co si myslis o odvodovom bonuse?Dreamer napísal:Ak by bola jedna zakladna dan, ziadne dotacie, stimuly, ulavy, odpisy a pod., resp. ina transparentna forma - len jedna, tak by nebolo ako a kde podvadzat, usetrilo by sa aj na kontrole, ziadna by nebola potrebna.
este jedna poznamka k tomuto, lebo si mi neodpovedalkupuju nerealne predrazene veci, plytvaju peniazmi, davaju na charitu a tam sa peniaze prejedia, peniaze sa minaju nesystemovo.
vies, co sa deje s peniazmi, ked bohati kupuju nerealne predrazene veci, atd atd? lebo mam pocit, ze vobec nechapes, na akom principe funguje ekonomika a kolobeh penazi, dufam, ze tie slovesa, ktore som zvyraznil ti napovedia
otazka na telo, preco by mali podla teba ludia dostavat prijem vo forme penazi a nie v naturaliach?
//autoeditácia príspevku (05 Júl 2018, 21:34)
nie uplne, spotrebny kos sa u nizkoprijmovych skupin vyrazne lisibaldorex napísal:K daniam - ja som za rovnú daň, tá jediná je spravodlivá ku všetkým.
Máš základ dane 10 000, zaplatíš daň 1900, máš základ dane 100 000, zaplatíš daň 19 000. Atď. To je spravodlivé a správne. Čím viac zarobíš, tým viac platíš.
okrem toho, neviem o ziadnej krajine pobliz, kde by bola realna rovna dan, vzdy mas nezdanitelne minimum, takze nizkozarobkove skupiny platia nizsie dane