Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Alebo lacnejsiu TV a kupit rovno aj zaluzie do bytu
Nakoniec budem asi nutený kupiť Mac Mini, ktory bude pri TV takže nutnosť Android TV odpadá. Je možné za 1800€ kúpiť nejakú QLED telku od Samsungu, ktorá sa aspon vyrovná danému Philipsu ?Ryan Giggs napísal: ↑03 mar 2023, 13:11 V tomto pripade rozhodne Philips. Tu nie je o com. Odrazy na tom nie su omnoho horsie.
Chcem kúpiť soundbar Samsung HW-Q930B za 750€, asi žiadna TV za 1100€ neprekoná vlajkovú OLED lod od Philipsu. Aký model od Samsungu sa k nemu minimalne priblíži ?
Všetko mám ale nechcem byt cez den v tme len aby som pozeral youtube
- Ryan Giggs
- VIP
Jedine od Samsungu co sa vyrovna inym oledom, je oled od Samsungu.
Priblizuje sa QN95, ale rozhodne by som ho neuprednostnil.
Dobrý deň,
Chcem sa vám poďakovať za tv čo ste poradili naposledy je výborná.
Teraz by som chcel ale poprosiť o pomoc s výberom pre mňa.
Uhlopriečka 85, cena okolo 3000.
Soundbar mám sonoc arc tak nech to s tým spolupracuje.
Zatiaľ mi radili samsung.
Vopred ďakujem.
Chcem sa vám poďakovať za tv čo ste poradili naposledy je výborná.
Teraz by som chcel ale poprosiť o pomoc s výberom pre mňa.
Uhlopriečka 85, cena okolo 3000.
Soundbar mám sonoc arc tak nech to s tým spolupracuje.
Zatiaľ mi radili samsung.
Vopred ďakujem.
- Ryan Giggs
- VIP
Sony XR-85X90K
Ďakujem, budem dôverovať
- Ryan Giggs
- VIP
No na vyber mas v tejto uhlopriecke len Samsung alebo Sony. A Samsung QN85 ma IPS panel. A to je na kvalitny TV pruser.
Akurát pozerám že pri tom sony všetko super ale že zle odráža svetlo a ja mám rovno za gaučom balkónové dvere, zrovna orientované na západ takže vždy poobede tam je veľa slnka. Nebude to vadiť ?Ryan Giggs napísal: ↑01 apr 2023, 9:50 No na vyber mas v tejto uhlopriecke len Samsung alebo Sony. A Samsung QN85 ma IPS panel. A to je na kvalitny TV pruser.
Pozeral som že samsung qe85qn90b sa dá kúpiť okolo 3400, neoplatí sa radšej priplatiť ?
- nejakymarko
- Addict
Zdravím pani. Poraďte prosím nejaký 85 TV do cca 2000e. Slúžiť bude ako monitor k PC na prezentovanie projektov atd, čiže žiaden ultra obraz nepotrebujeme. Prezentovať sa budú skôr statické obrazy. Zatial pozeráme po tejto Sony https://www.alza.sk/85-sony-bravia-xr-85x85k-d7232552.htm
Pripadne ešte https://www.alza.sk/98-tcl-98c735-d7093495.htm
Pripadne ešte https://www.alza.sk/98-tcl-98c735-d7093495.htm
- Ryan Giggs
- VIP
Je to ok volba. Smelo donho.
Ak mozes priplatit tak to urob. QN90 ma lepsie HDR ako ten Sony.
Take umiestnenie neprospeje ani Samsungu. On to zas nie je taky rozdiel v tej povrchovej uprave.Martinsv napísal: ↑01 apr 2023, 11:14 Akurát pozerám že pri tom sony všetko super ale že zle odráža svetlo a ja mám rovno za gaučom balkónové dvere, zrovna orientované na západ takže vždy poobede tam je veľa slnka. Nebude to vadiť ?
Pozeral som že samsung qe85qn90b sa dá kúpiť okolo 3400, neoplatí sa radšej priplatiť ?
Ak mozes priplatit tak to urob. QN90 ma lepsie HDR ako ten Sony.
- nejakymarko
- Addict
Ryan prosím a čo hovoríš na to TCL? V tejto uhlopriečke v podstate nemá konkurenciu (cenovo) tak či to nie je veľký kompromis
Ďakujem
Ďakujem
- Ryan Giggs
- VIP
To TCL je co sa obrazu tyka, oproti ostatnym kompromis. Je to proste model o triedu nizsie. On je to fajn TV ak ho chces v 55"-65". Tam je to fajn volba. Ale v tejto uhlopriecke platis viacmenej za velkost.
- nejakymarko
- Addict
Cisto v porovnani s tým Sony, ak sa bavíme o kvalite obrazu, je to výrazne horšie (pre naše potreby)?
- starysomar
- Hardcore addict
Recenzie má vynikajúce. Osobne mám skúsenosť iba s TCL_C635 a ten má obraz (po nastavení) perfektný. Aj ďalšie TCL, čo sme videli keď sme tento svokre vyberali, mali lepší obraz, než prevažná vačšina ostatných.
Ono to môže byť aj tým, čo kto považue za dobrý obraz. Som naučený na Eizo fotomonitor a teda čím vernejšie farby.
Ono to môže byť aj tým, čo kto považue za dobrý obraz. Som naučený na Eizo fotomonitor a teda čím vernejšie farby.
- Ryan Giggs
- VIP
Je to horši TV. Ten Sony je vyššia kategoria.nejakymarko napísal: ↑01 apr 2023, 14:05 Cisto v porovnani s tým Sony, ak sa bavíme o kvalite obrazu, je to výrazne horšie (pre naše potreby)?
Nikde neviem nájsť na mojom TCL 55C635 nastavenie na blokovanie modrého svetla. ( https://www.bestbuy.com/site/questions/ ... 25877c5270 )
Dá sa to nejako obísť tým že stiahnem android aplikáciu (napr.: https://play.google.com/store/search?q= ... 2&hl=en_US ) ???
Dá sa to nejako obísť tým že stiahnem android aplikáciu (napr.: https://play.google.com/store/search?q= ... 2&hl=en_US ) ???
- cORP.
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
ahojte, mozno zas otazka na teba Ryan, o mesiac sa stahujeme konecne do vlastneho domu, doteraz sme pouzivali uplne zakladnu tv co stala v roku 2019 cca 480eur - SAMSUNG UE65RU7172, kedze sme vedeli, ze u rodicov dlho nebudeme tak do lepsej sme neinvestovali, teraz sa situacia zmenila, toto bude telka do inej izby, do obyvacky zvazujem nieco medzi mini led a oled, pri olede mam stale to male "ale" co sa tyka vypalovania, chceme znova tuto uhlopriecku tj65" , vo vybere mi ostava uz len oled od LG C2, pripadne za priplatok (ak ma zmysel) na G2, mini led mi prislo ako super hlavne pri modely od TCL - 65" TCL 65C935, je pripadne nejaka obrazova alternativa v podobnej cene ? rozpocet mame cca 1500eur, v pripade extremneho zlepsenia som ochotny ist k 2000euram, preferencie - 4k filmy cez kodi, BD ripy, herne konzoly - mam series x aj ps5 cize urcite vrr, 120hz atd., paci sa mi ambilight od phillips, no ten zrejme mini led ani nerobi, co sa tyka telky casto ide len tak ako podmaz v domacnosti so zapnutym videom alebo nejakym dokumentom pri vareni, nasledne hranie, preto mam troska obavu o tie oled panely
co sa tyka 65C935 - ma zmysel priplacat za tento model oproti tomu nizsiemu c835 ? viem, ze je rozdiel jemne v svietivosti a hlavne v pocte zon
co sa tyka 65C935 - ma zmysel priplacat za tento model oproti tomu nizsiemu c835 ? viem, ze je rozdiel jemne v svietivosti a hlavne v pocte zon
- Ryan Giggs
- VIP
Určite ber oled. Samsung QE65S95B
- cORP.
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
dakujem
Poradte prosim s vyberom. Zakladne poziadavky (len) 55 palcov a oled. Na smart veci si nepotrpim, prehravat sa bude primarne cez Amazon Fire TV stick. Uprednostnim vsak skor android, aby som tam mohol dat skylink a orange tv. Pozerat sa budu filmy (4K HDR), najcastejsie vsak serialy (FHD & SD), pripadne xbox (avsak starsia gen). Casto sa bude tiez pozerat cez den.
Predbezne som si vybral toto:
Philips 55OLED707
LG OLED55C21
Sony Bravia OLED XR-55A83J
Sony Bravia OLED XR-55A83K
Samsung QE55S95B
Panasonic TX-55LZ980E
Vsetky modely viem kupit za priblizne rovnaku cenu (plus minus 100 eur), takze ta nehra skoro ziadnu rolu. Jedine A83K ide + 100 eur naviac.
Dakujem
Predbezne som si vybral toto:
Philips 55OLED707
LG OLED55C21
Sony Bravia OLED XR-55A83J
Sony Bravia OLED XR-55A83K
Samsung QE55S95B
Panasonic TX-55LZ980E
Vsetky modely viem kupit za priblizne rovnaku cenu (plus minus 100 eur), takze ta nehra skoro ziadnu rolu. Jedine A83K ide + 100 eur naviac.
Dakujem