Kúpa TV
- Ryan Giggs
- VIP
Re: Kúpa TV
Bud Philips alebo Samsung.
Dakujem. Vybral som ten Philips.
Nejaka bang per buck tv 50" by sa na Alze nasla? 

- Ryan Giggs
- VIP
Otazka je čo to presne znamena. Bravia XR-50X93J je za 870€, čo je ale dosť dobra cena.
No ja to nepozeram vobec (doslova) a frajerka to ma vacsinu casu ako sum pri vareni, obcas si tam pusti nejaky film, len starneme a uz vidim ze si da karimatku do stredu obyvacky a pozera v tureckom sede z metra aby si nemusela davat okuliare - tak som ju chcel potesit.
870 je - priznam sa - trosku viac ako som cakal ale zase ak je to dobra TV a vydrzi par rokov tak sa to asi da prezit.
Co sa tyka OS mame AppleTV a akurat chystam DLNA media server, takze interny OS je asi skoro irelevantny.
Repro mame tiez k TV aktivne externe.
Takze realne asi ide iba o displej.
870 je - priznam sa - trosku viac ako som cakal ale zase ak je to dobra TV a vydrzi par rokov tak sa to asi da prezit.
Co sa tyka OS mame AppleTV a akurat chystam DLNA media server, takze interny OS je asi skoro irelevantny.
Repro mame tiez k TV aktivne externe.
Takze realne asi ide iba o displej.
- Ryan Giggs
- VIP
Tak je to 100 Hz s kvalitnym panelom. Len pri takomto type sledovania, neviem či to bude využite. Či vydrži par rokov, na to sa neda spoliehať u ničoho, doba je už inde, čo iste poznaš aj z inych technologii a techniky.
Ak ide o to aby niečo vydržalo, tak aktualne ma TCL akciu s predlženou zarukou na 5 rokov. https://tcl-promotion.com/sk/
Ešte sa da zohnať 50C735 (mimo alzy), čo tiež nie je marny TV.
Ak ide o to aby niečo vydržalo, tak aktualne ma TCL akciu s predlženou zarukou na 5 rokov. https://tcl-promotion.com/sk/
Ešte sa da zohnať 50C735 (mimo alzy), čo tiež nie je marny TV.
Dikes pozriem oboje dik.
Btw s vydrzou som skor myslel ze to nie je uz 10r stary model 10x prebaleny ale ze je to nieco dobove. To ci to vydrzi rok alebo desat je jasne ze je otazka na krystalovu gulu, s tym sa pocita pri vsetkom
Btw s vydrzou som skor myslel ze to nie je uz 10r stary model 10x prebaleny ale ze je to nieco dobove. To ci to vydrzi rok alebo desat je jasne ze je otazka na krystalovu gulu, s tym sa pocita pri vsetkom

- Ryan Giggs
- VIP
Na televizorovom trhu je velka fluktuacia, nove modely prichadzaju na trh kazdy rok. Stare sa velmi v shopoch a ich skladoch neuchovavaju. Hlavne velke retazce to nerobia. Ono to nie je ako napr. u mobilov, kde vies kupit aj stare modely, kludne 5 rokov dozadu. Mobil hodis do suflika, ale taky TV zabera aj v skladoch vela miesta.
Bezne sa daju kupit max 2 roky stare modely, narazit na starsi nie je uplne bezne. A ak, tak v nejakych zapadnutych, neznamych eshopoch.
Bezne sa daju kupit max 2 roky stare modely, narazit na starsi nie je uplne bezne. A ak, tak v nejakych zapadnutych, neznamych eshopoch.
Ale je bezna praktika zobrat 2 rocny hardware, prilepit tam novy OS, 2 featury, jeden marketingovy prevrat prihodit kilecko a nazvat to novym modelom (-:
- Ryan Giggs
- VIP
Tak ale je jasne, že to z roka na rok nie je uplne ine či už softverovo alebo hardverovo, technologicky. Ale splňa to najnovšie štandardy, nestane sa že to je moralne zastarane už dnes. Ono je ostatne aj tak temer vždy lepšie kupiť rok stary model ako ten aktualny, kedže tie malokedy su nejako zasadne lepšie ako predchodca. Ale cena je tam vyššia.
Caute, aky najlepsi panel do ccla 600e, 65"? je mozne aj 100hz? pocul som ze tcl ma teraz nejake nove dobre telky. diky <3
(a ktore by bolo lepsie na psko? qled alebo obycajne lcd?)
(a ktore by bolo lepsie na psko? qled alebo obycajne lcd?)
Za seba odporúčam TCL 55C635 (nie 55P635).
/edit: resp. 65C635
/edit: resp. 65C635
- Ryan Giggs
- VIP
Za 600€ 65" velmi so 100Hz nerataj. Za 700€ zacina LG qned 81, ale to je IPS, tak to je kompromis.
Poradite co je najlepsia kupa s uhloprieckou max. cca 48-49"? (Sirka do 110cm kvoli nabytku). Cenovo co najmenej - povedzme 400-500€?
Najskôr treba vymeniť nábytok.
Vdaka za radu, nabytok zostava. Kazdopadne vyzera to tak ze by tam predsa len vosla aj 55" max. Cize nejake tipy? Citam tu spatne o TCL 55C735, je sice mierne cez budget. Da sa najst aj nieco porovnatelne v cene okolo 500-600€ povedzme?
Dik. Rozdiel medzi 55C635 a 735 je v tom ze 735 ma 100Hz panel, a 635 ma 50Hz? Lebo cenovo je to cca 480 vs 640.
Inac, v com je vyhoda 50hz vs 100hz realne pri TV ak zdroj bude 24fps?
- Ryan Giggs
- VIP
Vyhoda je v plynulosti zobrazenia. Plus, na 100 Hz potrebujes vykonnejsie a lepsie obvody, obrazovy procesor, samotne panely su kvalitnejsie atd. A teda okrem plynulejsieho zobrazenia je tam aj vyssia kvalita obrazu ako takeho.
Rozdiel je v paneli a samozrejme tym padom aj prislusnej elektronike. Co samozrejme robi znacny rozdiel v obraze.