Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
flasho
Medium Expert
Medium Expert

Kúpa TV

Príspevok od používateľa flasho »

Ahojte, pozrel som si rady v ostatných vláknách, ale chcem si spýtať aj priamo.

Uvažoval najskôr o 3D telke, ale u som od toho upustil.

Dnes som si bol pozrieť TV aj v obchodoch, a zaujala ma táto FULL HD:

Kód: Vybrať všetko

http://televizor.heureka.sk/samsung-ue55k5672/
a táto UHD:

Kód: Vybrať všetko

http://televizor.heureka.sk/lg-55uh605v
Čo by ste si vybrali? Poprípade odporučili inú. Zrejme FULL HD, keď som si preštudoval, že UHD nemá zmysel. Poprípade, aké funkcionality sú dôležite v danej cenovej hladine.

Ide mi aj o prehrávanie MKV súborov s Full HD filmami z ext. disku, nemajú už dnešné TV s prehrávaním problém? Sekanie?
Ďalej rýchlosť wifi atď.

Rozpočet: cca. 700 eur
Vzdialenosť: 3,5 m.

Ďakujem
Používateľov profilový obrázok
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Hlavne ten LG ma mizerny, falošny 4k panel. Od toho ruky preč. UHD nema v tvojom pripade naozaj vyznam. Aj keby si mal 4K zdroj, tak na tu vzdialenosť to chce minimalne 65" aby si to vôbec vedel oceniť. A za 700€ nehrozi nič rozumne.

Za 700€ kupiš kvalitny FHD.

Samsung UE55j6282, Sony 55W755C/756C, Philips 55PFK6510.
flasho
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa flasho »

Diki. Pár otáziek ešte:
- ako je s tým 3D, lebo cca. rok dozadu som u kamoša videl 3D film a bol som celkom prekvapený, že celkom dobre (predtým som bol s 3D v TV pesimista).
- k tomu prehrávaniu z ext. disku - žiadny z týchto, čo si písal nemá problém s full hd MKV filmami?
- funkcionalita je aká dôležitá ešte?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vyrobcovia uz od 3D upustaju. Tym padom ani nebude mat velmi zmysel studiam tocit take filmy.
Na nejake obcasne pozretie to nemusi byt marne, ale aby toto malo byt hlavnou poziadavkou pri vybere TV, tak to je trochu nezmysel. Inak ten Philips ho ma. Pripadne Sony 55W805C, to je ale nad rozpocet.

S vacsinou beznych formatov vo FHD nebudu mat problem. Ale nie je to PC ze to prehra uplne vsetko. Sem-tam narazis na nieco co nepojde.

To musis vediet ty co za funkcie pozadujes. V zasade ale tie TV vedia plus/minus to iste.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Ten philips mam doma akurat verziu 6550. V podstate som spokojny s TV ako celkom akurat ak chces 3D tak toto asi nie je uplne ono. Je tam problem s crosstalkom, dost je toho popisane na philips forach, zevraj je to softwarovy problem, ale philips to vobec neriesi. Takze ak chces 3D tak toto nebude spravna volba, ak 3D nepotrebujes tak je ten TV super.
Daniel9911
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, chcel by som kupovať TV do obývačky do rohu takže by som potreboval niečo kde sú aj dobre pozorovacie uhly, TV sa bude sledovať cca z dvoch metrov a miestnosť mam 4,5 m takže sa neviem rozhodnúť či kupovať len 32 alebo aj niečo väčšie cena do tých 650 euro. Pozeral som Samsung UE50J6282, Samsung UE50KU6072 ten je 4K ale niesom si istý či to bude aj obrazovo tak za tú cenu. A ešte len mne sa zdá ale tie nové telky ktoré sú 32 sú menšie ? lebo ja mam doma starší model od Samsungu a vyzerá väčšie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ked je to raz 32", tak je to 32". Nemoze to byt mensie. Teda pokial sa bavime o obrazovke. Novsie tv maju ale samozrejme uzsie ramy a su tensie, takze celkovo mensie su. Obrazovka je ale rovnaka.

Lacne UHD je samozrejme na ukor kvality obrazu.
Daniel9911
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ano myslím obrazovku ale aj celkovo telku ale to je určite len dizajnom, aj by si mi vedel poradiť TV do tých 650 ? hlavne aby malo LAN alebo Wifi kvôli dlna a tiež dosť HDMI vstupov.
Ryan Giggs
VIP
VIP

J6282 je dobra volba.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ahoj,
kamarat chce telku podmienka je 32'' a smart. Cena do 300
Poslal mi toto: https://www.hej.sk/televizor-jvc-lt-32v750-cierna/

Viete poradit nieco lepsie?
Dik
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lacny, dobry TV je Hisense H32M2600. Je sice len HD ready, ale to pri urcitej vzdialenosti nemusi byt podstatne. Ma to uz aj hevc, su tam 3 roky zaruky.

JVC ma mizerny system.
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vdaka, a co hovoris na tento GOGen: https://www.hej.sk/televizor-gogen-tvf- ... eb-cierna/

som zabudol ze to chce pripajat kvazi ako monitor k PC a sem tam vyuzivat ako TV.
Ryan Giggs
VIP
VIP

K comu mu je smart, ked to chce k PC? Kazdopadne k PC to asi chce FHD, a tam by som sa zameral na "znackovych" vyrobcov. So smartom to ale bude chciet investovat viac ako 300€.

Takym znackam ako Gogen, ECG, Sencor... by som sa radsej vyhol.
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

Tiez rozmyslam nad kupou TV a uz dlho mam favorita:
https://www.alza.cz/50-samsung-ue50ku6072-d4129767.htm

Co si o nej myslite?
Zaujalo ma ze UHD nema zmysel, videl som tuto telku priamo vo vyklade a pri porovnani s FHD to bola uplna bomba. Na vacsie uhlopriecky ma FHD prislo slabe.
Viem ze je to stale low-end ale neplanujem na tom hrat nijak hry ale to UHD ma laka, pozriet si obcas dokument/film (Netflix to ponuka) v 4K rozliseni.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Otazka je co na tych tv islo. Ak tam bezalo nejake pomale 4k demo, a na FHD nejake TV vysielanie, tak ano, takto sa lovia zakaznici.

AUHD je na takej uhlopriecke zbytocnost ak od toho sedis v normalnej obyvackovej vzdialenosti (2,5+ metra). To od FHD rozoznas dost tazko. Od 50" je treba sediet tak 1,5 metra aby to malo zmysel.
Mimo to, KU6072 je uplne to najlacnejsie co ma Samsung v ponuke, teda zakladny 50Hz panel so zakladnou elektronikou. A tomu odpoveda aj obraz. Tym padom to ani nie je na kvalitu 4k pripravene (nema HDR, quantum dot, 10 bit atd.). Oproti FHD tam nemas ziadnu pridanu hodnotu. Tie lacne UHD su len marketingove lakadlo, nic viac.
On ten KU6 by sa hodil prave na hry ako velky monitor.

Inak kvalita streamovaneho 4k tiez nie je bohvieco. Je tam slaby datovy tok.
eaten
Light Professional
Light Professional

Pytam sa radsej tu, kedze ja sa na taketo marketingove lakadla dam lahko zlakat, hlavne ked ide o nejaku novu technologiu :). A prave HDR tato telka ma, kazdopadne ake parametre si mam pri telke vsimat? Aku nevyhodu (okrem ceny) ma UHD na tomto televizore? Pocitim niekde ze je to low-end UHD - ze to nieco nebude zvladat alebo tak?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tato telka HDR nema. Nie je totiž HDR ako HDR.
Dokaže prehrať subor s HDR, ale nedokaže ho zobraziť. Nema na to hardver. Čiže ti to taky subor prehra, ale uvidiš to len ako ktorykoľvek iny film ktory je bez HDR. To HDR v tych lacnych TV je tiež len marketingova hlaška bez akehokoľvek benefitu.

Pocitiš to prave v tom, že to oproti klasickemu FHD (so 100 Hz) v podobnej cene, resp. v nižšej nema žiaden benefit. Len horši obraz, horšia ostrosť pohybliveho obrazu, viac trhania, viac rozmazania, problematicke zobrazenie 24p atd.
eaten
Light Professional
Light Professional

Ok, v podobnej cenovej hladine (s obrazovkou aspon 50) mas nejaky typ? Resp. na co mam hlavne pozerat, vobec v tom nemam prehlad. Verim ze pocas black friday nieco dobre vyskoci. Zo znaciek osm si vytipvoal Samsung, Sony a Phillips. (kvoli systemu).

Resp, ked ti tu hodim nejake tipy co sa mi pozdava vies mi povedat ci to stoji za to? :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samsung UE50J6282, Sony 50W755C, Panasonic 50DS630E.
Ten Sony a Sam su aj v 55".
eaten
Light Professional
Light Professional

No, su trosku vo vyssej cenovej kategorii, ale pozeram ze napr. to HDR nema ziadna FullHD TV ze?

Mam pocit ze si ma ukecal, akurat pozeram co mam teda hladat naviac, ked znizim ocakavania s rozlisenim a zaplatim tu istu cenu :).
Napísať odpoveď