Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Aky mate mobil

Inteligentny (Symbian, WM, Android)
252
88%
Hlupy (Uzavrety OS)
33
12%

Celkom hlasov: 285

baldorex
Addict
Addict

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa baldorex »

gogo956 napísal: 23 máj 2021, 11:48 nedokazem nosit hodinky, prsten,retiazku,alebo cokolvek podobné na ruke. Dalej by mi urcite vadilo to co pises, potreba casteho nabijania, uz som dost na nervy z toho ze musim furt nabijat mobil. Ak potrebujem zistit tep ci saturaciu O2 tak na to mam oximeter.
Prstene, retiazky tiež nenosím. Hodinky som prestal nosiť s nástupom mobilov, cca 10 rokov som mal "čisté"ruky, naspäť som sa dostal s náramkom mi band a pokračoval som mi band 2 až k smart hodinkám. Mám také, ktoré pri mojom maximálnom využití nabíjam raz za týždeň až 10 dní, podľa toho koľko gps aktivity za ten čas zaznamenám.
Pri takomto využití by som Apple watch nabíjal každý deň po príchode z roboty, aby som si ich mohol nasadiť na noc a merať spánok a zase ráno, aby vydržali do večera. Toto by som fakt nedal, nech majú funkcie aké chcú.
Na mojich hodinkách mi stačia notifikácie, hovory, tep, gps záznam, upozornenie na hladiny tepu, meranie stresu, spánku, SpO2, meranie kyslíka počas spánku atď.
Notifikácie využívam keď mám mobil vo vrecku či ruksaku, viem tak či je niečo dôležité, alebo počká to.
Previazanosť mi stačí taká čo ponúka Google. Mám notebook, tablet, mobil, tv. Stačí mi že na každom zariadení mám synchronizovaný mail, fotky, prehliadač, spotify.
BT slúchadlá počúvam iba vonku pri aktivite, nepotrebujem prepínanie čo ponúka Apple.

Čo nechápem je rivalita užívateľov a predbiehanie sa čo je lepšie. Veď každému vyhovuje niečo iné a každý má finančné limity nastavené inak.

Poznám plno ľudí, čo má iba Apple mobil už roky a iné výrobky nevyužíva. Len zlomok z toho používa celý ekosystém a jeho previazanosť.

Kto na to má, vie tie možnosti využiť, nech to s kľudom využíva. Ja sa snažím kupovať veci čo majú lepší pomer cena/výkon a tú previazanosť až tak neocením, takže Apple pre mňa nie je....
Používateľov profilový obrázok
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ale ste sa trosku utrhli s tym offtopicom
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Po necelom roku od poslednej výmeny telefónu, som vymenil telefón znova.

Prechod je z Asus ROG na Google Pixel 5.

Keď som chodil po obchodoch, aby som si v ruke vyskúšal Asus Zenfone 8 a Google Pixel 5, tak ma predavači odrádzali od kúpy, že aby som počkal na Pixel 6, ktorý sa má teraz v októbri predstaviť, a koncom októbra prísť do predaja.

No nakoľko som mal rozbitý telefón, čakať som nemohol. Pixel 5 už nemali nikde v kamennej predajni (Mediamarkt či Saturn), no nakoniec sa mi ho podarilo kúpiť cez nemecký Google store (v čase keď som obiehal kamenné predajne, ho na Google store nemali a ani nemal byť dostupný už).

Prvotné dojmy z telefónu boli rozpačité, hlavne čo sa ovládania týka. K tomu sa dostanem. Ináč má telefón veľmi milo prekvapil veľkosťou a váhou, je to presne to, čo som vždy hľadal. Na predajniach sú telefóny upevnené k tým bezpečnostným systémom, takže chytenie si telefónu do ruky, bolo veľmi obmedzené.

Čo sa výdrže na batériu týka, tak 2 dni viem bez problémov fungovať. Systém ako taký, je fakt skvelý a telefón funguje absolútne spoľahlivo. Zo začiatku mi veľmi chýbalo navigovanie tými 3 tlačidlami, ktoré v Android zariadeniach sú. Pixel 5 má navigáciu v systéme pomocou gesta. No podarilo sa mi po cca týždni používania telefónu, nájsť možnosť navigácie tými 3 tlačidlami. Po necelom dní používania telefónu pomocou tých tlačidiel, som prešiel späť na gestá.

V závere asi len toľko. Pixel 5 je pre mňa snáď to najlepšie, čo som vedel v tejto dobe kúpiť. Rozmery, váha, funkčnosť systému, výrobcom sľubované minimálne 3 veľké aktualizácie software-u, neľutujem jediný cent za ten telefón.

PS: na Pixel 6 som veľmi zvedavý, a keď bude cenovka nejako rozumne nastavená, bude to horúci kandidát na druhý telefón. Zo skúseností z posledného roka, kedy som bol 2x v priebehu roka vždy takmer 2 týždne bez telefónu, si toto zopakovať už nechcem.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

iPhone 11 128 GB -> iPhone 13 Pro 128 GB
Mordecai
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Mordecai »

Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB -> Apple iPhone 6S 16GB
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

wow, dôvod?
Mordecai
Darca
Darca

K-u-b-i-a-k napísal: 02 okt 2021, 9:45 wow, dôvod?
Na počudovanie, veľkosť ;-)

Zvažoval som kúpu nového Note 10 Pro, alebo Realme 5G, no všetko sú to priveľké MT.
A z nových MT sa nič malé do 5" displayu asi už nevyrába. Tak som si zaobstaral takmer nepoužívaný Iphone 6S, s novou batériou.

Časom zvažujem kúpu nového Iphone SE 2020 64GB. Ale určite to nie je kvôli iOS.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pleties 2 veci dohromady. velkost displeja nie je priamo umerna velkosti telefonu.

tvoj 6 rocny iphone ma sice 4.7" displej ale rozmery 138x67
oproti tomu taky google pixel 5 ma 6" displej, co si povies ze je obor, ale rozmery 145x70, teda nie je ani o 1cm vyssi a o 3 mm sirsi. to musis uznat ze nie je az taky priepastny rozdiel.

nepoznam ta, ale ozaj je pre teba par milimetrov tak dolezitych aby si pouzival 6 rokov stary telefon?

podobne male telefony su samsung s10e alebo samsung a40
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

6s kupis aj za stovku a na bezne veci jeho vykon bohate staci, plus mas minimalne do leta buduceho roku postarane o najnovsi iOS.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

asi by ma viac trapilo ze ma 16gb pamate (mame doma ipad co ma 16gb, napriek tomu ze je tam minimum aplikacii, ziadne fotky ci videa je pamat stale plna a vzdy su problemy s updatom, lebo sa nema kam stiahnut) a take tie bezne veci na dnesnu dobu, viac objektivov, vodotesnost, chybajuca podpora novsich wifi a bluetooth protokolov... ale ano, to su drobnosti, najvacsi problem je ta pamat.
Mordecai
Darca
Darca

Asi ma to netrápi. Primárne používam MT na telefonovanie/SMS (čuduj sa svete). A na tých zopár aplikácií (IB, Edupage, WhatsApp, Packeta) to maximálne postačuje.

FB, Instagram, Twitter, ŤikŤok a podobné serepetičky nepoužívam, ani niesom registrovaný.
Stačí mi pozrieť odchody busov a počasie. A hlavne nech tomu funguje budík na skoré ranné vstávanie.

Takže aj s tými 16GB pamäte si vystačím. A hlavne to vlezie do ruky a vrecka.

edit: Nepoznáš ma, ani ja teba. Ale kvôli tomu ťa napádať nebudem. Myslím, že je každého osobná vec, čo si kúpi. Tiež ti nevnucujem nejaký Xiaomi, Huawei a pod. len preto, lebo je o milimetrík vačší a má viac RAM ;-)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Nemám ten pocit, že by tu šlo o nejaké napádanie. Skôr mi to prišlo ako počudovanie sa, že telefón s daným HW môže v dnešnej dobe ešte niekoho zaujať a stačiť na nejaké to bežné používanie. Ak by teda išlo iba o samotné rozmery telefónu. Lebo ako tu už bolo napríklad spomenuté, Pixel 5 má rozmery 144,7 x 70 x 8 mm a 151g váhu. Problém je len ten, že je takmer nedostupný. Na Google store sa mi ho podarilo ešte kúpiť. No tiež som sledoval nejakú dobu, kým bude zasa na sklade. Teraz ho už Google store asi úplne vyradil z ponuky. Ešte zopár obchodov sa nájde, kde majú posledných pár kusov. Ale všetko v cenách vyšších aj o viac ako 100€, proti bežnej cene.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

z malých telefónov by som osobne volil s10e
Mordecai
Darca
Darca

Mordecai napísal: 02 okt 2021, 15:42 ... z nových MT sa nič malé do 5" displayu asi už nevyrába...
Prečo sa pozastavujete nad veľkosťou MT, keď som písal o displayi?
Ja som nepísal, že som chcel malý MT s displayom bez okrajov s veľkosťou do 5".

A voči Samsungu mám averziu :-D

Viac nesledujem, nezapájam sa do debaty.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

chapem ze uz nesledujes, ale aj tak polozim otazku:

preco je velkost displeja dolezita? keby si mal 2 telefony, rovnakych rozmerov ale jeden ma 5" displej a siroke okraje a druhy 6" displej a mensie okraje, preco by si niekto vybral ten 5 palcovy?

jedine co ma napada je baterka, mensi displej bude zrat menej elektriny.
Blanker
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Blanker »

Ja som cca pred mesiacom prešiel z Xiaomi redmi 8 Pro na Iphone SE2020 z dôvodu veľkosti (riešilo sa to aj v inej téme)a trošku dlhšie som si zvykal na IOS ale už je to lepšie. Síce skoro všetko je tam trošička zložitejšie ale dá sa to. Jediné mínus je, že batéria je slabšia ale nakoľko sa mi situácia zmenila a už nemusím na telefóne robiť nepotrebné úkony tak cca každý druhý deň nabíjam telefón. Teraz keď chytím ten xiaomi, tak prvé čo ma napadne "prečo som s tým telefónom ešte nehral ping pong". Takže ak náhodou by ten 6s doslúžil a rozmýšlal nad alternatívou, tak SE 2020 je ideálny kandidát.
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

aacid napísal: 06 okt 2021, 12:01 chapem ze uz nesledujes, ale aj tak polozim otazku:

preco je velkost displeja dolezita? keby si mal 2 telefony, rovnakych rozmerov ale jeden ma 5" displej a siroke okraje a druhy 6" displej a mensie okraje, preco by si niekto vybral ten 5 palcovy?

jedine co ma napada je baterka, mensi displej bude zrat menej elektriny.
Ja mam napriklad na dnesne pomery kompaktny 6palec a ked telefon drzim prirodzene, palcom nedotiahnem stale na vacsinu vrchnej casti displeja. Mozno chce proste maly displej pre pohodlnost ovladania nic viac.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak dnes vacsina telefonov ma nejaky rezim na ovladanie jednym prsom, respektive vymyslene UI tak aby si nepotreboval ist prstom uplne hore (napriklad najcastejsie som potreboval "zhora" stiahnut panel z notifikaciami ale teraz mi staci kdekolvek na ploche suchnut prstom dole a lista sa otvori).
ale chapem, napriklad prave u toho iphonu je stale nezmyselne vyriesene ze tlacidlo back je vlavo hore, na novych modeloch to sice tiez riesia gesta ale neviem ci to zvlada aj stary 6s...
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

naco tlacitko back? Ved hadam v kazdej appke staci swipe z laveho okraja obrazovky. Plus mozes double tapnut home button a vrch sa ti presunie nizsie (neviem, ako je to na novsich)
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Ale niekedy proste skrz nieco potrebujes v tej hornej casti kliknut, ci na stranke ci v dakej apke :D ja to prekusnem a posuniem telefon nizsie v ruke nech dotiahnem (niekto aj realne pouziva rezim 1 ruky?). Ale viem si predstavit ze ak telefon naozaj pouziva len na sms, telefonovanie a msg tak velky displej proste nepotrebuje. Jedina nevyhoda na tom telefone bude baterka a fotak, inak je to stale pouzitelne (ved ake rozsirene bolo prve SE a to sa na nom nedalo ani potiadne pisat).
Napísať odpoveď