Ano ale to, že je niekto pro rusky orientovany neznamena, že je to aj uplny kreten. Proste len je nejakym sposobom nakloneny k tymto veciam. Ja mam stryka co cely moj zivot volil hzds, teraz je to smer a ked prisla vojna, tak prebral narativ aky mu predstrel smer o Banderovskej Ukrajine s nacistami, to ako keby urobil niekto zaklinadlo carovnym prutikom a ten clovek sa prepol, pritom mozes sa s nim rozpravat o vsetkom, uplne nermalny mily clovek, zacnes na politicku temu a je ako vymeneny. To iste ked bol covid, na ockovani samozrejme nebol.
Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
eMPiko
tych pravicovo orientovanch ludi na Ua maju ci sa to niekomu paci alebo nie, taka je skutocnost. A ak dotycni chcu proti nepriatelovi bojovat, preco to nevyuzit?
retkvic
existuju take typy, ktore narovinu povedia, ze oni maju iny nazor ako ostatni len preto, ze chcu mat iny nazor. Proste je mimo ich racionalne spravanie, nejaka psychicky anomalia.
tych pravicovo orientovanch ludi na Ua maju ci sa to niekomu paci alebo nie, taka je skutocnost. A ak dotycni chcu proti nepriatelovi bojovat, preco to nevyuzit?
retkvic
existuju take typy, ktore narovinu povedia, ze oni maju iny nazor ako ostatni len preto, ze chcu mat iny nazor. Proste je mimo ich racionalne spravanie, nejaka psychicky anomalia.
Áno veď presne takto som to myslel. Fajn, niekto z nejakých dôvodov môže sympatizovať s ruskom a schvaľovať ich inváziu na Ukrajine. Ale ak do toho začne ťahať nejaké USA, genocídu, fašistov, biolaboratóriá, sebaobranu alebo čokoľvek čo si práve ruská propaganda vymyslí namiesto očividných skutočných dôvodov invázie, tak je očividné, že tento človek je kretén ktorý je proste ochotný uveriť čomukoľvek, ak mu to povedia tí 'jeho'. Ako sa ukazuje, to je na slovensku už väčšina. Stratený národ.
Ano ale tu ide mozno skor o nejaký druh psychickej manipulácie, priclenenie sa k nejakej skupine a vdaka tomu, ze su sucastou tej skupiny tak dlho, tak mozno vdaka tomu hltaju a zdielaju vsetko to co ich lider hovori, su ako pocarovani, alebo zhypnotizovani. Kretén je moc silné slovo, skor pouzite ako urazka, nie ako pomenovanie ich stavu, hoci by sa to mozno hodilo.
Ja som to hned v den vypadu do Belhordoskej oblasti aj citoval.eMPiko napísal: ↑26 máj 2023, 15:11 No tak na utoku sa spolupodielala legia Sloboda Ruska, ktora spada priamo pod ukrajinske ozbrojene sily a fasisticky Rusky dobrovolnicky zbor. Cize ano, v tomto pripade bojovali Ukrajinou organizovane jednotky po boku fasistov. Samozrejme tym fasistom Ukrajina aj poskytuje zazemie a zrejme aj material. Len tak pre informaciu, ako fasisticke RDZ naozaj je. Ich lider sniva o etnicky cistom Rusku z ktoreho treba vyhnat vsetkych neslovanske rasy, vratane napr. Tatarov z Krymu. Okrem toho podla Bellingcatu velebia Hitlera, Breivika a inych chutovkarov: https://www.bellingcat.com/news/uk-and- ... aine-home/
Takze ako sam pises, je to vojensky skupina bezvyznamna asi tak ako boli kedysi Pravy sektor, ci daki nackovia rozpusteni v Azove. Putin sa fotieva s clovekom, ktory ma vytetovate svastiky a hovori niekto, ze Putin je vrchny fasista?Toto je naozaj skupinka, po boku ktorej chces bojovat a ktoru chces u seba hostit. Este by som rozumel kebyze maju taku silu, ze spojenectvo s nimi ma nejaky vojensky vyznam. Toto su ale vyslovene PR akcie, pod ktore sa podpisuju svojou ucastou aj ozbrojene sily Ukrajiny. Ten rusky narativ o fasistoch na Ukrajine je znacne prestreleny, ale to ze sa tu Ukrajinci s takymito typmi zaplietli je totalma PR katastrofa z ktorej bude Rusko tazit este mesiace. Jednak to zapada do ich narativu fasistickej Ukrajine, zaroven to ale delegitimizuje rusku opoziciu a legionarov, ktori su teraz zapleteni s neo-nacistami. Tu na fore kopec ludi uz viac krat vymyslalo s false flag utokmi, voci ktorym som vo vseobecnosti skepticky (a ta skepsa sa vacsinou aj potvrdi, napr. zaporozzska elektraren). Kebyze sa k tomuto Ukrajinci sami nepriznaju, tak si myslim ze toto je asi najvacsi false flag kandidat, lebo vojensky efekt minimalny, ale PR potencial pre Rusko naozaj silny.
Aj to, ze na vymenu Putina su momentalne medializovani "legionari" tak uplne najhorsia moznost som vtedy napisal.
Tazke rozporovat to zmysel nemalo
Potencial pre PR v Rusku asi ano, no vo svete sa hovori o tom, aka panika zavladla, alebo ako museli Rusi bombardovat svoje vlastne uzemie a Su 34 vybombardovali akurat tak prazdne pole. Takze boli na to pouziti nackovia, ale Rusko je vdaka tomu este vacsi meme.
Rusaci vcera vyhodili do vzduchu dalsiu vodnu nadrz, tentoraz Karlovskú, zrejme aby odrezali UA pristupove cesty/mosty k mestu Pisky blizko Donecka, ktore Rusaci ziskali niekedy v auguste 2022.
https://www.reddit.com/r/ukraine/commen ... karlovsky/
https://www.reddit.com/r/ukraine/commen ... karlovsky/
Násilné verbování, drogy, pak zoufalá smrt. Smutný osud vojáků z Donbasu | TN.cz
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek ... .sznhp.box
Tak asi nejak tuším prečo má Putin vyššiu podporu v SR nez v RF. Ide o genetiku kedze v Strednej Europe sa miešali etniká celé storočia.
Je tu dost ludí ktorí maju genetiku z východnej europy, vela ludí má germánsky pôvod alebo aj južanský. V menšej miere azijsky, turkický.
Takže ked sa napr Fico,Pellegrini=taliani dotahujú s Hegerom=nemec, má to svoju geneticku príčinu a zdôvodnenie.
Madarský genofond bol storočia pod germánskym vplyvom, no temperamentom maju madari blizko k južanom a východným etnikám.
Predsa len z historickeho hladiska si Rusi v rámci Europy najviac rozumeli s južanskými národmi než s germánskymi(nemecko,švedsko atd), s nimi častejšie viedli vojny. Aj tí Ukrajinci su taký mix čo teda Rusom tiez nie je pochuti, ale nedáva im to právo ich podlo napadnuť.
Je tu dost ludí ktorí maju genetiku z východnej europy, vela ludí má germánsky pôvod alebo aj južanský. V menšej miere azijsky, turkický.
Takže ked sa napr Fico,Pellegrini=taliani dotahujú s Hegerom=nemec, má to svoju geneticku príčinu a zdôvodnenie.
Madarský genofond bol storočia pod germánskym vplyvom, no temperamentom maju madari blizko k južanom a východným etnikám.
Predsa len z historickeho hladiska si Rusi v rámci Europy najviac rozumeli s južanskými národmi než s germánskymi(nemecko,švedsko atd), s nimi častejšie viedli vojny. Aj tí Ukrajinci su taký mix čo teda Rusom tiez nie je pochuti, ale nedáva im to právo ich podlo napadnuť.
Ešte do toho skus zakomponovať zvieratnik
tu viac ako tento novinarsky vyplod odporucam precitat tu povodnu spravu z RUSI na ktoru sa odkazuju aj v clanku https://static.rusi.org/403-SR-Russian- ... -final.pdfgogo956 napísal: ↑27 máj 2023, 8:05 Násilné verbování, drogy, pak zoufalá smrt. Smutný osud vojáků z Donbasu | TN.cz
RUSI ma zaujimave a ne-ideologicke reporty, ktore realne vyhodnocuju stav ruskej armady.
co presne nesedi v tom clanku v porovnani so zdrojom z RUSI?eMPiko napísal: ↑27 máj 2023, 12:10 tu viac ako tento novinarsky vyplod odporucam precitat tu povodnu spravu z RUSI na ktoru sa odkazuju aj v clanku https://static.rusi.org/403-SR-Russian- ... -final.pdf
RUSI ma zaujimave a ne-ideologicke reporty, ktore realne vyhodnocuju stav ruskej armady.
Je to fajn, ale je tam vytiahnutych z tej správy len pár faktov, najmä také ktoré sú novinársky zaujímavé. Tá pôvodná správa je podľa mňa o dosť kvalitnejšia, je tam viac kontextu aj obsahu. Je to inak výborný zdroj do debát o ruskej taktike a dá sa z toho napr vyčítať aké opatrenia Rusi urobili po príchode HIMARSov.
Tak ta povodna sprava ma 37strán a článok musi byt pomerne kratky, takze ano, viacej podobnych info je urcite v tej povodnej sprave, kto ma zaujem o presnejsie info ten si precita celu tu spravu, ale vacsina ludi tomu tolko casu venovat nebudeeMPiko napísal: ↑27 máj 2023, 16:17 Je to fajn, ale je tam vytiahnutych z tej správy len pár faktov, najmä také ktoré sú novinársky zaujímavé. Tá pôvodná správa je podľa mňa o dosť kvalitnejšia, je tam viac kontextu aj obsahu. Je to inak výborný zdroj do debát o ruskej taktike a dá sa z toho napr vyčítať aké opatrenia Rusi urobili po príchode HIMARSov.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/moskv ... ou/2371055
Inak su tie podmienky len nepodareny vtip zo strany parodie na stat, ktory bombarduje polia na svojom uzemi najlepsou technikou aku ma, vacsinu vojny okupovane uzemia straca a je schopna nicit len nemocnice, bytovky a stanice, ktore sa nikam nehybu.
Uzivatel, ktory v tejto teme oznacil Ukrajincov za "rasisticke karitury Aziatov, ktore pre svoje barbarstvo nemaju miesto v Europe" len z toho dovodu, ze chrani svoj statny jazyk a jazyk povodnych obyvatelov Krymu, musel pri precitani zvyrazenenho dosiahnut vrchol.Ukrajina by se proto měla vrátit k neutrálnímu postavení mimo bloky, zřeknout se tedy vstupu do NATO a do EU, uznat "nové územní skutečnosti, vzniklé v důsledku práva národů na sebeurčení" (tedy uznat anexi svého území na Krymu a na východě a jihu země Ruskem - pozn. ČTK), chránit práva ruskojazyčných občanů a národnostních menšin, stanovit ruštinu státním jazykem a dodržovat základní lidská práva, včetně svobody náboženského vyznání.
Inak su tie podmienky len nepodareny vtip zo strany parodie na stat, ktory bombarduje polia na svojom uzemi najlepsou technikou aku ma, vacsinu vojny okupovane uzemia straca a je schopna nicit len nemocnice, bytovky a stanice, ktore sa nikam nehybu.
jackb
Rusko sa hrá pred domacim obecenstvom dalej na "velmoc ktora ma vsetko pod kontrolou". Preto formálne kladu nerealisticke podmienky. Na druhej strane, existuju objektivne dovody pre taketo sebavedome spravanie zo strany Ruska. Tie su:
1/Rusko ma teoreticky este velke rezervy zivej sily v pripade ze by povolalo novych mobilizantov, zatial co Ukrajina v tomto smere je viacej limitovana
2/Rusko dokaze vzdy vyrabat zakladne druhy zbrani a municie v pomerne znacnom mnozstve, aj v buducnosti
Na druhej strane, v pripade ak by bola potrebna dalsia mobilizacna vlna, podpora obyvatelov Ruska tejto vojne by mohla zacat klesat. V kazdom pripade, Rusko ma este financne a vojenske kapacity viest vojnu minimalne rok, rok a pol.
Je mozne, ze vsetko rozhodne az masivne nasadenie Abramsov, ktore sa v Usa este len chystaju /neratame tych par desiatok ktore budu Ua dorucene v najblizsom obodi/, moholo by ist aj o stovky strojov, ale tie by prisli asi az zaciatkom roka 2024.
Autoeditácia príspevku po 11 hod 44 min 10 sek:
Kyjev zažil největší dronový útok. - CNN Prima NEWS
Rusko sa hrá pred domacim obecenstvom dalej na "velmoc ktora ma vsetko pod kontrolou". Preto formálne kladu nerealisticke podmienky. Na druhej strane, existuju objektivne dovody pre taketo sebavedome spravanie zo strany Ruska. Tie su:
1/Rusko ma teoreticky este velke rezervy zivej sily v pripade ze by povolalo novych mobilizantov, zatial co Ukrajina v tomto smere je viacej limitovana
2/Rusko dokaze vzdy vyrabat zakladne druhy zbrani a municie v pomerne znacnom mnozstve, aj v buducnosti
Na druhej strane, v pripade ak by bola potrebna dalsia mobilizacna vlna, podpora obyvatelov Ruska tejto vojne by mohla zacat klesat. V kazdom pripade, Rusko ma este financne a vojenske kapacity viest vojnu minimalne rok, rok a pol.
Je mozne, ze vsetko rozhodne az masivne nasadenie Abramsov, ktore sa v Usa este len chystaju /neratame tych par desiatok ktore budu Ua dorucene v najblizsom obodi/, moholo by ist aj o stovky strojov, ale tie by prisli asi az zaciatkom roka 2024.
Autoeditácia príspevku po 11 hod 44 min 10 sek:
Kyjev zažil největší dronový útok. - CNN Prima NEWS
https://cnn.iprima.cz/on-line-kyjev-zaz ... .sznhp.boxUkrajinská metropole v noci na neděli čelila nejrozsáhlejšímu dronovému útoku od začátku války. Protiletecká obrana podle odhadů zničila okolo 52 z 54 strojů.
Sice by som bol za co najskorsie ukoncenie vojny ukrajnskym vitazstvom, ale tie Abramsy este maju sancu prist. Ktokolvek bude zvoleny prezidentom USA, nebude inaugorovany skor ako 20. januara 2025, takze to je minimalny cas, za ktory ZSU mozu dostavat pomoc z USA. Takze Ukrajinci asi bohuzial musia len cakat. Ak sa nezmeni nieco ine, vacsie a vyznamnejsie.
Kedze neschopnost Moskalov su ukazuje byt chybou vojenskeho velenia a politikov, neda sa ocakavat, ze by Ozbrojene sily urobili prevrat. Preto tam budu musiet povstat obycani ludia a urobit si doma poriadok. Snad tam takych nackov, ako su v legiach zije len na urovni statistickej chyby.
Je super, ze sa naucili zostrelovat tie iranske mopedy.
Kedze neschopnost Moskalov su ukazuje byt chybou vojenskeho velenia a politikov, neda sa ocakavat, ze by Ozbrojene sily urobili prevrat. Preto tam budu musiet povstat obycani ludia a urobit si doma poriadok. Snad tam takych nackov, ako su v legiach zije len na urovni statistickej chyby.
Je super, ze sa naucili zostrelovat tie iranske mopedy.
Dnes Taliban prekročil Iránsku hranicu a obsadil im nejakú základňu. Celkom vtipné. Myslel som, že Irán je aspoň vojensky relatívne silná krajina, toto je pekná facka.