Kosačka ...
Kosačka ...
Ahojte, aktuálne som mal potýčku s dedkom ktorý ma veľmi chcel naučiť kosiť s krovinorezom. No ja som celkom pussy v tomto a nejak ma to vôbec neláka tak som sa na to vykašľal a teda
hľadám nejakú kosačku, ideálne aj na hrboľatý terén, s kamienkami, hlinou...
Našiel som toto : https://www.profinar.sk/riwall-ralm-382 ... z-pojazdu/
otázne je ako vhodné to je na vyššie uvedený terén v podstate také humno ... priložím fotku ak by bolo treba
a čo vlastne znamená bez pojazdu? tj. musím ju len tlačiť?
hľadám nejakú kosačku, ideálne aj na hrboľatý terén, s kamienkami, hlinou...
Našiel som toto : https://www.profinar.sk/riwall-ralm-382 ... z-pojazdu/
otázne je ako vhodné to je na vyššie uvedený terén v podstate také humno ... priložím fotku ak by bolo treba
a čo vlastne znamená bez pojazdu? tj. musím ju len tlačiť?
Re: Kosačka ...
Bez pojazdu, že ju budeš iba tlačiť.Pohľadaj si benzínovú.
Je to moc problém ak takú kosačku len tlačíš?
Mna by hlavne zaujímalo ako takéto kosačky zvládajú hrboľatý, hlinatý, atď terén.
Ocenil by som elektrickú hlavne kvôli tomu, že si myslím, že ušetríš na oleji,benzíne a týchto srandách to, že počas kosenia na benzín by som musel len 3x doliať ale za to s elektrickou by som musel 10x nabíjať ... mi vôbec nevadí i keď sa ten čas predlži no
Mna by hlavne zaujímalo ako takéto kosačky zvládajú hrboľatý, hlinatý, atď terén.
Ocenil by som elektrickú hlavne kvôli tomu, že si myslím, že ušetríš na oleji,benzíne a týchto srandách to, že počas kosenia na benzín by som musel len 3x doliať ale za to s elektrickou by som musel 10x nabíjať ... mi vôbec nevadí i keď sa ten čas predlži no
Krovinorez hlavne nie se na kosenie travy a nizkej buriny.
Ele.kosacke by som sa vyhol. Sice nemam skusenost ale benzin je benzin.
Ele.kosacke by som sa vyhol. Sice nemam skusenost ale benzin je benzin.
K čomu je teda krovinorez určený?
Prečo? Mne príde elektrika výhodnejšia aj z pohľadu financií ale tam asi treba investovať do kosačky ako takej. Zatiaľ čo benzínová spraví viac za rovnakú cenu.
Prečo? Mne príde elektrika výhodnejšia aj z pohľadu financií ale tam asi treba investovať do kosačky ako takej. Zatiaľ čo benzínová spraví viac za rovnakú cenu.
Mal som samozrejme na mysli normalne dospele krovinorezy. To berie vsetko, kriky, drevinu.
Tie hrackarske samozrejme su len na travu ale logicky s tym nepokosis tak rovno ako s kosackou a vyrazne dlhsie to trva.
Tie hrackarske samozrejme su len na travu ale logicky s tym nepokosis tak rovno ako s kosackou a vyrazne dlhsie to trva.
Krovinorez ma buzirku, ale aj ocelovy nastavec, ktorym mozes rezat pomali aj kriky, nevyhoda je ze nema kos na zber pokosenej travy, proste ju rozmeta a rozseka do okolia, pri vyssej trave je krovinorez mozno aj lepsi, kosackou polmetrovu travu nepokosis, no mna z neho brutalne bolia ruky, viac menej po pouzivam iba ak je prilis vysoka trava.
Akumulatorovu max na rovnu zahradu do 200m2, bez pojazdu na hrbolatom terene good luck, navyse benzinovy motor ma nejaky tah, neviem ako sa bude tvarit akumulatorova kosacka ak zavadis o nejaky kamen, motorova si to vecsinou ani nevsimne.
Ak by si uz uvatzoval na benzinovou, tak tam treba dobre vybrat, vo vybere ti vsak neporadim, to by som chcel mozno tiez poradit, no dolezita je udrzba, my mame nejaku starsiu z mountfieldu murray a ziadna slava, olej sa neda vypustit zo spodu, tak sa musi vypustat otocenim kosacky, v kuse sa musi cistit sviecka, staci trochu zachlastany motor a nenanstartujes, pravidelne menit olej, rozobrat ju celu a zasa zlozit a dokolecka dokola a potom ten pôrod pri startovani, kazdy moze mat ale ine skusenosti.
Asi nejaka honda bude dobra ale aj draha, no nebude mat problem so startovanim.
Podla budgetu to vsak vyzera na nieco s problemovym startovanim ako nasa murray.
Akumulatorovu max na rovnu zahradu do 200m2, bez pojazdu na hrbolatom terene good luck, navyse benzinovy motor ma nejaky tah, neviem ako sa bude tvarit akumulatorova kosacka ak zavadis o nejaky kamen, motorova si to vecsinou ani nevsimne.
Ak by si uz uvatzoval na benzinovou, tak tam treba dobre vybrat, vo vybere ti vsak neporadim, to by som chcel mozno tiez poradit, no dolezita je udrzba, my mame nejaku starsiu z mountfieldu murray a ziadna slava, olej sa neda vypustit zo spodu, tak sa musi vypustat otocenim kosacky, v kuse sa musi cistit sviecka, staci trochu zachlastany motor a nenanstartujes, pravidelne menit olej, rozobrat ju celu a zasa zlozit a dokolecka dokola a potom ten pôrod pri startovani, kazdy moze mat ale ine skusenosti.
Asi nejaka honda bude dobra ale aj draha, no nebude mat problem so startovanim.
Podla budgetu to vsak vyzera na nieco s problemovym startovanim ako nasa murray.
Pri akumulátorke som tam nikde nevidel, ako dlho má akumulátor vydržať. Ak len 30min, ďakujem pekne.
Rodičia majú na záhrade starú benzíňačku z Mountfieldu s pojazdom - motor briggs&stratton 158ccm - na plnú nádrž mi vydrží asi 2-2,5 hodiny = necelé dve kosenia.
Údržbu dávame robiť každú zimu priamo do Montfieldu - vyčistia, vymenia olej, nastavia - cena bola naozaj smiešna, 30-40€. Túto zimu sme údržbu kvôli situácii vynechali.... ale včera mi aj tak naštartovala na prvé potiahnutie.
Do náročnejšieho terénu by som doporučil zo svojich skúseností benzín s pojazdom. Čo sme mali niekedy dávno elektrickú na kábel, s náročnejším terénom mala problém - vošiel som s ňou do vysokej hustej trávy, nože sa zastavili. Benzíňačka to všetko prerazí. S akumulátorkami však nemám skúsenosť.
Rodičia majú na záhrade starú benzíňačku z Mountfieldu s pojazdom - motor briggs&stratton 158ccm - na plnú nádrž mi vydrží asi 2-2,5 hodiny = necelé dve kosenia.
Údržbu dávame robiť každú zimu priamo do Montfieldu - vyčistia, vymenia olej, nastavia - cena bola naozaj smiešna, 30-40€. Túto zimu sme údržbu kvôli situácii vynechali.... ale včera mi aj tak naštartovala na prvé potiahnutie.
Do náročnejšieho terénu by som doporučil zo svojich skúseností benzín s pojazdom. Čo sme mali niekedy dávno elektrickú na kábel, s náročnejším terénom mala problém - vošiel som s ňou do vysokej hustej trávy, nože sa zastavili. Benzíňačka to všetko prerazí. S akumulátorkami však nemám skúsenosť.
- Daniel9911
- Professional
Píšeš, že terén s kamienkami tak by som isto išiel do Benzínovej a hlavne s kovovým skeletom, tým pádom to bude ťažšie na tlačenie, takže ako píšu vyššie tak radšej s pojazdom. Ja mam čínsku kosačku ABG Vari 485 3V1, cca 8 rokov, údržbu robím ja čo sa týka čistenia výmeny oleja a zatiaľ žiaden problém, kľúčom je ak idete odložiť kosačku na zimu tak z nej treba vypustiť benzín.
Ta murray z mauntfieldu ma tiez motor briggs&stratton, akurat servisovana nikdy nebola v servise, iba doma. Ak by nasi mali platit za rocny servis 40€ a este to tam aj vozit, tak to uz neviem co by sa muselo stat. Taktiez sa zanedbavala pocas rokov vymena oleja, co robi dost, plus ako bolo povedane vyssie, vzdy treba na zimu vypustit benzin aby sa don nedostala voda, co sa nie vzdy robilo a tak potom aj vyzera. Tu cinsku znacku vari som uz pozeral, ze ma viac ludi ich vyrobky, aj rekultivatory, traktoriky a pod. Ak by som vsak nabuduce uz siel do niecoho, tak najradsej co uz nebude take intenzivne na udrbu, najlepsie do nejakej hondy, alebo niecoho co nema taky problem startovat.
Okrem benzinovej mame este aj elektricku na kabel, kosit kosi, ale vecsie plochy sa tym kosit nedaju, kabel je opruz a vecsia trava ju zastavi, akumulatorova v tomto ohlade musi byt asi este horsia, tu asi fakt len na 5-15cm travu max.
Okrem benzinovej mame este aj elektricku na kabel, kosit kosi, ale vecsie plochy sa tym kosit nedaju, kabel je opruz a vecsia trava ju zastavi, akumulatorova v tomto ohlade musi byt asi este horsia, tu asi fakt len na 5-15cm travu max.
Menit olej v kosacke kazdy rok mi pride zbytocne. Jedine ze ma clovek doma futbalovy travnik. A vlacit to do servisu uz vobec za taky "smiesne lacny" servis uz duplom ne.
My sme v živote doma nevypúšťali benzín na zimu. Možno v servise benzín vypustli, keď tam bola... ale niekoľko rokov pred servismi a ani teraz túto bezservisovú zimu sme to neriešili. U nás doma sa s tým nemá kto srať - ani s nejakým domácim servisom.
Ja napisem iny pohlad. Mam kosacku s elektrickym motorom, mam 2x 20 metrovy kabel a na tej je kosacka pripojena. Servise fakticky ziadny, akurat co sa dali brusit noze zo 3x. Kosacka ma asi 15 rokov. Nevyhoda moze byt, ak ma niekto vela stromcekov a krikov, ze musi davat vacsi pozor na kabel, aby ho nesekol. Ked sa clovek nauci na kabel a najde si sposob, ze kosacku tlacim pravou rukou a lavou mam vedla seba kabel, tak dokazem rovne useky pokosit krasne s tym, ze mam kabel mimo useku, ktory idem kosit. Okolo stromcekov je to mozno trosku take, ze musim kabel odhodit, ale nemam s tym ziadny problem. Vyhoda elektrickej kosacky je, ze mi to pri koseni nesmradi a odpada aj servis s olejom, filtrami, jo a aj cena je nizsia.
Prispejem so skúsenosťou. Mám elektrickú Hecht 1800W s pojazdom, kovovým telom. Záhrada cca 4a. Terén v záhrade je hrboľatý, veľkú plochu pekne kosím s pojazdom menšie úseky bez pojazdu. Kosačka má už pár rokov (viac ako 5) a stále ide bez problémov. Poradí si aj s väčšou trávou, aj s hustejšou, aj krtinec rozrazí. Na kábel som si našiel spôsob a smer kosenia tak, aby nezavadzal. Ale určite pojaz je pohodlnejší, takže toto by som určite odporúčil.
Tohto roku sa chystám na kompletnú úpravu záhrady, teda vyrovnanie terénu, obrubníky až po výsadbu novej trávy.
Tohto roku sa chystám na kompletnú úpravu záhrady, teda vyrovnanie terénu, obrubníky až po výsadbu novej trávy.
Helou guys...
Tak som tu opäť s tou istou otázkou. Máme krovinorez ale teda ten je celkom ťažký plus naštartovať ho je tiež za trest.
Dedko sa rozhodol, že prejde na elektrický.
... Kúpil nejaký bullshit z reklamy na facebooku...
Čiže nejaký tip znovu po 2 rokoch na kosačku/krovinorez na nie až tak rovný povrch ale to je úplne nepodstatné lebo teda pointa nie je mať rovný pekný trávnik ale nemať tam veľkú burinu / trávu. Ideálne nech to ide čo najviac "samo".
Tak som tu opäť s tou istou otázkou. Máme krovinorez ale teda ten je celkom ťažký plus naštartovať ho je tiež za trest.
Dedko sa rozhodol, že prejde na elektrický.
... Kúpil nejaký bullshit z reklamy na facebooku...
Čiže nejaký tip znovu po 2 rokoch na kosačku/krovinorez na nie až tak rovný povrch ale to je úplne nepodstatné lebo teda pointa nie je mať rovný pekný trávnik ale nemať tam veľkú burinu / trávu. Ideálne nech to ide čo najviac "samo".
kup v lidli ten na baterky, asi najlepsi pomer cena vykon.. ten cierny.
A nebolo by lepšie radšej kúpiť kosačku ako krovinorez, napr. niečo takéto - https://www.lidl.sk/p/parkside-elektric ... p100344659
Ja kosím svoju záhradu, kde tráva rastie na cca. 400 m2 a trvá mi to aspoň hodinu. Keby som to robil krovinorezom, tak mi to trvá aspoň 2-krát dlhšie. Navyše pokosenú trávu krovinorezom potom ešte musíš ručne pozbierať, aby tam nehnila. Ak na záhrade nemáte terén, kam by sa normálna kosačka nedostala, išiel by som radšej do nej.
Ja kosím svoju záhradu, kde tráva rastie na cca. 400 m2 a trvá mi to aspoň hodinu. Keby som to robil krovinorezom, tak mi to trvá aspoň 2-krát dlhšie. Navyše pokosenú trávu krovinorezom potom ešte musíš ručne pozbierať, aby tam nehnila. Ak na záhrade nemáte terén, kam by sa normálna kosačka nedostala, išiel by som radšej do nej.
no to uz zalezi, pise ze normalna kosacka skor nie.. Ak to kosi raz za cas a nie pravidelne, tak normalna kosacka nebude nic moc na vysoku travu/burynu.
dasti555 - hej ta, ale treba k tomu dokupit este baterky a nabijacku, najlepsie tie 8mah. Neviem kolko teda stala ta benzinova, tato moze byt vsehovsudy drahsia, ale zase to vydrzi. Ako kosit, tak aj kvalita, reklamacia nie je problem keby nieco.
dasti555 - hej ta, ale treba k tomu dokupit este baterky a nabijacku, najlepsie tie 8mah. Neviem kolko teda stala ta benzinova, tato moze byt vsehovsudy drahsia, ale zase to vydrzi. Ako kosit, tak aj kvalita, reklamacia nie je problem keby nieco.
Pilifo tá elektrická je problém lebo tak dlhý kábel to určite nebude mať
Čiže toto kombo by malo byť ok?
Čiže toto kombo by malo byť ok?