Čistička vzduchu
Re: Čistička vzduchu
Ahojte, uz niekolko mesiacov pouzivam od xiaomi roboticky vysavac, a svojou funkcnostou ma fakt velmi milo prekvapil. Zaujala ma aj cisticka vzduchu. Ake s nou mate skusenosti? Je rozdiel po precisteni vzduchu nejak citelny? (nikdy predtym som ziadnu cisticku nepouzival) Takisto som cital, ze cisticka by mala mat ionizer vzduchu a tato to nema, neviem vsak, ci to je fakt potrebne alebo nie. Dakujem za odpovede.
Cisticka nie je o tom, ze ten vzdych citis. To nie ke osviezovac vzduchu. To filtruje neviditelne castice PM2,5, ktore sa usadzuji v prieduskach a sposobuju dychacie tazkosti, alergie. Samozrejme aj tie vacsie ako PM10, ktore sa usadzaju v nose, ustach, hrtane. Velkost takejto castice je 2,5 mikrometra (1000000 μm = 1 m).
Okej, ma to pre mna nejaky zmysel, ak byvam v dome na kraji mesta, a povedzme, ze nie som nejaky alergik (robi mi akurat trochu zle prach) ?
Ak ti robí zle prach, určite zmysel má. Zachytí dosť prachu, pozri na yt videá. Ja tam mám po roku slušný bordel.
Čistička aj skutočne reaguje na rôzne nečistoty vo vzduchu a podľa toho reguluje výkon v automatickom režime.
Stačí v izbe streknúť trochu osviežovač vzduchu a do pol minúty indikátor zmení farbu na červenú kvôli chemikáliám a zvýši sa výkon na "turbo".
Reaguje aj na zvýšený smog v ovzduší vonku.
Čistička aj skutočne reaguje na rôzne nečistoty vo vzduchu a podľa toho reguluje výkon v automatickom režime.
Stačí v izbe streknúť trochu osviežovač vzduchu a do pol minúty indikátor zmení farbu na červenú kvôli chemikáliám a zvýši sa výkon na "turbo".
Reaguje aj na zvýšený smog v ovzduší vonku.
aladar90
to musis ty vediet ci chces cisticku alebo nie. V kazdom pripade je to vhodne pre kazdeho, okrem fajciarov.
to musis ty vediet ci chces cisticku alebo nie. V kazdom pripade je to vhodne pre kazdeho, okrem fajciarov.
Ahojte,
mal by som na Vás takú prosbu. Vôbec sa v tejto téme neorientujem.
Ale akosi tento rok kôli počasiu je extrém pre alergikov (aspoň ja to tak pociťujem) Nadmerné množstvo peľu v ovzduší a v izbe je to fakt šialené, tabletky od alergologičky skoro bez efektu.
Tak som rozmýšľal nad čističkou vzduchu, že aspoň doma by som mal fájn vzduch je reálne kúpiť nejakú v cenovej kategórii 100-150 eur.
Ktorá by aj pomohla? Sú na internete rôzne aj pod 100, ale tožvie či to má efekt.
Tak ak má niekto skúsenosti s týmito čističkami rád by som si nechal poradiť.
Ďakujem.
mal by som na Vás takú prosbu. Vôbec sa v tejto téme neorientujem.
Ale akosi tento rok kôli počasiu je extrém pre alergikov (aspoň ja to tak pociťujem) Nadmerné množstvo peľu v ovzduší a v izbe je to fakt šialené, tabletky od alergologičky skoro bez efektu.
Tak som rozmýšľal nad čističkou vzduchu, že aspoň doma by som mal fájn vzduch je reálne kúpiť nejakú v cenovej kategórii 100-150 eur.
Ktorá by aj pomohla? Sú na internete rôzne aj pod 100, ale tožvie či to má efekt.
Tak ak má niekto skúsenosti s týmito čističkami rád by som si nechal poradiť.
Ďakujem.
Ako alergik a zaroven majitel cisticky ti odporucim to, aby si isiel ku alergologicke a poziadal o ine lieky. Zaroven o sprej do nosa. Na jesen a cez zimu sa da ockovat proti travam alebo proti stromom. Pokial ide o pel v izbe, tak ten sa tam dostava najma cez okno. Ciastocne pomoze sietka na okno, ktora nieco zadrzi. Tiez castejsie vysavanie. Cisticka - velkost pelovych zrn neoblubenej brezy a topola je 20 az 30 um (teda PM 20 a PM 30). Cisticky bezne zachytia malicke ciastocky prachu, Xiaomi od PM 0,3 po PM 10. Pelove zrno je uz moc velke a je tazke, takze s tym je problem. Niektore maju velkost az PM 100. To mozes akurat tak nasat do vysavaca. Cisticka vzduchu je dobra na prach, napriklad aj v zime ked sa prilis kuri tuhym palivom a je silne znecistene ovzdusie. Pre alergika je to zial, ani nie moc vyhodne.
- starysomar
- Hardcore addict
Osobne som mal ťažkú alergiu na peľ, prach, kadečo. Od februára do novembra som prskal, svrbelo atd. Dcéra si pred pár rokmi kúpila mačku, alergia spontánne zmizla!
Čističku vzduchu používame dva roky, rok aj dva rôzne zvlhčovače vzduchu. Manželke diagnostikovali na staré kolená astmu, (mne už skôr), zdá sa, že to v niečom pomáha. Pri zvlhčovačoch POZOR na tie (ultrazvukové), čo majú vo vode patrónu s akýmsi sajrajtom na demineralizáciu vody - farbia plameň plynového sporáka do žlta až oranžova - zjavne sa z toho niečo uvoľňuje do odparovanej vody a nemusí to byť dobrý nápad vdychovať...
Čističku vzduchu používame dva roky, rok aj dva rôzne zvlhčovače vzduchu. Manželke diagnostikovali na staré kolená astmu, (mne už skôr), zdá sa, že to v niečom pomáha. Pri zvlhčovačoch POZOR na tie (ultrazvukové), čo majú vo vode patrónu s akýmsi sajrajtom na demineralizáciu vody - farbia plameň plynového sporáka do žlta až oranžova - zjavne sa z toho niečo uvoľňuje do odparovanej vody a nemusí to byť dobrý nápad vdychovať...
Už som sa pred časom informoval ako sa zbaviť zvýšenej prašnosti v byte. A bola mi odporúčaná čistička vzduchu. Viete mi niekto z osobnej skúsenosti povedať ako je veľmi to hlučné? Konečne som v novom byte, v ktorom to síce není až tak strašne ako v predošlom, ale stále mi ten prach vadí. Mam v plane to dať do obývacej izby spojenej z kuchyňou, niekde okolo TV. Byt má 59m, obývačka + kuchyňa má cca 40 zbytok je spálňa, kúpeľňa. Skúste mi aj rovno nejakú odporučiť.
- hojko
- Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pri vyssom stupni filtracie je to dost hlucne, teda ti to bude vadit pri pozerani televizora. Pri spani ti moze vadit aj najnizsi stupen, ak mas cisticku napriklad 3 metre od hlavy.
Pozri si daku s HEPA filtrom. Zameraj sa tiez na prietok vzduchu, velmi dobre v tomto smere su Xiaomi, ktore v danej cene maju najvyssi vykon. V tvojom pripade by som priplatil sa nieco poriadne, co mozes nechat bezat ked nie si doma. Napriklad:
https://www.alza.sk/xiaomi-mi-air-purifier-3h-d5771208.htm
https://www.alza.sk/xiaomi-mi-air-purifier-pro-eu-d5458625.htm
Pozri si daku s HEPA filtrom. Zameraj sa tiez na prietok vzduchu, velmi dobre v tomto smere su Xiaomi, ktore v danej cene maju najvyssi vykon. V tvojom pripade by som priplatil sa nieco poriadne, co mozes nechat bezat ked nie si doma. Napriklad:
https://www.alza.sk/xiaomi-mi-air-purifier-3h-d5771208.htm
https://www.alza.sk/xiaomi-mi-air-purifier-pro-eu-d5458625.htm
Super diky. Presne aj tieto kúsky od xiaomi som pozeral.
teraz som prave musel vyhodit jeden Hyundai pretoze sa nedaju nikde ani v zahranici na to zohnat filtre. Ale kvalitou bol super, na nocnom rezime bol taky tichy ze ani netopiera by nezobudil.
Ten Xiamoi vyzera dobre, tu je o 40€ lacnejsi https://www.gigastore.sk/cisticky-vzduc ... a-vzduchu/
Apropo, aby si nebol sklamany, toho prachu viditelne na nabytku vyrazne menej nebude.
Ten Xiamoi vyzera dobre, tu je o 40€ lacnejsi https://www.gigastore.sk/cisticky-vzduc ... a-vzduchu/
Apropo, aby si nebol sklamany, toho prachu viditelne na nabytku vyrazne menej nebude.
- starysomar
- Hardcore addict
Keď tam raz sadol - tak tam je.
Ono čistička vzduchu - kto má klimatizáciu, nemusí riešiť. Inak to nikdy nebude dokonalé, pre to, že čistička môže relatívne dobre fungovať iba v menšej uzatvorenej miestnosti. "Elektrostatická" ani tam.
Máme obývačku 5x4 s troma "priechodmi" inam a čistička nijako nepomáha. Taká klasická, trochu hlučnejšia s 85 watt, hepa filtrom a molitanovým predfiltrom. Fúka dobre, na HEPA filtroch sa toho zachytí dosť no prach, vlákna z prádla a mačacia srsť sú stále.
Pri tých lepších, čo som pozeral vrátane Xiaomi je výhodou pohlcovanie pachov, nevýhodou častejšia výmena relatívne drahých filtrov.
Aj Roborock S55 čo máme síce výborne vysáva kam sa dostane, no dosť zvíri prach. Zrejme lepšou alternatívou by bolo utierať denne prach na všetkom, kam sadne (komu by sa chcelo)
Ono čistička vzduchu - kto má klimatizáciu, nemusí riešiť. Inak to nikdy nebude dokonalé, pre to, že čistička môže relatívne dobre fungovať iba v menšej uzatvorenej miestnosti. "Elektrostatická" ani tam.
Máme obývačku 5x4 s troma "priechodmi" inam a čistička nijako nepomáha. Taká klasická, trochu hlučnejšia s 85 watt, hepa filtrom a molitanovým predfiltrom. Fúka dobre, na HEPA filtroch sa toho zachytí dosť no prach, vlákna z prádla a mačacia srsť sú stále.
Pri tých lepších, čo som pozeral vrátane Xiaomi je výhodou pohlcovanie pachov, nevýhodou častejšia výmena relatívne drahých filtrov.
Aj Roborock S55 čo máme síce výborne vysáva kam sa dostane, no dosť zvíri prach. Zrejme lepšou alternatívou by bolo utierať denne prach na všetkom, kam sadne (komu by sa chcelo)
Cisticka nie je kuzelny stroj, ktory nasaje prach ako vysavac. Cisticka robi prievan a pohlcuje malicke ciastocky z ovzdusia. Tie, ktore su uz pospajane niekde v kutoch na podlahe, na koberci alebo na nabytku, tak tam uz vela toho nespravi. Preto okrem cisticky netreba zabudat na vysavanie, kludne aj 2-3x do tyzdna. A nie je to len o vysavani prahu z podlah ci koberca, ale aj zo stola, parapetov, z knih, z nabytku, z chladnicky a tak dalej.
trosku to tu osviezim dnes som kupil Xiaomi Mi Purifier 3C (maju v akcii v planeo elektro za 80e)
https://www.planeo.sk/katalog/1303745-x ... duchu.html
rozmyslal som aj na Ionic Care X6 ale chcel som nieco na vacsiu plochu ... uvidime ako na tom bude xiaomi po case a ci to bude citelne ze je pustena ...
rozmyslal som aj na Ionic Care X6 ale chcel som nieco na vacsiu plochu ... uvidime ako na tom bude xiaomi po case a ci to bude citelne ze je pustena ...
Mam obidva, ionic care aj to Xiaomi, obe su okob3l1x napísal: ↑03 nov 2021, 14:11 trosku to tu osviezim dnes som kupil Xiaomi Mi Purifier 3C (maju v akcii v planeo elektro za 80e)
ako pouzivas xiaomi ? v rezime Auto ?
lebo zatial v kazdej miestnosti doma zobrazilo max 003 ...
lebo zatial v kazdej miestnosti doma zobrazilo max 003 ...
mam to bud na auto alebo na ten nocny rezim ktory je super tichy
Tak mas doma asi cistucko. Najviac to poznat pri vareni. A ked grilujem na panvici a troska to aj dymi tak cisticka ide na plne gule.
Mam Xiaomi Mi Air Purifier (tusim prva verzia)
Mam Xiaomi Mi Air Purifier (tusim prva verzia)
Dokážu tieto čističky vzduchu aj znížiť teplotu v miestnosti?
Alebo skôr už pozerať po klímach?
Ďakujem
Alebo skôr už pozerať po klímach?
Ďakujem