Banka Revolut

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Používateľov profilový obrázok
Spixy
Medium Professional
Medium Professional

Re: Banka Revolut

Príspevok od používateľa Spixy »

Tak som si pred mesiacom registroval Audible s tým, že 1. mesiac je zdarma. Registroval som to na dočasnú Revolut kartu, ktorú som po registrácii odstránil.
Pred 2 dňami pozerám, a Audible mi z nej strhol peniaze :shock: Keď kliknem v detaile transakcie na kartu, vypíše toto, takže karta vážne už neexistuje a nemala by fungovať...
Prílohy
revolut.jpg
revolut.jpg (10.12 KiB) 1511 zobrazení
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Mhm, zaujímavé. Lebo ono tie jednorázové fungujú tak, že oni sú len taký gateway k tvojmu účtu a aj preto napríklad aj po tom ako ti vyprší, tak vieš na ňu prijať peniaze (napríklad kúpiš niečo na Aliexpresse, (ne)príde to, dostaneš refund a aj ak si to platil tou jednorázovou, tak peniažky si k tebe cestu nájdu), no o prípade, že z takej karty stiahne sumu dvakrát som ešte nepočul...iba že by tam mali bug a tá prvá "platba" bola len autorizácia a že ich systém to potom správne nezošrotuje.

Ja by som odporučil:
- kontaktovať ich cez support, ak je to bug, tak aspoň môžu o tom vedieť
- dávať pozor na predplatné služby (aj keď niekedy je to chaos - ja hlavne milujem služby, ktoré majú špeciálne taktiky ako spraviť rušenie predplatného kryptické, že nevieš, či ťa to predčasne neodreže a podobné záhuly).

jukel napísal: 07 nov 2021, 13:37A čo bolo na mojom prispveku take že by si musel balit kurfre ? Však ved sa vnom pytam ako to je a neprezentujem to ako fakt. Paypal mi pred par dnami zaučtoval 1.10 kurz čo je 5% premium preto som ho spomenul
Baliť kufre je obrazné. Znamená to to, že ako niekto, kto sa dopočuje o Revolute ako o banke s vynikajúcim kurzom, tak ak uvidí takúto informáciu, že kurz je horší ako PayPal (NIKTO nemá horší kurz ako PayPal, oni majú otrasný kurz a celu radu statických aj variabilných poplatkov), tak rovno u nich aj skončí.
taki7
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Dnes som v Banskej Štiavnici vyberal z bankomatu Prima banky 30 eur, ale pýtalo si to ešte 1 euro manipulák..to sa mi ešte nestalo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

da sa na ucet v Revolut nastavit inkaso (ci ako sa tomu na Slovensku hovori)?
mam slovensku SIMku u O2. ked som na Slovensku pouzivam ju. z uctu v SLSP si po skonceni zuctovacieho obdobia strhnu co som minul. ale v Sporke za vedenie uctu platim, co sa je celkom otrava, lebo okrem fatury raz rocne za par eur tam nemam ziadne pohyby, okrem poplatku. moja laicka predstava je raz rocne si na Revolut ucet presunut to, co O2 odomna moze chciet a mat to zadarmo, ci za par penazi a nie cely rok dotovat Sporku.
podpora O2 nevedela ci sa to da...
Dreamer
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ina banka neprichadza do uvahy? Napr. FIO ucet sa da zalozit aj z mobilu, vedenie a karta su zadarmo, tiez 2 vybery z bankomatu kdekolvek na svete (este doplnim, ze je to bez podmienok, co je zrejme pre teba tiez dolezite).

K O2, aky program pouzivas? O2 Fer na fakturu bol dobry v tom, ze nebolo nutne platit fakturu, kym neprekrocila sumu 6 eur, ale uz tam zaviedli poplatok "za nic" 1 euro mesacne, takze pre teba je to dost nevyhodne, ked to pouzivas minimalne, vlastne je to nevyhodne pre kazdeho, za rok je to 12 eur za nic.

Riesenim by mohol byt prechod na predplatenku, O2 Volnost, tam su vsetky hovory za 10 centov, aj hodinove, ale nie je tam sekundova tarifikacia, takze za 10 centov je aj sekunda, aj hodina. Vyhodou je, ze nemusis ist na pobocku, z pausalu vies prejst na Volnost cez zakaznicku podporu, potom nabijes za 6 eur a plati ti 12 mesiacov.

Z O2 Volnost vies este prejst na O2 Fér s dobíjaním kreditu, aj ked oficialne sa objednat neda, ale malo by to byt mozne tiez cez zakaznicku podporu, tam je klasicka sekundova tarifikacia.

Dobit kredit sa da myslim aj platobnou kartou.

Zatial ma este posledny "nulovy" pausal Telekom, ale mozno aj ten to zrusi, tam by to malo fungovat podobne ako v Orange, pride ti faktura na 50 centov, ale zaplatis prevodom napr. 10 eur a nasledne ti budu chodit minusove faktury, az kym si tento "kredit" neminies.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ku O2 si asi mozme pisat v lepsej teme, ale Revolut uz mam a mam aj kartu, lebo nevymyslaju ci sa do zahranicia posielat da alebo nie. O vybernie mi paradoxne ide minimalne, kedze som na tom slovenskom ucte od emigracie drzal len minimum, aj kvoli cenam vyberov/prevodov.
Tak ako u banky, platit za program u operatora pre mna velky zmysel nema, ale 12 eur je menej, ako 72(?), ktore darujem Sporke. Pozriem sa na to. A aj to FIO si prestudujem a povypytujem sa, ako je to so zriadovanim uctu ci dorucenim karty.
Vdaka
Dreamer
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak platit 72 eur je ozaj dost, hlavne ked si na Slovensku minimum casu, 12 eur je menej, ale ide o princip, je to poplatok "za nic" - ktory navyse platit ani nemusis.

Prip. k O2, mozes zacitovat moju odpoved, skopirovat a odpovedat v teme O2.
FIO ma tiez samostatnu temu, ak by si mal viac otazok.
taki7
Medium Professional
Medium Professional

Teraz som odoslal peniaze z Revolutu do Tatry, no na účte príjemcu to má byť až zajtra, ako je to možné? Medzi týmito bankami fungujú okamžité platby.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

Revolut mi blokol účet je to dosť divne lebo urobili to akurát keď tam neboli žiadne peniaze. Chcu doložiť potvrdenie o prijme tak som poslal výplatnú pásku a výpis z platby o výplate no napadlo mi čo ak to nebude stačiť nemozu ma potom stíhať že neviem doložiť príjem? Pásku mám samozrejme v slovenčine každopádne po tomto zážitku Ruším Revolut
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kompi
by bolo dobre sa ich spytat co konkretne si predstavuju pod potvrdenim o prijme. Nemal si v minulosti na tom ucte nestadardne vysoke obraty alebo nieco podobne?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Ako ano platil som tento mesiac viac ako obvykle
gogo956
Redeemer
Redeemer

kompi napísal: 29 máj 2023, 14:26 Ako ano platil som tento mesiac viac ako obvykle
Tak to suvisi s tym
taki7
Medium Professional
Medium Professional

Mňa by zaujímalo prečo Tatra banka blokuje okamžité platby z Revolutu vo večerných a nočných hodinách...
gogo956
Redeemer
Redeemer

taki7 napísal: 29 máj 2023, 19:32 Mňa by zaujímalo prečo Tatra banka blokuje okamžité platby z Revolutu vo večerných a nočných hodinách...
iba tipujem: prebieha nejaka forma kontroly a ta funguje iba ked su zamestnanci v praci :)
Je normalne ze banka kontroluje platby, ma to aj povinnost zo zakona. FATCA je povinna, rovnake ten jej Eu ekvivalent, zakon proti praniu spinavych penazi a fin terorizmu, proti legal vynosu z tr cinnosti a dalsie. Vsetko sa kontroluje, aj ked je otazne ako prisne.

kompi
stava sa vynimocne aj to, ze banka zavolá klientovi a pýta sa ho na vysvetlenie nestandardne vysokej sumy
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co je nestandardne vysoka suma? 1000 eur? 13 000 eur? 79 000 eur?
gogo956
Redeemer
Redeemer

heker napísal: 29 máj 2023, 20:23 Co je nestandardne vysoka suma? 1000 eur? 13 000 eur? 79 000 eur?
to je individualne. Nestandardne vzhladom k historii daneho účtu. Na toto presnu odpoved nepozname a to z jednoducheho dovodu- internal policy ma kazda banka svoje vlastne a zaroven aj zakony kazdej krajiny su v tomto rozdielne. Ale realita je taka ze taketo kontroly sa neustale bezne vykonavaju na dennej báze :)
/neberie sa do uvahy iba napr vyska jednotliveho prevodu ale aj ich celkovy sumár za urcite obdobie/

Autoeditácia príspevku po 2 dni 17 hod 38 min 46 sek:
Zo zakona maju banky povinnost sledovat hlavne transakcie nad 15000€ vrátane, ale ak maju podozrenie tak aj nizsie sumy.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

asi 5 dni dozadu mi prisiel mail ze uspesne overili moj prijem poslal som vyplatnu pasku ale zrusil som aj tak ucet ja na toto nemam nervy....
gogo956
Redeemer
Redeemer

kompi napísal: 19 jún 2023, 22:00 asi 5 dni dozadu mi prisiel mail ze uspesne overili moj prijem poslal som vyplatnu pasku ale zrusil som aj tak ucet ja na toto nemam nervy....
v inej banke sa ti moze stat presne to iste. :)
Praveze bolo vyhodnejsie zostat, lebo uz ta teraz overili, takze v buducnosti by uz od teba pravdepodobne nic podobne vydokladovat nechceli.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

A nielen to ale nie je takmer nič lepšie ako Revolut pre platby v iných menách. Ich temer stredové kurzy oboma smermi sú na nezaplatenie.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

no chalani odporucam vam si precitat skusenosti ludi napriklad na redite vobec sa to nemusi stat len raz trvalo im to slusne dlho dokym to skontrolovali urcite nie 3 dni jedno stastie ze to zrobilo az ked tam neboli peniaze btw vysvetlenie kupoval som viac veci behom par dni cez net mimo ineho steam deck a dock za 650e po tejto platbe mi to presne blokli nabil som si tam peniaze kartou cize klasika ja som ten revolut vyuzival primarne na platenie cez internet cez jednorazovu kartu. a ano ten mesiac tam boli vyssie obraty ako obvykle no urcite nie 15k ani nic podobne.... mna to proste vytocilo....
Napísať odpoveď