Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
Používateľov profilový obrázok
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

Je uplne jedno, ze Ty si myslis, ze na tych rybarovych bludoch je nieco pravda. Chytil si sa do jeho siete.

Vcera sme videli, ze Washington Post, ale aj Nko zdielalo hluposti o Nord Stream 2.

Nie. Geolokacia su primarne GPS suradnice v exife. Bud tak laskavy a neuc ma ako sa robi moja praca. Za kladne vybavenie, atd.

Finsky vlastizradca ukazal na asi kazde treti pole na Ukrajine. Nedokazal nic.

To videa zdielal vojnovy zlocinec 'rybar'. Je jedno kde je zdielane. Pravdou sa nestane tak, ako ukrajinsky utok v Baltskom mori.

Mne sympaticke ucty nezdielaju za uplatu tupu moskovsku propragandu.

Nie, Ukrajinci neposlali 25000 tisic vojakov utocit cez jedno jedine pole s kazdym kusom techniku aku maju, ako sa to snazia nahovorit tvoji ruski kamarati. Nie, Ukrajinci naznicili Kachovku.
Sa s tym zmier.

Tebe sa zda pravdepodobne, aby Ukrajina poslala vsetky svoje sily na jediny bod bez toho, aby predtym pouzila delostrelectvo ani letectvo? Ani prieskum predtym? Kriticke myslenie 404

To Nko si aj cital, ci si len pozrel obrazky a zdielal kym nezmazu?
Kým večer Rusko zaspávalo s vedomím, že sa niečo deje, ale podarilo sa to zastaviť, v pondelok ráno začali prichádzať správy o tom, že tentoraz je ukrajinský útok masívnejší. Tvrdil to napríklad Semion Pegov, známy ako WarGonzo. Pozor však na neho, bežne píše nezmysly.
Cize zaver Nka je - Moskva klame o masivnom utoku milionmi vojakov a tisicmi kusov techniky.
Ani ISW ani Deep State mape na mieste, na ktorom si to vymyslel finsky vlastizradca nemala vektory utoku. Skutok sa ne-stal.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tie MaxxPro nie su ziaden "zázrak", jeho odolnost proti tazkym zbraniam je velmi obmedzena. Jedina vyhodu má ze je pomerne slusne chraneny proti pozemným mínam. Naviac vsetky tieto Mastiffy, MaxxPro a dalsie su zo Zapadu dodavane uz vela mesiacov takze je aj vela videi ktore ukazuju znicene vozidla, s cim sa samozrejme ratalo. Ale ine info typu ze Rusi zabili tisice AFU prislusnikov v ramci jedneho stretu v poslednej a pod. su fejkove spravy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ako som uz pisal, cele to nema zmysel. Ak utocis, zistujes si kde a ako silne pripraveny je nepriatel. Nevrhnes tam stovky tisic vojakov a tisice kusov bez rozmyslu a moznosti ustupu. Ak nie si rusky velitel pri Vuhledare alebo Bachmute.

Este raz - ak by zacal na prve vozidlo strielat krik, tak otoci a vola CAS alebo delostrelectvo.
A ked mali pripravneych 10 000 MaxxPro, preco ich neznicili predtym ako sa pohli? Preco cakali kym pridu na konkretne pole? A preco to rozumnych ludom pride ako realna moznost. Preco zeru blbosti armady, ktora trakto John Deer indetifikuje ako Abrams, ffs?!
eMPiko
Guru
Guru

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb, Vidim ze sa zasa zacinas opustat, lebo tvoje prispevky stracaju hlavu a patu. Existuju proste videa, tie sa podarilo vizualne umiestnit na rusko-ukrajinsku frontu. Mne su tie videa ukradnute, ja som ich tu len dal ako ukazku toho, ze zacala ukrajinska pozemna ofenziva, co je pomerne dolezity milnik. Neviem v akom vyzname slova je to propaganda, je to opat len fakticka informacia o tom, ze tu sa nieco udialo. Propaganda su potom ruske vyroky ze tam zomrelo milion ukrajinskych vojakov (co je malo pravdepodobne, ziadnu pechotu zatial na tych videach nevidno), ale to tu nikto nesiri.

Pokial su tie videa falosne, daju sa velmi jednoducho vyvratit -- napr. aktualnymi (aj satelitnymi) zabermi z tej oblasti, kde by bolo vidno ze ku ziadnym bojom nedoslo. Taketo zabery som zatial nevidel a to teda zapadne media pravidelne dokazu do dna alebo do dvoch prist s fact-checkmi ruskych klamstiev. Tu sa to zatial nedeje, dovody mozu byt rozne. Este som ale pocas tejto vojny nezachytil taky pripad, ze by niekto dokazal takto zinscenovat pomerne dlhe dronove video (alebo dokonca niekolko takych videi) na frontu. Ak sa to Rusom podarilo, je to naozaj uspesna dezinformacna kampan, lebo toto teda vobec nie je lahke nafingovat.

Mas pravdu, ze geolokacia sa da robit aj cez GPS, ale tak v tomto pripade som odkazoval na vizualny proces, v jednom z tych threadov to bolo naznacene. Ak sa ti ten nepacil, tak napr. geolokalizovany neuspesny ukrajinsky utok je aj tu:

Vidno tam v tej odpovedi od autora ze dokazal najst konkretne budovy, lesy atd, toto mas aj na DeepState naznacene ako miesto utoku: https://deepstatemap.live/#15/47.7807/36.6322 Malo by teda splnat vsetky tvoje poziadavky. Existuje potom aj pokracovanie toho videa tu, kde vidno dalsie ukrajinske straty:

Tych ukrajinskych strat uz je celkom vela, ale stale su to zrejme iba otukavacie utoky a hlavny napor tipujem este len pride.
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko, teba som mal za jedneho z rozumnych. preco slepo veris ruskej propagande? ci to bol TASS o HIMARSoch a Caesorch, alebo rozne kecy o nedobytnosti Chersonu. Teraz su to blbosti o katastrofickych stratach a uplnej tuposti Ukrajincov pri ofenzive na juhu, ktora este nezacala. Preco nepouzivas kriticke myslenie? Mas clanok o tupej ruskej propagande a ty to zoberies ako slovo bozie.

V com su tie videa propaganda? Zopakujem po X-te: maju ukazat, ze ukrajinske velenie ma IQ izbovej teploty a taktiku ich neucili na Zapade ale ucili sa doma snad od gen. Brusilova: ziadna rozviedka, prieskum zo satelitu ci vzduchu; ziadna delostrelecka priprava ani CAS. len hurrraaaaa utok na najviac opevnene miesto. a podla tvrdenia rybarov s desiatkami tisic vojakov v tisicoch vozidiel. to kazdemu musi byt kazdemu jasne ako nezmysel. preco to nie je tebe?

kedysi som rad pozeral videa ako sa ludia hraju Armu. tam sa to da nafingovat a natocit v takej biednej kvalite. upozornim, ze Kremel kedysi ukazoval videa rovnaky z Army ake skvele su stihacky, ktore lietaju len ako mody, alebo ukazal screenshoty z C&C ci CoD ako dokazy americkych aktivit v Syrii ci na Ukrajine pred 2022.

ten 'proces' tam skutocne ma: pole, cesta. lebo je to jedine na Ukrajine, tak to bude tam kde to chce rybar.

asi mam pokazenu Deep State mapu - nemam tam sipku ako vektor ukrajinskeho utoku.
dalsie ukrajinske straty a ty tomu veris :(

preco si myslis, ze vsetci Ukrajinci su tak blbi, ze sa tam nechali pozabijat a znicit si 56478 kusov techniky? preco sa na to nevysrali vodici, ked videli co sa robi? preco to dovolili velitelia v poli? preco to dovolil Zaluzny? Zelensky? Biden?

co takto nieco skutocne - Rusi dostavaju po papuliach v Bachmute. no takymi blostami sa snazia odvratit pozornost.

\\znicenene miliony kusov techniky asi budu pekne horiet a dymit a tak si vsimnu satelity, ktore su o.i. urcene na pozorovanie lesnych poziarov. vsak?
https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/ma ... 9,47.8,11z
cely tyzden dve ohniska pri Velikej Novosilovke. V meste Staromylinivka. Nie v poli ako tvrdi rybar. A nie cez vikend ale vcera, 7. juna.
ci aj NASA konspiruje a zatajuje anhilaciu celych ZSU v jedinom poli niekde v riti palovej?

\\co na heslo Velika Novosilovka ISW? spominaju ho 'interview publikovave ruskym ministerstvom obrany'. a az vcera. povedal by som, ze ak by znicili 4000 T-72, 9000 Abramsov a 15132498 inej techniky, tak o tom hovoria uz hned v sobotu vecer, nie? okrem toho, ministerstvo kde Konacenko klame s kazdym nadychom nie je relevatny zdroj informacii.
eMPiko
Guru
Guru

Cize ta teoria ktoru ty mas k tymto videam je, ze su to pocitacovo vygenerovane videa, na co ale neprisiel nikto z novinarov a analytikov (riesia sa to na N-ku, NYTimes, riesi to OSINT komunita na twitteri) a az ty si to odhalil. Okej, neberiem ti tvoj nazor. Mozno sa naozaj ukaze ako spravny a ruskych rozviedcikov si za par rokov zoberie pod kridla James Cameron aby s nim urobili dalsieho Avatara.

Ked sa pytas ze preco sa to deje, odpoved je IMO (1) Ukrajinci nemaju dostatocnu prevahu vo vyzbroji a nemaju kapacitu na to vykonat vacsi combined arms utok, ktory by pri takejto ofenzive realne potrebovali. To je inak problem s ktorym sa boria aj Rusi a videli sme u nich velmi podobne utoky v nedavnej minulosti. (2) Nedostatocny vycvik. Aj ked sa to tu hypuje ze je to zapadny vycvik, stale su to v podstate cerstvo zverbovani chalani, ktori si presli par-mesacnym rychlokurzom. Toto nie su ziadni veterani. Opat, podobne to je aj na ruskej strane, kde to brania tiez cerstve jednotky, ale obrana je v tomto pripade technicky jednoduchsia.

A ano, bojuje sa aj pri Bachmute, co je teda dalsi dokaz toho co som tvrdil - pozemna ofenziva uz zacala. O tej ofenzive na juhu, o ktorej ty tvrdis ze je to pocitacova simulacia, ale zatial NYTimes pise toto: U.S. Official Says Ukrainian Attack in South Appears to Be a Main Thrust of Counteroffensive
gogo956
Redeemer
Redeemer

Protiofenziva začala, tvrdí americká média - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .seznam.cz

Reálne už beží dlhšie.
Teraz je z informacneho hladiska tazka situacia: Ua z logickych dovodov nebude nic komentovat a ruskym zdrojom verit nie je moc mudre.

Autoeditácia príspevku po 7 min 40 sek:
**

Autoeditácia príspevku po 47 sek:

Vodu ktorú natiahli steny v domoch ktovie ako dlho bude trvat pokym vyschnu.

Autoeditácia príspevku po 22 min 6 sek:
Na niektorych miestach ale pravdepdobne prislo pre AFU k urcitym /malým/ uspechom a postupu.
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko, to Nko si si uz precital, alebo aspon tu citaciu, ktoru som ti dal? oni si z toho robia strandu. nemaju to ako fakt. na rozdiel od teba. James Cameron by neuverejnil nieco co je natacane kamerou na 3100 a chce od ludi, aby lustili co tam je. ak vieme, ze uz 9 rokov taha ruska propaganda zabery z hier ako "dokazy", preco tieto nedymiace MaxxPro nemozu byt napriklad z Army, alebo inej hry? :)

ludia, ktori zdielaju tie videa ako nieco skutocne su rovnaki, ktori tvrdia, ze NASA v roku 1969 urobila CGI pristatia na Mesiaci. If you ask me, to ma vyssiu kvelitu ako ten pixel art od rybara.

ak nemaju prevahu, preco by si ju nicili tym, ze si v prvej minute protiutoku nechaju znicit vsetko co maju a daju si zabit vsetkych vojakov? no za tie jednotky mesiacov kurzu na Zapade ich ucil daky "somar veduci levov na jatky", ktory velil pred 107 rokmi na Somme? lebo, ako som napisal vyssie, to video ukazuje, ze idu v stopach Brusilova ak nie Kutuzova a nie niekoho kde viedol vojnu v poslendych dvoch desatrociach.

aha, tu je video znicenie Leopordu. 8.6. 2023. nie 3., 4. ci 5.. 8.

ako ho ale mohli znicit, ked cela armada padla v boji o medzu medzi polami niekde na zapad od Vuhledaru? vsak.

UAW prizna znicenie prakticky toho najlepsieho co maju a taji, ze uz nemaju ziadne MaxxPro a desiatky tisic vojakov v nich? mne to pride mierne divne, ale urcite nemam pravdu :)

udajne Rusi, ktori uz pred 4 dnami znicili cele ZSU vychadzuju do vzduchu dalsie rybniky, aby zaplavili cestyv okupovanej cesti Zaporižskej oblasti, pise liveUAmap. aj by som sa opytal preco by si zatapali svoje, v Ustave zakotvene, uzemie, ked staci pockat, ako neexsitujuci zvysok ZSU vbehne do prveho minoveho pola a bude po vojne, ale robit to nebudem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Švýcarsko povolí třetím zemím posílat zakoupené zbraně na Ukrajinu. Dál ale budou platit omezení | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/svy ... d=21318131

**
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Na tom, že Rusi zabili za deň 1500 útočiacich Ukrajincov sa rehotal aj sám Prigožin, že aká to je hlúposť. A keď som si pozrel twitter o tom, aká je situácia po výbuchu priehrady, tak tam to už bolo zaspamované Z botmi o tom, ako ich nebolo 1500 ale rovno 5000. :D Twitter je riadna žumpa.
jackb
Redeemer
Redeemer

Vcera alebo v utorok dokonca Zboti vytrednovali hashtag 'zenlenskyvojnovyzlocinec'

Bol som obvineny z toho, ze odporujem OSN. No tak tej sa tiez darilo. Svet tweetoval o zniceni Kachovky a PR organ US zatweetoval: Dnes je svetovy den ruskeho jazyka. Podme ho oslavit tym, ze dnes bude vsetko po rusky. Premyslam, ake by to bolo, ak by 11.9. 2001 OSN rozavala letaky o oslave dna arabskeho jazyka, alebo jazyka farsi.

No Elon je pan kapitalizmu. Cez Pentagon predlzi fungovanie Starlinku na Ukrajine a zaroven vlastni sluzbu, kde vznika a siri sa najhorsia protiukrajinska propaganda.
Ked Heller do Hlavy 22 vymyslal postavu Mila, urcite by si ani vo sne nepredstavil, ze sa zhmotni.

Inak tie priehrady:
US v Syrii zhodili Bunker Bustera na priehradu. Priehrade sa nic nestalo.
https://www.jpost.com/middle-east/article-694155
Aj z Juhoslovanskych vojen si chceli vyhadzovat priehrady a nepodarilo sa. Zase su v niecom prvi...

\\https://dennikn.sk/3415515/zacala-sa-uk ... t/?ref=mpm
To, že by Ukrajinci mali útočiť aj na Krym, naznačil pre Denník N začiatkom júna aj štvorhviezdičkový americký generál vo výslužbe Philip Breedlove. Ten tvrdí, že polostrov treba dostať pod neustály útok presnými zbraňami s dlhým doletom.

„Lenže Ukrajina za posledný rok preukázala pozoruhodnú rozvážnosť a schopnosť dôkladne si stanoviť realistické ciele. Preto sa necítim na to, aby som im pred protiofenzívou radil, plne dôverujem ich racionálnemu zmýšľaniu,“ dodal Breedlove.
general asi nema follow na kremelske hovnomety. vedel by, ze minuly rok bol minuly rok, tento rok v prvych 5 minutach ofenzivy nechaju znicit vsetko co maju a zabiju pri tom vsetkych svojich vojakov. a to v boji o take blbe pole :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Velke priehrady sa zvonka konvencne fatalne znicit v podstate nedaju, iba jadrovym vybuchom. Kachovska priehrada bola znicena zvnutra, uz dlho bolo zname ze v nej maju Rusi natahane vybusniny ktore teraz odpalili.
Zmysel to ma jasny: priehrada bola v podstate jedinym safe sposobom pre prechod AFU tankov na druhu stranu Dnepru- preto priehradu Rusi znicili.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ruský provládny telegramový kanál Rybar zverejnil príspevok, v ktorom tvrdí, že „drzosť Zuzany Čaputovej prekračuje medze“. Končí sa vetou „Spoliehame sa na vás, pán Fico.“ Zakladateľ kanálu Michail Zvinčuk pracoval pre ministerstvo obrany.
a tie jeho sracky tu musime riesit ako pravdu. pritom je to terorista.
eMPiko
Guru
Guru

jackb, Teraz ho budes obsedantne spominat v kazdom prispevku? To ale realitu toho videa neodcaruje... Mozes argumentovat kolko chces, ale fakty (podlozene video dokazmi) sa neodstanu iba preto, ze ich zdiela nejaky pro-rusky blazon. Alebo sa este stale hrame na to ze su to zabery z Army?

gogo, ta priehrada uz nebola prejazda, lebo Rusi pri ustupe z Chersonu za sebou strhli vozovku. Pokial by Ukrajinci neovladali oba brehy, nebolo by pre nich mozne ju opravit a pouzivat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: 08 jún 2023, 23:37 gogo, ta priehrada uz nebola prejazda, lebo Rusi pri ustupe z Chersonu za sebou strhli vozovku. Pokial by Ukrajinci neovladali oba brehy, nebolo by pre nich mozne ju opravit a pouzivat.
preco by AFU v ramci protiofenzivy neovladlo danu oblast aj spriehradou? Pred AFU su aj neporovnatelne vacsie vyzvy a je pomerne realne ze ich aj skor ci neskor dosiahnu.. Rusi sice vozovku na jednom /kratkom/useku strhli, ale to by sa urcite dalo nejako technicky vyriesit.

Čo sa týka toho ci uz Rusko stihlo nejake Leopardy znicit alebo nie, tak to zatial nevieme hodnoverne potvrdit.
Problem je aj v tom, ze francuzske obrnene vozidlo AMX-10 RC ktore AFU tiez pouziva, tak tieto vozidla uz Rusko niekolko preukazatelne znicilo. A ked je gotografia z dronu zhora, tak AMX-10 RC aj Leopardy vyzeraju velmi podobne, hlavne ked je fotka v nizkom rozliseni. Leopardy ktore ma AFU nie su zdaleka najmodernejsie stroje, takze netreba mat od nich prehnane ocakavania a velka cast z nich /ak nie vsetky/ bude nepochybne skor ci neskor znicena v boji.
**
Tie penumatiky, to maju dezén asi na závodný okruh, nie? :D

Autoeditácia príspevku po 9 min 1 sek:

Autoeditácia príspevku po 4 min 36 sek:
jackb
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: 08 jún 2023, 23:37 jackb, Teraz ho budes obsedantne spominat v kazdom prispevku? To ale realitu toho videa neodcaruje... Mozes argumentovat kolko chces, ale fakty (podlozene video dokazmi) sa neodstanu iba preto, ze ich zdiela nejaky pro-rusky blazon. Alebo sa este stale hrame na to ze su to zabery z Army?
ake su tam fakty? aj Fin, ktory to "georefrencoval" pise, ze kvalita je na nic a nic sa tam neda spoznat. Rybar naratal tisice kusov techniky a milionov zabitych. pritom ta technika ani nedymila - nechazytili to satelity. v tom videu nie je ziadny fakt. to pise aj Nko - "tento ucet v minulosti zdielal uplne hluposti, pozor na neho". je to Arma alebo ina hra.
to co ma byt zo zeme neukazuje znicenie. su zaparkovane dvere vedla dveri. tak by to utoku nikdy nesli.

paci sa mi ale tvoje ideologicke zanietenie: mozes ukazovat zabery z druzic, ze tam nic nedymilo a tie pole vyzeraju jedno ako druhe. aj to ze UWT nic nezaznamenal. je to pravda, aj ked pre nu nie su dokazy.

to co je na videu je proti principom akejkolvek taktiky. to v tejto vojne robia len Rusi a preto prehravaju.

ak Ukrajinci uspesne vyhnali Rusov z Charkivskej a Chersonskej oblasti a nedali sa obklucit pri Bachmute, preco by zrazu zacali robit take blbosti?

naopak, otazka je: z akeho dovodu tak obsedatne zastavas Rusov. tych, ktori plienia, lupia, rabuju, vrazdia civilov a POW. oni vrazdia ludi pri evakuacii, ktoru svojim konanim vynutili, tak ako vrazdili pri evakuacii na zaciatku vojny. ty uz vyse roka zdielal kazdu ich sracku a Pismo Svate a rohadzujes tu rukami, ked popierame pravdivost tych ocividnych lzi? dokonca si plakal preto, ze si dovolujem nazyvat Rusov Moskalmi. preco to robis? aky mas na to dovod?

\\@miladvisor je kremlobot. zdiela fotku humweekov v kratery, o ktorej vsetci pricetni napisali, ze ich tam naaranzovali zeriavom. on ma nieco potvrdit? ak ale naozaj v Bilhorodskej oblasti zajali dake MaxxPro, bol by problem ich pekne zaparkovat na 'fotku' zo zeme? ci?
este aj emphramkom ti napisal, ze z tych kydov sa vysmievaju aj sami z-boti. preco to mas ty za svatu pravdu? :)

o utoku v tej oblasti zacal ISW pisat v stredu, 7.6.. tri-styri dni po tom, co sa masivny utok utopeny v krvi prisnil ruskym hracom Army.

je tam konzistencia v tych ruskych zdrojoch: vsetky Leopardy znicene, vsetka pechota pobita a zombies zaznamenavaju uzemne zisky. mohli by sa dohodnut co je pravda :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak tie pneumatiky, to budú tie, ktoré súdruh generál Korupčnikov nakupoval od Číňanov. Dostal budget na pneumatiky, nakúpil tie najlacnejšie, zostatok budgetu ukradol a povedal, že Číňania robia šmejdy. :D
eMPiko
Guru
Guru

Nasiel som takuto fajn stranky s geolokalizovanymi zabermi: https://geoconfirmed.org/ukraine/

Tej GeoConfirmed kanal som si uz vsimol aj na twitteri, ale nevedel som ze maju takuto brutalnu stranku. Maju tam tisicky zaberov z vojny umiestnene v case a priestore. Da sa tam v podstate presne sledovat kde prebieha terajsia ofenziva podla toho ako postupne pribudaju rozne zabery. Bezi to inak cele na dobrovolnickej baze, ked ma niekto ostre oko a dokaze rozpoznat take CGI co nikto iny, moze im to tam ist vysvetlit.
jackb
Redeemer
Redeemer

Odpovies, prosim na otazku, aky mas dovod zastavat sa Rusov a sirit ich ocividnu propagandu? Vdaka.

04 JUN 2023
Battalion level Ukrainian movement going
Tri dni pred tym ako si utok vsimol ISW a v case kedy to nezaznamenali satelity. Zdroj videa: r**ar. :smt006

Keby si Rusi neodniesli sochu Potemkina z Chersonu, tak aj ta skace radostou ako su stale verni jeho odkazu.
Tato tvoja kriziacka vyprava proti zapadnycm instituciam ,ktore neustale spochybnujes, je celkom zabavna. NASA, ESA, ISW - vsetko podozrive zdroje pre teba. Mozno je na case sa zamysliet ci naozaj na twitteri dostavas objektivnejsie informacie ako dokazu poskytnut tieto organizacie.
dovolil som si parafrazu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahr ... .seznam.cz
Leopardy ktore dostala Ua nie su ziaden zazrak,s tym treba pocitat.
Napísať odpoveď