Banky (vseobecna tema)
Banky (vseobecna tema)
Vseobecna tema o bankach, bankovych sluzbach, bankomatoch, internet/mobile banking-u a podobne.
Rozne vseobecne temy sa riesia v temach jednotlivych bank, preto som vytvoril vseobecnu temu, kde je mozne riesit rozne otazky, ktore nie je viazane na konkretnu banku. Takto bude vsetko v jednej teme, nestrati sa to a bude to jednoduchsie vyhladatelne. Taktiez nechcem svoje otazky riesit v teme mojej banky, aby to nebolo vnimane ako reklama.
Prva otazka, aka je maximalna suma jednorazoveho vyberu kartou cudzej banky v bankomatoch jednotlivych bank, resp. ktore banky umoznuju vybrat jednorazovo najvyssiu sumu (v eurach)?
Rozne vseobecne temy sa riesia v temach jednotlivych bank, preto som vytvoril vseobecnu temu, kde je mozne riesit rozne otazky, ktore nie je viazane na konkretnu banku. Takto bude vsetko v jednej teme, nestrati sa to a bude to jednoduchsie vyhladatelne. Taktiez nechcem svoje otazky riesit v teme mojej banky, aby to nebolo vnimane ako reklama.
Prva otazka, aka je maximalna suma jednorazoveho vyberu kartou cudzej banky v bankomatoch jednotlivych bank, resp. ktore banky umoznuju vybrat jednorazovo najvyssiu sumu (v eurach)?
Re: Banky (vseobecna tema)
200 eur v bankomate SLSP, otras.
Otazka: preco by mal clovek pravidelne vyberat z atm vyssiu sumu ako 200€ ?
Kto pisal ze by to bolo pravidelne? Nikdy nevies kedy sa vyskytne mimoriadna situacia.
Platí pre klientov iných bánk.heker napísal:200 eur v bankomate SLSP, otras.
„Keďže priemerná suma výberu z bankomatu je približne 130 eur, klienti iných bánk si vo väčšine prípadov môžu vybrať hotovosť bez toho, aby vôbec postrehli, že existuje nejaký limit. Ak si potrebujú vybrať viac, môžu výber zopakovať, počet výberov ani celkovú sumu na jednu kartu nijako neobmedzujeme,” vraví M. Cesnaková.
Klient by mal preferovať bankomaty svojej banky.
Klient mBank s týmto obmedzením nemusí mať problém, keby potreboval 800€, tak proste urobí 4 bezplatné výbery a hotovo....
Odpovedal som na otazku z prveho prispevku, mal by si pozornejsie citat - ,,Prva otazka, aka je maximalna suma jednorazoveho vyberu kartou cudzej banky v bankomatoch jednotlivych bank, resp. ktore banky umoznuju vybrat jednorazovo najvyssiu sumu (v eurach)?"baldorex napísal:Platí pre klientov iných bánk.
Máš pravdu, nevšimol som si.
Ucet v mBank v bankomate TB = 2000 eur na vyber.
Dakujem za odpovede, takze viac ako 200€ v SLSP nema ziadna ina banka? Mne naposledy SLSP ponukla iba 150€, ale neskusal som vyber bankoviek, CSOB mala iba 100€.
Niektore banky nemaju vlastne bankomaty, moja ma pobocku kde su vybery bezplatne, ale dostat sa na pobocku nie je vzdy lahke, mozne, rychle a tiez su tam obmedzene otvaracie hodiny.baldorex napísal:Klient by mal preferovať bankomaty svojej banky.
hm, a co tak pobocka?wladas napísal:Kto pisal ze by to bolo pravidelne? Nikdy nevies kedy sa vyskytne mimoriadna situacia.
Na pobocke si limitovany vyskou, ak nemas nahlaseny vklad. Mensie pobocky ti daju 5 tisic, vacsie aj 10 tisic. Myslim, ze nad 5 tisic by si mal mat aj tak vopred nahlaseny vklad vyber a to den vypred.
Ved som o tom pisal vyssie, pobocka musi byt otvorena a nemala by byt hodinu cesty v zapche tam, hodinu spat a este plna ludi, nehovoriac o tom, ze niektore banky nemaju pobocky v mensich mestach, taktiez vybery v pobockach maju mnohe banky spoplatnene a teraz aj zvysovali ceny, casto je poplatok 3€ - pre vlastnych klientov, ktori uz zrejme platia nemaly mesacny poplatok.
Inak pri hladani clankov som narazil aj na zvysenie niektorych poplatkov z 2€ na 20€, tak odporucam si kontrolovat poplatky svojej banky, napr. SLSP zvysovala ceny tento rok viackrat a celkovo tento rok sa zdrazovalo dost.
K povodnej otazke, vazne ziadna banka nedovoli vybrat z bankomatu viac ako 200€ jednorazovo kartou cudzej banky?
Inak pri hladani clankov som narazil aj na zvysenie niektorych poplatkov z 2€ na 20€, tak odporucam si kontrolovat poplatky svojej banky, napr. SLSP zvysovala ceny tento rok viackrat a celkovo tento rok sa zdrazovalo dost.
K povodnej otazke, vazne ziadna banka nedovoli vybrat z bankomatu viac ako 200€ jednorazovo kartou cudzej banky?
Ved ti to pisal heker - napriklad mBank nema problem vo vacsine bankomatov. SLSP ma skratka tak nastavene vybery. Ako klienta SLSP ta to netrapi - vybery mas zdarma. K tomu pri vybere revolut kartou este chceli odo mna aj poplatok nejakych 2,50€ (karta nie je slovenska). V inych bankomatoch som tento problem nezaznamenal.
Napr. este perlicka od SLSP - dobitie uctu revolut kreditkou sa nerata do bezurocneho obdobia, tak isto sa to nerata ako bezhotovostna operacia kartou.
Napr. este perlicka od SLSP - dobitie uctu revolut kreditkou sa nerata do bezurocneho obdobia, tak isto sa to nerata ako bezhotovostna operacia kartou.
Nebudem uz tretikrat opakovat moju otazku, ale urcite som sa nepytal na zmenu banky - inak mbank nema pobocky pre vklady a vybery hotovosti.
"K povodnej otazke, vazne ziadna banka nedovoli vybrat z bankomatu viac ako 200€ jednorazovo kartou cudzej banky?"
Tak neviem, asi nechapem potom co sa pytas.
Tak neviem, asi nechapem potom co sa pytas.
Tak mozno tam chyba jedno slovo, jednoducho nechcem banku menit, kedze som spokojny a ako som pisal, ta odporucana mbank nema moznost vkladat hotovost na pobocke, takze je pre mna nevhodna.
Veď toto obmedzenie má iba slsp a iba pre cudzích klientov. Iné banky toto obmedzenie na sumu nemajú.Dreamer napísal:K povodnej otazke, vazne ziadna banka nedovoli vybrat z bankomatu viac ako 200€ jednorazovo kartou cudzej banky?
Iné bankomaty majú všeobecné obmedzenia v štýle obmedzenie počtu bankoviek, napríklad na 40ks bankoviek....
Stale nechapem. Co vlastne chces vediet? Pises ze menit banku nechces, ale ani nechapem aky problem riesis. Viem len o SLSP ktora limituje vysku vyberu. Bezne vyberam narazovo viac, ci uz z VUB, Unicredit, Tatrabanka - a zatial som nenarazil na problem.
Nabuduce skus jasnejsie popisat co vlastne chces vediet, lebo otvoril si to ako vseobecnu temu a riesis tu vlastne nejaky problem s tvojimi vybermi kartou neznamej banky.
Nabuduce skus jasnejsie popisat co vlastne chces vediet, lebo otvoril si to ako vseobecnu temu a riesis tu vlastne nejaky problem s tvojimi vybermi kartou neznamej banky.
Dreamer má proste potrebu diskutovať a preto vytvára témy s hypotetickými problémami...a hľadá ich riešenia.
Ešte k tej mBank, keďže z 99% využívam bezhotovostný platobný styk, z bankomatu vyberám naozaj občas, možno raz za mesiac/dva, možno ešte menej, aj tak oceňujem možnosť bezplatného výberu hotovosti v ktoromkoľvek bankomate pri sume nad 70€... Platí aj pre zahraničie, kurz cez bankomat mám vždy výhodnejší ako cez zmenáreň.
Keďže som nedávno musel riešiť vklad väčšej hotovosti na účet, tak som si robil prehľad možností a pre mBank a 365 je v podstate jediná možnosť a to vklad cez poštu.
Normálne som vyplnil šek a zaplatil. Keďže to bola vyššia hotovosť, poplatok bol 3€, cez možnosť payBsq by bol poplatok 7€.
Ešte k tej mBank, keďže z 99% využívam bezhotovostný platobný styk, z bankomatu vyberám naozaj občas, možno raz za mesiac/dva, možno ešte menej, aj tak oceňujem možnosť bezplatného výberu hotovosti v ktoromkoľvek bankomate pri sume nad 70€... Platí aj pre zahraničie, kurz cez bankomat mám vždy výhodnejší ako cez zmenáreň.
Keďže som nedávno musel riešiť vklad väčšej hotovosti na účet, tak som si robil prehľad možností a pre mBank a 365 je v podstate jediná možnosť a to vklad cez poštu.
Normálne som vyplnil šek a zaplatil. Keďže to bola vyššia hotovosť, poplatok bol 3€, cez možnosť payBsq by bol poplatok 7€.
Mohli by sa sem prehodit casy medzibankovych prevodov ktore tu boli viac krat spominane. Nech je to pokope