Zaujimave, ja si to nejak nevsimam, pripadne to na mna nevyskakuje. A to si dokonca raz za cas idem precitat co nove pise kremel na strankach hnedych sprav a vsimol som si, ze tam prispieva aj Bukovsky,teda mozno preberaju jeho clanky, kto vie.starysomar napísal: ↑13 máj 2023, 16:38 Mne vadi viac reklama na podvodne stranky prakticky na vsetkych spravodajskych serveroch.
Bukovsky, varene banany, znizovanie dochodkov a podobne - a smeruje to na odrby...
Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
ale obcas na nieco aj kliknem ale je to z dovodu aby som sa zasmial. Teraz napr na sme.sk reklama na nejake otrasne vyzerajuce tenisky za 850€

By som si ich nekupil ani keby som bol trilionár a stali by jedno €.

By som si ich nekupil ani keby som bol trilionár a stali by jedno €.
Stačí ísť na urgent v BA v zime, keď privezú nejakého primrznutého zanedbaného bezďáka a rozstrihávajú mu oblečenie. Môžeš mať zadarmo celú kolekciu, nielen plesnivé boty. 

to by museli zaplatit oni aby si to niekto zobralDreamer napísal: ↑13 máj 2023, 17:58 Kolko by si (ne)dal za tieto? Tipnite si cenu pred kliknutim na odkaz.
tenisky.jpg
Odkaz na clanok s cenou

Autoeditácia príspevku po 1 min 30 sek:
Takze pisu 1770€ ? To nech nikto nehovori ze si to niekto aj realne aj kupil..
To bude cista pracka penazi.
To mas podobne ako kabelka za 8000€. Aj drahsie sa najdu. Kupcu si to evidentne najde ked dali taku cenu.
Neverim tomu ze to nema nejake pozadie /napr danove/. Vselico by sa dalo s tym vyspekulovat. Tvaria sa ze robia luxusnu modu a v skutocnosti mozno sa cez nich len presuvaju peru prachy.
Alebo ze chlapik kupi tu kabelku manzelke a k tomu ale dostane na noc nejaku modelku.
Personalizovana reklama to isto nie je. Vobec sa nezaujimam o témy, ktorym sa venujú hlavnespravy a nikdy som sa ani nezaujímal. Ak by to bola realne personalizovana reklama ukazujú sa mi uplne ine stranky. Hlavnespravy boli len priklad, lebo ten ma najviac zarazil. Ale ukazovalo mi to aj uplne ine nezmyselne, prevazne zahranicne zahraničné stranky o ktorych som nikdy nepocul.a znovu vtedy ked som zadával adresu uplne inej stranky.casto na produkty, ktore ma nikdy nazujimali.harrison314 napísal: ↑13 máj 2023, 9:11 No to je personalizovana reklama. Hadam si si nemyslel, ze Apple ta nesleduje
A nespravil si pre to vsetko, uz len tym, ze pouzivas Safari a Apple produkty, nemaju moznost vypnut sledovanie. Apple sa sice tvari, ze proti nemu bojuje, ale realne bojuje proti sledovaniu inych stran (googlu).
Autoeditácia príspevku po 1 min 14 sek:
Na toto mam addblock v telefone aj v pocitaci. Vacsinou to funguje dobrestarysomar napísal: ↑13 máj 2023, 16:38 Mne vadi viac reklama na podvodne stranky prakticky na vsetkych spravodajskych serveroch.
Bukovsky, varene banany, znizovanie dochodkov a podobne - a smeruje to na odrby...
- harrison314
- Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pri personalizovanej reklame ani nejde o to o co sa zaujimas, ale o to aku cielovu skupinu (definovani nejakymi prametrami) ma nastaveny zadavatel reklamy.Peter00 napísal: ↑13 máj 2023, 18:58 Personalizovana reklama to isto nie je. Vobec sa nezaujimam o témy, ktorym sa venujú hlavnespravy a nikdy som sa ani nezaujímal. Ak by to bola realne personalizovana reklama ukazujú sa mi uplne ine stranky. Hlavnespravy boli len priklad, lebo ten ma najviac zarazil. Ale ukazovalo mi to aj uplne ine nezmyselne, prevazne zahranicne zahraničné stranky o ktorych som nikdy nepocul.a znovu vtedy ked som zadával adresu uplne inej stranky.casto na produkty, ktore ma nikdy nazujimali.
- starysomar
- Addict
Peter00 - s blokovaním reklám atd. niektoré stránky papuľujú alebo nezobrazia obsah, prípadne diskusiu 
Ad) nezmyselná cena tenisiek - viem o magoroch, čo zaplatia stovky až tisíce eur za kus kábla (20 cm, dva metre) pre audio, desiatky až stovky napríklad za prístrojové poistky alebo stovky eur za napájací kábel (sieťovú šnúru) k niečomu, alebo za "demagnetizér cédéčok".

Ad) nezmyselná cena tenisiek - viem o magoroch, čo zaplatia stovky až tisíce eur za kus kábla (20 cm, dva metre) pre audio, desiatky až stovky napríklad za prístrojové poistky alebo stovky eur za napájací kábel (sieťovú šnúru) k niečomu, alebo za "demagnetizér cédéčok".
Myslim, ze to ma aj nejaky specialny nazov, ludia to skutocne kupuju, ved aj roztrhane rifle ludia nosia, je to asi kvoli fast fashion, ludia si dnes mozu kupit cokolvek, rychlo to menia a casom sa uz nemaju ako odlisit, este netradicnymi farbami ako cervena, ruzova, ale ani to uz nestaci, tak asi logicky toto muselo prist.
Som zvedavy, co vymyslia dalsie.
zberatelstvo je zberatelstvo, tam sa uz nedivim nicomu.
ked moze kartonova karticka stat desiatky tisic eur (pritom cinan taku istu predava za 20 centov a rozdiel viac menej nepoznas) tak preco by si niekto nekupil tenisky za 2000 eur ked je to limitovana edicia ktoru inak nezozenies. vzdy sa najde iny blazon kto ich o par rokov kupi za dvojnasobok.
tam kde jeden vidi vec na kazdodenie pouzitie ci potlaceny papier tam iny vidi unikatnu prilezitost ako si rozsirit svoju zbierku.
ich hodnota nie je dana vzacnym materialom ci narocnostou vyroby ale je to ciste FOMO ze sa mozes v komunite pochvalit ze mas to co nikto iny.
ale tak hobby je hobby. s odstupom ked sa na to pozriem tak nie je rozdiel medzi clovekom co investuje tisice eur do bicyklov ci objektivov fotoapatarov a tym co tie tisice minie na limitovanu seriu tenisiek. vymiena peniaze sa radost.
potom je ta druha skupina ludi (kam patrim aj ja) co miesto toho aby do niecoho investovala vela a mala to najlepsie tak radsej investuje do vela veci co najmenej aby sa ukajala na tom paradnom pomere cena/vykon ci cena/kvalita...
proti gustu...
ked moze kartonova karticka stat desiatky tisic eur (pritom cinan taku istu predava za 20 centov a rozdiel viac menej nepoznas) tak preco by si niekto nekupil tenisky za 2000 eur ked je to limitovana edicia ktoru inak nezozenies. vzdy sa najde iny blazon kto ich o par rokov kupi za dvojnasobok.
tam kde jeden vidi vec na kazdodenie pouzitie ci potlaceny papier tam iny vidi unikatnu prilezitost ako si rozsirit svoju zbierku.
ich hodnota nie je dana vzacnym materialom ci narocnostou vyroby ale je to ciste FOMO ze sa mozes v komunite pochvalit ze mas to co nikto iny.
ale tak hobby je hobby. s odstupom ked sa na to pozriem tak nie je rozdiel medzi clovekom co investuje tisice eur do bicyklov ci objektivov fotoapatarov a tym co tie tisice minie na limitovanu seriu tenisiek. vymiena peniaze sa radost.
potom je ta druha skupina ludi (kam patrim aj ja) co miesto toho aby do niecoho investovala vela a mala to najlepsie tak radsej investuje do vela veci co najmenej aby sa ukajala na tom paradnom pomere cena/vykon ci cena/kvalita...
proti gustu...
V New Yorku je obchod s topankami a tam su rozne limitovane edicie Jordanov, od Kobeho Bryanta az po Next to the future. Ceny od par tisic po 50 tisic dolarov. Tie za 50 tisic ma aj Rytmus vo videoklipe.
Taká otázka, ktovie ci niekto bude na to poznat odpoved: ako konkretne sa riesia na Svk kompenzacie v situacii, ked sa postavi nad pozemkami s rodinnymi domami most pre dialnicu?
Videl som tom napr za LM smerom dalej na vychod /nazov dediny si teraz nepamatam/. Historiu vzniku neopoznam, ale vyzera to tak, ze najprv tam boli rodinne domy so zahradami a az potom tam postavili priamo nad nimi široký viadukt. Ale tam padom je tych par domov neustale v tieni, takze sa tam neda nič pestovat a aj domoch musi byt urcite pomerne tmavo.
Videl som tom napr za LM smerom dalej na vychod /nazov dediny si teraz nepamatam/. Historiu vzniku neopoznam, ale vyzera to tak, ze najprv tam boli rodinne domy so zahradami a az potom tam postavili priamo nad nimi široký viadukt. Ale tam padom je tych par domov neustale v tieni, takze sa tam neda nič pestovat a aj domoch musi byt urcite pomerne tmavo.
Neviem konkrétne, ale mám pocit, že pri stavbe diaľnice na Žilinu dokonca štát odkupoval nejaké domy a následne ich búral, aby tadiaľ mohla viesť diaľnica. Nejakí ľudia s cenou nesúhlasili, ale vymyslela sa chu**** typu "verejný záujem", takže mali smolu.
Nečudoval by som sa, keby akékoľvek kompenzácie boli v prípade, ktorý popisuješ, zamietnuté. Jediné riešenie je asi súd.
Nečudoval by som sa, keby akékoľvek kompenzácie boli v prípade, ktorý popisuješ, zamietnuté. Jediné riešenie je asi súd.
Pilifo
Je to konkretne v obci Podtureň, aj na google map je vidno, ze priamo pod viaduktom je niekolko domov. /cesta E50/
https://www.google.com/maps/@49.0564929 ... a=!3m1!1e3
Dalsia nevyhoda je ta, ze pozemok je uplne suchy, pretote vacsinu dazda vychyta prave ten viadukt.
Je to konkretne v obci Podtureň, aj na google map je vidno, ze priamo pod viaduktom je niekolko domov. /cesta E50/
https://www.google.com/maps/@49.0564929 ... a=!3m1!1e3
Dalsia nevyhoda je ta, ze pozemok je uplne suchy, pretote vacsinu dazda vychyta prave ten viadukt.
Myslim ze ked sa to tam este za komunistov stavalo, tak sa moc ohlad na vlastnikov okolitych pozemkov a nehnutelnosti nebral. Teraz by asi do projektu mali byt zahrnuti aj vlastnici dotknutych nehnutenosti a malo by im byt ponuknute nejake odskodne za znizenie zivotneho komfortu a hodnoty, pripadne ak je to priamo pod telesom dialnice, tak sa domy aj s pozemkami odkupuju cele a dava sa adekvanta nahrada.
Teraz je toho rozostavaneho po sk viac, viem, ze na Kysuciach sa museli z takychto domov vystahovat, pripadne aj v Povazskej Bystrici co robili ten nadjazd, tam boli tiez v blizkosti a pod nim rodinne domy. Jeden bol aj pod mostom v Ziline pri celulozke smer Martin, ten ale zburali. Tiez co sa stavia krizovatka v Lietavskej Lucke co bude sucast dialnice smer Martin, tak tam su tiez rodinne domy dost blizko dialnice a tam by mohli pozaovat nejaku kompenzaciu, ale nadjazd to nie je, iba teleso dialnice.
Teraz je toho rozostavaneho po sk viac, viem, ze na Kysuciach sa museli z takychto domov vystahovat, pripadne aj v Povazskej Bystrici co robili ten nadjazd, tam boli tiez v blizkosti a pod nim rodinne domy. Jeden bol aj pod mostom v Ziline pri celulozke smer Martin, ten ale zburali. Tiez co sa stavia krizovatka v Lietavskej Lucke co bude sucast dialnice smer Martin, tak tam su tiez rodinne domy dost blizko dialnice a tam by mohli pozaovat nejaku kompenzaciu, ale nadjazd to nie je, iba teleso dialnice.
presunute do patricnej temy