Banka Revolut

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
B3aster
Novice
Novice

Re: Banka Revolut

Príspevok od používateľa B3aster »

Ahoj dnes mi prišla rovnaká notifikácia na zadanie toho TIN čísla.. zľakol som sa pretože nič také nevlastním... Ako ste to poriešili ? Zadali ste to alebo ako pokračovať ?

Autoeditácia príspevku po 1 hod 1 min 36 sek:
taki7 napísal: 11 máj 2021, 15:51 Vie niekto čo mám doplniť?
ako si to nakoniec poriešil ? Zadal si tam niečo ?
Používateľov profilový obrázok
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Hneď o post podtym
taki7
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Rodné číslo bez lomítka som dal.
B3aster
Novice
Novice

Príspevok od používateľa B3aster »

Načo to vlastné potrebujú ?..

Autoeditácia príspevku po 1 min 55 sek:
taki7 napísal: 19 máj 2021, 19:06 Rodné číslo bez lomítka som dal.
po zadaní, všetko pokračuje ďalej ako doteraz bez zmeny ?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Nie je to náhodou príprava EÚ na medzištátne exekúcie?

Doteraz ti exekútor mohol siahnuť iba na tuzemský majetok a účty. Mnohí to riešili založením účtu cez revolut, kam exekútor dosah nemá. Rovnako nemá dosah na majetok napríklad v rakúsku. Takže by som sa nedivil, ak by sa veci hýbali aj v tomto smere (keď sa ide aj po DPH zo zásielok do 22€).
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Dosah má, musí ale mať EU exekučný titul a samozrejme to je zdĺhavé a komplikované a pre exekúciu menej ako 4 miestnej čiastky sa o to zriedka pokúšali.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

M142 napísal: 19 máj 2021, 13:47 sestra byvajuca v cr ma konto v revolut banke. vsimol som si, ze ked si chcela doplnit ucet, tak prostriedky mala ihned k dispozicii. funguje to takto aj u nas alebo my mame stale standartne cakacie doby, tj prostriedky pridu az na druhy den?
Keď si Revolut účet dobiješ z platobnej karty, peniaze sa ti prevedú okamžite.

Inak mne dnes tiež vyskočila notifikácia na vloženie TIN. Budem sa však snažiť to tam nezadať čo najdlhšie, až pokým mi kvôli tomu nezačnú limitovať nejakým spôsobom účet.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

ked dobijes platobnou kartou je to tam okamzite ale pozor pri vysokych ciastkach moze opytat dolozenie povodu penazi (mne sa to nastastie este nestalo) no na reddite som cital ze jednemu to zablokovali aj pre 600e... netusim podla akeho kluca to robia.

Autoeditácia príspevku po 4 min 24 sek:
ArAsHiD napísal: 19 máj 2021, 20:48 Dosah má, musí ale mať EU exekučný titul a samozrejme to je zdĺhavé a komplikované a pre exekúciu menej ako 4 miestnej čiastky sa o to zriedka pokúšali.
nechcem inak rozpravat hluposti ale co som pocul tak aj ten eu exekucny titul je dost komplikovana zalezitost exekutor musi vediet presne v ktorej krajine ma zablokovat ucet alebo majetok a musi mu to oddobrit tamojsi sud. teda aspon tak som pocul. netusim ako to je presne
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nie je to nic zlozite. Len sa napriklad sudne rozhodnutie da potvrdit s tlacivom, ze ide o europsku exekucny titul. Potom to treba dat uradne pretlmocit do jazyka, ktory sa pouziva v danom state, zaslat a uhradit poplatok. Cize zvlast to treba robit pre Polsko, zvlast pre Nemecko, zvlast pre Belgicko a tak podobne. Tu je nieco k tomu - https://e-justice.europa.eu/content_eur ... r-54-sk.do
baldorex
Addict
Addict

Pokiaľ viem, túto "výhodu" využíva aj blázon Daňo, v Hainburgu má tuším dom, na krku dlžoby a nikto mu na to nesiahol, prečo keď je to také jednoduché?
heker
Redeemer
Redeemer

Bladorex, ty pracujes zrejme ako uctovnik alebo si sa financiam venoval, pretoze tu pises obcas k temam o uctovnictve, daniach a podobnej tematike. Takze urcite vies aky je rozdiel v ruceni a dlzobach fyzickej osoby podnikatela/nepodnikatela a pravnickej osoby (spolocnosti). Zrejme teda ovladas, ze ak aj spolocnost s rucenim obmedzenym dlhuje statu na odvodoch na daniach, odvodoch do Socialnej poistovni alebo roznym dodavatelskym firmam hoci milion eur, tak ruci iba do vysky zakladneho imania, ktore je castokrat len fiktivnych 5000 eur vkladom v pokladni. Taktiez by si mohol poznat Zakon o konkurze a restrukturalizacii, kde jediny postih konatela spolocnosti je ten, ak nepoda sam na seba navrh na konkurz z dovodu, ze sa dostal viac ako 30 dni do omeskania so splatnostou pohladavok po lehote splatnosti a teda je spolocnost v upadku. Vtedy sud ulozi pokutu 12 tisic eur konatelovi spolocnosti, ze si nesplnil zakonnu povinnost, tuto pokutu nejde "zmazat" ani osobnym bakrotom fyzickej osoby, nakolko sudne rozhodnutia ci dlhy na vyzivnom su vynimkou v ZoKR. Legendou v tomto systeme je Mgr. Strycek a jeho spolocnost Bankrot, ktory sa tomuto venuje dlhe roky a vzdy to dopadne tak, ze zrazu uctovnictvo zadlzenej firmy odide do New Yorku a Financna sprava ani sud sa uz k uctovnictvu nedostane, prebehne konkurz spolocnost a pre nedostatok majetku sa konkurz skonci a nastane ex offo vymaz spolocnost z Obchodneho registra. Skus si pozriet jeho web ebankrot.sk, mozno sa tam docitas nieco viac. Ak sa nemylim, tak Martin Dano vyuzival nieco podobne a jeho trvale bydlisko bolo vo Francuzsku. Cize jedna vec je europsky exekucny titul, ktory moze fungovat v Europskej unii, druha vec je moznost vymahat dlhy len od spolocnosti, nie od spolocnika/konatela spolocnosti.

Alebo sa mylim a pisem nezmysli?
baldorex
Addict
Addict

Áno trvalý pobyt vo Francúzsku, býva v Hainburgu.

Ďakujem za siahodlhý príspevok, ale si si istý že ten dom v Hainburgu je písaný na sro? Iba toľko k tomu. Ako funguje sro a ručenie samozrejme viem.
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem na koho je pisany dom v Hainburgu. Aj keby bol priamo na Dana, tak ma Martin Dano ako fyzicka osoba dlhy a exekucie voci statu/organom/firmam alebo dlhy maju firmy, ktore prebral a su na neho napisane?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

dlzoby maju pokial viem jeho firmy nie martin dano ako FO.
baldorex
Addict
Addict

V jednom videu keď riešil nejakého exekútora kvôli inej osobe a chcel nahliadnuť do spisov, tak ten exekútor mu chcel zabaviť kameru a ostatnú techniku, keďže je dlžník. Takže predpokladám že dlží niečo aj ako FO, keďže tam nebol ako konateľ firmy, ale ako novinár.
Nakoniec bola privolaná polícia na exekútora a nič sa neodobralo, keďže kamera a príslušenstvo patrí akože ginn a nie jemu.
bilidia
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bilidia »

Nezodpoveda nahodou konatel firmy aj svojim sukromnym majetkom, ak ide o porusenie povinnosti konatela, podvody, atd?
heker
Redeemer
Redeemer

Tu mas zoznam jeho menovcov, ani jeden podla bydliska a zamerania zivnosti nezodpoveda jemu - https://dlznik.zoznam.sk/zivnostnici?q= ... 0da%C5%88o Tu je ten Martin Dano o ktorom sa bavime s bydliskom vo Francuzsku - https://dlznik.zoznam.sk/zalozne-prava? ... 0da%C5%88o

Pamatam si video o nahliadnuti do spisu, bola to daka zena, bolo to mozno 6-8 rokov dozadu, ked sa Dano dostal do popredia vdaka Facebooku a videam. Ta exekutorka sidlila v takom rodinnom dome a tusim zamestnancom bol aj jej syn. Vtedy tie videa boli nie moc kvalitne, Danovi sa chvel hlas a bol cely roztraseny, koktal, kolisal mu ton hlasu. Nechce sa mi pozerat zakon a kompetencie exekutora, ale myslim si, ze vykon exekucie moze vykonat len prideleny exekutor sudom. Cize ak mal Dano ako fyzicka osoba v tom case exekuciu, tak cudzi exekutor nemohol nic a taktiez nemohol zabavit kameru dakeho obcianskeho zdruzenia Ginn ani nic podobne.

Ale opytam sa inak co som uz napisal v case 12:49 v tomto prispevku - post2379226.html#p2379226 Moze exekutor siahnut na majetok fyzickej osoby, ak je dlznikom spolocnost? Alebo moze exekutor siahnut na majetok pravnickej osoby (firmy), ak je dlznikom fyzicka osoba, ktora je konatelom, ale nie je spolocnikom vo firme a teda nema ziadny podel vo firme? Dakujem za odpoved.
baldorex
Addict
Addict

Načo sa pýtaš keď je odpoveď jasná.

Áno presne to video som myslel.
Exekútor nemohol tie kamery zobrať, keďže boli toho združenia. Ale chcel ich zobrať, keďže si myslel alebo chcel myslieť, že sú práve jeho. Čiže asi pre niečo-dlžoby, to zabaviť chcel.

Si neskutočne šikovný s tými linkami, bez registrácie ma to tam nepustí, takže...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

baldorex napísal: 20 máj 2021, 22:21 V jednom videu keď riešil nejakého exekútora kvôli inej osobe a chcel nahliadnuť do spisov, tak ten exekútor mu chcel zabaviť kameru a ostatnú techniku, keďže je dlžník. Takže predpokladám že dlží niečo aj ako FO, keďže tam nebol ako konateľ firmy, ale ako novinár.
Nakoniec bola privolaná polícia na exekútora a nič sa neodobralo, keďže kamera a príslušenstvo patrí akože ginn a nie jemu.
to ci ma exe ako FO sa da jednoducho zistit podla datumu narodenia a priezviska v CRE ak zaplatis 1e poplatok...
heker
Redeemer
Redeemer

Baldorex - Ziadna registracia nie je potrebna. Je to obycajny web dlznik.zoznam.sk v ktorom das do vyhladavaca meno Martin Daňo a tam si vies pozriet dlhy v pripade socialky, zdravotky ci danoveho.

kompi - Netreba platit, staci ti vediet datum narodenia, ministerstvo ma na to svoj web - https://obcan.justice.sk/poverenia/rozs ... hladavanie Podla internetu sa Dajo narodil 4.11.1976 a tych exekucii tam najde clovek na neho viac. Najma od novinarov, zrejme za dake ospravedlnenie.
Napísať odpoveď