Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Používateľov profilový obrázok
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa gogo956 »

nejakymarko
ak si niekedy "občas cvičiť chodil, ale nikdy to nebolo nejak dlhodobo a pravidelne" tak si zaciatocnik. Cvicit "obcas a niekedy" znamena nerobit nič a je to strata casu. Chlap je ten ktory si urobi plán a ten dodrziava /a priebezne neustale zvysuje narocnost az po jeho naturalne limity ktore su ale velmi daleko/ a robi to od momentu ked sa preto rozhodne už navždy. Nie na mesiac, ani rok, ani 10rokov. Ale dovtedy pokym dokaze na tomto svete pohnut aspon jednym malickom. Najprv sa musis vnutorne pevne rozhodnut ze to bdues robit poctivo inac je to uplne zbytocne. Nie je to pre lenive natury.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Ale hlavne kazdy je iny a co je dobry cvik pre niekoho, je zly cvik pre druheho.
Tiez som si takto nasiel cviky na internete, lebo mi u lekara odporucili "nejake cviky na trapezy". Potom som bol u fyzioterapeutky a ked som jej povedal, ako som cvicil, skonstatovala, ze niektore cviky boli dobre, ale inymi som si akurat ublizoval.
Preto si myslim, ze cvicit podla internetu nie je dobry napad, treba sa poradit s odbornikom, ktory ta vidi, mozes mu povedat, ci a ake mas pohybove problemy, alebo ci ta nieco boli, ktore partie chces precvicovat, a tak.
gogo956
Redeemer
Redeemer

najlepsie ist za nejakym dobrym trenerom,takym kto je naozaj odbornik a on sa na teba pozrie a zisti kde mas ake disbalancie a akymi cvikmi ich napravit. Ludia maju totiz prirodzene tendenciu cvicit hlavne tie partie ktore uz maju slusne rozvinute a zabudaju na tie malo vyvinute a tym vznika svalova nerovnovaha. Typicky napr core tela, ktory pravidelne cvici malo ludi, pritom by to mal byt zaklad pre uplne kazdeho, pretoze vsetci ho mame kvoli sedavemu sposobu zivota slabý.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, máte niekto skúsenosti s podobnými jednoručkami https://kettlersport.com/de-de/equipmen ... ct-55-set/?
V byte mám malo miesta a toto vyzerá, ako dobra alternatíva.
gogo956
Redeemer
Redeemer

lukas9206 napísal: 30 jún 2022, 17:17 Ľudia, máte niekto skúsenosti s podobnými jednoručkami https://kettlersport.com/de-de/equipmen ... ct-55-set/?
V byte mám malo miesta a toto vyzerá, ako dobra alternatíva.
skusenost osobne nemam, ale ako napad to vyzera super. Otazkou je zivotnost toho mechanizmu ktorym sa prehadzuju zavazia. Apropo klasicke dojrucky s kotucmi zaberaju malo miesta, takze realne s tymi kettlermi az tolko priestoru neusetris a cenovo je to vyrazny rozdiel. Inac zda sa ze maximum na tych kettleroch je 25kg, co pri niektorych cvikoch u pokrocilejsich moze byt uz trochu malo.
Konkretne napr pri tomto cviku:

https://gymbeam.cz/blog/wp-content/uplo ... -zboku.gif
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Tých mechanizmov je viac, preto sa pýtam či náhodou niekto nemá niečo podobné doma. Tieto sú taka stredná cenová hladina.

Každopadne tieto dvojručky by mali byť primárne pre priateľku (takže tých max 25kg by snáď malo stačiť, ja sa tomu až tak aktívne nevenujem) a ona tie klasické kotúče nechce :roll: Teraz používa tie farebne fitnes pogumované jednorucky a už ich nemáme kde dávať :D

Ako alternatíva ma ešte zaujali tieto https://www.sport-tiedje.de/bowflex-sel ... FYQAvD_BwE
gogo956
Redeemer
Redeemer

lukas9206
ak to ma byt pre ženu tak potom z hladiska vahy ok, potom aj chapem tu usporu miesta, ohladom idalneho mechanizmu ti mozno niekto poradi, ale asi skor nie, zober tie najlacnejsie, je na to dva roky zaruka, ak sa pokazia tak vratis :)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Aká pred tréningovka teraz fičí? Čo používate?

Ja som práve dobral NitroCell od NaMaximum. Po veľmi veľmi dlhej dobe a bol som veľmi spokojný. Môžem len odporučiť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko
miesam si vlastny, zasadne bez kofeinu. Vacsinou je zaklad AAKG alebo Citrulin a pridavam dalsie veci podla nalady. Ale nejaky velky zmysel predtreningovka nema /za predpokladu ze clovek sa spravne stravuje/ :)
To ze clovek je po nej sice chvilu viacej napumpovany je pekne, ale na rast ci regeneraciu svalov to zasadny vplyv nema. Zvyknem ale v obdobi okolo cvicenia davat HMB proti katabolizmu. Na pumpu doberam este Agmatine, ale ci sa to oplati vobec brat, asi ani nie. Ked som v diete tak BCAA/nutné samozrejme nie su/
fildinko
King
King

Prečo sa nestravuješ správne?
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko napísal: 18 sep 2022, 10:41 Prečo sa nestravuješ správne?
ja tie suplementy uz len doberam. Testoval som ich a boli to velke balenia.
S tym nitrocellom si spokojny? :)
fildinko
King
King

Áno. Pripomína mi to trošku NoXplode od BSN. Veľká odmerka a dobré napumpovanie.

Normálne pred tréningom používam kreatín a citrulín ale raz za nejaký čas zaradím aj komplexný doplnok kde sú aj iné zložky.

Mal som obdobie keď som šiel cielene menej kalórií a už som cítil že po práci nemám moc chuť na cvičenie a neviem poriadne ani napumpovať tie svaly. Ale tá predtréningovka ma trošku nakopla a tie tréningy si užívam viac.
M142
Guru
Guru

Príspevok od používateľa M142 »

gogo956 napísal: 18 sep 2022, 7:46 Ked som v diete tak BCAA/nutné samozrejme nie su/
nebolo uz viacmenej dokazane, ze je to zbytocnost?
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: 18 sep 2022, 19:41 nebolo uz viacmenej dokazane, ze je to zbytocnost?
v podstate áno, z hladiska pomeru cena/vykon je to nevyhodne/zbytocne :) . Ale v diete pri znizenom prijme kalorii, ked si ich dam napr ku koncu cvicenia ked uz nevladzem, tak mam subjektivne pocit ze sa sila docasne vrati. Leucin je z hladiska aktivacie mTor klúcovy, takže jeho vyssi prijem v situacii kalorickeho deficitu urcite nie je zybtocny.
Ale to iste by si mohol povedat aj na AAKG, Arginin, ci Citrulin, co su zaklady asi vsetkych "nakopavacov" tiez to nema v podstate zmysel, okrem chvilkovej lepsej pumpy, pretoze ten rozdiel v prenose živín do svalu je minimalny.
Je to viacmenej iba o psychike, ale ten subjektivny dobry pocit proste niekedy stoji za to.
Aky mas na to nazor ty?
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Daj si radsej 2g soli pred treningom, pumpa zarucena, vyskusaj :)

Ja osobne dlhodobo idem len 200mg kofein pred treningom, cvicim v rannych hodinach, vacsinou vzdy na lacno, jem az po treningu, kym clovek ma dostatok bielkovin (z normalneho zdroju, kludne aj ten srvatkovy protein), nepotrebuje ziadne BCAA, skor si ked tak vyslovene kup EAA ked uz tak nez BCAA, ale imo je to len predrazena sladka voda, dokazane je to uz na xy zdrojoch. Mne osobne pumpy vyslovene neslapu, skusal som Prius od Bodyworldu, ktory ma skvele zlozenie, no nepocitoval som ziadny boost. Rovnako sa neodporuca miesat pred treningom kofein a kreatin, malinko sa neguje ucinok kreatinu. cize skor v iny cas dna.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Avicen
kofeinu sa vyhybam, uz ho vobec neuzivam. Negativnemu ucinku kofeinu na kreatin sa neda celkom vyhnut, lebo kofein ma pomerne dlhy half life cca 5hodin /ale je to individualne/. Ja som s kofeinom skoncil ked som zistil ze mi sice pomaha pri vytrvalostnom sporte ale pri silovom cviceni skoro vobec a naviac podporuje katabolizmus co asi nechce nikto.

Autoeditácia príspevku po 18 hod 53 min 53 sek:
aviceN
cvicit uplne nalacno vraj nie je idealne, lebo znacnu cast noci si bol bez prijmu bielkovin a energie a ked zacnes hned tvrdo cvicit tak si vyvolas akurat tak katabolizmus.
Pokial ide o EAA/BCAA tak neexistuje ziaden dokaz ze by sami o sebe mali nejaky realny vyznam pri tvorbe novej ci udrzani uz existujucej svalovej hmoty. Kvalitny whey je vraj omnoho uzitocnejsi ako uzivanie samotnych EAA/BCAA. :)
Ale napr proti svalovici BCAA u mnohych funguju, ja mam podobnu skusenost.
Inac odporucam vyskusat HMB, ziaden zazrak, ale nieco skutocne robí.
fildinko
King
King

Gogo mal by si prestať s čítaním Muscle & Fiction a vrátiť sa späť do reality. :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko napísal: 21 sep 2022, 10:16 Gogo mal by si prestať s čítaním Muscle & Fiction a vrátiť sa späť do reality. :lol:
konkretne rozporujes čo?
ak myslis to cvicenie nalacno, tak si skus na to pozriet vysledky vyskumov :)
Spánok je jednoznacne katabolický pre svalovu hmotu, takze to posledne co je rozumne je ist hned ran onalacno cvicit.
Ani profici to tak nerobia a to slapu na inej chémii.

Autoeditácia príspevku po 5 hod 21 sek:
skúšal niekto z vás yohimbín? Vraj dodáva energiu v rysovacke pri cvičení a dokonca to ma zlepsovat spalovanie tukov a potlacat chut do jedla.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Gogo, ak si myslis ze to, ze ked v noci 8 hodin spis a rano sa zobudis instantne v katabolizme, mal by si si naozaj dostudovat zaklady...

Kludne zacni tymto: https://www.fitclan.sk/novinka/ako-dlho ... lovu-hmotu
Ku HMB nech sa paci https://www.fitclan.sk/novinka/doplnok- ... e-benefity
gogo956
Redeemer
Redeemer

aviceN

prevaha katabolickych dejov nad anabolickymi ku koncu noci je vedecky overeny fakt, bez ohladu na to co pisu na "uzasnej stranke fitclanu" :)
Preto ziaden profi ci poloprofi bodybuilder rano nalačno nerobi ziadne vážne silove cvicenie.
Jasné, je tazké prijat, ze ked nieto doteraz cvicil rano nalacno, tak práve zistil že to co robil je neefektivne.
Stavím sa ze si si este na to predtym dal riadnu davku kofeinu a tesil si sa ako to "šlape" :) Ale tak ako každemu vyhovuje..
Sadly, many people don't consider nocturnal feedings because they only sleep for 6 hours or so. What's scary is that carb breakdown can begin as little as 3 hours after a meal, at least in rats (Palou et al., 1981). While rats have a much higher metabolic rate than humans, our elevated muscle mass greatly increases our own rate. What's more, after a workout our metabolic rates are even higher than the already elevated "normal," so we're actually a lot more like rats than we'd ever like to think.

Protein breakdown then begins 6 hours following our last meal, a situation that we can easily avoid. If you don't find this to be a big deal, keep in mind that actual muscle protein synthesis declines far earlier than catabolism begins – so we're not even putting on muscle for much of that pre-catabolic phase.
https://www.t-nation.com/lean-built-eat ... -insanity/

Autoeditácia príspevku po 47 min 36 sek:
The Definitive (And Practical) Guide to Muscle Protein Synthesis - Legion Athletics
https://legionathletics.com/muscle-protein-synthesis/
For example, when you’re in a fasted state, protein breakdown rates rise, and if they exceed synthesis rates, the result is muscle loss. This is called a state of negative protein balance.
Prílohy
strength-training-and-muscle-protein-synthesis.png
Napísať odpoveď