Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Používateľov profilový obrázok
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa aviceN »

Fuh gogo, dakujem ti krasne, konecne som uz prisiel na to preco nemam vobec ziadne gains...
/s
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aviceN
ale tu predsa nejde o to kto ma ake gains, ale aka je efektivita roznych pristupov
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

Ahojte.
Chcel by som poprosit ci mi niekto nemoze trosku pomoct sa zorientovat v kalorickom deficite.
Vypocital som si podla Mifflin-St. Jeorova rovnice bazalny metabolizmus a vyslo mi pri vahe 97 a vyske 174 - 1900 kalorii.
Potom som to vykratil 1,375 podla tabulky ze lahko aktivny typ a vyslo mi 2600 kalorii.
V podstate cvicim skoro kazdy den raz silovo raz aerobny trening

Kolko vlastne kalorii mam prijat aby som chudol ? Pomaly. Ma to byt o cca 200 menej ako 1900 alebo to ma byt menej ako 2600 ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

chrobak
toto sa neda presne vypocitat, lebo nevies ktory den kolko spalis energie, vzdy to bude iba tak od oka odhadnute. Ja to riesim tak ze proste znizujem prijem kalorii z tukov a sacharidov az po bod ked je vidiet ze clovek chudne.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ahoj,

Telu trvá kým sa adaptuje na určitý počet kalórií, daj tomu čas.

Začni jesť 2600 a po dvoch týždňoch uvidíš či si schudol na váhe. Váž sa v rovnaký stav (vyprázdnený, ráno). Kľudne sa takto odváž tri dni po sebe a zpriemeruj výsledok.

Pokiaľ sa váha nepohla tak uber kalórie o 200. A takto pokračuj.

Hlavne nezabúdaj na silový tréning (ak chceš udržať nejaké svaly/prípadne zpevniť telo) prípadne kardio (navyše spálené kalórie).

Ak pridáš kardio a vieš si približne hodinkami odmerať koľko si spálil kalórií to bude fungovať ako keby si ubral ďalších 200+ kalórií. Prípadne to rob tak, že si dáš 2-3x do týždňa nejakú formu kardia na 30 minút. A vieš približne odhadnúť, pozorovaním, aký vplyv to má na tvoju váhu.

Netreba teda zabúdať že môžeš aj jesť 3000 kalórií. Ale pokiaľ budeš dennými aktivitami páliť 3500, schudneš.

Čo sa týka stravy, dá sa to bársjako nastaviť. Ja osobne preferujem 3 jedlá v rovnaký čas, keďže "mi to deň dovoľuje".

Pokiaľ máš hocijaké otázky, neváhaj a opýtaj sa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Paradoxne pri chudnuti je kardio iba volitelné ale silovy trening je "must".
Lebo chudnut sa da bezproblemov aj bez kardia/chudnutie je len hra s kaloriami nic viacej/, ale ak uplne chyba v diete silovy trening ta svaly sa zacnu odburavat a clovek celkovo zoslabne. :)
Take perlička, že napr kulturisti v "zlatej ére" kardio vacsinou vobec nepouzivali ani v diete.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Gogo nemôžeš porovnávať teba, čo máš za sebou xx rokov tréningu a už vieš čo máš robiť. A vieš, že chceš svoje svaly udržať za každú cenu a spáliť tuk.

O chrobakovi toho moc nevieme, nepoznáme ako dlho cvičí a čomu sa venuje.

Každopádne, ja by som kardio odporúčal každému :-) . Nech to telo je aj funkčné, nie len silné.
gogo956
Redeemer
Redeemer

fildinko napísal: 15 mar 2023, 8:23 Gogo nemôžeš porovnávať teba, čo máš za sebou xx rokov tréningu a už vieš čo máš robiť. A vieš, že chceš svoje svaly udržať za každú cenu a spáliť tuk.

O chrobakovi toho moc nevieme, nepoznáme ako dlho cvičí a čomu sa venuje.

Každopádne, ja by som kardio odporúčal každému :-) . Nech to telo je aj funkčné, nie len silné.
suhlasim so vsetkym co si napisal, len som chcel zdoraznit, ze silovy trening by mal byt zaklad a kardio az ako priorita cislo dve. To znamena, ze ked napr dotycny nema v ten den moc cas,ci sily, tak radsej mierne ošidiť kardio ako silovy trening ako naopak. :)
Ja som pri poslednej "ryske" šidil silovy trening noh a dopadlo to tak, že som na nich stratil viditelne mnozstvo svalov. :? /teda nie ze by to bolo pre mna az tak dolezite/.
Kardio je samozrejme dolezite pre celkove zdravie tela a cim je clovek starsi tym dolezitejsie.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

čaute.
Aké cviky, alebo starostlivosť by ste mi poradili na spevnenie členka?
Hrávam aktívne futbal, squash, behávam. Čiže robím záťažové športy na členky a za posledný rok som si 2x privodil zranenie, z ktorého doteraz pociťujem následky.
Pri niektorých konkrétnych pohyboch s členkom cítim odpor pri pohybe, ako keby sa kosti treli o seba, potom si prejdem takým pocitom, ako keď si praskáte prsty na rukách a následne potom nastane úľava.

Nikdy som takéto precítenie pri členku nemal, doktor mi nedokázal povedať nič, na rontgene nič neobviklé nevidel.
Mal som vo zvyku si po silnej záťaži natierať členky konskou masťou a následne si ho spevniť bandážou, ale mám pocit, že tento proces je už v danej situácií nepostačujúci.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Yos
laicky predpokladam, ze to mas proste iba preťažené, nejaké šlachy, úpony. A tie sa regerneruju velmi dlho, na tvojom mieste by som prestal na nejaku dobu uplne sportovat, alebo to aspon zredukoval na minimum. :)
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Presne tak. A ked aj tak neodolas obcasne sportu tak lepsia je thajska mast.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Cca mesiac v postate nešportujem, okrem posilky. Tam ale členok vôbec neriešim. Ale ani po tom mesiaci nepociťujem nejaké viditeľné zlepšenie. A keby to bolo vážnejšie, tak by to hádam doktor videl. Alebo potom navštíviť druhého doktora, či na to nebude mať iný názor.
Wladas, ďakujem, vyskúšam thajskú masť.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Zdravím. Viete mi niekto povedať či powerlifteri idú svoje powerlifterske tréningy čiže drep,benchpress, mrtvý ťah vkuse alebo tie tréningy aj nejako obmieňajú, doplňajú rôznymi inými cvikmi? Dočítal som sa že nie. Že si proste idú vkuse tento silový tréning vkuse.
Ak je to pravda nevyzeral by ich telá čo sa týka svalov brutálne disproporčne?
Nemože im takýto nepomer sily napr. nohy vs chrbát (teraz nemyslím core) spôsobovať nejaké problémy? vraj je pri ich tréningoch veľký nesúlad medzi silou dolnej časti tela a hornej. aj keď ja si myslím že samotné brucho sa pri drepe a mrtvom tahu precvicia a tak isto aj ruky a ramená. Jediné čo by som pridal je hrazda.

Chcel by som sa tomu trochu začať venovať a zatiaľ som sa k podobným otázkam nedopátral odpovede tak poprosím zopár reakcí prípadne článkov :)

Vďaaka
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991 napísal: 18 máj 2023, 22:15 Ak je to pravda nevyzeral by ich telá čo sa týka svalov brutálne disproporčne?
veď aj často vyzeraju disproporčne z hladiska zrovoja svalstva, typicky napr maju extremne vyvinute trapezy comu sa bodybuilderi vyhybaju /aby neboli tak dominantne/
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

TK1991 asi to zalezi individualne a aj na urovni sportovca ale co som poznal dvoch trojbojarov (obaja v umiestneni v ramci SR v tej dobe) tak ti naozaj isli 3-4x tyzdenne len bench,dl,drep.
Od jedneho som odkukal taku metodu ze cviky vzdy rovnake, vsetko 5x5 ale kazdy den jeden cvik je 6x6 a rotujes to. Obcas sa chodili "pr" treningy ale na to potrebujes uz pomoc neviem ci chodievas cvicit s niekym.
Ja osobne som toto presne cvicil asi rok a u mna to bolo fakt ucinne co sa tyka sily.
Predpokladam ze na dnesne standarty je to povazovane ako nefunkcny oldschool styl, ale mne sa to lubilo, jednoduche a lahko sa zaznamenaval progress.
Netusim ako si na tom s ambiciami ja som to samozrejme robil iba v ramci sebarozvoja nie ako sport, takze ak sa chystas sutazit urcite bude dobre sa dostat do kruhov a najlepsie zohnat skusenejsieho partaka.
TK1991
Star
Star

gogo956 napísal: 19 máj 2023, 6:54 veď aj často vyzeraju disproporčne z hladiska zrovoja svalstva, typicky napr maju extremne vyvinute trapezy comu sa bodybuilderi vyhybaju /aby neboli tak dominantne/
zčoho trojbojarovi konkrétne rastú obrovské trapézy? drep, ťah, bench???
Hegy napísal: 19 máj 2023, 8:18 TK1991 asi to zalezi individualne a aj na urovni sportovca ale co som poznal dvoch trojbojarov (obaja v umiestneni v ramci SR v tej dobe) tak ti naozaj isli 3-4x tyzdenne len bench,dl,drep.
Od jedneho som odkukal taku metodu ze cviky vzdy rovnake, vsetko 5x5 ale kazdy den jeden cvik je 6x6 a rotujes to. Obcas sa chodili "pr" treningy ale na to potrebujes uz pomoc neviem ci chodievas cvicit s niekym.
presne s týmto tréningom chcem začať. 5x5, 4x týždenne. Pravdupovediac zatiaľ nechodím, teda dosť dlho som teraz nato kašľal. Predtým som cvičil silové tréningy ktoré ma ani nebavili asi preto som sa nato vykašľal. Dával som to asi len preto že všetci na internete hmmmm..
Čo ma vždy fascinovalo boli týpci, hlavne tí 5kilový čo ťahali na mŕtvy ťah 200kg :) tak si vravím že stým začnem hneď čo si splním ciele ohľadom behu keďže som natom dosť zle :psssst:

Cvičím len pre seba, žiaden šport.. môžeš mi sem hodiť čo znamená moderný trojbojársky tréning?

Len tak mimochodom, do toho trojbojárskeho tréningu chcem pridávať aj hrazdu. Príde mi to že bez toho že by som cvičil chrbát je to katastrofa. Pozeral som videa profi trojbojarov a dvihnu sa na hrazde 2x. Myslím si že s tou hrazdou by tou pre rozvoj celého telo malo byť okay ale tak zatiaľ len moj skromný názor..
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991
tu ide o to, ze bodybuilderi cvicia tak aby mali sumernu postavu, zatial co powerliftery estetiku proporcii tela neriesia.
Silovy trening je v tom problematicky, ze je vacsia pravdepodobnost ze sa skor ci neskor clovek dopracuje k nejakemu neprijemnemu zraneniu a to z dovodu ze sa pouzivaju velke vahy.
Co sa tyka toho ze niektori pomerne lahkí powerlifteri zdvihaju velke vahy je dane jednak chemiou jednak vynimocnou genetikou. :) /tj bezneho rekreacneho cvicenca sa to netyka/
TK1991
Star
Star

byť nejaký veľký nabúchany chlap nemámm záujem. Obrovské svaly ma nezaujímajú. Ale zas nechcem taktiež vyzerať takto:
Obrázok
Preto riešim tento typ tréningu vs rozvoj svalovej hmoty.

Obrazok je len pre pochopenie myšlienky :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991 napísal: 20 máj 2023, 20:46 byť nejaký veľký nabúchany chlap nemámm záujem. Obrovské svaly ma nezaujímajú. Ale zas nechcem taktiež vyzerať takto:
Obrázok
Preto riešim tento typ tréningu vs rozvoj svalovej hmoty.

Obrazok je len pre pochopenie myšlienky :D
kulturisticky trening neznamena ze ti automaticky narastu obrovske svaly :D :) Natural nikdy nebude mat prilis velke svaly. :)
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

A co tak nejaky bojovy sport? Na silu a prirodzene svalstvo ideal.
Alebo sa sa pracovat aj s vlastnou vahou. Dokonca som nedavno videl typka na joj co to praktizuje.
Napísať odpoveď