Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Používateľov profilový obrázok
M4jk1:-)
Medium Professional
Medium Professional

Re: Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

hodinky nie cyklopočítač
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak potom Fenix, mozno este Forerunner 945.
Johnnny
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Johnnny »

Nic lepsie nez Fenix (a derivaty) nenajdes. Skusal som, neda sa :-D

Odporucam potom Xka, maju najvacsi displej co sa hodi, ak by si to pripadne chce pouzivat ako cyklopocitac (Garmin na to ma drziaky)
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

Zdravim, tiez hladam cyklopocitac/hodinky. Chcel by som prepojenie na "strava" a idealne navigacia. Mal som sigma rox 10 a uplne vyhovoval, ale teraz uz tolko nechcem investovat a sigmu som rozbil.

Rozpocet mam 80€. V nayku maju amazfit t rex, najdem v tejto cene nieco lepsie ? Ine sporty ako cyklistiku nerobim

https://www.nay.sk/amazfit-t-rex-zelene
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tie nemajú navigáciu. Ani barometer. To skôr odporúčam t-rex pro.
usefull
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa usefull »

To som si neuvedomil, dik za upozornenie. Ale tie trex pro su o 50€ drahsie
Jamsy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Jamsy »

Amazfit GTS2e
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tonnymontana »

ahoj,

zvazujem kupu jedneho z tychto 2 naramkov:

Huawei BAND 6 https://www.orange.sk/e-shop/smart-hodi ... anost-24-m#

Xiaomi Mi Smart Band 6 https://www.orange.sk/e-shop/smart-hodi ... anost-24-m

predtym som pouzival huawei mi band 3, najviac mi tam asi chybala moznost prepinat hudba na spotify (co si niesom isty ci tieto podporuju - samotne prepinanie hudby ano ale ci aj v spotify to som sa nikde nedocital)
viete mi niekto povedat ci sa s nimi daju prepinat skladby aj v spotify?

popripade mate niektory z nich a mate nejaku kladnu alebo negativnu recenciu ?

dik
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Od mi band 4 (a vyššie) sa dá ovládať hocijaké médium ktoré sa práve prehráva na telefóne.
tonnymontana
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa tonnymontana »

fildinko napísal: 10 dec 2021, 16:59 Od mi band 4 (a vyššie) sa dá ovládať hocijaké médium ktoré sa práve prehráva na telefóne.
takze v ratane spotify, dakujem pekne toto som chcel vediet
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

Čaute,

skúsim sa opýtať, možno mi budete vedieť poradiť.

Dlhšie si už plánujem kúpiť nejaké schopné hodinky, ktoré by spĺňali moje potreby. Pozeral som si rôzne modely a asi najlepšie recenzie sú na Garmin. Neviem sa rozhodnúť, že ktoré by boli pre mna najlepšie.

Niečo o mne:
- Mám 31 rokov
- Mám sedavú prácu za PC
- Nikdy som aktívne nešportoval, len rekreačne a čím som bol starší, tak tým menej
- Nemám nadváhu 188cm/85kg
- Moja kondícia je na bode 0
- Svaly detto
- Pohyb/šport je momentálne oblasť, v ktorej mám veľké nedostatky a chcem sa jej primárne venovať
- Mám nejaký športový plán na každý deň ale z minulosti viem, že motivácia ma veľakrát opustí a na to mi pomáha “gamification” prístup
- Športy: bicykel, korčule, kalistenika, možno beh, virtual reality nejaké fitness hry, walking, turistika
- Úplný začiatočník

Moje gadgety:
- Xiaomi mi band 4
o Používam spolu s appkou Sleep as Android ako inteligentný budík počas pracovných dní a taktiež ak cvičím, tak to zapnem ale tým dátam až tak neverím
- Oura ring 3
o Primárne na zlepšenie spánku
- dáta z náramku a prstena zbieram do Google fit appky

Mi band by som rád vymenil za hodinky. Viem, že sa na Mi band senzory nedá spoliehať a skôr je to také orientačné. Oura ring beriem ako TOP gadget na noc/spánok.

Moje požiadavky sú asi takého:
- Čo najpresnejšie senzory
- Skor AMOLED display ako transflexný
- Funkcia heath snapshot (garmin)
- Športové režimy – tu moc nepoznam rozdiely takže hlavne tie športy, ktoré som vypísal vyššie
- Pokročilé metriky a analýzy tréningov (garmin - niektoré garminy dokázu robiť pokročilú analýzu)
- Tréningový plán
- Bezkontaktné platby
- Úložisko na hudbu
- Chcel by som tie hodinky nosiť aj na každý deň nie len na šport
- Veci ako sledovanie spánku a nejaké nočné činnosti, čo meria už oura nepotrebujem keďže v noci ich asi nosiť nebudem
- Cenový strop nedávam ale to neznamená, že automaticky by som kúpil napríklad garmin epix 2, ide mi o to aby som kúpil to čo využijem

Otázka je ako je na tom funkcia “pokročilé metriky a analýza tréningov pri garmine”. Či to stojí za to alebo sa to vôbec nevyužije, prípadne je nepresná a pod. Príde mi, že čím viac a podrobnejších dát mám, tým lepšie nastavenie tréningu a vyhodnotenie (čísla, analýzu, merania mám rád).

Mám rád rôzne dosahovanie cieľov v apkách, questy, body a také tie herné veci čo zvyšujú motiváciu.

Moja otázka teda znie, či mi viete poradiť do čoho ísť, nemusí to byť iba Garmin, ak viete o nejakých, ktoré by vystihovali moje kritéria. Prípadne ak viete o nejakých nových, ktoré prídu na trh a oplatí sa počkať.

Dikes.
fildinko
King
King

Garmin Venu 2

Pokiaľ si sa doteraz aktívne nevenoval športu celkom dosť chceš od zariadenia na ruke aby bolo čo najpresnejšie a aj tak nebudeš vedieť čo s týmito dátami budeš mať urobiť. Podľa mňa to zbytočne komplikuješ ... mi to príde ako keby si čakal že začneš robiť šport až kým ti prídu hodinky.

Nemusíš si nič trackovať .. proste to začni robiť a nerieš.

Alebo začni robiť nejaké športy a povedz si že keď to budeš robiť 3 mesiace tak si kúpiš potom .. aspoň nebudeš ľutovať o dva mesiace kúpu hodiniek ktoré nevyužívaš.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

fildinko napísal: 26 apr 2022, 17:51 Podľa mňa to zbytočne komplikuješ ... mi to príde ako keby si čakal že začneš robiť šport až kým ti prídu hodinky.
Ja už som začal, nie je to tak, že čakám na hodinky.
heker
Redeemer
Redeemer

Co chces vlastne analyzovat a od coho sa chces odrazit? Mas zatazove testy z behu alebo ergospirometrie, pripadne laktatovy test, aby si mal urcene zony? Lebo ak nie tak pojdes odhadom a mozes si sledovat tepy a spalene kalorie, to bude pre teba asi to najzazujimavejsie - toto vsak zvladnu hodinky za 100 eur. Kedze chces amoled displej, tak sa pripajam k modelu Garmin Venu 2 (43mm displej). Alebo potom to iste, ale vacsi a mensi displej ma 2S (40mm a 45mm). Sportove profily su irelevantne, v aplikacii si to potom dvomi klikmi prepnes trebars na korculovanie. Alebo to sparujes so Stravou.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

heker napísal: 26 apr 2022, 21:45 Co chces vlastne analyzovat a od coho sa chces odrazit? Mas zatazove testy z behu alebo ergospirometrie, pripadne laktatovy test, aby si mal urcene zony? Lebo ak nie tak pojdes odhadom a mozes si sledovat tepy a spalene kalorie, to bude pre teba asi to najzazujimavejsie - toto vsak zvladnu hodinky za 100 eur. Kedze chces amoled displej, tak sa pripajam k modelu Garmin Venu 2 (43mm displej). Alebo potom to iste, ale vacsi a mensi displej ma 2S (40mm a 45mm). Sportove profily su irelevantne, v aplikacii si to potom dvomi klikmi prepnes trebars na korculovanie. Alebo to sparujes so Stravou.
Čítal som, že garminy vedia na základe 2 týždňových (aspoň myslím, že to boli 2 týždne) dát vytvoriť plán šitý na mieru na postupné zvyšovanie kondície. Čiže predpokladám čím presnejšia analýza tak tým lepší plán šitý na mieru pri behu/cyklistike.

Záťažové testy nemám ale pozriem na to keď si to spomenul, či to je niečo pre mňa.

Venu 2 a venu 2 plus som pozeral pozdávajú sa mi avšak nemajú tú pokročilú analýzu.
mLuks
Guru
Guru

Príspevok od používateľa mLuks »

keď si chceš vytvárať/nechať vytvárať nejaký plán šitý na mieru či podobné veci a analyzovať dáta, tak v prvom rade potrebuješ mať aj správne dáta.

žiadne hodinky a to je jedno či garmin/suunto/atď ti nezmerajú tep na ruke správne, potrebuješ k nim aj hrudný pás napr., ktorý meria tep a spolupracuje s hodinkami.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mLuks napísal: 26 apr 2022, 22:20 keď si chceš vytvárať/nechať vytvárať nejaký plán šitý na mieru či podobné veci a analyzovať dáta, tak v prvom rade potrebuješ mať aj správne dáta.

žiadne hodinky a to je jedno či garmin/suunto/atď ti nezmerajú tep na ruke správne, potrebuješ k nim aj hrudný pás napr., ktorý meria tep a spolupracuje s hodinkami.
Tu by som nesúhlasil s tvrdením, že žiadne hodinky, pretože čo som pozeral nejaké testy tak apple watch 6,7 merali ako hrudny pas polar H10. Ale rozumiem čo myslíš. Pozeral som aj na tie pásy a možno by som neskôr išiel do toho polar h10.
heker
Redeemer
Redeemer

Garmin a hociktore ine hodinky vedia tak akurat odhadnut dake hodnoty, zrejme aj na zaklade milionov inych ludi. Takze ak si spravis profil, mas 30 rokov, 80kg a odbehnes 10km za hodinu, tak pravdepodobne vychadzaju z dakeho priemeru ludi, ktorych maju s rovnakymi parametrami asi tisice, mozno aj desattisice. Sam vidim ako Garmin skresluje a znizuje hodnotu Vo2max a to pravdepodobne preto, ze to neprehabam do vysokych tepov, takze Garmin odhaduje, ze mam nizsi Vo2max ako realne mam.

Neviem na kolko si trenovany, mozes odbehnut 10km za hodinu, ale mozes to odbehnut s priemernym tepom 135 alebo mozno 163. A co z toho vycitas? Bud to znaci, ze pri tepe 135 mas dobru kondiciu alebo nizsie polozene tepy. Pri tepe 163 co zase moze znamenat, ze mas vyssie polozene tepy alebo tvoje telo zvlada aj beh pri vyssich tepoch bliziacich sa k hranici ANP. Lenze toto uz Garmin nema odkial vediet, moze vychadzat z prednastavenych hodnot alebo z udajov milionov ludi. Tiez Garmin nevie, ze pri akom tepe najlepsie spalujes tuk a pri akom tepe ziskavas najlepsiu kondiciu. Mozes jest vela sladkosti a preto najlepsie spalujes tuk pri tepe 120, ale o 3 mesiace treningu sa ti tato hodnota posunie na 145. Kondicku mozes naberat najlepsie pri tepe 145 az 150, ale o 3 mesiace treningu sa ti to posunie o 3 tepy.

Pri bicyklovani ten trening je odlisny ako pri behu, preto sa hovori, ze pri bicykli jazdis o 10 tepov nizsie ako behavas. Preto ak najlepsie ziskavas kondiciu na bicykli pri tepe 145, tak pri behu to moze byt 155. Ale su ludia, ktori to nemaju az takto posunute (najma profesionalni sportovci, prevazne duatlonisti/triatlonisti).

Tymto chcem len napisat, ze je to cela veda a nespoliehaj sa na to, ze Garmin, Apple, Polar, Huaweii alebo kto, tak ti spravi treningovy plan. Nie, nespravi, akurat sa ho pokusi odhadnut na zaklade udajov zo svojich serverov. Ak zacnes teraz behat, tak mozno budes behat na 155 tepov. A po desiatich behoch odbehnes tu istu trasu s rovnakym casom o tepe 150. A o dva mesiace mozno uz len 145 tepov. Alebo pridas tempo. Proste je to veda, treba poznat aj svoje telo a neraz ist na pocit, hodinky ti posluzia ako ukazovatel casu, vzdialenosti a na tep pozries len obcas, pretoze to uz podla pocitu vies odhadnut.

Meranie tepu - Apple moze meriat pekne zo zapastia, ale v klude, pri suchej ruke. Kamaratka aktivne behava s Apple Watch (neviem ktora verzia, daka novsia, ma ich rok az dva) a stazuje sa, ze ked sa spoti, tak to ukazuje blbosti v podobe, ze prvyvh 10min je to ako tak a potom jej to ostane ako keby zaseknute par minuy na vyssom tepe, potom jej to hodi nerealne vysoky tep, potom nizky, proste treba vidiet graf na pochopenie. Polar H10 moze byt fajn, odhadujem to nieco ako Garmin pas, urcite by som vsak ku Garminu kupil Garmin pas a nie inu znacku (kompatibilita, parovanie, podpora). Garmin ma v ponuke zo 4 pasy (zaklady, premium, potom vari dual a tri (urceny na plavanie a pocita aj kadenciu behu)). Klasika je HRM Premium, ale dnes ho uz asi premenovali na nieco ine (stoji okolo 50-60 eur) a ukazuje s odchylkou 1-2 tepy (testy boli niekde na nete porovnavane s nemocnicnym EKG).

Aby som to zhrnul, tak hodinky su doplnok, aby si videl cas, vzdialenost, tempo a tep, pripadne pri behu na kopce zaplatil kavu a mineralku na chate (nemusis nosit mobil v lete, stacia kratasy a tricko). Ale nemaj ocakavania, ze ti to spravi trening podla ktoreho budes trenovat. Trening si spravis sam, pojdes si 3x zabehat, das si bicykel, das si korcule. A pri rovnakej trase si to vies potom porovnavat, ze si sa zlepsujes (najlepsie pri behu/plavani, pretoze pri bicykli ta dost ovplyvnuje vietor).

Autoeditácia príspevku po 9 min 22 sek:
Pozeram este ten treningovy plan v Garmin Connect a su to vlastne prednastavene plany treningu na zaklade parametrov, ktore zadas. Klikol som zo srandy bicykel, ze chcem dat 100km etapu, zvolil som snimac tepu, hodnoty, kolko jazdim do tyzdna a tam mi to uz zacalo davat ako, kedy a kolko by som mal jazdit. Cize to je nieco ako ked si das Google a napises, ze hladas trening na polmaraton, potom si najdes plan, ktory trva 4 mesiace a tam mas daky postup v style, ze prve 2 tyzdne ides 5km behy, potom pridas, potom zaradis intervaly a zrazu o 4 mesiace bezis polmaraton. A takto dako to ma aj Garmin, len ti to automaticky nahra. Len pre informaciu, tak trening mal Garmin v Connecte uz dakych 8-9 rokov dozadu ked som si kupil prve Garmin hodinky, ibaze si si ten plan musel sam nahadzovat. Takze som si na PC vyklikal napriklad 60min beh, potom intervalovy trening (10min zahriatie, 6x (intervalovy beh na 180 tepov, 90 sekund regeneracia na chodzu)), na zaver 5 ci 10 min vyklus. A zosynchronizoval v hodinkach. Na ulici som si potom zapol gps na hodinkach, nacital trening, klikol start, odbehal som to a potom mi piplo, ze som splnil trening. Teraz je to o tom, ze ti to Garmin dokaze ako keby prednastavit podla ich planov, cim si usetris robotu.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Suhlasim, hodinky ti budu prezentovat dost vela health&fitness dat/informacii ale su tie informacie spravne resp. da sa na nich spolahnut? Ja tomu moc neverim a tak si hodinky vyberam podla smart funkcii. Tam je to pomerne jasne co zobrat -> galaxy watch 4 na androide resp. apple watch na ios.

Autoeditácia príspevku po 11 min 39 sek:
Pozeram ze galaxy watch 4 sa uz daju kupit za 150 eur co je super cena
fildinko
King
King

Dopredaj. Nové Galaxy watch 5 by mali prísť na trh po lete.
Napísať odpoveď