Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
530
48%

Celkom hlasov: 1099

Používateľov profilový obrázok
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa Linkman »

Prosím tu sa vaďte či boh či ježiš existovali alebo nie.

//uplink: upravil som názov témy, aby pokrýval väčší záber a ten, ktorý tu vybudovali užívatelia fóra
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

Ja som krestan-katolik..
Osobne verim v Boha aj to ze Jezis tu bol a ze este pride, ale ABSOLUTNE nedoverujem cirkvi.
Je to na moj vkus az velka aglomeracia.
Fanta
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fanta »

nechcem urazat ziadnych katolikov ani krestanov proste nikoho ale napisem sem svoj subjektivny nazor na boha. :idea:

uz davno jezis pouzival na liecenie chorych ludi alebo ranenych bilinu nazyvanu konope siata (dnes ju pozname ako marihuana) potieral rany ludom touto stimulacnou latkou posobenim ktorej vyvolavalo v ludoch pocit vyliecenie, slobody... podaval im to na pitie a z toho mali ludia haluze ze ho videli vstat z mrtvych a podobne (posobenim THC priamo do krvneho obehu, do rany)...

:idea: je to len moj nazor...

s tou marihuanou to mam podlozene z nemenovaneho tyzdennika :oops:
ado
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ado »

Komo napísal:Ja som krestan-katolik..
Osobne verim v Boha aj to ze Jezis tu bol a ze este pride, ale ABSOLUTNE nedoverujem cirkvi.
Je to na moj vkus az velka aglomeracia.

Ja som sice evanielik, ale s tebou suhlasim, cirkev je jeden velky bordel...
michaelkiller
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa michaelkiller »

Hmmm, ja si myslim, ze cirkev bola zalozena preto, aby sa mali ludia o co opierat... Proste spolocnost chcela donutit ludi, aby v nieco verili a nekonali protispolocensky. Takze to bola, je, aj bude druh manipulacie s ludmi aj ked treba priznat, ze nebola zbytocna. Kdovie, ake rozvraty a revolucie by tu vznikali nebyt cirkvi... 8)
igor
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa igor »

dnes na STV davali o KGB a tam bol spomenutý aj Vatikán.Vsetko je to o peniazoch a o moci.
Som krestan ale v cirkev neverím,výnimka pápež Ján Pavol II.a jeho dvaja predchodcovia to boli normálni ludia.
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

igor napísal:dnes na STV davali o KGB a tam bol spomenutý aj Vatikán.Vsetko je to o peniazoch a o moci.

pockaj, pockaj..takmer vsetko..
Vieru ti nik nemoze zobrat ani nutit..
Uz som to naznacil mojim prispevkom ze "verim v Boha ale cirkev..."
Chapes?
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

Ježíš a to je čo? muhee

nie v boha neverím, nikdy nebudem, sú to výplody ľudskej fantázie z čias, keď sa v súčasnosti vysvetlené javy nedali v tej dobe vysvetliť.....HOUWGH
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Církev - jedna velká nálepka na ľudí. Vznikla vtedy ked sme si nevedeli vysvetliť normálne javy. Sa vôbec čudujem že existuje :shock:
maiso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa maiso »

Cirkev-najstarsia mafia na svete !!!
NoaHix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa NoaHix »

Fanta napísal:nechcem urazat ziadnych katolikov ani krestanov proste nikoho ale napisem sem svoj subjektivny nazor na boha. :idea:

uz davno jezis pouzival na liecenie chorych ludi alebo ranenych bilinu nazyvanu konope siata (dnes ju pozname ako marihuana) potieral rany ludom touto stimulacnou latkou posobenim ktorej vyvolavalo v ludoch pocit vyliecenie, slobody... podaval im to na pitie a z toho mali ludia haluze ze ho videli vstat z mrtvych a podobne (posobenim THC priamo do krvneho obehu, do rany)...

:idea: je to len moj nazor...

s tou marihuanou to mam podlozene z nemenovaneho tyzdennika :oops:

tak vacsiu pi*ov*** som este vzivote nepocul :lol: :lol: :lol: to mas asi z noveho casu,co??? :lol: :lol: :lol:
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romero »

BOH a ježiš či existovali to su len dohady ludi, kto ma väčšiu pravdu. Myslim si, že jeden z nich neexistoval. Som zastancom teorie, že Boh nestvoril zem, ale zem vznikla, neviem ako sa tomu odborne hovori, spajanim jednotlivych blbosti a po mnohomilionoch rokov sa na nej utvorili prve znamky zivota čím boli bakterie, a tak to slo dalej....

V minulosti cirkev zdierala ludi a vyhlasovala, že toto je vola bozia, len aby sa nabalila. Cirkev vrazdila, zabijala, nicila a privlastnovala si majetok. Obvinovala ludi ako bol Kopernik, ktory vyhlasoval, že Zem sa toči a nie je plocha ako to bola podla glupych knazov. TO VSETKO V MENE BOZOM. Vymyslali si rôzne pi*ov***, že su kaciri, rúhajú sa, že toto je vôla božia a ak ju znesvetis, nikdy sa nedockaj väčneho odpočinku. Martin Luther sa cirkvi postavil na odpor tvrdenim, že ľudia môžu zazit raj aj v tomto živote, nie az po smrti. A ako skoncil?
Cirkev si nikdy nechcela priznat inú pravdu. Vsetky svoje ciny knazi oznacovali za boziu vôlu.

toto je moj nazor.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Tazko povedat kto z nich neexistuje alebo ci vlastne niekto existuje, no ja verim v Boha. Neviem to sice vysvetlit al everim. Nie som ovplyvneny nicim a nikym, to je moje presvedcenie. Co sa tyka cirkvi, tak to su len kur*y vydieracke. Islo im hlavne o to, aby sa nabalili a to sa im aj podarilo. Si myslia ze su vsetkym a teraz zneuzivaju svoje postavenie vo svete. Toto mozes, toto nie, toto je pi*ov***... a dobre oje*** luydi, ze prachy do zvonceka na kostol... vsetko im to ide do vacku, ved od statu dostavju nocu prachov a na keru mariu to neviem. Ved je vela druhov viery a nikto tak nezdiera ludi ako cirkev. Ach jo. kam to ten svet speje
romero
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romero »

jedinou vynimkou v cirkvi bol podla mna Jan Pavol II.
Bol vynimocnou osobou. Mali ho radi katolici aj ateisti.
Jeho si z celej tej krestanskej "viery" vazim, pretože dokazal robit veci, ktore dokazal len malokto, a nebol ako tí predním. On počúval tých druhých a nie naopak.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

nj, bol to dobry clovek a podla mna nema nik nic proti nemu. Cirkev si veky robila co chcela, ale on dokazal vsetko ... Tusim ako jediny sa stretol s Dalajlamom
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

romero - suhlas :)
NoaHix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa NoaHix »

kamarat raz vyslovil dobru myslienku: VIERA NIE JE O CHODENI DO KOSTOLA!
slide
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slide »

naozaj tu uz zasahujete do moc osobnych veci :x
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

rešpektujem že viera je každého osobná vec
ale taká je pravda
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

podla mna to zacal velmi sikovny clovek, ktory si chcel tak nejak "podmanit" ludi. kedze moc toho o svete nevedeli, a on bol sikovnejsi, iba ich nejakym sposobom oj**al :P ludia mu na to skocili a hotovo. alebo to bol aj dobry umysel, rozne prirodne katastrofy bla bla pripisovali "vyssim" silam-strasili ludi aby neboli zli . trebars takto :D
Napísať odpoveď