1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Povedzme si uprimne, ze nie vsetky hlasy zo zahranicia boli na okrskoch zaratane. Cloveka by to do Parlamentu neposunulo a robit zo zahranicia skandaly na malej dedine tiez nie je optimum...
Nalejme si cisteho vína ohladom tej uradnickej vlády. Nebude mat moc právomocí a nebude mat ani podporu a politické spektrum jej bude hádzať polená pod nohy. Volby mali byť v prvej polovici tohto roka. Na tom mala trvat aj prezidentka, ked vedela ze 3 roky bol vo vláde chaos.
V oktobri príde vláda bolševikov mixnutá s náckami a mafiou od Kollara a to je velmi vysoká pravdepodobnost mozno aj 80% a vtedy SR končí
A medzičasom sa budú lídri pravicových strán medzi sebou hašteriť a súdiť ako IM a R.Sulik. IM s Hegerom sa tiez prestanú kamarátiť.
V oktobri príde vláda bolševikov mixnutá s náckami a mafiou od Kollara a to je velmi vysoká pravdepodobnost mozno aj 80% a vtedy SR končí

A medzičasom sa budú lídri pravicových strán medzi sebou hašteriť a súdiť ako IM a R.Sulik. IM s Hegerom sa tiez prestanú kamarátiť.
IM a jeho partiu (ktorá mu zvýšila) by som určite nenazval pravicou politickou stranou. IM sa už celkom jednoznačne preorientoval na podobnú cieľovku, po akej poľuje aj Fico a bude lákať hlavne jednoduchších voličov. Akurát je škoda, že tento rybník je azda bezodný.
- harrison314
- Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
No, ze taketo rezimi nakoniec vedu k potlacovaniu ludskych prav a slobod.nehovoriac o ekonomickej biede.
Sudiť budu ich za odovzdanie vojenskej pomoci Ukrajine. Uz po nete pobehuju rozne vyjadrenia sudcov o neustavnsti ich rozhodnuti. Teda tych co boli vtedy za to zodpovedni.
Nemyslim si, ze sa to v parlamente hra na kamaratov, to je moc naivna predstava. Na druhej strane aj ty najvecsi nepriatelia v parlamente mozu byt v skutocnosti kamosi, vsetko je to len na oko, pre volicov.
Za rozpad vlady moze hlavne Matovic a jeho radikalni "krestania", plus zatatost Sulika s jeho revansizom, ale tak to uz je historia, teraz sa treba iba pripravit na vstup do autokracie, ak Smer vyhra volby a Matovicovi a jeho odidencom sa podari prekabatit konzervativneho volica.
Jedine ze by Hlas silou mocou so smerom nesiel, ale o tom nie som zatial vobec presvedceny, kedze jeho vyhlasenia su protichodne.
Rodičovský dochodok- už niektorym vašim rodičom prišiel? Čo na na tento kocept dochodku hovoríte?
Nemali to nahodou posielať nejako jednorázovo v lete? Je to ďalší paškvil. Namiesto toho by tie peniaze išli zo štátneho rozpočtu, tak pôjdu z odvodov ich detí na ich dôchodky. Tiež je diskriminačný, kedže bude záležať iba na tom aké odvody platí jeho dieta a či nejké deti má a kolko ich má. A ak jeho deti nežijjú na Slvensku, a tie si tu odvody neplatia, tak predpokladám žiadny príspevok nedostane, prípadne exitujú aj dôchodci, ktorých deti už nepracujú alebo vôbec nepracujú a tí tiež príspevok nedostanú.
retkvic
mojej mame to uz prislo. Jednorazova suma. A v liste pisu ze nasledujuce platby uz budu chodit mesacne.
Len to urcenie ako sa vypocitava, to mi pripada trochu nejasné, lebo pracuju s pojmom "vymeriavací základ" aj "všeobecný vymeriavací základ".
**
Napr niekto je TPP ale zaroven podava aj DP ako FO pretoze mal aj nejake ine prijmy za ten rok ako zo zamestnania.
Tieto prijmy uvedie do DP. Berie potom sa do uvahy pre rodicovsky dochodok aj ten prijem mimo TPP?
A hlavne, preco je to pocitane z prijmov az 2roky nazad?
mojej mame to uz prislo. Jednorazova suma. A v liste pisu ze nasledujuce platby uz budu chodit mesacne.
Len to urcenie ako sa vypocitava, to mi pripada trochu nejasné, lebo pracuju s pojmom "vymeriavací základ" aj "všeobecný vymeriavací základ".
https://www.socpoist.sk/zivotne-situaci ... y-odpovedeUrčenie sumy rodičovského dôchodku
Na účely určenia sumy rodičovského dôchodku sa berie do úvahy:
vymeriavací základ (VZ) dieťaťa za kalendárny rok, ktorý dva roky predchádza príslušnému kalendárnemu roku, z ktorých bolo zaplatené poistné na starobné poistenie,
všeobecný vymeriavací základ (VVZ) platný v kalendárnom roku, ktorý dva roky predchádza príslušnému kalendárnemu roku.
Príslušným kalendárnym rokom je rok 2023. Na účely určenia sumy rodičovského dôchodku sa berie do úvahy VZ dieťaťa za kalendárny rok 2021 alebo VVZ za kalendárny rok 2021.
**
Napr niekto je TPP ale zaroven podava aj DP ako FO pretoze mal aj nejake ine prijmy za ten rok ako zo zamestnania.
Tieto prijmy uvedie do DP. Berie potom sa do uvahy pre rodicovsky dochodok aj ten prijem mimo TPP?
A hlavne, preco je to pocitane z prijmov az 2roky nazad?
- harrison314
- Hardcore addict
Dnes som dakde zachitil, ze ten zakon ma chybu v tom, ze umoznuje rodicom zistit, kolko zarabaju ich deti, co porusuje danove tajomstvo.
- harrison314
- Hardcore addict
https://spravy.rtvs.sk/2023/05/socialna ... -ich-deti/ viac som o tom nenasiel. Ale toto asi nesuvisi s GDPR a myslim, ze danove tajomstvo sme tu mali davno pred tym.
Je pravda ze niektorym deťom to môže vadiť, lebo nie vo vsetkych rodinach su tak dobre vztahy, alebo maju iny dovod preco nechcu aby sa tato informacia dostala dalej. Napr myslim ze ten list isiel normalne a nie do vlastnych ruk, to znamena ze teoreticky sa k tej informacii mohol dostat aj niekto nepovolany.
Mna to vobec neprekvapuje a pride mi to adekvatne na to, kto to navhoval. Skor sa cudujem ze to vobec funguje 

No to ešte nevieme, kde sa stala chyba. Ale predpokladám, že to bude mať niečo spoločné s tým, ako otec asi pred 10 rokmi zistil na polícii pri výmene pasu, že to isté rodné číslo má aj nejaký iný občan. Takže predpokladám, že to polícia opravila u seba, ale ďalej na iné úrady a ministerstvá sa to nedostalo.
Som zabludil na Matovicov fbluk a toto na mna vyskocilo
on by to aj napísal po tie tri bodky, no proste mu nedalo.PRED 50 ROKMI zomrel Old Shatterhand, vlastným menom Lex Barker
Bolo to takto … 11. mája 1973 sa Lex Barker vybral do ulíc New Yorku, z čista jasna dostal infarkt a zomrel.
Nevie sa, ako presne to bolo, ale legenda hovorí, že Lexovi pípla sms zo Slovenska, že som sa narodil … a tak sa rozhodol, že mi predá úlohu chrániť dobrých a ísť zlým ľuďom pokrku,)
Tu je o volbach, vyhlasuje ich predseda parlamentu - https://hnonline.sk/slovensko/96076983- ... ovici-juna
Cize nie prezidentka vypisuje termin. Ale politicke strany sa dohodli na termine a tym je 30.september. Navrh zakona ci uznesenie teda prijali poslanci parlamentu o skrateni volebneho obdobia a 92 hlasmi to poslanci podporilo, ze to bude na konci septembra. Prezidentka je ta, ktora to len ma podpisat - https://plus7dni.pluska.sk/domov/byvala ... -septembri
Tu je o hlasovani terminu - https://www.topky.sk/cl/10/2459171/MIMO ... ch-volieb-
Fico moze skriekat o americkej ambasade, o Sorosovi a prezidentke. Termin vsak odhlasovalo 92 poslancov parlamentu, teda ustavna vacsina a na prezidentke bolo, aby to podpisala.
Neviem ako si bežný obcan overí to, kto je americký agent, sorosov poskok alebo kto z politikov chodí na akú ambasadu.
To je v podstate jedno, SR aj tak nemá inú možnosť len služiť silnejším krajinám, bezvýhradne plniť ich vôlu.
Len dolezité je poznamenat to, ze nová vláda po vymenovaní v oktobri do konca roka už nestihne moc toho urobit.
A popravde nie len ze nestihne nič urobit ale ani nebude chciet, predsa len čoskoro prídu Vianočné sviatky a myslou budú niekde inde.
Myslim ze rok 2024 sa začne velmi zle v SR a na politickej scene a presne bude kopirovat predošlé roky chaosu,dezinformacii,polarizácie atd.
Ked su vo svete nejaké krizy, tak SR ich obvykle vzdy bude najhoršie znasat ci pristupom obyvatelov, ale aj politikov horších nez v Bulharsku.
Takze moj nazor - volby mali byt uz v máji, aby nová vláda aspon niečo zacala robiť a hlavne čerpať eurofondy inak prepadnú.
To je v podstate jedno, SR aj tak nemá inú možnosť len služiť silnejším krajinám, bezvýhradne plniť ich vôlu.
Len dolezité je poznamenat to, ze nová vláda po vymenovaní v oktobri do konca roka už nestihne moc toho urobit.
A popravde nie len ze nestihne nič urobit ale ani nebude chciet, predsa len čoskoro prídu Vianočné sviatky a myslou budú niekde inde.
Myslim ze rok 2024 sa začne velmi zle v SR a na politickej scene a presne bude kopirovat predošlé roky chaosu,dezinformacii,polarizácie atd.
Ked su vo svete nejaké krizy, tak SR ich obvykle vzdy bude najhoršie znasat ci pristupom obyvatelov, ale aj politikov horších nez v Bulharsku.
Takze moj nazor - volby mali byt uz v máji, aby nová vláda aspon niečo zacala robiť a hlavne čerpať eurofondy inak prepadnú.
- harrison314
- Hardcore addict
Blastbit prave si odrecitoval narativ co tu siri Rusko. Vidiet, ze sa do toho zamotavaju aj bezni ludia.
Inac je vtipne, ze ze o zahranicnych agentoch tu najviac kricia ti (myslim politikov), co tu siria rusku propagandu a neustale klamu.
Inac je vtipne, ze ze o zahranicnych agentoch tu najviac kricia ti (myslim politikov), co tu siria rusku propagandu a neustale klamu.