1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Nepovedal by som, zalezi na tom ako sa rozhodnu obcania, Fico a dalsi zaujali utocnu poziciu pri obrane svojich klamstiev, takato pozicia byva vecsinou uspesna, neviem preco druhe spektrum je vzdy pred volbami take pasivne,predsa ide tu o zachovanie demokratickeho zriadenia v state, lebo nakoniec aj v Rusku si hovoria ze tam maju demokraciu a najslobodnejsi stat na svete, no ked ide o politiku zrazu sa o nu nikto nezaujima.
Skor by som povedal, ze sme sa pre Rusko a rusku propagandu stali velmi zaujímavou krajinou a to by chcelo politikov ako Fico a podobný jemu vyuzit na svoje ciele v Europe, uvidime ci sa to rusom podari zmanipulovat slovakov podobne ako to ruske, madarske, bieloruske, srbske, obyvatelstvo. Vidime sa v klube?
Skor by som povedal, ze sme sa pre Rusko a rusku propagandu stali velmi zaujímavou krajinou a to by chcelo politikov ako Fico a podobný jemu vyuzit na svoje ciele v Europe, uvidime ci sa to rusom podari zmanipulovat slovakov podobne ako to ruske, madarske, bieloruske, srbske, obyvatelstvo. Vidime sa v klube?
Som ten posledný ktorý by mal širit rusku propagandu alebo ich narativ. Ale poukazoval som na to, ze SR je periferia roznych vplyvov a z toho pramení polarizácia spoločnosti.harrison314 napísal: ↑13 máj 2023, 8:55 Blastbit prave si odrecitoval narativ co tu siri Rusko. Vidiet, ze sa do toho zamotavaju aj bezni ludia.
Inac je vtipne, ze ze o zahranicnych agentoch tu najviac kricia ti (myslim politikov), co tu siria rusku propagandu a neustale klamu.
Ja by som skôr povedal, že polarizácia spoločnosti pramení od politikov, ktorí nevedia robiť nič iné, nie sú odborníci, tak musia štvať ľudí proti sebe, inak by boli bez práce a pomreli od hladu. A ľudia týchto politikov volia, lebo sú proste hlúpi. Hlúpi sú preto, lebo za 30 rokov sa nikto ani nepokúsil o reformu školstva. A o reformu školstva sa nikto nepokúsil, lebo tam sú politici, ktorí nemajú osobnostnú ani odbornú kvalitu spraviť nejakú reformu.
V podstate taký začarovaný kruh.
Mne sa ten Ódor celkom pozdáva. Podľa mňa hovorí veľmi rozumne, vidí, čo sa tu za 25 rokov (ne)udialo a kam to bude smerovať. A vie si priznať aj chyby, že napríklad nedokázal predpovedať, že rýchlosť komunikácie sa vďaka sociálnym sieťam zvýšila, čo má viac negatívnych dôsledkov na spoločnosť ako tých pozitívnych. Celkom smutné, že keď sa Slovákov pýtali na "najdôležitejšie životné hodnoty", tak sa vzdelanie nedostalo ani do TOP20.
Páčilo sa mi, ako Ódor tento týždeň uzemnil Fica. Že mu ďakuje za podporu, lebo Fico a SMER ho nominovali na post viceguvernéra NBS. Rovnako to dopadlo, keď teraz Danko začal vykrikovať, aký je ten Ódor zlý sorošovec a americký agent. Tak mu Šeliga rovno chrstol do xichtu, že pán Danko, ale vy osobne ste za pána Ódora hlasovali a podporili ho. Na čo sa Danko zmohol len na to, že tam hučal ako ale on ho zvolil do NBS, nie za premiéra. Tak to je nejaké divné...Fico aj Danko za Ódora hlasovali a teraz je podľa nich tá najväčšia špina. Idioti proste.
Inak táto téma sa asi môže aj zavrieť. Heger skončil.
V podstate taký začarovaný kruh.
Mne sa ten Ódor celkom pozdáva. Podľa mňa hovorí veľmi rozumne, vidí, čo sa tu za 25 rokov (ne)udialo a kam to bude smerovať. A vie si priznať aj chyby, že napríklad nedokázal predpovedať, že rýchlosť komunikácie sa vďaka sociálnym sieťam zvýšila, čo má viac negatívnych dôsledkov na spoločnosť ako tých pozitívnych. Celkom smutné, že keď sa Slovákov pýtali na "najdôležitejšie životné hodnoty", tak sa vzdelanie nedostalo ani do TOP20.
Páčilo sa mi, ako Ódor tento týždeň uzemnil Fica. Že mu ďakuje za podporu, lebo Fico a SMER ho nominovali na post viceguvernéra NBS. Rovnako to dopadlo, keď teraz Danko začal vykrikovať, aký je ten Ódor zlý sorošovec a americký agent. Tak mu Šeliga rovno chrstol do xichtu, že pán Danko, ale vy osobne ste za pána Ódora hlasovali a podporili ho. Na čo sa Danko zmohol len na to, že tam hučal ako ale on ho zvolil do NBS, nie za premiéra. Tak to je nejaké divné...Fico aj Danko za Ódora hlasovali a teraz je podľa nich tá najväčšia špina. Idioti proste.
Inak táto téma sa asi môže aj zavrieť. Heger skončil.
Nechám upraviť názov, aby sa pridal Odor, nová téma bude adekvátna až po voľbách, keď bude nové zloženie parlamentu
Na toto asi nikto nereagoval. Ten rodičovský dôchodok sa vypočítava iba z vymeriavacieho základu, čo je v podstate hrubá mzda. Všeobecný vymeriavací základ sa použije iba na výpočet max. výšky rodičovského dôchodku. A do úvahy sa berú iba príjmy (vymeriavacie základy), z ktorých sa platia odvody na dôchodkové poistenie, teda v praxi hrubá mzda zamestnancov a príjmy živnostníkov, z ktorých platia sociálne odvody.gogo956 napísal: ↑09 máj 2023, 16:32 retkvic
mojej mame to uz prislo. Jednorazova suma. A v liste pisu ze nasledujuce platby uz budu chodit mesacne.
Len to urcenie ako sa vypocitava, to mi pripada trochu nejasné, lebo pracuju s pojmom "vymeriavací základ" aj "všeobecný vymeriavací základ".
https://www.socpoist.sk/zivotne-situaci ... y-odpovede
**
Napr niekto je TPP ale zaroven podava aj DP ako FO pretoze mal aj nejake ine prijmy za ten rok ako zo zamestnania.
Tieto prijmy uvedie do DP. Berie potom sa do uvahy pre rodicovsky dochodok aj ten prijem mimo TPP?
A hlavne, preco je to pocitane z prijmov az 2roky nazad?
- harrison314
- Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som bol tak rad, keby pred volbami niekto pripravi zostrih toho ako si Fico/Danko alebo ini doslova kalaju do ust. Napriklad by bolo super pripomenut Ficovim volicom ako bolo podla neho povinne ockovanie ta najlepsia a potrebna cesta, rovnako aj EU a NATO. Ako nebude vojna atd...ephramko napísal: ↑13 máj 2023, 10:16 Páčilo sa mi, ako Ódor tento týždeň uzemnil Fica. Že mu ďakuje za podporu, lebo Fico a SMER ho nominovali na post viceguvernéra NBS. Rovnako to dopadlo, keď teraz Danko začal vykrikovať, aký je ten Ódor zlý sorošovec a americký agent. Tak mu Šeliga rovno chrstol do xichtu, že pán Danko, ale vy osobne ste za pána Ódora hlasovali a podporili ho. Na čo sa Danko zmohol len na to, že tam hučal ako ale on ho zvolil do NBS, nie za premiéra. Tak to je nejaké divné...Fico aj Danko za Ódora hlasovali a teraz je podľa nich tá najväčšia špina. Idioti proste.
Jeho voliči maju stokholmský syndrom, prípadne im je jeho/ich správanie sympatické lebo on/oni sú zrkadlo ich správania, tu už nič nepomože.
A aky syndrom maju volici Fica, Peleho, Uhrika alebo v minulosti Kotlebu? Chyba im rozum, vsak?
- harrison314
- Hardcore addict
No mozno by to otvorilo oci aspon tym, co ich volia, lebo nie je Matovic... a nam ostatnym by to prinieslo aspon nejaku zabavu.
Vcera boli dake memy, ako Kovačič nalozil Ficovi, tak som to dnes pocuval ako audio. Hranol sa vyhrazal, ze dnes zverejni dake video. Uz to urobil? Co za video to je?
- Mek
- Addict
Ako Sulik povedal v Dubaji, ze treba vypit bar.
Obrazne povedane sa ma brat ako doslova povedane, a bezny Slovak co je v liehu kazdy piatok a sobotu, sa bude nad tym pohorsovat...
Obrazne povedane sa ma brat ako doslova povedane, a bezny Slovak co je v liehu kazdy piatok a sobotu, sa bude nad tym pohorsovat...
Vdaka. Tym, ze o tom bolo cely den ticho, myslel som, ze len mlzil. No to bude ako ten vladny special z Mexika za Kiskovho mandatu.
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x) + Odorova vláda (2023)
Ficův Směr získal z Ruska peníze na manipulaci voleb, tvrdí exministr - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... -internetu
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x) + Odorova vláda (2023)
Nie len Smer, ale aj SNS. Kto pozeral V politike tak vie, ze Danko otvorene povedal ze Putin nie je vojnový zločinec.
Najdoležitejšie opatrenie pre tento štát je podla Danka jeho rekreačné poukazy a tým pádom nič iné SR nepotrebuje.
Najdoležitejšie opatrenie pre tento štát je podla Danka jeho rekreačné poukazy a tým pádom nič iné SR nepotrebuje.
- harrison314
- Hardcore addict
Nie, ze by to netusil kazdy. Ale su na to dokazy? Ak hej, je na case vyvodit zodpovednost.gogo956 napísal: ↑28 máj 2023, 21:11 Ficův Směr získal z Ruska peníze na manipulaci voleb, tvrdí exministr - Novinky
Co sa tyka Danka, ten skor vyzera, ze ten by Putinovi boskaval vylozky aj zadarmo.
Na osvieženie pamäti, Danko si ešte za svojho bačovania ako predseda parlamentu zašiel aj priamo na tribúny oslaviť 9 maja veľku pabjedu na červené namestie. Bol tam na pozvanie Žirinovského, pravej ruky Putina a tušim si s Putinom aj podaval ruky, pripadne ho tam minimalne pozdravil.
Teraz v juni idu prezmenu smeraci, alebo hlasaci na kulturne obohatenie sa do Iránu, asi idu rozvyjať bilateralne vzťahy s buducimi partnermi.
Teraz v juni idu prezmenu smeraci, alebo hlasaci na kulturne obohatenie sa do Iránu, asi idu rozvyjať bilateralne vzťahy s buducimi partnermi.
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
To skutocne clovek, ktory sa vola Schlosar vykrikoval v NR SR, ze Odor nesmie byt premier, lebo nema slovensky povod?
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Vidis, to ani neviem, ze jeho meno ma zidovsky povod. Ja som myslel, ze to len FB su rozni ludia z juhu Slovenska velki hej(t)Slovaci. On je dokonca "zidofasista" poslanec a rumadzga, ze clovek madarskeho povodu je premier
Kamošom náckom určite tvrdí, že to je krásne nemecké / árijské meno. Prípadne môže povedať, že je "ashkenazi"...tam je to jeho obľúbené "-nazi". Ale "ashkenazi jews" sa u nás prekladá ako "stredoeurópsky Židia" (aj keď žili aj na západe, aj v Rusku). To boli aj naši spoluobčania, od iných židovských skupín sa odlišovali tým, že hovorili jidiš.
On to priezvisko má čiastočne poslovenčené (koncovka -ár). Častejšie je úplne poslovenčenie, čiže "Šlosár/Šlosárová). Ale základom je Schlos/Schloss, čo je typické židovské priezvisko. Cudzo znejúce mená, sme nevedeli vysloviť, ani si to zapamätať. Takže v našom geopriestore bolo časté, že si Židia menili priezviská na niečo pre majoritu zapamätateľné a často to bolo ich povolanie.
Keby sa ti zasekávali dvere a ja ti poviem, že pán Itzak Yehuda je šikovný. Tak v tej dobe bez internetu by si ho ťažko hľadal, alebo by si našiel ďalších 10 Itzakov Yehudov, ktorí by ti nepomohli. Ale ak by som ti povedal, že "pán Zámok" ti to opraví...tak to hneď celá štvrť vedela, kde má pán Zámok obchod a kam máš ísť.