Žena sa boji sama doma

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
otecko246
Novice
Novice

Žena sa boji sama doma

Príspevok od používateľa otecko246 »

Čavte všetci. Chcem počuť názor nezainteresovaných ľudí. Mám priateľku máme spolu dceru 4roky. Mám takú prácu že chodievam niekedy na 3-4 dní na sluzobky (niekedy aj dlhšie) čo znamená že baba je sama doma s malou. Vlastne ani doma nie je pretože akonáhle idem na nočnú alebo som viac dní preč zbalí malu a chodí s nou ku svokre lebo citujem "ona sa sama doma boji" máme väčší bungalov postavený na dedine nad nami už nikto nie je sused je pod nami asi 20m a cca 80m od pozemku je hlavná cesta. Sústavne má žerie že sme mali kúpiť byt lebo ona dom nechcela a že sa boji atď.(ja som kralikaren za 180 000€ nechcel) posiela mi články ako niekde vykradli dom a ako sa kradne proste uz mi to lezie na nervy. Už som jej pár krát napísal že keď sa jej nepáči nech si kúpi byt....
Používateľov profilový obrázok
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Žena sa boji sama doma

Príspevok od používateľa beardie »

vitaj na fore

zvykne si, tie benefity domu oproti bytu su prevazujuce
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

otecko246
ženy vyžaduju viacej "spoločenstvo" okolo seba ako muži. Ale uplne by som na tvojom miesto toto jej spravanie nepodcenoval.. Dcérka je aká stará?
otecko246
Novice
Novice

Díki všetci za odpoveď. Myslím si že si nezvykne ale chcel by som sa mýliť. Dcéra bude mať 4. Čo myslíš pod tým nepodcenovanim?
gogo956
Redeemer
Redeemer

otecko246 napísal: 01 máj 2023, 19:26 Díki všetci za odpoveď. Myslím si že si nezvykne ale chcel by som sa mýliť. Dcéra bude mať 4. Čo myslíš pod tým nepodcenovanim?
prave to čo píšeš- že sám cítiš, že si asi ani neskôr nezvykne. Ak tam nie je šťastná, tak možno by ste sa mali vy dvaja vážne porozprávať a sa dohodnúť ako to riešiť. :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

kupte si psa :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Moja žena sa bojí sama v baráku aj so psom, aj keď všade naokolo nás sú ďalší susedia a nebývame niekde na kraji lesa :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

beardie napísal: 01 máj 2023, 18:44 zvykne si, tie benefity domu oproti bytu su prevazujuce
preferencie su personalna vec, nie generalna, ja osobne by som v dome tiez byvat nechcel.

k veci: ak tam nie je stastna, tam s tym nieco robte. komunikacia je gro a v konecnom dosledku jeden ci druhy bude musiet urobit ustupok. len sa na tom budete musiet dohodnut.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak potom dalsia moznost je dostatocne zabezpecenie.
mat alarm ktory je napojeny na bezpecnostnu sluzbu by jej mohlo dodat na klude.

samozrejme su osoby ktore sa budu bat aj keby boli na hrade s hradbami a s vodnou hradzou a armadou vojakov.
ale tak pokial racionalne uvazuje (a ja dokazem pochopit ze sa racionalne boji ked je zena s malym dietatom sama v dome na kraji dediny) tak mozno by ozaj stacilo jej tu bezpecnost skratka zvysit.
otecko246
Novice
Novice

No neviem či je táto situácia riešiteľna. Ja dom zatiaľ neplánujem predať. Kamery sú na dome momentálne riešim plot. Alarm dorobiť je otázka jedného dňa ale myslím že to stačiť nebude.
IVNAtor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa IVNAtor »

Sprav si zbrojak a kup jej domov poriadne AKcko. Kto by sa uz len bal v dome s poriadnym kusom zeleza a kopou municie 😅 Ja stale hovorim ze s kverom to je ako s kondomom. Radsej mat a nepouzit ako lutovat cely zivot :smt006
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

A nebudde to proste len dôsledok "Sústavne má žerie že sme mali kúpiť byt lebo ona dom nechcela" ?
Proste spôsob akým si snaží dosiahnuť svoje ? Že to v prvom prípade ani nie je tak o tom strachu ako o tom nechcení domu ?
Mirrorion
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

OK otázka na telo - nemá psychické problémy? netrpí depresiami alebo úzkosťami? a samota a strach jej ich znásobuje?
osobne poznám dvoch ľudí, ktorým kvôli psychickým problémom spáchali manželky samovraždu. nepodceňuj to.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Zas netreba to prehanat. Tiez poznam par zenskych ktory sa same doma boja.
zuzanuska
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ja to celkom aj chápem. Žena je fyzicky slabšia a o to viac zraniteľnejšia, s dieťaťom ešte viac. Nad týmto sa chlapi možno nezamýšľajú, ale je to proste tak. Navyše sama niekde na kraji dediny.
(dom ešte aj zvykne vydávať "zvuky" (vplyvom tepla-zimy puká drevo, kov) a niekedy to môže byť trochu strašidelné. Mne sa pred niekoľkými rokmi stalo, že som sa pár dní budila v noci na zvuky, akoby niekto kráčal nado mnou. Netuším, či sa tam nejaká lasica či hlodavec zatúlal, ale keď ma to v noci zobudilo, nebolo mi všetko jedno. Najmä, keď to znelo ako ľudské kroky. Ale nič sme tam nenašli. Neviem, možno tie drevené trámy, ako sú zvyknuté vydávať určité zvuky, tak to potom takto divne znelo)

Ten pes a kamerový systém je dobrý nápad. Ten spomínaš, že vlastne už máte. Plot ešte len robíte, tak to sa nečudujem už vôbec, že sa bála. Ja by som si napr. ani nemyslela, že ma všetci idú vykradnúť, ale ako vravím, to je celkový pocit zraniteľnosti, opatrnosti.
A odpoveďou "ak sa ti nepáči, kúp si byt", nielen že nič nevyriešiš, ale žena sa ešte aj bude cítiť nepochopená a že ti na nej (jej pocitoch) nezáleží.
Je to taký problém, že chodí k rodičom na tých pár dní, keď nie si doma? Aspoň "pokecá" s mamou, príde na iné myšlienky, babka sa poteší z vnučky.

Vo vašom prípade to ale vyzerá, že tvoja priateľka nikdy bývať v dome nechcela a ty si si len presadil svoje. Tu asi nešlo veľmi o hľadanie kompromisu a nastáva otázka, nakoľko funguje vôbec ten vzťah.
Kompromis sa dosť ťažko hľadá, ak každý chce presný opak. Možno niečo ako dvojdom, kde nie si sám, ale každý má svoj pozemok, záhradku, avšak aj suseda nablízku (ak teda toto je to, čo jej chýba).
Ale okrem fyzického pocitu bezpečia (oplotenie, kamery..) je to psychické. Trošku ju poobjímaj, vypočuj, skús to s ňou prebrať, nechýba jej to, že je len priateľkou a nie manželkou?
otecko246
Novice
Novice

Preberali sme ona to tu proste nedáva večer. Darmo človek vysvetľuje že sa v dedine nevrazdi nekradne..každý každého pozná. Sused kamery my kamery proste nie... Prídem o tretej domov všade vysvietené ona v obývačke pri telke. To je už podľa mňa skôr psychicky problém.
zuzanuska
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ona bývala celý život v byte? Možno je to na ňu priveľký nezvyk.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

otecko246 napísal: 10 máj 2023, 17:31Darmo človek vysvetľuje že sa v dedine nevrazdi nekradne..každý každého pozná. Sused kamery my kamery proste nie... Prídem o tretej domov všade vysvietené ona v obývačke pri telke. To je už podľa mňa skôr psychicky problém.
Citit z kontextu ze to proste nevies pochopit a pride ti to divne. Je to uplne normalne. Deal with it. Prestan ju presviedcat a radsej ju skus pochopit.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

spomínal som túto tému žene. vraj by mala tiež strach (zrejme nie až takto). musíte to nejak zvládnuť 😊 pričom vyrastala v dome tak ju nechápem :smt059
gogo956
Redeemer
Redeemer

ženy su evolučne tak stvorené, že samotu nesú vačšinou ťažšie ako muži. To sa znásobuje keď je žena matka malého dieťaťa. Žena za to ako sa cíti nemôže a ani to velmi nevie ovplyvniť.
Napísať odpoveď