Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Používateľov profilový obrázok
Johnnny
Professional
Professional

Re: Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ono nejde len o to ake to ma featury, ale aj o to ako v praxi funguju. Je pekne ked hodiny meraju najnemoznejsie funkcie, ale ak ich meraju s obrovskou odchylkou, je to k nicomu.

Z vyssie spomenutych by som zobral Fenix 6 kvoli designu a vacsiemu displeju, inak v podstate rovnako funguju F945. S Galaxy a Huawei nemam skusenosti, ale nemyslim, ze by merali vyrazne horsie nez Garmin, akurat musi pocit s vyrazne nizsou vydrzou na bateriu.

Inak, su to stale hodiny a ja osobne vzhhlad riesim tiez. Ono to zalezi aj na tom ako velmi tie hodiny potrebuje.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

A je iné, ak si profi športovec a iné ak si ideš raz za týždeň zabehať a cez víkend vybehnúť niekam na kopec, je ti jedno či ti to nameria o 200m viac alebo menej. Samozrejme, aj cena je diametrálne odlišná, tie Fenixy stoja cca 500€ a tie Samsungy 164€. Predsa len, nebude to nosiť do práce iba pri voľnočasových aktivitách a cez víkendy. Môže to byť preňho pekná vstupná brána do tohto segmentu a keď ho to náhodou chytí, môže si kúpiť niečo lepšie. Ono aj to, že od ženy (kupuje mu to manželka) človek nedostane také detailné info ako by dostal priamo od neho (má to byť prekvapenie).
Johnnny
Professional
Professional

Tak s tym uplne nesuhlasim. Ked si kupujem pravitko, je mi jedno, ci som ziak zakladnej skoly, alebo architekt. 1cm by mal byt 1cm. Ak si kupujem hodinky napriklad kvoli tomu, aby sledovali moj progress, urcite im pomoze, ak budu vychadzat z relevantnych dat a aby si to od nich vyzadoval nemusis trenovat na olympiadu.

Lenze niekto si vystaci s tym co uvidi na displeji, pozrie si kroky, pripadne kolko odbehol a nejakej dalsej analyze sa venovat nebude. Tym padom mu naozaj moze byt jedno ako to meria, ale to by som si netrufol rozhodnut za nikoho.

Ak tie Samsungy designovo vyhovuju a nevadi nizsia vydrz, kludne by som ich skusil. Multimedialnu funkciu urcite splnia dobre a tie senzory v nich nebude vyrazne za Garminom, ak vobec. A ak jedneho dna dospeje, ze aktivita bez hodin nema zmysel, povrta sa v tom sam :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Otázka je, či sú tam reálne také veľké odchylky v meraní aby to vadilo. Ono aj na tachometri máš v každom aute tie údaje o aktuálnej rýchlosti trošku iné o pár km/hod. A presne ako píšeš, ak ho to náhodou chytí sám sa rozhodne čo kúpiť, toto sa hrozne ťažko vyberá ako darček naslepo.
Johnnny
Professional
Professional

Zalezi kde behas a napriklad aj kolko. 200m pri 10km prezijem, ale ja beham skor na rychlost a kratsie trasy a tam je 200m dost.

Ako som povedal, za Samsungy hovorit neviem, nikdy ma nezaujimali, ale tipol by som si, ze odchylka bude skor mala.
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

ahojte, nájde sa niekto so skúsenosťou Garminov a menšieho zápästia?
rozhodujem sa medzi Fenix 6 a 6X, zápästie mám cca. 17cm, skúšal som na ruke obe, no aj tak mi to úplne nepomohlo v rozhodnutí
láka má výdrž u 6X, no váha a rozmery 6 budú možno z dlhodobejšieho hľadiska lepšie
nájde sa niekto s podobnými proporciami a problémom? :)
Johnnny
Professional
Professional

Ja mam tiez pomerne male zapastie a 6X mi prisli velke, ale po tyzdni som s tym bol ok a rozhodol som sa, ze F6 urcite nie. Byvaly kolega mal snad este tensie zapastie a 5X tiez v pohode :) Kludne by som do toho siel.

So 6X som aj spaval :-D
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, mate tu niekto reálne fenix 6? Ako je na tom display oproti napríklad Apple watchom? Je tam veľký rozdiel? Priateľka ma Garmin vivoactive 3 no ten display je dosť málo kontrastný oproti napríklad Galaxy Watchom ktoré som kedysi mal. Fenix 6 by na tom malý byť ale o dosť lepšie ako staršie vivoactive 3. V momentálnej situácii si to ale není kde na živo pozrieť.

Ide o to že uvažujem nad dvoma úplne odlišnými hodinkami. A to Garmin Fenix 6 alebo Apple watch se. Ani jedne hodinky nespĺňajú všetko čo by som od nich chcel. Obe sa mi páčia dizajnom, čierne hodinky v kombinácii s hnedým koženým remienkom. Oboma hodinkami sa da platiť bezkontaktne. No Garminy budú o dosť odolnejšie, majú oveľa lepšiu výdrž. Na druhu stranu sú na mňa až moc nabité športovými funkciami ktoré nevyužijem. Keďže maximálne chodím na turistiku a sem tam sadnem na bicykel. A samozrejme stoja 2 krát viac ako Apple se. Apple watche budú mať asi krajší oled display a budú viac spolupracovať s mojim iPhonom, aj keď na druhu stranu nejaké rýchle odpovede hodinkami na správy vyslovene nepotrebujem. No trochu ma odrádza ich výdrž. Ale sú zase lacnejšie.
Hodinky plánujem nosiť nonstop, čiže v práci, vo voľnom čase možno s nimi budem aj spať.
U Garminiek sa bojím hlavne toho displaya, aby nebol taký mdly ako na vivoactive 3. U Apple watch zase tej vydrže.
Čo by ste brali a prečo?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Byť tebou beriem SE. Nevidím dôvod pre teba na garminy ktoré sú vlastne sport trackery, keďže si napísal že by si ich nevyužíval.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A ake je vlastne tvoje vyuzitie tych hodiniek??? Lebo citam, ze sa zaujimas o platby hodinkami, avsak na to nepotrebujes Fenix 6. Cierne hodinky ponukaju aj ine firmy a kozene remienky tiez, nakolko sa daju menit. Chces to ako sportove hodinky alebo ako imidzove hodinky na nosenie???
lukas9206
Addict
Addict

Áno, platba je jedna z podmienok. Čo iné podporuje platby? Už len Google pay, nie? Ale hodinky s wearOS podľa toho čo som sa nejak dočítal nie sú práve najlepšie riešenie. Systém je vraj trochu zasekany/pomalší a ani kombinácia s iPhonom není práve najšťastnejšia. Samozrejme skúsenosti s tým nemám, takže kľudne ma opravte. Preto som tento systém vynechal a vyberám medzi applom a garminom. Áno, športové garminy mi v podstate netreba, no ich veľké plus pre mňa je ich výdrž a odolnosť oproti napríklad spomínanych apple watch či hodinkách z wearOS. Mal som 3 roky Galaxy watch a to čo vydržali bolo neskutočne, keďže som s nimi par krát silno narazil o stenu/stol/kľučku.

V podstate čo od nich chcem je platba, počítanie krokov, tep, výdrž (čo v podstate ponúkajú len Garminy), lepšia odolnosť (v tomto display na Apple watch vyzerajú dosť ľahko na rane), nejaké jednoduché smart funkcie ako notifikácie mailov ci správ z messengeru alebo rýchle zrušenie hovoru.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Na to ti postacia Garmin Venu SQ, ktore kupis za 200 eur, maju dobru vydrz baterie, vzhladovo sa podobaju na Apple Watch, maju pozadovany Garmin Pay a mozes si na nich vymenit remienok na kozeny. Su vo viacernych ediciach, ako hudobne hodinky s moznostou sparovania s bluetooth sluchadlami alebo bez hudobneho prehravaca za nizsiu cenu. Nevyhodou by mohlo byt nizsie rozlisenie displeja, ale v tejto cene je to asi normalne. Alebo sa 300 eur mas Garmin Venu, ktore maju uz amoled displej s vyssim rozlisenim. Kupovat kvoli tomu co chces Fenix 6, tak to povazujem za vyhodene peniaze.

Mimochodom, kolkokrat potrebujes platit hodinkami a nemas pri sebe mobil??? Chodim behat, chodim na bicykli, ale v lete nenosim mobil pri sebe, pretoze mam kratasy a tricko. Kratasy maju malicke vrecko, kde mi akurat tak vojdu kluce od auta a 10 eur. Nic viac mi netreba. Mam sice sportove Garmin hodinky, ale bez podpory Garmin Pay, no to kompenzujem peniazmi vo vrecku. Kolkokrat sa ti stalo, ze si bol v obchode a nemal si ani peniaze, ani mobil, aby si mohol zaplatit??? Raz za rok a prave vtedy by si vyuzil hodinky, ci??? Mne pride Garmin Pay zbytocny, kedze v drvivej vacsine pripadov mam pri sebe mobil a ked viem, ze idem behat a na bicykli, tak si dam do vrecka peniaze.
lukas9206
Addict
Addict

Ok, tie Venu s amoledom vyzerajú zaujimavo a mali by aj vydržať dlhšie ako napríklad Apple watch.

Ak by som vynechal bezkontaktné platby, je tu niečo čo vydrží viac ako 2 dní?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

2 dni vydrzia hadam vsetky okrem Samsung Galaxy Watch a Apple Watch :D Moje Garmin vydrzia tyzden, mozno aj viac. Kedze ale dost casto chodim na turistiku/beh, tak samozrejme ich nabijam aj po troch dnoch. Ale ked nikde nejdem, len monitoruju kroky a celodenny tep, tak tyzden urcite vydrzia.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

moje huawei watch gt 1st gen vydrzia bez problemov 10 dni, ked sportujem tak 4 dni (4x3 hodiny na bajku)
lukas9206
Addict
Addict

Skúsim teda tie Garmin Venu. No mám ešte jednu otázku ohľadom remienok. Pri kúpe remienka si mam dať pozor aby to bol remienok s tou rychlouprýchloupínacou beretou (ako som to našiel nazvané na alze). Remienok bez toho (napríklad tento https://www.vidrabrand.com/reminky-na-h ... ium=Social) tam jednoducho neupevnim, áno? 😂

Edit: Vyguglil som, že tu beretu alebo ako sa to nazýva si viem za pár drobných kúpiť, no výmena bez nejakého špeciálneho nástroja bude asi nemožná nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Garmin predava vlastne remienky so vsetkym co k tomu treba. Tiez je toho plny AliExpress a aj eBay. Treba si pozriet sirku, ze ci je to 20mm, 22mm a ci je tam quickfit zapinanie alebo ta bereta o ktorej pises. Myslim, ze bereta je klasicka vec co sa pouziva pri hodinkach uz roky a rozne velkosti budu mat v kazdom hodinarstve.

Kozene remienky:
https://www.alza.sk/garmin-quick-releas ... 840794.htm
https://www.hodinky-365.sk/kozene-remienky-x2s013228
https://www.ebay.com/itm/20-22-26mm-Gen ... 2261815023
https://www.ebay.com/itm/Genuine-Leathe ... 3230937665
lukas9206
Addict
Addict

Jasne diky. Už som si čo to naštudoval.

Od včera mám teda tie Garmin Venu. Nie som si nimi úplne 100% istý, prídu mi asi trochu malé. Zase na druhu stranu sú extrémne ľahké, a skoro ich na ruke ani necítim. Ale čo sa týka baterky tak zatiaľ super. Bežný deň, lietanie po meste, zapnuté notifikácie a za 21 hodín mi ubudlo len 4% batérie
4E42AC54-01B4-4859-84A2-08D67B6E560C.jpeg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pridu ti male??? Vsak mas ruku ako 8-rocny chlapec, tak nemozes nosit velke hodinky ;)
lukas9206
Addict
Addict

Fotka predsa uberá kila 😂
Napísať odpoveď