Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Používateľov profilový obrázok
Pajtaš
Medium Star
Medium Star

Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Príspevok od používateľa Pajtaš »

Čaute,
Rozmýšľam nad kúpou nových hodiniek, keďže terajšie už neposlúchajú ako majú a tretí krát som ich už reklamoval..

Zaujali ma celkom Samsung Galaxy Watch 3 45mm, je teraz na ne zľava a k paušálu by ma stáli cca 230e..
Ale favoriti sú aj Garmin VIVOACTIVE 4 (k paušálu cca 200e) a Huawei GT2 Pro (cca 170e)...samozrejme sú aj iné hodinky, ale chcem to brať z o2, takže možnosti ako Sunto a podobné u mňa asi nepripadá k úvahe :) Hodinky budem využívať na každodenné nosenie (okrem práce), šport, turistiku atď..

Čo mi odporúčite? Díky :)
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Smart hodinky - Samsung, Garmin, Huawei?

Príspevok od používateľa heker »

Vzhladom na aplikaciu, podporu a rozsirenia sa priklanam ku Garminu. Aplikacia je spickova, kazdy mesiac aktualizovana, mozno prepojit so Stravou alevo inymi aplikaciami, moznosti doplnkov, skinov a ineho.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Len pozor, treba rozlisovat medzi smart a fitness hodinkami. Medzi sebou sa to prekryva ale vzdy treba prihliadat na tu hlavnu funkciu.
Johnnny
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Johnnny »

Mam skusenosti len s Garminom, ale pokial si sportovec, asi to bude najlepsia volba. Pokial nie a nemas nejake konkretne ocakavania co by to malo robit, vybral by som si podla vzhladu. Smart funkciu do slusnej miery zastanu ktorekolvek z nich :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mal som amazefit GTR a boli super az na to, ze obcas vypadavala GPS tak som ich vymenil za Garmin Venu a nedokazal som si na to zvyknut. Plno veci mi chybalo, pocas aktivity som nevedel pozriet kolko je hodin a pod. tak som ich tiez predal a teraz idem skusit samsungy
heker
Redeemer
Redeemer

Na Garmine si treba nastavit polia obrazovky a prepinat medzi nimi (aspon tak je to na Garmin Fenix a aj Forerunner).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

snazil som sa ale nebolo to stale ono..navyse prostredie hodiniek bolo vyrazne pomalsie ako pri stratos 2 alebo GTR
mLuks
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa mLuks »

zneuzijem trochu temu a mozno sa to zide aj autorovi. Ma niekto skusenosti so Suunto 9 Baro? Rozmyslam prave nad nimi, kedze hladam nieco na beh, trial beh a turistiku.
heker
Redeemer
Redeemer

Pozri sa mozno skor na Garmin Fenix 6, tie maju aj barometer, akcelerometer, lepsiu vydrz baterie, podporuju ANT+ snimace (mozes pridat hrudny pas, externy templomer, snimac kadencie). Alebo rovno trosku priplatit a ist do Fenix 6S, ktore maju uz aj wifi, vlastne mapy, su lahsie a neviem co vsetko. Treba si pozriet porovnania tychto hodiniek a rozhodnut sa. 6S zacinaju okolo 450 eur, Suunto okolo 390 eur.
Johnnny
Professional
Professional

mLuks napísal: 05 nov 2020, 12:14 zneuzijem trochu temu a mozno sa to zide aj autorovi. Ma niekto skusenosti so Suunto 9 Baro? Rozmyslam prave nad nimi, kedze hladam nieco na beh, trial beh a turistiku.
Za mna skor Garmin, ak je to primarne na sport. 9 BARO su nadherne hodiny za super cenu, ale aplikacia a Connect celkovo u Garminu je inde, pri Suunto je to utrpenie. Z pohladu GPS nie su idealne ani jedny, ale 9 BARO mi ulietlo viac nez Garmin. Plus Garmin, aspon u avcsiny modelov meria tep v kratsich intervaloch, baterka aspon u mojich 935 a 6X vydrzi dlhsie a celkovo su to prepracovanejsie hodiny. Jedine co mi an Suunto prislo lepsie bolo meranie tepu pocas aktivity, ale v zasade je to stale dost nepresne na to, aby si clovek kupil pas a neriesil to.
heker
Redeemer
Redeemer

Meranie tepu pri aktivite pocas ktorej sa spotis, cize v lete je to pocas kazdeho behu, tak to je uz nepresne. Pretoze medzi hodinkami a rukou je prilis vela potu. Rovnako sa to sprava aj pocas dazda. Preto aj tak ludia prejdu na hrudny pas, ktory je najma pri poteni uplne presny. Ak niekto trenuje podla tepovych treningovych zon, tak odporucam dokupit pas. Teraz pocas jesene a zimy by nemal byt problem ani s optickym snimacom tepu v hodinkach, ale v lete s tym problem bude.
mLuks
Guru wannabe
Guru wannabe

práveže som to už aj porovnaval, viem že Garmin je v tomto top, no za Suunto hovorí najmä cena.
Napríklad nevidím reálny zmysel počúvania hudby cez hodinky pri behu, ak to ťahá viac baterku. Rovnako Garmin Pay mi príde zbytočné, ak vernostné karty sú stále v telefone (kde je aj platobná karta). Z tých smart funkcií garminu mi jediné užitočné príde prezvovnie telefonu. 9 Baro majú zafírové sklíčko, zatiaľ čo fenix 6 až pri xku.

O tom tepe sa spomínalo v jednej recenzii čo som pozeral. Rovnako aj plus pre Garmin za ant(plus) rozhranie a pripojiteľnosť, no na druhú stranu, vraveli že BT v prípade Suunta nevypadával ani inak neblbol.

9 Baro mi prišlo niečo ako zlatá stredná cesta, nie je to ani šmejd a zároveň ani extra prešperkované za horibilnú cenu.

Johnnny, tu ma skôr zaujíma to o aplikácii Suunta, že prečo utrpenie?
heker
Redeemer
Redeemer

Riesis hodinky za 400 eur, takze tych 60 eur doplatok uz podla mna nie je az taka velka polozka. Kaslat na zafirove sklicko alebo hocico ine, treba si kupit foliu z eBayu za 3 eura, pricom v baleni budes mat mozno 5 kusov a tie hned nalepit na hodinky. Pretoze nech maju zafirove sklicko, nech je tam Gorilla Glass 4, aj tak to sklicko poskodis. Ak nie pri behu, tak napriklad pri turistike o skalu. Preto radsej uprednostnujem foliu. Pokial len behas, tak to sklico je pre teba nepodstatne. Nikto ta nenuti pocuvat hudbu pri behu, okrem toho model Fenix 6 a 6S hudbu tusim ani nema, az daky 6S Music ci take dake oznacenie a tie stoja snad cez 600 eur. O Garmin Pay tu nepadlo ani slovo (a to ani o hudbe).
Johnnny
Professional
Professional

heker napísal: 05 nov 2020, 20:49 Meranie tepu pri aktivite pocas ktorej sa spotis, cize v lete je to pocas kazdeho behu, tak to je uz nepresne. Pretoze medzi hodinkami a rukou je prilis vela potu. Rovnako sa to sprava aj pocas dazda. Preto aj tak ludia prejdu na hrudny pas, ktory je najma pri poteni uplne presny. Ak niekto trenuje podla tepovych treningovych zon, tak odporucam dokupit pas. Teraz pocas jesene a zimy by nemal byt problem ani s optickym snimacom tepu v hodinkach, ale v lete s tym problem bude.
Toto je samozrejme jasne, preto pouzivam hrudny pas. Ale pri behu za akychkolvek okolnosti boli Garminy aj Suunta aspon do nejakej mierry presne. V posilnovni su tie cisla ktore zobrazuje Garmin, aspon v mojom pripade vylozene nahodne. Kludne mi to hodi 70 po 10 opakovaniach na drepe, co je samozrejme nezmysel, kedze sotva dycham. Suunto hadzalo cisla vyssie a urcite spravnejsie, ale od hrudneho pasu to malo stale daleko. Pri behu mi tie tepovky celkom sedia aj bez pasu.

Co sa tyka tej aplikacie, mozno som to prehnal, utrpenie to nutne nie je, ale Garmin Ti ponuka prehlad informacii ktore u Suunto nenajdes, alebo si musis pracne dohladat. Je intuitivnejsia a upload na cloud sa deje automaticky (u Suunto musis synchronizovat cez PC).

Dalsia vec je customizacia. Ku Garminu mas obchod s aplikaciami a cifernikmi z ktorych mnohe (hlavne od garminu) su vyborne customizovatelne z pohladu informacii ktore zobrazuju. U Suuno je ich asi 8 vstavanych a v podstate zobrazuju prd. Plus samotne aktivity u Garminu su prepracovanejsie, u Suunto je mas sice milion, ale v zasade su rovnake. Garmin ma nejake senzory navyse, tep meria v sekundovych intervaloch (Suunto myslim mimo aktivity 20s) a Garmin toho meria viac (aj ked presnost je otazna).

Co ma tiez sklamalo je toto:
https://ibb.co/ZfG1c8P

Beham skor kratke trasy na kratsie vzdialenosti a taketo skoky dost ovplyvnia vysledok. Forerunnery 935 ktore mam aktualne mi na rovnakej trase podobny "hrb" nikdy neurobili, aj ked pri behani v meste to je ine a ani tu nefunguje Garmin 100%. Novsie modely ale maju novsi GPS senzor, takze budu zrejme presnejsie. A vydrz je tiez v prospech Garminu.

A celkovo je okolo Garminu viac prislusenstva a vacsia komunita => lepsia spolupraca zariadeni (mam este Edge na bycikel), challenge a podobne. Maju Hrudny pas s pokrocilymi metrikami pre bezcov, snimace kadencie atd.

Zalezi co z toho potrebujes.

Inak ale teda Suunta su stavane ako tank a su to krasne hodiny a pokial je pre Teba vzhlad dolezity a nechystas sa tie data z hodin nejak vyznamnejsie analyzovat, tak tie Baro nemusia byt zla volba. Mna tiez celkom mrzelo ked som ich vracal, ale oproti Garminu mi to prislo chudobne, takze aktualne zvazujem kupu 6X ktore mi sedia aj designom, ale nie moc cenou (nema to pre mna taku hodnotu).

Este by som mozno zvazil Polar Grid X. Podla roznych testov maju mozno najpresnejsiu GPS a podobne aj snimac tepu.

Este poznamka. 9 Baro nie su uplne najnovsie hodinky a myslim, ze realne je to skor konkurencia pre Fenix 5, pripadne Forerunner 935 (v podstate Fenix 5 s wifi, ale v plaste s nizsou odolnostou. Vdaka tomu udajne malinko citlivejsia GPS). Fenix 6 su modernejsie, samozrejme drahsie, ale F5 za tych 400eur asi zozenies v pohode.
mLuks
Guru wannabe
Guru wannabe

okey, skusim sa teda ešte pozrieť na to a nejak sa už rozhodnem, snaď.

každopadne vďaka :)
heker
Redeemer
Redeemer

Ta odchylka v mapach je uplne bezna a to najma pri behu pocas ktoreho ruka stale kmita, v hodinkach je malicka antena ku GPS (fakticky to byva len kusok kablika) a teraz pocas jesene mas na hodinkach este mikinu s bundou. Fenixy, aj tie starsie maju vari GPS, Glonass aj Galileo, ja vyuzivam kombinaciu s GPS+Glonass. Pri tachometroch ako naprijlad Edge je vyhoda stabilneho umiestnenia na bicykli pri ktorom je tachometer viacmenej v rovnakej polohe, zariadenie je vacsie a tak antena moze byt vacsia, no a zaroven tachometer nie je nicim zakryty v porovnani s hodinkami na ruke. Ak synchranizujes Garmin Connect so Stravou, tak tie segmenty ti to aj tak zachyti, aj ked su tam take odchylky ako si dal na screene z behu.
Johnnny
Professional
Professional

Ono to sice mozne je, ale na Foreruneroch 935 som na rovnakej trase nikdy podobny skok nezaznamenal. Skacu len v BA ked beham cez stare mesto kde chapem, ze signal pokulhava.

Inak zaznam z ktoreho je screenshot je jula, takze oblecrnim to tiez nebude.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Čaute, priživím sa na tejto téme trošku aj ja. Kamoška hľadá pre muža smart hodinky na Android a ja teda okrem Apple Watch nemám absolútne prehľad. Telefón má Samsung, čiže uvažoval o Galaxy Watch. Využitie bude na túry, beh, plávanie a podobné športové aktivity /nie je profík/ cez víkend a mimo práce a cez týždeň do práce bude nosiť klasické, formálnejšie hodinky. Nie je úplne technický typ a teda určite nebude využívať všetky možné featury :D

Čo som zatiaľ našiel:

Huawei Watch https://www.alza.sk/search.htm?exps=Hua ... r_id=18907
Samsung Galaxy Watch https://www.alza.sk/search.htm?exps=gal ... od=&sc=187
Garmin Fenix 6 https://www.mall.sk/univerzalny-smartwa ... nd-1409037
Garmin Foreruner 945 https://www.mall.sk/univerzalny-smartwa ... -amp-slate
Garmin Vivoactive 4S https://www.alza.sk/search.htm?exps=garmin%20vivoactive%204

Ale po pravde ani neviem čo tam mám pozerať ako výberový faktor okrem ceny a dizajnu. On určite nevyužije nejaké pokročilé funkcie a tie základné veci už predpokladám, že majú takmer všetky hodinky (štatistiky o trase pri behu, kroky, možno tep či vodeodolnosť). Má to byť prekvapko, keď som jej poslal tých 5 vyššie nalinkovaných páčili sa jej Samsungy a Vivoactive 4S.

Mne sa tiež pozdávajú Samsungy, stoja pod 189€ má to rovnakú značku ako mobil, vyzerajú dobre, na to jeho základné využitie podľa mňa postačujúce https://www.alza.sk/samsung-galaxy-watc ... 13#recenze
heker
Redeemer
Redeemer

Nech je znacka aka je, pokial to ma BT/ANT+, tak je uplne jedno aka je znacka hodiniek a telefonu. Ide skor o funkcie hodiniek a pripadne mobilnej aplikacie. Pokial si ide kupovat hodinky na vzhlat, nech si kupi Festiny. Pokial chce sportove hodinky, tak nech sa pozera na funkcie a nie vzhlad.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Aha, čiže podľa teba by si mal človek kúpiť hocičo, aj čo sa mu nepáči, len kvôli funkciám. Aj keď je na výber produkt od konkurencie, ktorý sa mu subjektívne viac páči. Hoci iné hodinky majú o zopár funkcií viac, aj to takých, ktoré nevyužije. Btw Festiny sa mi nepáčia.
Napísať odpoveď