heker napísal: ↑05 nov 2020, 20:49
Meranie tepu pri aktivite pocas ktorej sa spotis, cize v lete je to pocas kazdeho behu, tak to je uz nepresne. Pretoze medzi hodinkami a rukou je prilis vela potu. Rovnako sa to sprava aj pocas dazda. Preto aj tak ludia prejdu na hrudny pas, ktory je najma pri poteni uplne presny. Ak niekto trenuje podla tepovych treningovych zon, tak odporucam dokupit pas. Teraz pocas jesene a zimy by nemal byt problem ani s optickym snimacom tepu v hodinkach, ale v lete s tym problem bude.
Toto je samozrejme jasne, preto pouzivam hrudny pas. Ale pri behu za akychkolvek okolnosti boli Garminy aj Suunta aspon do nejakej mierry presne. V posilnovni su tie cisla ktore zobrazuje Garmin, aspon v mojom pripade vylozene nahodne. Kludne mi to hodi 70 po 10 opakovaniach na drepe, co je samozrejme nezmysel, kedze sotva dycham. Suunto hadzalo cisla vyssie a urcite spravnejsie, ale od hrudneho pasu to malo stale daleko. Pri behu mi tie tepovky celkom sedia aj bez pasu.
Co sa tyka tej aplikacie, mozno som to prehnal, utrpenie to nutne nie je, ale Garmin Ti ponuka prehlad informacii ktore u Suunto nenajdes, alebo si musis pracne dohladat. Je intuitivnejsia a upload na cloud sa deje automaticky (u Suunto musis synchronizovat cez PC).
Dalsia vec je customizacia. Ku Garminu mas obchod s aplikaciami a cifernikmi z ktorych mnohe (hlavne od garminu) su vyborne customizovatelne z pohladu informacii ktore zobrazuju. U Suuno je ich asi 8 vstavanych a v podstate zobrazuju prd. Plus samotne aktivity u Garminu su prepracovanejsie, u Suunto je mas sice milion, ale v zasade su rovnake. Garmin ma nejake senzory navyse, tep meria v sekundovych intervaloch (Suunto myslim mimo aktivity 20s) a Garmin toho meria viac (aj ked presnost je otazna).
Co ma tiez sklamalo je toto:
https://ibb.co/ZfG1c8P
Beham skor kratke trasy na kratsie vzdialenosti a taketo skoky dost ovplyvnia vysledok. Forerunnery 935 ktore mam aktualne mi na rovnakej trase podobny "hrb" nikdy neurobili, aj ked pri behani v meste to je ine a ani tu nefunguje Garmin 100%. Novsie modely ale maju novsi GPS senzor, takze budu zrejme presnejsie. A vydrz je tiez v prospech Garminu.
A celkovo je okolo Garminu viac prislusenstva a vacsia komunita => lepsia spolupraca zariadeni (mam este Edge na bycikel), challenge a podobne. Maju Hrudny pas s pokrocilymi metrikami pre bezcov, snimace kadencie atd.
Zalezi co z toho potrebujes.
Inak ale teda Suunta su stavane ako tank a su to krasne hodiny a pokial je pre Teba vzhlad dolezity a nechystas sa tie data z hodin nejak vyznamnejsie analyzovat, tak tie Baro nemusia byt zla volba. Mna tiez celkom mrzelo ked som ich vracal, ale oproti Garminu mi to prislo chudobne, takze aktualne zvazujem kupu 6X ktore mi sedia aj designom, ale nie moc cenou (nema to pre mna taku hodnotu).
Este by som mozno zvazil Polar Grid X. Podla roznych testov maju mozno najpresnejsiu GPS a podobne aj snimac tepu.
Este poznamka. 9 Baro nie su uplne najnovsie hodinky a myslim, ze realne je to skor konkurencia pre Fenix 5, pripadne Forerunner 935 (v podstate Fenix 5 s wifi, ale v plaste s nizsou odolnostou. Vdaka tomu udajne malinko citlivejsia GPS). Fenix 6 su modernejsie, samozrejme drahsie, ale F5 za tych 400eur asi zozenies v pohode.