku som volal včera a funguje.
- tovar príde vždy nasledujúci pracovný deň
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

S alzou zatial ziadne problemy. Aj ked je pravda, ze 2 opravy (ntb) som riesil priamo cez vyrobcu, ktory zaslal kuriera a o viac som sa nestaral.

a par doplnujucich otazok:
- vedenie alzy cita hojko.com?
- ako sa z tejto temy stala "hviezdickova"?
- este stale je v platnosti pravidlo 24?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

brm napísal:To už je o ľuďoch... Teba nikto nenúti chodiť do alzy nakupovať, Ty si zákazník, Ty si pán a máš možnosť výberu..... nepáči sa Ti alza? Choď ku konkurencii.
Presne tak, ja sa neviazem na jeden obchod, ale vyberam si. Nastastie v KE mame uz spominany Datacomp, to je dost slusna konkurencia alze ako cenami, tak aj vyberom a po novom aj eshopom, ktory konecne nevyzera ako z roku 2000.
Alza je komercna firma a pokial maju prijmy/zisk, tak im mozu byt nejake temy na forach ukradnute. Tato tema by nemala byt pre manazment, ale pre potencialnych zakaznikov.
anonymous-zealot
Novice
Novice

[quote="GothaR"][/quote] zákazníci si prečítajú tému, lebo je otvorená a potom voila, bude prístupná pre všetkých, začnú sa sťažovať tiež a domček z karát sa zrúti. Tak nejak dospel ku krachu xcomputers v Bratislave :)
Prílohy
alza-2.png
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Haha, táto téma mi pripomína diskusiu o obchode s elektrosúčiastkami GME.sk, ponúkajú mizerný materiál za vysoké ceny, prístup personálu na pobočkách je otrasný, údaje o tovare na sklade sú nepravdivé a dodacie doby objednávok sú niekedy v rádoch týždňov, mesiacov, niektoré objednávky nevybavené.
Desiatky strán popísané plné nadávok na túto spoločnosť, pričom existujú ďalšie, serióznejšie, častokrát lacnejšie s lepším prístupom a aj tak furt chodia do toho GME.sk, proste zákazníci sú dobrí tupci a tak im treba. :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nemal som s alzou zatial ziadne problemy, tovar vzdy doruceny na druhy den, vsetko slape ako hodinky. Ale je pravda, ze s centralou na Prievozskej skusenosti nemam.
rushhh
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rushhh »

vzdy som bol s alzou spokojny kupil som odtial v tomto roku veci asi za 700€ a vsetko ide bezchybne za 2 dni od objednania som to mal v Trnave na pobocke... bol som tam aj reklamovat misku.. hoci nakoniec sme zistili ze funguje :D raz som si prebral objednavku len ciastocne ... mal som tam klavesnicu misku a pc hru.. hru som vynechal a dalo sa to vybavit aj tak.. takze spokojnost
anonymous-zealot
Novice
Novice

Je viac ako pravdepodobné, že daná situácia sa týka "LEN" centrály v Bratislave, lebo ostatných klientov čo mám po slovensku, tak sú max spokojní. Len tu v Ba všetci <>ujú ako choré vrany.
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Vacsinou nakupujem prave v alze, kedze to mam kusok od prace a nikdy som nemal ziaden problem. A teraz ten drive, vyborny napad. Akurat lutujem tu zensku v okienku. Asi jedine minus su ceny, tie uz nemaju tak nizke
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ja som si bol na prievozskej pre mysku, vsetko prebehlo v pohode ale.. ked som cakal kym mi to chalan donesie zo skladu, tak som stal vedla reklamacneho oddelenia. Zakaznici a pracovnici si tam viacmenej nadavali, proste hadali sa ako stari chlapi v krcme.. sme s kamosom nechapali vobec.
Napísať odpoveď