Caute. Ryan Giggs vedel by si mi prosim poradit najlepsie nadstavenie obrazu pre model TCL 43C735 ? Je to ta 43 uhlopriecka. Mal by mi prist behom dvoch dni, tak ak by si vedel poradit kde by som nasiel najlepsie nadstavenie obrazu pre tento model budem ti vdacny Pripadne niekto iny ak mate tento model TCLka. Nasiel som na youtube nejake nadstavenia len pre modely 55 uhlopriecka a tam je 120hz panel, to je iny panel ako pri tychto mensich uloprieckach. Vopred dakujem.
Podrobnejsie som ho v rukach nemal. Len vacsie uhlopriecky.
Ani po zahranicnych forach nikde nic nevidim. Ono to ani nie vzdy je dobre pouzit nejake nastavenia z netu. Kazdy kus je iny.
Nastav tam nejaky fimovy mod a podla potreby dosteluj. Tie filmove mody su vzdy najpresnejsie.
DV je takmer vzdy tmavsie. A teda na kazdom TV. Problematickejsie to je ale prave u tychto lacnych TV, ktore nemaju stmievanie, lebo tv nevie po segmentoch (resp. v pripade oledu po bodoch) riadit podsvit, ale len celu plochu.
To je to čo opakujem často ako mantru, keď sa niekto ženie za technologiami. To že TV vie spracovať nejaky kodek je fajn, ale keď s nim nevie plnohodnotne pracovať, lebo na to nema patričny hardver, je vec druha.
Ryan Gigs , nevadi vdaka aj tak, skusim tam dat ten filmovy mod, tiez som pocul ze tie byvaju najpresnejsie..
Este sa chcem opytat, mam tv oled 55philips856 a k tomu ma zapojeny soundbar tcl ts8111. Pri pozerani napr televizne noviny sa mi casto stava ako ide vzdy novy prispevok tak nepocut prve slovo. Mam to v hdmi 2.1 kde je earc. Takto pri filmoch, futbale alebo na netflixe atd nie su ziadne vypadky, iba ked je na sekundu ticho tak akoby sa to v tichych usekoch na sekundu vyplo. Nevies mi nahodu poradit ci to je problem tej tv alebo to bude skor chyba v tom soundbare? Lebo co som cital tak aj ten philips asi blbne trochu to earc ,ale aj na ten soundbar som postrehol ze to par ludi pisalo.
Mohli by ste nám poradiť prosím pri výbere tv.
Zatiaľ sme za Samsung the frame hlavne kvôli matnému obrazu a teda nízkeho odrazu svetla ale necháme si poradiť.
Cena okolo 2500
Uhlopriečka 75+
Asi max 4k (iba obyčajné kanály + netflix)
Samsung Frame je predrazeny nezmysel. To je skor na prezentacie niekam do firiem, nie na domace pouzitie ako plnohodnotny TV. Za tie peniaze existuje X daleko lepsich TV.
Nech nezakladám ďalšie vlákno - aký TV odporúčate v rozmere okolo 42 pre skoro 90-ročnú no čipernú pani? S dostatočne silným zvukom.
Mala LG 42LA660S, bola s ním spokojná. Ja TV desaťročia nepozerám, nemám vôbec prehľad. Najlepšie z Alzy.
Ďakujem.
Ahojte
Z telekomu mam moznost zoprat televizor Philips 55 pus 7406 za nejakych 320 eur. Oplati sa to za tie peniaze? Neni ten tcl c735 obrazovo kvalitnejsi? Uhlopriecku nerieste. Iba kvalitu zobrazenia.
Dakujem
Kúpili sme nakoniec svokre TCL 43C635. Vďaka za rady, chalani. Má to vynikajúci obraz aj pozorovacie uhly a lepšiu čiernu za plného svetla, než ten náš LG.
Boli sme s manželkou popozerať v NAY a väčšina TV mala "smutný" obraz - vrátane Philipsu a ak človek pozrel trochu zboku, vyšedivel.
Jamsy - Ja mam ten Philips z Telekomu, mal som ho za 1 euro a mesacne do splatky okolo 6-7 eur. U mna to je teda za par drobnych, u teba sa mi to zda uz aj dost. Je to proste zakladny model Philipsu, postaveny na Androide, be, moznost zvukoveho ekvalizeru. U mna pri satelite ci Netflixe je kvalita obrazu ok, videl som samozrejme aj kvalitnejsie TV, ale toto je take adekvatne cene. Velke ocakavania od toho nemaj, ale ak pozeras telku tak ako ja, ze si pozries sport, spravy, pripadne to mas pustene ako podmaz ked tukas do mobilu, tak je to ok. Lenzr ak chces krasny obraz, vychutnat si 4K filmy alebo dokumenty, tak asi by to chcel pozriet sa po nieco kvalitnejsom, ale to uz bude na ukor ceny.
Jamsy napísal: ↑09 jan 2023, 17:14
Ahojte
Z telekomu mam moznost zoprat televizor Philips 55 pus 7406 za nejakych 320 eur. Oplati sa to za tie peniaze? Neni ten tcl c735 obrazovo kvalitnejsi? Uhlopriecku nerieste. Iba kvalitu zobrazenia.
Dakujem
Uhlopriečku je treba riešiť. 55" a väčšie uhlopriečky maju 100 Hz panel a to je uplne ina liga. Ale aj tie menšie su lepšie ako ten Philips.
Mam jednu TV izbe kde viac ako 43 palcov nedam. Rozmyslam nad druhym do dalsej izby kde by som zniesol aj tych 55 palcov preto uhlopriecku neriesim...
Heker pravdepobne mas od tcomu viac produktov preto vyhodnejsia cena. Primarne mi teda islo o porovnanie tcl 43c735 kde je 100 hz a philips pus7406. Sledujem podobne ako Heker sportove prenosy, spravy a nejaky ten podmaz... Cena je tam cca rovnaka len ma zaujimalo co sa oplati zobrat so zlavou vacsiu uhlopriecku ale utvrdili ste ma ze to je zbytocne.
Dakujem opat
Tak to meni situaciu pri zbeznom citani som to asi nepochopil uplne.. Tak otazka znova. Da sa zohnat do cca 350 eur lepsie zobrazovadlo ako ten Philips 55pus7406? V uhlopriecke od 43 do 55 palcov.
Telka pojde iba obcas ale ked uz pojde nech to neni rozmazane
Ďakujem.