Prstene, retiazky tiež nenosím. Hodinky som prestal nosiť s nástupom mobilov, cca 10 rokov som mal "čisté"ruky, naspäť som sa dostal s náramkom mi band a pokračoval som mi band 2 až k smart hodinkám. Mám také, ktoré pri mojom maximálnom využití nabíjam raz za týždeň až 10 dní, podľa toho koľko gps aktivity za ten čas zaznamenám.
Pri takomto využití by som Apple watch nabíjal každý deň po príchode z roboty, aby som si ich mohol nasadiť na noc a merať spánok a zase ráno, aby vydržali do večera. Toto by som fakt nedal, nech majú funkcie aké chcú.
Na mojich hodinkách mi stačia notifikácie, hovory, tep, gps záznam, upozornenie na hladiny tepu, meranie stresu, spánku, SpO2, meranie kyslíka počas spánku atď.
Notifikácie využívam keď mám mobil vo vrecku či ruksaku, viem tak či je niečo dôležité, alebo počká to.
Previazanosť mi stačí taká čo ponúka Google. Mám notebook, tablet, mobil, tv. Stačí mi že na každom zariadení mám synchronizovaný mail, fotky, prehliadač, spotify.
BT slúchadlá počúvam iba vonku pri aktivite, nepotrebujem prepínanie čo ponúka Apple.
Čo nechápem je rivalita užívateľov a predbiehanie sa čo je lepšie. Veď každému vyhovuje niečo iné a každý má finančné limity nastavené inak.
Poznám plno ľudí, čo má iba Apple mobil už roky a iné výrobky nevyužíva. Len zlomok z toho používa celý ekosystém a jeho previazanosť.
Kto na to má, vie tie možnosti využiť, nech to s kľudom využíva. Ja sa snažím kupovať veci čo majú lepší pomer cena/výkon a tú previazanosť až tak neocením, takže Apple pre mňa nie je....