Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
- Linkman
- Darca
- Kontaktovať používateľa:
Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Prosím tu sa vaďte či boh či ježiš existovali alebo nie.
//uplink: upravil som názov témy, aby pokrýval väčší záber a ten, ktorý tu vybudovali užívatelia fóra
//uplink: upravil som názov témy, aby pokrýval väčší záber a ten, ktorý tu vybudovali užívatelia fóra
- Fanta
- Darca
nechcem urazat ziadnych katolikov ani krestanov proste nikoho ale napisem sem svoj subjektivny nazor na boha.
uz davno jezis pouzival na liecenie chorych ludi alebo ranenych bilinu nazyvanu konope siata (dnes ju pozname ako marihuana) potieral rany ludom touto stimulacnou latkou posobenim ktorej vyvolavalo v ludoch pocit vyliecenie, slobody... podaval im to na pitie a z toho mali ludia haluze ze ho videli vstat z mrtvych a podobne (posobenim THC priamo do krvneho obehu, do rany)...
je to len moj nazor...
s tou marihuanou to mam podlozene z nemenovaneho tyzdennika
uz davno jezis pouzival na liecenie chorych ludi alebo ranenych bilinu nazyvanu konope siata (dnes ju pozname ako marihuana) potieral rany ludom touto stimulacnou latkou posobenim ktorej vyvolavalo v ludoch pocit vyliecenie, slobody... podaval im to na pitie a z toho mali ludia haluze ze ho videli vstat z mrtvych a podobne (posobenim THC priamo do krvneho obehu, do rany)...
je to len moj nazor...
- michaelkiller
- Medium Expert
Hmmm, ja si myslim, ze cirkev bola zalozena preto, aby sa mali ludia o co opierat... Proste spolocnost chcela donutit ludi, aby v nieco verili a nekonali protispolocensky. Takze to bola, je, aj bude druh manipulacie s ludmi aj ked treba priznat, ze nebola zbytocna. Kdovie, ake rozvraty a revolucie by tu vznikali nebyt cirkvi...
Fanta napísal:nechcem urazat ziadnych katolikov ani krestanov proste nikoho ale napisem sem svoj subjektivny nazor na boha.
je to len moj nazor...
tak vacsiu pi*ov*** som este vzivote nepocul to mas asi z noveho casu,co???
- romero
- Expert
BOH a ježiš či existovali to su len dohady ludi, kto ma väčšiu pravdu. Myslim si, že jeden z nich neexistoval. Som zastancom teorie, že Boh nestvoril zem, ale zem vznikla, neviem ako sa tomu odborne hovori, spajanim jednotlivych blbosti a po mnohomilionoch rokov sa na nej utvorili prve znamky zivota čím boli bakterie, a tak to slo dalej....
V minulosti cirkev zdierala ludi a vyhlasovala, že toto je vola bozia, len aby sa nabalila. Cirkev vrazdila, zabijala, nicila a privlastnovala si majetok. Obvinovala ludi ako bol Kopernik, ktory vyhlasoval, že Zem sa toči a nie je plocha ako to bola podla glupych knazov. TO VSETKO V MENE BOZOM. Vymyslali si rôzne pi*ov***, že su kaciri, rúhajú sa, že toto je vôla božia a ak ju znesvetis, nikdy sa nedockaj väčneho odpočinku. Martin Luther sa cirkvi postavil na odpor tvrdenim, že ľudia môžu zazit raj aj v tomto živote, nie az po smrti. A ako skoncil?
Cirkev si nikdy nechcela priznat inú pravdu. Vsetky svoje ciny knazi oznacovali za boziu vôlu.
toto je moj nazor.
V minulosti cirkev zdierala ludi a vyhlasovala, že toto je vola bozia, len aby sa nabalila. Cirkev vrazdila, zabijala, nicila a privlastnovala si majetok. Obvinovala ludi ako bol Kopernik, ktory vyhlasoval, že Zem sa toči a nie je plocha ako to bola podla glupych knazov. TO VSETKO V MENE BOZOM. Vymyslali si rôzne pi*ov***, že su kaciri, rúhajú sa, že toto je vôla božia a ak ju znesvetis, nikdy sa nedockaj väčneho odpočinku. Martin Luther sa cirkvi postavil na odpor tvrdenim, že ľudia môžu zazit raj aj v tomto živote, nie az po smrti. A ako skoncil?
Cirkev si nikdy nechcela priznat inú pravdu. Vsetky svoje ciny knazi oznacovali za boziu vôlu.
toto je moj nazor.
Tazko povedat kto z nich neexistuje alebo ci vlastne niekto existuje, no ja verim v Boha. Neviem to sice vysvetlit al everim. Nie som ovplyvneny nicim a nikym, to je moje presvedcenie. Co sa tyka cirkvi, tak to su len kur*y vydieracke. Islo im hlavne o to, aby sa nabalili a to sa im aj podarilo. Si myslia ze su vsetkym a teraz zneuzivaju svoje postavenie vo svete. Toto mozes, toto nie, toto je pi*ov***... a dobre oje*** luydi, ze prachy do zvonceka na kostol... vsetko im to ide do vacku, ved od statu dostavju nocu prachov a na keru mariu to neviem. Ved je vela druhov viery a nikto tak nezdiera ludi ako cirkev. Ach jo. kam to ten svet speje
podla mna to zacal velmi sikovny clovek, ktory si chcel tak nejak "podmanit" ludi. kedze moc toho o svete nevedeli, a on bol sikovnejsi, iba ich nejakym sposobom oj**al ludia mu na to skocili a hotovo. alebo to bol aj dobry umysel, rozne prirodne katastrofy bla bla pripisovali "vyssim" silam-strasili ludi aby neboli zli . trebars takto