Banka Revolut
Re: Banka Revolut
Tak či tak transferwise mi príde serioznejší a má lepšie kurzy
ano vyssie sumy odporucam skor takto
Ja sa už Revolut na vyššie sumy bojím používať, ten customer support nie je veľká sláva.
Rozhodne TransferWise alebo Roklen.
Rozhodne TransferWise alebo Roklen.
mas aj prakticku skusenost z overenim?
inak ja sa tiez bojim po skusenostiach ktore som si precital tam davat vacsie sumy.....
inak ja sa tiez bojim po skusenostiach ktore som si precital tam davat vacsie sumy.....
Jj,blokli ma už 2x:
1x cca na 3h keď som tam mal necelých 5000€ a vyhodnotili to ako podozrivú transakciu - musel som dokladovať výpis z kreditnej karty, výplatnú pásku a vysvetliť dôvod prevodu (bolo to cca 2 roky dozadu) a mal som šťastie, niekoho takto bloknú aj na týždeň. Nebolo mi všetko jedno. Posielal som tie peniaze strýkovi v CZK.
2x cca pred rokom, vtedy som mal len zablokované nabíjanie kartou. Nepáčili sa im nejaké transakcie keď som dobité peniaze obratom preposlal inam. Odblokovanie cca za 24h s upozornením, že nabudúce mi zrušia účet.
1x cca na 3h keď som tam mal necelých 5000€ a vyhodnotili to ako podozrivú transakciu - musel som dokladovať výpis z kreditnej karty, výplatnú pásku a vysvetliť dôvod prevodu (bolo to cca 2 roky dozadu) a mal som šťastie, niekoho takto bloknú aj na týždeň. Nebolo mi všetko jedno. Posielal som tie peniaze strýkovi v CZK.
2x cca pred rokom, vtedy som mal len zablokované nabíjanie kartou. Nepáčili sa im nejaké transakcie keď som dobité peniaze obratom preposlal inam. Odblokovanie cca za 24h s upozornením, že nabudúce mi zrušia účet.
no tak po tomto si ma kvalitne vystrasil lebo ja presne na to pouzivam revolut ze dobijem a posielam inam peniaze
Vraj takto “môžeš” používať Revolut len ak to preposleš v inej mene, v rovnakej nie. Pravdepodobne to majú aj v OP.
Samozrejme záleží od sumy, keď takto pošleš 5x20€ za mesiac, tak im to je na 100% ukradnuté.
Samozrejme záleží od sumy, keď takto pošleš 5x20€ za mesiac, tak im to je na 100% ukradnuté.
ja som raz poslal uz aj 1500 500 a 800 inak len male a vacsinou uz inemu cloveku co ma revolut
Všimli ste si ten popup v appke "Join Revolut Bank!"? Neviete, o čom to je?
Resp. to bude toto
https://www.reddit.com/r/Revolut/commen ... _bank_faq/
Máte k tomu nejaký insight? Je to celé kvôli rozdeleniu klientely na UK a EU cez Litvu?
Resp. to bude toto
https://www.reddit.com/r/Revolut/commen ... _bank_faq/
Máte k tomu nejaký insight? Je to celé kvôli rozdeleniu klientely na UK a EU cez Litvu?
ja som presiel uz som tu o tom pisal je to len otom ze budes mat chranene vklady
Tiež som to šiel dnes klikať a veru neviem, či sa mi to chce riešiť. Nerozumiem celému tomu konceptu, že prečo to chce tie info od nás (už som čítal dozadu, že to TIN je v prípade fyzickej osoby rodné číslo, čo si písal).
ak si spravne pamatam tak rodne cislo
- taki7
- Medium Professional
Bez lomítka?
Myslím, že daňový identifikátor sa uvádza bez lomítka.
TAX je DIC, v pripad firiem je to jasne, teda DIC a IC DPH, u fyzickych osob je to rodne cislo bez lomitka.
Netušíte, prečo je to vôbec celé potrebné? Ja som to doteraz nevyplnil a nedával si to a ani nejako sa mi nechce.
je to preto lebo revolut sa stava plnohodnotnou bankou
- hojko
- Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
A predtym to plnohodnotna banka nebola??? Aby mohol Revolut vykonavat cinnost, tak musel mat bankovu licenciu a splnat podmienky ako aj ine banky. Od roku 2018 maju licenciu Europskej centralnej banky. Skor by som povedal, ze je to preto, ze ich sidlo je Londyne a kedze UK vystupila z EU, tak od roku 2021 vystupuju pod licenciou UK, tak preto asi je potrebne vyplnit danove identifikacne cislo.
sestra byvajuca v cr ma konto v revolut banke. vsimol som si, ze ked si chcela doplnit ucet, tak prostriedky mala ihned k dispozicii. funguje to takto aj u nas alebo my mame stale standartne cakacie doby, tj prostriedky pridu az na druhy den?