packeta (problem)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
patvak
Amateur
Amateur

packeta (problem)

Príspevok od používateľa patvak »

Ahojte,

chcel by som Vás požiadať o radu, keďže mnohí ste sčítanejší a máte viac skúseností.
Posielal som packetou balíček (elektronika) s dobierkou 195€
Hneď v deň doručenia do zboxu mi píplo, že balíček bol vyzdvihnutý.
Peniaze mi prišli na účet od packety.

Včera mi prišla notifikácia, že predmetný balík sa nachádza u mňa v mieste bydliska z dôvodu nevyzdvihnutia (bol vrátený)
Dnes ráno mi prišiel mail, že ich internou chybou bol balík zaučtovaný a vyplatený a žiadajú, aby som to do 14 dní vrátil.

Lenže:
packeta mi už stratila pár balíkov a narobila zopár problémov...
Príjemca je už v zahraničí, nakoľko toto bolo presne smerované na dátum, kedy príde na SK.

Jediná škoda vznikla mne (lebo to zase budem musieť predať inému) a packete som napísal, že tento balík nechcem a ani ho vyplácať naspäť nebudem.
Ja s tým budem mať znovu robotu a to nikoho nezaujíma.

Chcem sa Vás spýtať, viem, že to čo robím, je možno "neetické" ale vytáča ma ten princíp.
Chcel som sa teda spýtať, kam to až môže týmito naťahovačkami zájsť a či má malá fyzická osoba ako ja cuknuť pred takýmto veľkým doručovateľským kolosom.

Ďakujem za odpoveď .
Používateľov profilový obrázok
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: packeta (problem)

Príspevok od používateľa beardie »

Akonáhle začneš premýšľať nad etickostou a nie si psychopat, asi to úplne etické nebude :)
patvak
Amateur
Amateur

prosím, ale skúsme k veci...
teba by asi tiež štvalo, keby zabiješ čas, energiu, všetko.. a oni ti proste napíšu, že.. spravili sme chybu, posielame naspäť, uhraďte do 14 dní...
ani pardón ani nič, ani zľavový kupón...
Neviem, asi by som sa k tomu inak staval...
Keď som objednal tovar za 400+€ a našiel si prázdny zbox tak som ich pomaly musel prosiť, aby mi to konečne vyriešili... cakal som mesiac..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak nebudem brať morálny aspekt celého prípadu, tak nikto ti tu asi neporadí, ako intenzívne budú od teba vymáhať tie peniaze. Môžeš sa hrať na mŕtveho chrobáka, ignorovať prvú správu a uvidíš, či ti to prejde alebo na teba budú tlačiť...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

patvak
ak urobime nieco co vieme ze je nemoralne resp vieme ze sme tym niekoho vedome poskodili, tak tato skvrna zostava v nasom podvedomi cely zivot so vsetkymi buducimi konsekvenciami. Zivot je zrkadlo. :)
patvak
Amateur
Amateur

uvidim co odpisu no...
stve ma ze som sa nahanal panovi som vsetko slubil presne som to nacasoval kym pride domov a vlastne to oni cele dod.bali zavadzajuce notifikacie poslali a teraz zas len trampoty s tym
kazdopadne na odosielanie som packetu nepouzival skoro vobec a uz viem ze ani nebudem
btw ja som nikomu vedome neposkodil oni poskodili mne
a taktiez ani tu vec nejdem vytiahnut a nechat si ju s peniazmi
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cize ty mas balik s elektronikou aj peniaze. Chlapik nema balik. A Packeta zo svojho vyplatila tebe peniaze. Teda je logicke, ze poskodena je Packeta. A predpokladam, ze v ich vseobecnych obchodnych podmienkach sa bude pisat aj nieco o podobnom pripade, ze ak by doslo k chybe v dorucovani.

Podla toho co pises, tak mi to nepride tak, ze ti vznikla skoda. Ved mas predsa naspat balik. Vznikla ti skoda mozno za prepravu na jednu zasielku a trochu casu co si obetoval na odoslanie balika. Vsak kludne mozes dat Packetu na sud a ziadat nahradu skody. Predpokladam vsak, ze Packeta ma dostatocny pravny tim ludi na to, aby sa niekto tomuto pripadu povenoval a v blizkej dobe ti zaslal predzalobnu vyzvu. A nemyslim si, ze by si uspel na sude, vid. ich obchodne podmienky.
starysomar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa starysomar »

patvak
Ja nerozumiem tým úvahám ani trochu. Truc?
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Ja rozumiem tym uvaham uplne.
Ale za ten risk s pripadnym natahovanim s nejakym ich pravnikom....asi nie.
patvak
Amateur
Amateur

jo truc.. to je cele
ale som uz vychladol a kaslem na to
vznikla mi skoda akurat na postovnom a strata casu...
kazdopadne si to prevezmem aj to uhradim a porecenzujem ich aspon

zial Hojko pises spravne, proti tomu teamu sa clovek nevyhada
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Netvrdim, ze mam pravdu. Ale pozri si VOP: https://www.packeta.sk/dokumenty-pre-zakaznikov Konkretne body 11 a 12. Ako teoreticky im mozes napisat, ze sa odvolavas na VOP bod 11.1. pism. e) z dovodu nedodania zasielky, ze tym preberaju skodu, ktora ti vznikla a mozno ti ponuknu kupon. A mozno toho ti odpisu, ze to neuznavaju a mas im vratit peniaze, ktore ti vyplatili.
patvak
Amateur
Amateur

dik za rady, sice som sa tu vyplakal ale nakoniec som si to prevzal, uhradil a uz som danu vec aj predal a mam pokoj...
Napísať odpoveď