Čistička vzduchu
Čistička vzduchu
Zdravím, rozhodol som sa kúpiť do bytu čističku vzduchu ale z recenzií a "návodo" na kúpu som trochu zmetený preto sa obraciam sem. Kameň úrazu je v tom že niesom alergik/astmatik a len chcem mať čistý vzduch hlavne od enormného množstva prachu pretože bývame pri ceste. Vedel by mi niekto odporúčiť model pre cca 80 m2. Cena nie je smerodajná, radčej nekúpim žiadnu ako za 50euro a bude to hlučné a bez účinku. Posledná podmienka je že by som chcel s filtrom ktorý sa umýva a nie vymieňa. Ďakujem za rady.
Re: Čistička vzduchu
Tem o cistickach tu je viac. Prvorade je pravidelne vysavat, aj 2x tyzdenne. Cisticka ti cisti akurat tak izbu, nie cely byt, takze je budes musiet prenasat z izby do izby.
najkvalitnejsie su HEPA filtre a tie umyvatelne nie su iba vymienatelne. Kvalitna cisticka nie je lacna vec,prichystaj si minimalne 150-200€ ako spodnu hranicu pre jednu izbu.
Momentálne testujem čističku vzduchu od xiaomi, určenú skôr pre čínu a vzduch v pekingu .
Čiže má to brutálny filter, hepa + uhlíkový. Bežnú izbu to prečistí za 10 minút, vtedy je to hlučné ako xbox 360. Automatický režim je veľmi tichý, nočný režim nepočuť vôbec.
Dnes som vysával a utrel prach, som zvedavý akou rýchlosťou bude vznikať ten nový.
Po vysávaní som to nechal v každej izbe zhruba pol hodinu na plný výkon, teraz to beží celý deň v obývačke.
Zatiaľ mám pocit, že je vo vzduchu menej prachu po vysávaní - to vždy rozvíri najviac prachu.
Ešte budem testovať pachy a dym.
Čiže má to brutálny filter, hepa + uhlíkový. Bežnú izbu to prečistí za 10 minút, vtedy je to hlučné ako xbox 360. Automatický režim je veľmi tichý, nočný režim nepočuť vôbec.
Dnes som vysával a utrel prach, som zvedavý akou rýchlosťou bude vznikať ten nový.
Po vysávaní som to nechal v každej izbe zhruba pol hodinu na plný výkon, teraz to beží celý deň v obývačke.
Zatiaľ mám pocit, že je vo vzduchu menej prachu po vysávaní - to vždy rozvíri najviac prachu.
Ešte budem testovať pachy a dym.
Ja myslim, ze cisticka vzduchu zachytava najma mikro zrniecka prachu, teda take, ktore ani nevidis, ani nepovysavas, len to vdychujes. Ale mozno sa mylim.
Áno to robí vďaka hepa filtru. Uhlíkový filter navyše berie formaldehyd a pachy (používa sa aj v digestoroch v kuchyni na pachy) plus iné chemikálie vo vzduchu
"Xiaomi air purifier can effective adsorb of formaldehyde, removal of the second hand smoke, dust"
"Xiaomi air purifier can effective adsorb of formaldehyde, removal of the second hand smoke, dust"
Uhlikovy filter je uplne bezna vec - dychacie masky, digester, pelovy filter v aute s aktivnym uhlikom. A cuduj sa svete, tie pachy citis aj tak, ci uz v kuchyni alebo aj v aute. Pri cistickach sa skor pouziva ozon a teda ionizator, ale ta davka je prilis mala na to, aby odstranila zapach a zaroven musi byt neskodna pre ludsky organizmus.
Veď otestujem, uvidím. Zatiaľ som spokojný. Ionizátor som tam mať nechcel.
Brat má nejakú drahú čističku zelmer aj s ionizátorom a spokojný nie je.
Brat má nejakú drahú čističku zelmer aj s ionizátorom a spokojný nie je.
- Arkaz
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
cauko. prosim ako si sa dostal k tej xiaomi cisticke? dovoz z ciny je drahy jak slak kvoli postovnemu. da sa niekde kupit za rozumnu cenu?
Vystihol som dobrú akciu v eu sklade.
Aktuálne čo viem tak už sa dá objednať iba z číny a vyjde to naozaj draho aj s poštou a DPH
Aktuálne čo viem tak už sa dá objednať iba z číny a vyjde to naozaj draho aj s poštou a DPH
- Arkaz
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
a kolko ze vysla teba ak smieme vediet ? mozno aj ta EU akciova cena by bola pre mna vela [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Druha verzia od Xiaomi sa da zohnat aj na Slovensku, ale skoro 300 eur. Za to mas 3 cisticky od Zelmeru hadam aj.
Radšej byť raz spokojný, ako 3x nespokojný (drahší zelmer máme)
Samozrejme, 300€ by som za to nedal, to je šialená cena, ale tých 170€ ma už zlomilo.
Samozrejme, 300€ by som za to nedal, to je šialená cena, ale tých 170€ ma už zlomilo.
Mate niekto tú druhú verziu čističky od XiaoMi ? Ako ste snou spokojný ? Konrétne http://www.mi.com/en/air2/
Je smart takže ju viem spustiť aj na dialku ešte pred príchodom. Tiez niesom alergik ale dosť cítim rozdiel vzdchu v meste a niekde na dedine. Pocítim rozdiel aj v izbe ked tam vzduch prebehne takato čistička ?
Inak na tejto stránke je za 139USD + 110USD DLH kurier na slovensko. Ak by niekto chcel mohli by sme si rozdelit to poštovne
Je smart takže ju viem spustiť aj na dialku ešte pred príchodom. Tiez niesom alergik ale dosť cítim rozdiel vzdchu v meste a niekde na dedine. Pocítim rozdiel aj v izbe ked tam vzduch prebehne takato čistička ?
Inak na tejto stránke je za 139USD + 110USD DLH kurier na slovensko. Ak by niekto chcel mohli by sme si rozdelit to poštovne
Mám ju asi rok, akurát mi došiel nový filter, ktorý by sa mal každý rok.
Čističku vieš ovládať aj na diaľku napríklad z roboty, ale vieš si tam nastaviť aj pravidelný režim, napríklad aby sa zapínala iba cez týždeň od 10-14.
Režimy máš 3, auto, nočný a obľúbený. Obľúbený mám nastavený ako turbo, vtedy to ide na plný výkon a hučí to ako turbína.
Mne to beží celý deň na auto, vzduch mám čistý, takže to ide takmer tak ticho, ako keď mám nočný režim.
Inak zachytí to dosť prachu, na filtri pekne vidno čo za svinstvo tam uviazlo .
Ja som veľmi spokojný, duplom po "incidente" čo sa mi stal.
Nedávno začala čistička blbnúť a to tak, že na režim auto išla ticho ako vždy, no občas začala hučať akoby išla na 3/4 výkon a vydržalo jej to zhruba štvrť hodinu, potom bol zase kľud. Bolo mi to divné, hovorím si fajn, klasika čína po roku sa pokazí, alebo odíde nejaký senzor...senzor som pre istotu vyčistil podľa návodu, nepomohlo.
Časom som si ale uvedomil, že to hučí vždy keď otvorím okno a vetrám. V lete to nerobilo ani keď bolo okno otvorené celý deň. Teraz stačilo otvoriť okno a do minúty svietila LED na červeno a turbo výkon fičal...znečistenie vzduchu v apke skočilo z nejakých 10 na 150.
Čo sa deje som pochopil až koncom týždňa, keď som sa čističkou pomaly "lúčil". V správach akurát dávali, že tu máme rekordne vysoké hodnoty smogu už niekoľko dní, kvôli mrazom a nedostatku vetra.
Vtedy som si vydýchol, lebo čistička neblbla, naopak robila to čo má, čistila mi vzduch od smogu .
Inak spotrebu to má 2.5 W na automatiku a 30 W na plný výkon. Priemerná denná spotreba je teraz v zime 0.05 kW, čo za mesiac dá 1.5 kW = 0.23€ ak dobre rátam.
Čističku vieš ovládať aj na diaľku napríklad z roboty, ale vieš si tam nastaviť aj pravidelný režim, napríklad aby sa zapínala iba cez týždeň od 10-14.
Režimy máš 3, auto, nočný a obľúbený. Obľúbený mám nastavený ako turbo, vtedy to ide na plný výkon a hučí to ako turbína.
Mne to beží celý deň na auto, vzduch mám čistý, takže to ide takmer tak ticho, ako keď mám nočný režim.
Inak zachytí to dosť prachu, na filtri pekne vidno čo za svinstvo tam uviazlo .
Ja som veľmi spokojný, duplom po "incidente" čo sa mi stal.
Nedávno začala čistička blbnúť a to tak, že na režim auto išla ticho ako vždy, no občas začala hučať akoby išla na 3/4 výkon a vydržalo jej to zhruba štvrť hodinu, potom bol zase kľud. Bolo mi to divné, hovorím si fajn, klasika čína po roku sa pokazí, alebo odíde nejaký senzor...senzor som pre istotu vyčistil podľa návodu, nepomohlo.
Časom som si ale uvedomil, že to hučí vždy keď otvorím okno a vetrám. V lete to nerobilo ani keď bolo okno otvorené celý deň. Teraz stačilo otvoriť okno a do minúty svietila LED na červeno a turbo výkon fičal...znečistenie vzduchu v apke skočilo z nejakých 10 na 150.
Čo sa deje som pochopil až koncom týždňa, keď som sa čističkou pomaly "lúčil". V správach akurát dávali, že tu máme rekordne vysoké hodnoty smogu už niekoľko dní, kvôli mrazom a nedostatku vetra.
Vtedy som si vydýchol, lebo čistička neblbla, naopak robila to čo má, čistila mi vzduch od smogu .
Inak spotrebu to má 2.5 W na automatiku a 30 W na plný výkon. Priemerná denná spotreba je teraz v zime 0.05 kW, čo za mesiac dá 1.5 kW = 0.23€ ak dobre rátam.
Dik za feedback, kde si ju kupoval ? Hovoríš teraz o tej druhej generacii ?
Áno mám dvojku. Kupoval som na gearbest.
skoda ze niekto nemoze tu cisticku otestovat testerom na formaldehyd, lebo pisu ze by ho mal odstranovat ale som k tomu skepticky, pretoze v tejto cenovej hladine com som testoval tak znizenie na vystupe byvalo iba mierne. Ale na prach a pele to bude stacit urcite. Naozaj kvalitne, spickove cisticky zacinaju niekde okolo hranice 500-700€ a cena filtrov je tiez velmi vysoka.
https://www.amazon.com/IQAir-HealthPro- ... iz3KZ81qGQ
https://www.amazon.com/IQAir-HealthPro- ... iz3KZ81qGQ
Daj tester, urobím ti test .
Formaldehyd ma pri kúpe nezaujímal, ale tomu čo je v popise by som veril. Tá čistička je určená primárne pre čínsky trh a preň bola aj navrhovaná, takže aj filter je dimenzovaný na mieste podmienky...aké je ovzdušie v číne vieme, smog v pekingu je denný problém. Xiaomi je čínsky "apple", takže verím že to má vyššiu kvalitu napriek nižšej cene, resp kvalita sa vyrovná 2-3x drahším produktom na bežnom trhu.
Formaldehyd ma pri kúpe nezaujímal, ale tomu čo je v popise by som veril. Tá čistička je určená primárne pre čínsky trh a preň bola aj navrhovaná, takže aj filter je dimenzovaný na mieste podmienky...aké je ovzdušie v číne vieme, smog v pekingu je denný problém. Xiaomi je čínsky "apple", takže verím že to má vyššiu kvalitu napriek nižšej cene, resp kvalita sa vyrovná 2-3x drahším produktom na bežnom trhu.