Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Používateľov profilový obrázok
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Príspevok od používateľa harrison314 »

starysomar napísal: 18 apr 2023, 21:13 Šéf Googlu tvrdí, že s rozvojom umelej inteligencie budú musieť vlády vytvoriť globálny rámec na jej reguláciu.
Niekde bolo spominane, ze to vravi, len pre to, ze Google prehrava boj s vyvojom AI. Pricom na podobne regulacie v daniach a GDPR mu akosi nevonaju...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Upozorňujú mnohí a nie iba z jednej firmy na hroziace riziká.
Žiadajú pozastavenie a dopracovať akési bezpečnostné mechanizmy. No nemyslím si, že je to reálne. Nik nebude ochotný zmeškať vývoj a o peniaze ide až v prvom rade - čo tam po akejsi (ne)bezpečnosti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

vsetko je riziko, celý život. Aj to že človek vyjde iba pred dom. Aj to že iba vstane z postele. Aj to že ani z tej postele nevstane a bude cely den len v nej ležať. Ludstvo vyhynie raz uplne rovnako ako vyhynulo 99,99percenta vsetkych zivocisnych druhov ktore kedy na Zemi existovali. :)
Umelé vedomie, ak raz vznikne, tak bude ako dieťa ludstva a tym ze nebude biologickej podstaty dokaze prezit v temnom vesmire dlhsie a efektivnejsie ako ludska rasa.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tiez som pocul nazory, ze tie vyzvy na pozastavenie vyvoja AI Maska su hlavne pre to aby dohnal zameskany cas vo vyvoji, lebo ostatny hraci su pred nim.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

A este aby bol zaujimavy, je to taky matovic.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic napísal: 19 apr 2023, 10:07 Tiez som pocul nazory, ze tie vyzvy na pozastavenie vyvoja AI Maska su hlavne pre to aby dohnal zameskany cas vo vyvoji, lebo ostatny hraci su pred nim.
Ja to vidim aj od Googlu, pretoze prave google je ten, co prichodom dobrej konverzacnej umelej inteligencie strati najviac (prekliky, reklama,..).

A medzitym Musk: TruthGPT půjde proti Microsoftu i Googlu. Musk buduje vlastní umělou inteligenci
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Bolo by fajn, ak by do budúcna bojovali proti sebe umelé inteligencie a nie ľudia :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Bodu, od kterého už umělá inteligence nepůjde vypnout, si ani nemusíme všimnout, říká Kulveit - VOXPOT
https://www.voxpot.cz/bodu-od-ktereho-u ... d=20410013

Autoeditácia príspevku po 6 hod 24 min 40 sek:
tak toto je sila, ked si uvedomime ze sme iba na zaciatku toho co AI dokaze a bude sa dalej rozvijat..

Umělá inteligence nahrála falešné nové album Oasis. Nadchlo i Liama Gallaghera | Headliner
https://news.headliner.cz/novinky/kapel ... -internetu
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

AI chatbot od Googlu je patologický klamár, sťažujú sa zamestnanci firmy:

https://zive.aktuality.sk/clanok/mfbqMe ... ampaign=lp
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

ChatGPT si vymysla informacie a tvari sa, ako keby boli pravda. Ked je s tym konfrontovana, ospravedlni sa.
Cez tyzden sme si vo firme hladali PC, ktory by sme si kupili do kancelarie, potrebovali sme vediet, ci podporuje RAID. ChatGPT tvrdila, ze ano, a ze mame pouzit porty SATA0 a SATA2. Problem je iba ten, ze ten komp nemal tri, ale iba dva SATA porty :D Po otazke na zdroj tychto informacii nam poskytla webovu stranku vyrobcu, kde o RAIDe nebolo ani slovo. Ked sme ju s tym konfrontovali, ospravedlnila sa, ze sa zmylila, a ze tento kompik RAID nepodporuje. A to sme uz boli rozhodnuti ho kupit :D
Treba sa pytat na zdroje, odkial ta AI cerpala.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Asi odtiaľ nečerpala, keď to tam nebolo uvedené. Klame! :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak chatgpt nie je natrenovane na to aby ti davalo pravdive informacie ale na to aby dokazala presvedcivo komunikovat ako clovek.

na taketo otazky by som sa skor pytal bing bota (ten je sice tiez postaveny na gpt-4 ale je viac orientovany prave ako nahrada vyhladavaca) popripade barda od googlu (aj ked ten je celkovo vraj nic moc)...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jasne, ze si vymsla :D dakde som to pisal, ked som ju skusal este v decmbri, ze je ako maturant pred komisiou, ktory sa snazi obkecat otazku na ktoru nevie odpoved. A navyse cerpa z internetu, a vsetci vieme, co sa nachadza na internete.

Ale co zatial skusam Bing chat, tak ten je na tom vyrazne lepsie, sice pouziva chat-gpt4, ale najskor si problematiku vygoogli, da ju spracovat chat-gpt a ten napise odpoved a este ma dalsi mechanizmus (pravdepodobne inu UI), ktora vysledok kontroluje (napriklad aby ti neodporucal samovrazdu).
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Mek, to by mohol byt novy Turingov test: ak si autor textu prizna chybu a doda zdroj, je to AI. Primerny zivy uzivatel internetu tak neucini.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ChatGPT je pravdepodobne tak vytvoreny ze sa od neho caka, ze da aspon nejaku odpoved aj ked nevie lebo tak to ludia castokrat v realite robia. Napr povedia: nie som si isty, ale mohlo by to byt takto a takto, aj ked to nemaju mozno nijako datovo podlozene a vycucali si to z palca na nohe. Lenze pri ChatGPT by to nevyzeralo dobre, keby naprv uviedol to "nie som si isty" resp nejaky vyznamovy ekvivalent, tak proste iba nieco tresne a tvari sa ze je to ok :D :)
Btw je to zname od zaciatku ze na mnohe otazky odpoveda chybne.
Ja s nim moc nepracujem, ale mam pocit ze pri jednodsich informaciach je ovela lepsie a mozno aj rychlejsie si najst informacie priamo z googlu na zaklade klucovych slov. Ale viem ze neiktori menej pokrocili programatori/ja progr nie som/ si ho dost pochvaluju, ze im pomaha.
Dreamer
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Bing mi napisal zlu odpoved, tak som mu to povedal, ospravedlnil sa a potom mi dal dobru odpoved, ale castejsie odpovedat nevedel, alebo sa ukoncil.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Neviem ci ste si vsimli, ale sa roztrhlo vrece s kratkymi videami, ktore su výňatkami z existujucich už filmov len je hercovi "nasadena" hlava niekoho ineho. A vyzera to v podstate na neroznanie realisticky. Tipneme si kedy vznikne kompletne cele video ktore bude fiktivne vytvorene AI a zaroven v kvalite skutocneho filmu?
Inac by ma zaujimalo ake bezecnostne protiopatrenia zacali robit banky v ramci hlasovej autentifikacie, ked uz AI dokaze na zaklade par sekundovej vzorky simulovat reč akejkolvek osoby.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

deepfakes tu uz mame nejaku dobu, predpokladam ze sa to bude stale viac a viac zlepsovat. pride moment ked sa vsetci naucia ze nemozu verit vsetkemu co vidia na videu.

k tej hlasovej komunikacii, zaujimalo by ma ako presvedcivo to vie simulovat, verim ze ludskemu uchu to moze prist na nerozoznanie ale ci to bude take narocne rozpoznat aj pri strojovom rozpoznavani hlasu...

mna vcera zaujalo toto:
https://www.memecam.io/
uploadnes tam fotku a AI ti vypluje meme, teda napise k nemu nieco akoze vtipne.
skusali sme to s kamaratmi a nemozem povedat ze by boli nejake extra vtipne tie memecka ale skor ma zaujala ta schopnost analyzovat fotku. uploadli sme fotku kamarata ako sedi s padnutou hlavou na balkone. bolo to fotene v noci, fotka bola dost orezana, ani nebolo vidno na com sedi a len na casti fotky bola ulica v pozadi, oblohu nebolo vidno vobec.
a ten algoritmus rozpoznal ze je to fotene vo vyske a este aj to ze ta poloha v ktorej je kamarat pripomina sedenie na zachode...

neustale si to musim porovnavat s tym ako rok dva dozadu lietali internetom memecka ako ma "AI" problemy rozoznat psa od macky pokial je tam nejaky horsi uhol...
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid
hned som to vyskusal, povodny pic je generovany inou AI a meme je uz z tej https://www.memecam.io/ :)
Celkom sila, ked si zoberieme, ze je to vsetko iba v podstate zaciatok.
Prílohy
pic.jpg
Dreamer
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

aacid napísal: 28 apr 2023, 8:26https://www.memecam.io/
uploadnes tam fotku a AI ti vypluje meme, teda napise k nemu nieco akoze vtipne.
Zaujimave, pridal by som to do prveho prispevku, aby tam boli vsetky podobne stranky, ale nemozem upravovat ten prispevok.

Tu su dalsie, clanok s popisom, aj priame odkazy:

Chatboty, s ktorými si môžete písať po slovensky. Top tri alternatívy k ChatGPT

https://deepai.org/chat
https://poe.com/universal_link_page?dis ... de-instant
https://poe.com/universal_link_page?displayName=NeevaAI
Napísať odpoveď