Voda

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Voda

Príspevok od používateľa butthead »

neviem, mohli by sa vyjadrit ti co vedia slovickarcit:

zaujal ma z blogu tento komentar:
zakon musi byt formulovany jednoznacne. Napisem napriklad vetu: BOL TAM JANO A FERO V ZUPANE. Znamena to jednozancie, ze obaja boli v zupane? Ja tvrdim ze nie. Vyrok bude pravdivy aj vtedy, ak tam bol JANO bez zupanu a FERO v zupane. Dufam, ze mi rozumiete. Spojka a (v matematickej logike vytvara konjukciu)spaja vo vyroku dve nezavisle tvrdenia - vyroky. Ak sa takyto zakon dostane do Ustavy, potom sa uz nikto nebude pytat ako to mysleli, proste vyvozom pitnej vody sa nic neporusi. Vysvetlenie bude moct podat len ustavny sud a ten jednoznacne bude musiet hodnotit vyrok ako taky, nie jeho snad-mozno zamyslany obsah. No a co je to nuzdovy stav, to zas bude definovat len zakon. Vobec nie je dolezite co si o tom myslime. Dolezite je to, co potom v parlamente jednoduchou vacsinou schvalia...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

v podstate ma pravdu ak sa na to pozera z logickeho smeru, tieto veci sa v logike ucia...
problem vidim v tom ako to pravnicky mozno vysvetlit...
je hadam kazdemu jasne ze je velmi vela zakonov ktore sa daju vysvetlit viacerymi sposobmi resp sa da medzi nimi kluckovak alebo sa da jeden negovat druhym, ktory ma vyssiu prioritu a toto presne robia pravnici.
v tomto pripade sa to tak da vysvetlit z matematickej logiky, no ja by som povedal ze ak by to malo byt chapane ze tam bol fero, a jano v zupane musela by tam byt ta ciarka, ktora prave tuto vedu dokaze uplne zmenit, no to sa musia jak jazykovedci, tak pravnici
butthead
Darca
Darca

kazdopadne, nemam dovod verit nasim "zakonodarcom", kedze aj slepi vidi co sa deje aj v inych sferach mimo vody. ja neverim v nahodach aj v neschopnosti, velmi dobre vedia co robia.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

to je absolutne samozrejme... kazdy zakon je ucelovo stanoveny, a len vyvoleny maju moznost vyuzivat ten skutocny a pravy zmysel zakona, resp. zakonov...

netvrdim to o vsetkych zakonoch, ale su nastavene tak aby sa dali v pripade potreby vylozit pre ich vlastnu potrebu...

ukaz mi zakonodarcov ktori by isli sami proti sebe tvorbou zakonou, no obavam sa ze to skor najdes jednorozca, alebo inu neexistujucu entitu
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

No tento ľudová folklór, že každý zákon sa dá vyložiť rôznymi spôsobmi je absolútna lož. Zákon má len jeden význam a jeden zmysel a vykladá sa na základe rôznych spôsobov (pravidlá pravopisu, logika, systematika atď...). To že sú poslanci neschopní a nevedia prijať zákon spravodlivý a dobrý je vec iná. Potom tu sú neschopní právnici, ktorí ho vyložiť nevedia a potom takí, ktorí úmyselne zavádzajú pri ich výklade. To ale nič nemení na podstate, že zákon má len jeden význam. V konečnom dôsledku pri vzniku sporov ho podávajú súdy (NS SR, US SR). Kto chce si môže prezerať judikáty. Tu sa hodí citát Publia Iuventiusa Celsusa "Scire leges non hoc est verba eorum tenere, sed vim ac potestatem" ( Poznať zákony neznamená poznať ich slová, ale pochopiť ich význam a pôsobenie).
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

quis custodiet ipsos custodes?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

skuki okrem toho ze si sam sebe odporujes, zavidim ti tvoju naivitu, pretoze zarucuje asi bezstarostny zivot
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

takze do Ruska bolo fajn predat mineralku. ale takych Talianov, alebo Africanov nechame pomriet smadom! radsej si nasou vodou napustime akvaparky. v kazdej dedine aspon dva.
Prílohy
vodicka.jpg
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Sak nakup cely kamion balenej vody a zavez ho do afriky. Co ti v tom brani?
jackb
Redeemer
Redeemer

mne nic. ale amerikofobom, ktori zaroven placu za smadne africke deticky, brani presvedcenie, ze nasa pitna voda, nesmie opustit hranice.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

netreba to zovseobecnovat, balena voda je komodita ako kazda ina, a aj pitna.. mas peniaze dostanes vodu lahka matika...
ten zakon co sa riesi je tusim o zdrojoch pitnej vody... no imho je to uplne jedno, ked sa voda stane najdrahsou komoditou na svete bude o jej zdroje vojna a ziadny zakon nikde nic nezmoze...
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ako je mozne ze napr spomenutu Sulinku predavaju v Moskve?
jackb
Redeemer
Redeemer

opytaj sa tych, co tu peticiu vymysleli. kedze voda je komodita, ja som za jej predaj. aj tranzitnym vodovodom cez more, keby to slo.
butthead
Darca
Darca

keby tej "kvalitnej" pitnej vody bolo dost a neohrozi jej nedostatok ani o 100 rokov, som za vyvoz aj do australie.
jackb
Redeemer
Redeemer

na uzemi Slovenskej republiky jej nedostatok nebude. niekolko krat som napisal aj preco. len ty to odmietas.
tam kde vyschnu artezske studne, sa da vzdy postavit vodovod z hor. problem solved.

peticnici, si zamienaju vodu s ropou. ta druha je prakticky neobnovitelna a vycerpatelna. "dihydrogen monoxid" vsak nie je ani vycerpatelny, ani neobnovitelny. odporucam si pozriet v detskych knizkach kolobeh vody. o horninach, ktore rychlo a kvalitne fltruju vodu sa opat vyjadrovat nebudem.
butthead
Darca
Darca

samozrejme, ze to odmietam. nie je pitna voda ako pitna voda, si to uz nastuduj, mas toho plny internet.
nehovoriac z ekonomickeho hladiska, ked ju teraz mame takmer zdarma, prakticky tak ako vravis, len bude drahsia (filtracia, transport z ineho miesta, atd).

//autoeditácia príspevku (21 Aug 2014, 21:53)
ked hovoris o filtracii v horninach, lesoch a pode. kysle dazde ti asi nic nehovoria, pesticidy, chemicke latky v ovzdusi (z priemyslu, vyfukove plyny), kde to potom vsetko konci ? strycko Sam z USA to odchytava a posiela na mars ?
jackb
Redeemer
Redeemer

ku prvej casti sa uz nema zmysle vyjadrovat. kym o tom niekto neurobi strihovy dokument na YT tak tomu neuveris.

ano, stane sa to, ako v predmetnej portugalskej dedine, kde "voda zdrazela o 400%". ale aky kseft by to bol pre krajinu, keby ju vyvazal uz len do Madarska alebo vychodneho Rumunska? takto si kurie oka budeme mocit vo vode, za ktoru sme mohli zarobit.

isteze hovoria. kvalite slovenskej vody, o ktorej tu je rec, neuskodil tazky priemysel a industrializovane polnohospodarstvo do roku 89. toto vsetko skoncilo a nie su ani tendencie, aby sa vratilo.

poznamkou o stryckovi Samovi, si sa len strapnil. ukazuje, ze globalna cirkulacia ovzdusia ti nic nehovori.
uz pri Fukusime, kedy sa Slovac bala, ze na nu bude padat japonska radiacia som sem dal scan zo skript, ktory ukazuje, ze tento strach bol nanajvys neopodstatneny. daj mi chvilu, kym ich najdem na externom disku a dam este raz.

aby nasu vodu poskodozvalo americke svinstvo (do takej miery, ze ju vrstvy hornin uz neprefiltruju) museli by zido-bankari postavit priemyselne zavody na pontony v centralnom Atlantiku

// http://m.ulozto.sk/xQy8LBG/netopil-fyzi ... f?mobile=1
precitaj si aj podzemnej vode. ak chce diskutovat na urovni :)

// obrazok bol uz pred 3 rokmi privelky: http://imgur.com/kxpQ6
butthead
Darca
Darca

globalna cirkulacia funguje ako filter, a ten sajrajt niekde koncit musi, tak ako napr. koncia v tichom oceane mtony petflias. tiez filter v aute nemas do nekonecna cisty, ale potrebujes ho menit. tak isto funguje aj poda, kde vlastne to vsetko konci. taktiez vytazena a nasledne spotrebovana ropa tiez niekde musi skoncit. fyzika nepusti. takze to je moj pohlad z enviro hladiska.

este z hladiska dovery voci nasim zamestnancom platenych z dani, ze aj keby sa teda voda predavala vo velkom, tak peniaze skoncia v rukach korporacii a oligarchov (ci uz miestnych alebo zahranicnych), mozno len omrvinka by sa nam usla.

ak mame pokracovat v objektivnej diskusii, odporucam vypocut:

téma: Voda je život, spoznajme, šetrime, chráňme si ju! - Príprava na lúpež storočia!, hostia: 1, RNDr. Elena Fatulová, hydrogeológ, bývalá pracovníčka Ministerstva životného prostredia SR, , Ing. Jaroslav Baran, aktivista, člen KST, Ing. Vladimír Mosný PhD, hydrológ a vodohospodár, moderuje: Boris Koroni
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... 20voda.mp3

téma: Príde Slovensko o strategickú surovinu - vodu? hosť: Ing. Vladimír Mosný, PhD
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... i-voda.mp3

Martin Urminský v dialógu s dr. Milanom Očenášom... Téma: Boj o vodu...
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... 6.2014.mp3

téma: prvá časť relácie: Aktuálne výroky premiéra a ministra živ.prostredia k novela zákona o ochrane vody /hosť Tibor Kovács - hydrológ zo Skutočného snemu/
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... -07-08.mp3

téma: Neutíchajúci boj o slovenskú vodu , hostia: Tibor Kovács - hydrológ zo Skutočného snemu, Jaroslav Baran - aktivista, člen Klubu slovenských turistov, moderuje: Boris Koroni
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... 20vodu.mp3

Voda. Lži vládnych predstaviteľov a mainstreamových médií. Hostia: Tibor Kováč a Martina da Silva
http://www.slobodnyvysielac.sk/redata/o ... 20voda.mp3
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

butthead napísal:globalna cirkulacia funguje ako filter, a ten sajrajt niekde koncit musi
To mas sice mozno pravdu ale co to ma spolocne s predajom vody? Bude sa menej svinstva usazat? Ale v tom suhlasim s tebou ze voda by sa nemala vo velkom predavat kvoli tunelovaniu. Oligarchovia by mali hned lepkave prsty.
jackb
Redeemer
Redeemer

objektivnej diskusii prave preto nebudem tie sracky pocuvat. ty si nastuduj tie skripta a potom pokracuj.

zo Severnej Americky ku nam nefuka ziaden vietor, takze ten sajrajt sem nepride, lebo nema ako. to by si si vsak musel rozkliknut tu mapu. ale je isto hlavnoprudova, a to ty nemozes.

nedostatok vedomosti a neochota si ich doplnit ta diskvalifikovala z tejto temy. kazdy dalsi post z vysielacom a zemou bude len dokaz hluposti

// zaujima ma, preco sa este aktivisti z vysielaca a zeme nepostavili proti akvaparkom. ved tie nielen ze "tazia" nasu vzacnu vodicku, ale ju aj hned nehodnocuju!!! alebo zeby bolo hnutie okolo vody len cisto xenofobne a nemalo by s vodou spolocne nic. rovnako ako v pripade pody?
Napísať odpoveď