Banka Revolut
Re: Banka Revolut
Máte nejaké odporučenie na banku/finančnú službu, cez ktorú by som mohol prijať USD tak, aby sa neskonvertovali na inú menu pri prijatí? Revolutu sa obávam, keďže som čítal o množstve blokácií pri vyšších transakciách a následnom veľmi dlhom naťahovaní sa so supportom, kým sa to vyriešilo. PayPal na to bohužiaľ nemôžem použiť...
Zatiaľ mi to podľa môjho researchu vychádza tak, že si založím multimenový účet v banke, ktorá to podporuje, ale ak by mal niekto nejaké iné riešenie, nebránim sa odporúčaniam. Ďakujem.
Zatiaľ mi to podľa môjho researchu vychádza tak, že si založím multimenový účet v banke, ktorá to podporuje, ale ak by mal niekto nejaké iné riešenie, nebránim sa odporúčaniam. Ďakujem.
Ja som zatiaľ takéto blokády nemal a to som tam platil už aj 1000+€ naraz. Neviem, či aj práve ponukou účtov vo všemožných menách len tak bude Revolutu niečo konkurovať. Nehovoriac o tom, že ak by si to potom aj potreboval konvertnúť z/na danú menu, tak kurzy Revolutu sú výborné (akurát je potrebné dávať pozor na tie limity, free účty sa snažia takto obmedziť).
Ja som si na Revolut už z platobnej karty tiež odosielal čiastky cez 1000€ a nebol s tým problém, ale teraz ide o čiastku niekoľkokrát vyššiu, takže sa nechcem dostať do situácie, že niekoľko dní alebo týždňov budem mať bloknutý účet, kým sa to vyrieši. Som si vedomý, že Revolut je najlepšia voľba, čo sa týka ponuky mien a konverzného kurzu, ale neexistencia fyzickej pobočky alebo telefonického supportu, kde by človek rýchlo vyriešil prípadný problém, je za mňa dosť veľké mínus. Čo som čítal skúsenosti ľudí s Revolut supportom, tak je to proces na niekoľko dní, kým sa ticket vôbec dostane k nejakej reálnej osobe namiesto chat bota. No a potom je to bezpochyby emailová komunikácia back and forth s odozvou 2 dni na každý email.
Neskúsil si kontaktovať niekoho v chate, že budeš platiť sumu (v približne nejakej výške) a či bude s tým nejaký problém? Ja zase ale dlho som už nepoužil chat, ja si viem veru predstaviť, že sa môže teraz aj tak dlho čakať, kedysi pred rokmi by si do pár minút mal človeka v chate.
Inak, ja ani neviem o tom, že u nich existuje mailová komunikácia. Predtým nikdy nebola a doslova inak ako cez chat by si sa s nimi nespojil.
Inak, ja ani neviem o tom, že u nich existuje mailová komunikácia. Predtým nikdy nebola a doslova inak ako cez chat by si sa s nimi nespojil.
Mám vydanú fyzickú revolut kartu, poslal som si na ňu nejaké peniaze (€) a časť z nich som si zamenil na CHF.
Keď budem chcieť vo švajčiarsku platiť tou kartou, ako dosiahnem, aby strhávalo platbu z príslušnej meny?
Keď budem chcieť vo švajčiarsku platiť tou kartou, ako dosiahnem, aby strhávalo platbu z príslušnej meny?
To riešiť nemusíš. Ak budeš vo Švajčiarsku platiť terminálom v CHF, tak Revolut ti to automaticky strhne z CHF účtu. Ak by si nemal v CHF účte dostatok prostriedkov, Revolut ti automaticky skonvertuje platbu do EUR a strhne ti to v EUR rovnakým kurzom, ako keby si si EUR manuálne konvertoval na CHF.
Ak by v terminále bola náhodou možnosť automaticky platenú sumu prekonvertovať do EUR, tak to zruš, pretože vtedy sa to konvertuje veľmi nevýhodným kurzom. Vždy chceš platiť v domácej mene krajiny, v ktorej si, aby konverziu robil Revolut.
Ak by v terminále bola náhodou možnosť automaticky platenú sumu prekonvertovať do EUR, tak to zruš, pretože vtedy sa to konvertuje veľmi nevýhodným kurzom. Vždy chceš platiť v domácej mene krajiny, v ktorej si, aby konverziu robil Revolut.
- taki7
- Medium Professional
Ukazuje Revolut číslo bankového účtu odosielateľa peňazí?
Cislo vidis predsa vzdy a vsade.
Občas si myslím, že taki7 je troll, niekedy neskutočne hlúpe otázky a odpovede píše
- taki7
- Medium Professional
Ja to číslo tam nevidím..len pri odosielaní (číslo účtu príjemcu). Nevidí ho ani kamarát, preverili ste si to vôbec?
Áno, potvrdzujem, tiež nevidím IBAN odosielateľa (prijatá SEPA platba).
Revolut chce po novom odo mňa "Osobné číslo". Čo to je? Rodné číslo, číslo občianskeho, IČO?
Autoeditácia príspevku po 6 hod 20 min 11 sek:
Ok takže Osobné číslo je rodné číslo a vzápätí sa to spýta na Identifikačné číslo čo by malo byť DIČ.
Autoeditácia príspevku po 6 hod 20 min 11 sek:
Ok takže Osobné číslo je rodné číslo a vzápätí sa to spýta na Identifikačné číslo čo by malo byť DIČ.
Aha, ty prechádzaš cez tú "registráciu" do Revolut Bank...ja popravde som to doteraz nespravil, nepáči sa mi to.
Máte niekto Premium alebo Metal účet ? Mohli by ste mi screenshotnut konverzný kurz EUR/USD ? Chcem ho porovnať s burzou či je naozaj bez poplatku
Nie, žiadnu Revolut Bank som neaktivoval, tiež si myslím že tie výhody nepotrebujem.
Potrebovali to preto, lebo mám cez Revolut nakúpené akcie (Proč Revolut potřebuje můj národní identifikátor?)
A nie je to rovnaký kurz aký máš ako vo Free účte, len bez Fees? (ktoré sa účtujú nad 1000€ a cez víkendy)
Ja revolut zatial nemam preto sa pytam tu lebo na kurzoch o*ebavajú všetci, nikto tvrdí že nema poplatky ale kurz ti daju o 5% horší ako napriklad paypal. Preto som chcel vidiet priamy kurz aby som to vedel porovnat v realnom čase s burzovým kurzom
https://finance.yahoo.com/quote/EURUSD=X/ ukazuje 1.1571 takže je to asi to isté
(ale neviem ako často to aktualizuje Yahoo, Revolut to číslo aktualizuje realtime)
(ale neviem ako často to aktualizuje Yahoo, Revolut to číslo aktualizuje realtime)
Kto tvrdí, že nemá poplatky a kurz o 5% horší ako PP kurz? To je v spojitosti s Revolutom alebo tu pletieš niečo úplne od témy? Toto ma vypenilo, lebo keby premýšľam o Revolute a uvidím tvoj príspevok, tak balím kufre. Ako môže mať niekto čo i len o chlp a pol horší kurz ako PayPal? PayPal je definícia židovských konverzných kurzov a clusterfu*k poplatkov za každú drobnosť.
Ano už som to overil, burza zatvorila na 1.1567 čiže fakt použivaju svetové ceny čo je velmi obdivuhodné lebo banky na kurzoch vyžierajú svojich zákazníkov najviac. 99.9% netuší aky je realny kurz
Autoeditácia príspevku po 3 min 23 sek:
Autoeditácia príspevku po 3 min 23 sek:
A čo bolo na mojom prispveku take že by si musel balit kurfre ? Však ved sa vnom pytam ako to je a neprezentujem to ako fakt. Paypal mi pred par dnami zaučtoval 1.10 kurz čo je 5% premium preto som ho spomenulDropDead napísal: ↑07 nov 2021, 13:33 Kto tvrdí, že nemá poplatky a kurz o 5% horší ako PP kurz? To je v spojitosti s Revolutom alebo tu pletieš niečo úplne od témy? Toto ma vypenilo, lebo keby premýšľam o Revolute a uvidím tvoj príspevok, tak balím kufre. Ako môže mať niekto čo i len o chlp a pol horší kurz ako PayPal? PayPal je definícia židovských konverzných kurzov a clusterfu*k poplatkov za každú drobnosť.