vyskusaj ci ti ladova kava vyhovuje. Je viacero sposobov ako ju spravit. Nasiel som toto https://www.coffeein.sk/blog/a/48/5-rec ... dovu-kavu/
Ide o to ci ti ten vysledny efekt, tebe osobne sadne a bude stat za to. Preco? Z toho dovodu, ze pri ladovej kave sa pouziva vacsinou vacsie mnozstvo mlieka ci zmrliny. A obe tieto potraviny obsahuju vapnik, ktory ked sa uziva spolu s kofeinom, tak sposobi ze sa vstrebe kofeinu menej. Takze ide oba o to, aby si si to vyskusal a am uvidis ci budes spokojny s vysledkom alebo nie.
Autoeditácia príspevku po 1 min 39 sek:
áno, da sa zohnat aj v beznej lekarni, cenovo v prepocte na jednotku je to velmi vyhodne
--
Btw dal by som jeden drobny tip tým ktorym velmi dobre zabera kofein a su jeho pravidelnymi uzivatelmi.
Skuste si dat spravit rozbor krvi s prioritou na parametre zelezo a hemoglobin. Suvis je ten, ze ludia co su ludovodo povedane malokrvni, alebo iba s nizsimi hodnotami ako j optimalne, ti si tento hendikep castejsie snazia kompenzovat /podvedome ich telo/prijmom kofeinu. U mna to tak bolo tiez. Samozrejme, neznamena to ani zdaleka, ze to musi platit na kazdeho kavickara. Apropo kofein celkovo sposobuje ze v jedle ktore zjete spolu s nou zamedzuje vstrebavaniu nielen toho vapnika ale aj zeleza. Takze idealne by bolo kofeinove napoje pit mimo hlavnych jedal /mimo ranajok, obeda,vecere s odstupom cca 2hodiny/ co ale realne v praxi je velmi obmedzujuce. Ako som spominal, osobne som prestal uzivat akykolvek kofein/tein a to som predtym s nim experimentoval velmi vela. Jedine co si obcas pre chut dat, ale aj to vynimocne, je zeleny caj a hladam zdroj zeleneho casu ktory uz ma tein odstrateny, vyrobcovia existuju len to nie je u nas prilis rozsirene.
Inac existuje este jeden dovod preco ludia maju radi kofein a to je ten, ze prijimaju prilis vela sacharidov a pomerne malo bielkovin. Sacharidy maju tu vlastnost ze clovek upokojuju, uspavaju, bielkoviny naopak dodavaju pocit energie a podporuju aktivitu.