Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Aky mate mobil

Inteligentny (Symbian, WM, Android)
251
88%
Hlupy (Uzavrety OS)
33
12%

Celkom hlasov: 284

Používateľov profilový obrázok
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja z principu nekupujem nic od Apple a nie je to otazka financii. Dovody su tie, ze dizajnovo sa mi ich vyrobky prilis nepacia, za druhe su predrazene a za tretie je to imidzovka a takym vyrobkom sa vyhybam. Pravdupovediac, tych so si kupuju Iphone vidím tak trochu ako take marketingovo zmanipulovane stádo :D
Proste kolegynka ho musi mat, pretoze ho ma aj jej kamoška a jej kamoška kamoška a ked pojdu nabuduce na víno si ich všetky tie iphone vyložia na stol a budu všetky žiariť pýchou ake su všetky tri velmi "in" :D
Pritom vsetko co s tym mobilom realne budu robit je volanie, Whats app, sms a pozeranie zostatku na bankovom ucte a fotky na dovolenke 2x do roka. Na to by im stacil obycajny mobil za 200€, lenze to by sa uz necitili "high".
fildinko
Professional
Professional

Príspevok od používateľa fildinko »

Bad.boy napísal: 21 máj 2021, 19:26 Uz dufam ziadny :D Uz som spokojny a nic mi nevadi.

Rozmyslal som nad iPhone 11 ktory bol v tej cene ale pre mna nema zmysel ist do iOS ked nemam ziadne ine zariadenie od nich a nie som nijako naviazany na ich ekosystem. A ked som si predstavil ze by som nevedel odstranit reklamy z prehliadaca a youtube...
Určite by si mal vyskúšať. Len tak pre skúsenosť. Ja som tiež nevlastnil dlhé roky žiadne iné apple zariadenie okrem iPhonu a bol som v pohode. Nechýbalo mi nič naozaj.

Ja v safari používam nejaký adblocker a youtube moc nepozerám na mobile.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

ja osobne som verný xiaomi redmi note 7. maximálna spokojnosť s vypnutými updatmi systému 😁
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Preco vypnute?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

som spokojný tak ako ho mám. nie som typ, ktorý sa naháňa za updatmi. som lenivý pri prípadnom probléme resetovať mobil a nastavovať všetko k mojej spokojnosti. viem, že sú aplikácie kde si viem zálohovať mobil, ale už ma prešli časy, kedy ma bavilo sa s tým hrať.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak na tom som rovnako. Starneme. Ale zatial som nemal s aktualizaciami problem az na par mikro dizajnov (tiez xiaomi)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

tak ja sa hlavne obávam, že update naruší výdrž batérie s ktorou som teraz spokojný ☺️
fildinko
Professional
Professional

Príspevok od používateľa fildinko »

A čo tak bezpečnosť? Chodíš na účet/robíš platby/potvrdzuješ cez mobil?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

updaty sú fajn, len možno ich netreba sťahovať hneď ako naskočia
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

áno využívam. ale tak ako na pc aj mobile si dávam pozor a neklikám na sprostosti. tak isto nesťahujem nejaké neoverené apky.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

fildinko napísal: 22 máj 2021, 11:05 Určite by si mal vyskúšať. Len tak pre skúsenosť. Ja som tiež nevlastnil dlhé roky žiadne iné apple zariadenie okrem iPhonu a bol som v pohode. Nechýbalo mi nič naozaj.

Ja v safari používam nejaký adblocker a youtube moc nepozerám na mobile.
Mozno ked sa zbavia toho notchu hnusneho. Od 11 ma napriklad odradil aj dizajn, je to bulky mobil. 12 uz je na tom lepsie ale stale ten notch (a cena).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Nejde o neoverene appky, ide o to ze android aj xiaomi nadstavba je len software a software skoro isto obsahuje diery. A skor ci nejskor tu dieru niekto objavi. Niektori ju rovno zneuziju, ini predaju na ciernom trhu a vacsina ju nahlasi tvorcovi (za odmenu) aby si ju mohol opravit. Napise sa a zverejni CVE a potom vie tuto chybu uz zneuzit viac menej ktokolvek, lebo existuju verejne databazy bezpecnostnych chyb. Kedze chyba bola fixnuta, neni to problem, pretoze kazdy aspon trochu rozumny clovek si svoj software udrzuje aktualny.

Pokial mas neaktualny operacny system (nebodaj este niekolko rokov) a pristupujes cez neho na internet banking, k svojmu primarnemu mailu a podobne, tak to ti gratulujem... Je to na podobnej urovni ako mat pin kod napisany fixkou na kreditke.

Autoeditácia príspevku po 6 min 45 sek:
gogo956 napísal: 22 máj 2021, 7:59 ja z principu nekupujem nic od Apple a nie je to otazka financii. Dovody su tie, ze dizajnovo sa mi ich vyrobky prilis nepacia, za druhe su predrazene a za tretie je to imidzovka a takym vyrobkom sa vyhybam. Pravdupovediac, tych so si kupuju Iphone vidím tak trochu ako take marketingovo zmanipulovane stádo :D
Proste kolegynka ho musi mat, pretoze ho ma aj jej kamoška a jej kamoška kamoška a ked pojdu nabuduce na víno si ich všetky tie iphone vyložia na stol a budu všetky žiariť pýchou ake su všetky tri velmi "in" :D
Pritom vsetko co s tym mobilom realne budu robit je volanie, Whats app, sms a pozeranie zostatku na bankovom ucte a fotky na dovolenke 2x do roka. Na to by im stacil obycajny mobil za 200€, lenze to by sa uz necitili "high".
V zasade s tebou suhlasim, iphone nie je nicim vynimocny telefon. Ale niektore prislusenstvo, hlavne apple watch a podla mna aj airpody su daleko pred konkurenciou az tak ze mozno aj stoji za to sa zmierit s ok telefonom (realne na nom neni nic zle, fotky robi dobre akurat ma trochu zastaraly dizajn a je predrazeny) ked mozes mat super prislusenstvoco s nim spolupracuje.
Teraz este apple zabodoval aj m1 procesorom v macbooku... Nemat firemny notebook tak nad nim silno uvazujem.

Najviac mi tam prekaza ta predrazenost.
Takze pre mna ostava dufat ze konkurencia sa spamata a zacne robit lepsie prislusenstvo k androidu. Napriklad aktualne samsung ohlasil ze konci s tizen hodinkami a ide spolupracovat s googlom na zlepsovani wear os.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

V čom sú prosím ťa Apple watch a airpody tak ďaleko pred konkurenciu? Lebo výdržou či kvalitou zvuku to nie je.
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid

nikomu neberiem ak chce pouzivat vyrobky Apple. Ale smart hodinky nepotrebujem, notebook mam zastaraly ale ten pouzivam iba malo a iba na net, tablet nemam nepotrebujem a pocitac na hlavnu cinnost mam sam zostaveny desktop ktory mi utiahne s prehladom vsetko co potrebujem v pomerne vysokom vykone. :) Desktop pouzivam preto, ze si ho mozem kevykolvek otvorit a menit tam veci ako chcem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas9206 napísal: 22 máj 2021, 21:20 V čom sú prosím ťa Apple watch a airpody tak ďaleko pred konkurenciu? Lebo výdržou či kvalitou zvuku to nie je.
Nie, vsetko je to o user experience. Mozno som specificky pripad, pre inych to nemusi byt zaujimave, ale casto sa prepinam medzi zariadeniami. Chvilu som na notebooku, chvilu na tablete a potom na telefone. Prepinat neustale BT sluchadla je otrava. Potom vidim ako zena funguje s airpodmi, len prilozi sluchadla k zariadeniu a hotovo.
Tiez su pre moje usi extremne pohodlne, zatial som lepsie nenasiel aj ked som sa snazil (teraz mam soundpeats trueair2 a tie okale aj tak ma po case boli ucho). Aj ked som este neskusal galaxy buds, tie vypadaju dobre.
Zvukovo urcite nie su najlepsie ale su postacujuce na "uzivanie si hudby" mam ine sluchadla.

No a k apple watch neviem co povedat, neviem ako to vysvetlit, mam samsungy a stale mam nejaky problem a nieco mi vadi, viac menej ich pouzivam na zobrazovanie casu (co tiez nie je idealne lebo ked su always on tak zeru strasne baterku a ked ich mam na wrist flick tak to nie je spolahlive) a na stravu (kde sa mi uz tiez stalo ze uplne blbosti mi zaznamenal).
Par krat som ich musel resetovat lebo sa zacali same vybijat cez noc (teraz po 12 hodinach na stole isla baterka dole o 25%)...
No a vyber aplikacii je extra tragicky.
Naproti tomu zena svoje apple watch len vychvaluje a ma ich rada aj ked ich najprv nechcela.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nedokazem nosit hodinky, prsten,retiazku,alebo cokolvek podobné na ruke. Dalej by mi urcite vadilo to co pises, potreba casteho nabijania, uz som dost na nervy z toho ze musim furt nabijat mobil. Ak potrebujem zistit tep ci saturaciu O2 tak na to mam oximeter.
Apropo, ak mam napisat svoj nazor, tak Apple watch vyzeraju fakt otrasne, snad sa nikfo neurazi, ako lacna cinska plasto-gumova hracka pre male deti :D ale pre objektivitu treba poznamenat ze poznam vela ludi co s nimi spokojni.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked niekto neriesi 200€ hore dole tak chapem ze si tie airpody kupi.
Pointa ale ostava ze podobnu hudobnu kvalitu maju cca 80€ tws sluchatka.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Osobne som úplne prepadol Motorole. Cena/Výkon super, čistý Android, Moto gestá...
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 23 máj 2021, 16:31 Ked niekto neriesi 200€ hore dole tak chapem ze si tie airpody kupi.
Pointa ale ostava ze podobnu hudobnu kvalitu maju cca 80€ tws sluchatka.
Airpody sa daju kupit uz od 120€, problem je skor v tom, že pre niekoho kto je zvyknuty na hifi kvalitu zvuku je to neuspokojivé.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto je mozno tema niekwm inam (aj ked neivem kam lebo v teme o sluchadlach som moc nepochodil) ale ja velmi rozlisujem na co tie sluchadla pouzivam.
Na cestu do prace v mhd ci na ulici kde ti spolusediaci krici do ucha alebo pri ceste hucia auta mi je viac menej jedno hudobna kvalita, aj tak si to neuzijem (samozrejme nemozu to byt najlacnejsie plechove sluchadla).
Na kancelarsku pracu (rozumej sledovanie youtubu a meetingy) tiez nepotrebujem top hifi sluchadla. Doma rovnako s nimi vacsinu casu pozeram videa.

Na vsetky tieco cinnosti mi bohate stacia tie 30 eurove soundpeats. Zvukova kvalita je pre mna postacujuca.
Ale ako som pisal, nie su tak pohodlne ako airpody, tie mi v usiach sedeli uplne perfektne a netlacili ani po hodinach nosenia.
Ale to samotne mi za 4x cenu nestoji. No keby mam iphone, macbook a ipad tak nic ine neriesim hlavne kvoli tomu komfortu pri prepinani sa medzi zariadeniami. To by mi stalo aj za tu cenovku.
Napísať odpoveď