Zálohovanie PET fliaš a plechoviek

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Používateľov profilový obrázok
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Zálohovanie PET fliaš a plechoviek

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dreamer

skúšal si zelený čaj? Obsahuje teín, čo je chemicky to isté ako kofeín. Naviac zelený čaj obsahuje velké množstvo velmi zdravých látok /napr polyfenoly/. Mozes si ho urobit viacej dopredu do vacsej nadoby, dat do chladnicky a mas fantasticky osveizujuci letny napoj. Ak si to osladis steviou/maju hocikde aj v retazcoch v malych tobolkach/ tak to bude aj sladké a pritom 0kalorii a ziaden zly vplyv na zubnu sklovinu. :)
Moj osobny nazor na kofein som tu uz prezentoval a osobne ho neuzivam pravidelne v ziadnej forme, vytvara sa nan velm irychlo navyk a ziaden benefit v podstate neprinasa.
Dreamer
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak ja nepijem energy pravidelne, mozno 2x, 3x za tyzden.

Zeleny caj som obcas pil, ale teraz malo, od smadu pijem len vodu a nechcem pit od smadu nic sladke.

O tom, ze zeleny caj obsahuje nieco ako kofein som nevedel, ale nie je toho ovela menej ako v energy?

Ak by sa mi podarilo zbavit energy, aj kofeinu, bolo by to fajn, mozno vyskusam aj zeleny caj, ale zrejme to nebude mat taky ucinok, co ten Alchemistr, alebo ine nahrady energy?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer

https://www.popradske.sk/blog/existuje- ... om-v-kave/

Ucinok bude taky, aky silny si ten caj urobis. Rozdiel je iba v tom, ze čaj "nekope" ako energetak, tj nastup je pozvolný a pomalsi. Ked uz silou mocou chces uzivat nieco co obsahuje kofein, tak to aspon cykluj. Tj 1. den ano, druhy den OFF, treti den ano,, stvrty den OFF. A tak dokola. Kofein cloveka sice najprv nastartuje, ale nasledne uz skor unavuje, nehovoriac o tom, ze moze negativne ovplyvnovat nocny cyklus melatoninu.

Ked chces nieco povzbudzujuce na hlavu, tak na to existuje napr ginkgo biloba.
Dreamer
Addict
Addict

Dik za info, ja som si myslel, ze caj ma ovela menej kofeinu, mozno podobne ako energy vs kola, ale v tom clanku sa pise o ciernom caji, v com je dobry/rozdielny ten zeleny caj?

Ja caj luhujem podla casu, ktory je tam uvedeny, ale nemal som pocit, ze posobi nejak povzbudzujuco.

To chladenie klasickeho caju mi nikdy nenapadlo, vyskusam to.

Inak uz som to pisal, ale energy nepijem kazdy den, ani popoludni alebo vecer.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Kamarát z mladosti obsral energeťáky infarktom - isto nie ako jediný.
Treba to???
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 16 júl 2022, 15:02 Kamarát z mladosti obsral energeťáky infarktom - isto nie ako jediný.
Treba to???
rizikové je hlavne ked to niekto miesa s alkoholom co je sice dnes popularne, ale nebezpecne.
--
Dreamer
tu je vela odpoved na tvoje otazky:
http://www.vsetkoprezdravie.sk/clanok/c ... zeleny-caj
Dreamer
Addict
Addict

Dik za odkaz, mozno je dobre kombinovat cierny a zeleny, cierny ak potrebujem energiu, alebo ked sa zle vyspim, caj som celkom ignoroval ako alternativu, ale urcite ho vyskusam, aj teraz chladeny v lete, este raz dik za tip.

Co sa tyka energetakov, myslim ze 250ml 2x za tyzden by vadit nemalo, niekto vypije 5 kav denne, alebo aj viac, minimalne budem skusat cas a prip. aj ine alternativy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer

ked je to raz zacas a nemas problem s vysokym krvnym tlakom tak jeden energetak neuskodi. Len je dobre si postrazit aby si clovek nenavykol a nezacal to uzivat prilis casto.
Ja som kedysi davno zvykol robit take kombo, ze energetak zmiesal s nesladenym matovym cajom. Nemalo to potom taku presladenu chut a bolo osviezujucejsie.

Ohladom toho ci zeleny ale cierny caj, tak to si vyskusaj co ti lepšie vyhovuje, kazdy sme iný. :)
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Primarna vlastnost Alchemistra nie je nakopnutie. To je skor minimalne. Skor je to doplnok, vitaminy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas
pravdupovediac, osobne by som si ten produkt nikdy nekupil. Na to ze je tam kofein a malilinke davky par vitaminov to stoji neprimerane vela. Ale samozrejme je to zaujimave, lebo maju pekné PR :D :)
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale je to malicky projekt. Majitel to ma len bokovku. Madmonq je nasobne uspesnejsi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

gogo956 napísal: 16 júl 2022, 14:19 skúšal si zelený čaj?
ja pijem miesto kavy cierny caj. kazde rano. fungovat to urcite funguje, pretoze ak si caj nedam tak to ce poobede citim. zeleny je fajn, ale cierny je silnejsi a aj mi chuti viac.
Dreamer
Addict
Addict

Lenze ked pijes caj kazde rano, ma to este nejaky efekt? Ja som nikdy nezacal pit kavu prave preto, ze podla mna po case prestava fungovat, keby som kavu pil stale, citil by som sa iba normalne, keby som si kavu nedal, tak by som sa citil slaby a unaveny.

Podla mna, ked sa bez kavy alebo caju citis slabsi a unaveny, nie je to dokaz, ze to funguje.

U mna energy funguje, ked aj 5 dni energy nepijem, citim sa normalne, ked sa ale dobre nevyspim a energy si nedam, citim sa unaveny a slaby, dokonca ma taha k spanku, ale ked sa nevyspim a energy si dam, tak sa citim normalne.

Myslim si, ze do urciteho mnozstva kofein moze nahradit spanok, ciastocne, ale pri pravidelnom uzivani je to mnozstvo pre organizmus uz normalne a prestava to fungovat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

moj prijem kofeinu je rano z caju a na obed z koly.
niekedy sa "utrhnem z retaze" a poobede si dam aj kolu aj caj alebo vypijem 2 koly a potom ozaj vecer nie som vobec unaveny. uvedomujem si to dost, pretoze vstavam kazdy den rovnako (vozim dieta do skoly) a chodievam aj spavat v rovnakom case. malokedy pozeram na hodinky, vacsinou skratka citim ze uz je cas ist spat. no a ked mam extra davku kofeinu tak sa ten pocit ze treba ist spat nedorazi a ja sa uvedomim o hodinu dve neskor ze "sakra"...

takze ano, funguje to asi stale.
ale zase ja toho kofeinu neprijimam az tolko, v caji ho nie je tolko co v kave (myslim) a v kole je to este menej. a co vidim ludi v mojom okoli co bezne vypiju 4-5 kav denne tak som na tom relativne dobre.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tein je to isté ako kofeín, to znamená, že tiež naň vzniká závislosť, organizmus si naň zvyká a tým pádom účinky sa znižuju. Preto je dobré čokolvek s obsahom kofeinu/teinu cyklovať, tj nebrať to nepretrzite, vzdy dat aspon jeden ci najlepsie dva dni volna medz jednotlivymi davkami. Mam to tak z minulosti vyskusane/teraz uz kofein pravidelne neuzivam/ a potom ten kofein/tein šlape stále velmi silno, skoro ako keby ho clovek pil prvykrat v zivote.

dreamer
"
Myslim si, ze do urciteho mnozstva kofein moze nahradit spanok, ciastocne, ale pri pravidelnom uzivani je to mnozstvo pre organizmus uz normalne a prestava to fungovat."
to nie, spánok sa neda nahradiť ničím, to ta len kofeín oklame. Káva obsahuje povzbudivé alkaloidy /podobne alkaloidy obsahuje napr kokaín/ ktore urobia len to že dočasne vypnu receptory ktoré hlásia že si unavený, je to len vymontovanie žiarovky v aute ktorá hlási nejaký problém-asi by si to nenazval opravou :)

Samozrejme v rozumnom mnozstve a pri zachovani aspon obcasneho cyklovania/páuz dokaze vacsina ludi uzivat kofein /tein v roznej forme cely zivot bez problemov.

wladas
to je v poriadku, urcite si to svojich zakaznikov najde. Kto je ochotny sa s tym viacej zaoberat ten si vysklada vlastny "stack". Napr v tom produkte nie je idealne ze su tam iba niektore vitaminy skupiny B, v organizme vzdy posobia spolu, takze takto sa znizuje vyrazne potencialny pozitivny efekt.
Ten produkt obsahuje rozne zdroje kofeinu z maté,guarany,čaju, ale pre organizmus je jedno odkial pochádza, vzdy to bude chemicky len kofeín. Malý rozdiel moze byt v nástupe ucinkov co je pozitivne.
Dobrý prípravok to moze byt pre niekoho, kto hlada produkt na mensiu davku kofeinu. Je napr na kofein citlivy a ma dobru skusenost s nizsimi davkami. Potom je to zaujimave, lebo na jednu kapsplu to ma len 68mg.

Zaujimave je, ze si protirecia, ci je uvedene zlozenie resp mnozstvo ucinnych latok na jednu kapsulu alebo na viacej.

https://www.czc.cz/doplnek-stravy-alche ... 66/produkt

v tabulke je uvedene mnozstvo na jednu kapsulu
https://iczc.cz/3t3j7a533i24370uggaaj4mh7p-1_m/obrazek
ale v texte pisu:
Užívejte po dvou kapslích, maximálně 4 kapsle denně. Zvýšená bdělost a soustředění by se měly dostavit do půl hodiny. Výrobek obsahuje kofein (dávka 136mg).
Lenze 136/4 je 34mg mg na kapslu takze nieco tu nesedí.
ked clovek klikne na "etiketu výrobku" na ich stránke https://www.alchemistr.cz/user/document ... tiketa.png
tak stránka neexistuje

--
Ked cloveku nesvieti niekde vzadu alarm ani po tomto, nielen tomu prvoplanovanému načančanemu dizajnu, tak potom.. :) V kazdom pripade z hladiska toho co to obsahuje je to predražené.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Pani, ja som myslel, ze sme v skupine o PET flasiach
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 17 júl 2022, 7:14Lenze 136/4 je 34mg mg na kapslu takze nieco tu nesedí.
Jedna davka = dve tabletky. Vacsia tabletka by sa uz asi horsie prehltala. A maximalna denna davka su 4 tabletky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 17 júl 2022, 21:10 Vacsia tabletka by sa uz asi horsie prehltala.
celkovy objem aktivnych latok v tablete nie je ani 370mg.
Kapsula velkosti 0 ma objem cca 0,67ml a vacsia 00 ktora sa da tiez prehltat uplne v pohode 0,92ml.
Netusím aký zázrak by mal sposobit 1mg zinku a 28mg horcika, podobne "homeopatické" su davky tych par vitaminov. :)
To su vsetko tak nizke davky, ze telo ani nema ako ich prijem zaregistrovat. Tak kofein ok, ten mozno trochu citit bude, zavisi samozrejme ako je kto uz navyknuty.
Nehovoriac o tom, ze kofein interferuje so vstrebavanim horcika, takze brat ich naraz nemá velky vyznam. :)

edit
A, takze medzitym doplnili aj etiketu vyrobku, uz existuje, fajn. Az na to, ze je uvedeny pravdepodobne iba zoznam
aktivnych latok ale nie vsetkych zloziek /napr plnidlá, farbiva ,absorbery vlhkosti a pod/ Na obrazku vidno ze je kapsula uplne plna, to znamena, ze tam dalsie zlozky nepochybne su.

Ale pre objektivitu uznavam ze PR dobré, je to pekne spravené. Ak to chcu este vytunit nech tam pridaju napr taurin, splupracuje s kofeinom synergicky a je lacný/ale potom vacsiu kapsulu/. Zinok a horcik mozu dat prec, v skutocnosti su tam iba na skodu. Pridat cely komplex b vitaminov-tiez velmi lacne a zabera to maly objem.

Autoeditácia príspevku po 44 min 55 sek:
V kazdom pripade sa mi osobne paci, ze davka kofeinu na tabletu je pomerne mala. Ma to vyhodu v tom, ze si clovek moze sam lepsie nastavit davkovanie aj po mensich krokoch, lebo ine produkty zvyknu mavat velmi vela kofeinu co je z mnojho pohladu znacna nevyhoda. :) Takze z tejt stranky je to urcite plus.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kofein sa da dat do tela obycajnou kofeinovou tabletkou, ludia to poznaju napriklad z posilnovni. Neobsahuje cukor, taurin ci ine latky, ide proste o kofein.
Dreamer
Addict
Addict

gogo956 napísal: 16 júl 2022, 14:19skúšal si zelený čaj? Obsahuje teín, čo je chemicky to isté ako kofeín. Naviac zelený čaj obsahuje velké množstvo velmi zdravých látok /napr polyfenoly/. Mozes si ho urobit viacej dopredu do vacsej nadoby, dat do chladnicky a mas fantasticky osveizujuci letny napoj.
Nedala by sa takto vyrobit aj ladova kava?

Hladal som viac info k tomu energy sirupu, ale je tazke zistit obsah kofeinu, je tam asi len polovicny obsah oproti energetakom, nie je tam ani taurin a este som nasiel info, ze konzistencia je specialna pre syteny napoj, takze s cistou vodou to asi nebude ono, potom sa to udajne aj velmi lepi, ma to nejak vela problemov a len kvoli tomu sodastream kupovat nechcem, neoplati sa mi to.

Prip. je este nejaka ina alternativa s kofeinom, iny sirup, nejaky iny druh kavy?
Napísať odpoveď