Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
A ako dlho sa takto stravuješ a ako dlho ti ide váha (ak ide) hore?
Podľa mňa dosť schopný jedálniček, ak ti to takto vyhovuje.
Keď chceš pribrať tak už by som len zvýšil gramáže, napríklad mäso navyše o 50g, prípadne ryže 50g. 200g ryže je uvarenej a tým pádom sa reálna gramáž ryže môže líšiť. Začal by som si vážiť ryžu neuvarenú.
No a keď takto budeš skúšať a navyšovať jedlo to istotne porastie ... už len musíš čakať
Podľa mňa dosť schopný jedálniček, ak ti to takto vyhovuje.
Keď chceš pribrať tak už by som len zvýšil gramáže, napríklad mäso navyše o 50g, prípadne ryže 50g. 200g ryže je uvarenej a tým pádom sa reálna gramáž ryže môže líšiť. Začal by som si vážiť ryžu neuvarenú.
No a keď takto budeš skúšať a navyšovať jedlo to istotne porastie ... už len musíš čakať
malo bielkovin, skus si to spocitat
edit
teraz pozeram ze tam mas aj 2x protein puding, tak potom mozno to aj staci, ale na rano by som proteiny urcite pridal, aj po energetickej stranke
edit
teraz pozeram ze tam mas aj 2x protein puding, tak potom mozno to aj staci, ale na rano by som proteiny urcite pridal, aj po energetickej stranke
-
- Amateur
Mozno ovsene vlocky s mliekom by boli fajn neskpr pp ranajkach
ak dobre travis mlieko tak ok, ja to tak robimZaciatocniksom napísal: ↑05 okt 2021, 12:53 Mozno ovsene vlocky s mliekom by boli fajn neskpr pp ranajkach
-
- Amateur
Len sa zacinam tak stravovat ... a ked napr zjem cez den nejake bielkoviny ale nebude to ten napr. 160g dpstatocny ppcet nebudu svaly rast?
Zaciatocniksom
na tvoju vahu netreba ist cez 150-160g bielkovin denne. Na noc je dobry napr tvaroh ale nie moc tucny.
A pridal by som magnezium a zinok. Tiez by bolo vhodne sa zacat obzerat po klbovej vyzive.
na tvoju vahu netreba ist cez 150-160g bielkovin denne. Na noc je dobry napr tvaroh ale nie moc tucny.
A pridal by som magnezium a zinok. Tiez by bolo vhodne sa zacat obzerat po klbovej vyzive.
-
- Amateur
A scim je dobre si urobit ten tvaroh ? Sorry ze mam tolko otazok ale je dobre vediet ako nevediet nic mam aj magnezium. Horsie to je akurat popri robote ked nestihas ranajky ani desiatu vtedy neviem ako nahradit tu chybajucu stravu ....
fildinko a gogo - kolko krat do dna jete?
ja striedam cely rok 2mesiace objemovky a 2 mesiace diety. V diete jem povedzme 4x denne, v objeme hocikedy ked dostanem na nieco chut takze sa to neda spocitat. Vdiete to tiez velm inepocitam, strazi si iba od oka kalorie.
Zaciatocniksom
tvaroh davam napr do mlieka, nasladko, susene ovocie, zmrzlina,roztopena cokolada, naco mas chut, ale mozes napr aj bez cukru so steviou, dietne.Ale mozes aj naslano rozne natierky urobit.
Rano si napr mozes urobit protein shake, to mas hotove za 20sekund.
-
- Amateur
A co sa týka sladkosti tie asi uplme obmedzit že
mozes jest sladke, len by to malo byt v rozumnej miere. Podstatne je to, ci potrebujes dietovat alebo naberat hmotu. V diete samozrejme moc sladke jest sa neda,ale objeme hej. Ale pokial by si dokazal sladke obmedzit na minium bez toho ze by ti to chybalo tak ok.
-
- Amateur
Ok dakujem potrebujem jednoznacne objem ale zase nechcem mat ako sa hovori pivne brucho
ked chces naberat, tak prijem kalorii musi byt pochopitelne vyssi ako vydaj. Ale zase nie o moc, lebo potom to ide prilis do tuku. Inac podla mna dlhodobo ti nebude chutit jest kazdy den tak vela vajec ako uvadzas, aspon taka je moja skusenost.Zaciatocniksom napísal: ↑05 okt 2021, 18:25 Ok dakujem potrebujem jednoznacne objem ale zase nechcem mat ako sa hovori pivne brucho
-
- Amateur
A co by som mohol nahradit namiesto vajec ? Aby som to aspon striedal lebo 7 vajec za den to aby som mal plnu chladnicku vajčiakov ^^
ja to nahradzujem proteinovym sejkom, je to najjednoduchsie riesenie. Vajcia su dobre, ale 7denne je dlhodobo moc.
- aviceN
- Guru
- Kontaktovať používateľa:
Urcite si zadovaz ten srvatkovy protein, kludne ho praskni 2-3x denne to mas cca 40-60g bielkovin z prasku...
Ak si vazis stravu, porozmyslaj ci ju nechces skusit rovno aj zapisovat do appky ako napr. MyFitnessPal, aby si mal dokonaly prehlad o prijme kalorii, ci splnas dostatok bielkovin, sachrov a tukov. Glutamin, arginin kludne dober co mas a uz nekupuj, zbytocne veci a tie peniaze co si za to dal radsej investuj do proteinu, rovnako sa vyhni kadejakym BCAA, nech ti trener hovori cokolvek ze to POTREBUJES, nie nepotrebujes nic ine ako srvatkovy protein a ako som pisal CASOM (tj aspon o 6-8 mesiacov) kreatin monohydrat, zatial tam budes mat noob gains, cize to bude rast aj ked budes kukat na cinky... zameraj sa urcite na viacklbove cviky hlavne a co sa tyka treningu, ja odporucam ako novemu cvicencovi s full body treningom na zaciatok.
Ak si vazis stravu, porozmyslaj ci ju nechces skusit rovno aj zapisovat do appky ako napr. MyFitnessPal, aby si mal dokonaly prehlad o prijme kalorii, ci splnas dostatok bielkovin, sachrov a tukov. Glutamin, arginin kludne dober co mas a uz nekupuj, zbytocne veci a tie peniaze co si za to dal radsej investuj do proteinu, rovnako sa vyhni kadejakym BCAA, nech ti trener hovori cokolvek ze to POTREBUJES, nie nepotrebujes nic ine ako srvatkovy protein a ako som pisal CASOM (tj aspon o 6-8 mesiacov) kreatin monohydrat, zatial tam budes mat noob gains, cize to bude rast aj ked budes kukat na cinky... zameraj sa urcite na viacklbove cviky hlavne a co sa tyka treningu, ja odporucam ako novemu cvicencovi s full body treningom na zaciatok.
-
- Amateur
Mam appku kaloricke tabulky, aj myfitnesspal ale je to po anglicky takze skor tie kaloricke tabulky budem vyuzivat.... protein si urcite zaobstaram a budem aj vazit a zapisovat stravu aby som vedel casom kolko mi to dá bielkovin, sacharidov atd, kazdy den si este robievam aj smootie jeden den ovocie, dduhy den vseljaka zelenina kapusta, uhorka , mrkva, paprika, paradajka, olivy, atd... glutamin arginin nemam a teda to ani nebudem tak kuppvat rovno ten protein ... proteinovy sejk ako ho urobit aby obsahoval co najviac bielkovin ? To sa robi ako smoothie ? A hej zatial medviham extra vahy tlak robim s 4 kg cinkami, klatka 17 kg, klasicke cinky tiez 4 kg, jedna velka 10 kg, pritah 22 kg a pod.
Zaciatocniksom
proteinovy sejk- zmiesas srvatkovy alebo iny protein napr s trochou ovocia, vody a je to, ja tam zvyknem pridat trochu mlieka.
Vzhladom na to ake nizke vahy zatial dvihas tak dalsie suplementy nepotrebujes.
Cvicit treba do tyzdna pravidelne, ale zase nie moc casto aby si stihal regenerovat.
proteinovy sejk- zmiesas srvatkovy alebo iny protein napr s trochou ovocia, vody a je to, ja tam zvyknem pridat trochu mlieka.
Vzhladom na to ake nizke vahy zatial dvihas tak dalsie suplementy nepotrebujes.
Cvicit treba do tyzdna pravidelne, ale zase nie moc casto aby si stihal regenerovat.
-
- Amateur
Ok a cvicim 3x do tyzdna pondelok streda piatok skoro rano
- Mek
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
K tomu magneziu - zavisi, co je to za molekulu co uzivas a kolko je tam cisteho horcika. Oxid je velmi zle vstrebatelny (4 %) ale velmi lacny a teda velmi popularny, no ludia nevedia ake placebo si kupuju. Najlepsi je glycinate, citrate, malate, threonate (anglicke nazvy), ale tie sa velmi tazko zhanaju. O nieco menej tazke zohnat je chelat. A elementarneho magnezia treba aspon 200 mg denne - to ked sa clovek snazi o napravu srdcoveho rytmu, vysokeho tlaku, mentalneho zdravia. Ako je to u sportovcov, neviem.