Ahoj, viem ze vytahujem dost staru temu a preto sa nejdem a ani sa nechcem brutalne rozpisat. Precital som presne 24 stran a nakoniec som sa dostal k mojmu dalsiemu nazoru :vendo napísal:super, dik za vsetko info
pre zaciatok vyskusam toho Pipera (jednak je to jednoduche, a aj kompletne balenie) trochu poskusam, ak ma to zacne bavit kupim ako vravis novu vysielacku a neskor dalsie lietadielko
- Tiez si planujem kupu lietadielka a nie heliny lebo ako som pocul resp. cital pre zaciatocnika je vhodnejsie samotne lietadielko. Ja si vnimam dalsie plusy:
+ Lietadlo ci samotny rc set ma vyjde lacnejsie ako helina
+ Pre zaciatocnika ako stvorene
+ Pevna, nelahko rozbijatelna konstrukcia jedn. typov
+ Cena jed. komponentov po rozbiti
Prelistoval som strasne vela stran, nazbieral som dostatok informacii a len strucne zhrniem moje poziadavky aby ste nemuseli zbytocne odpovedat na tie iste kolidujuce otazky.
- Som plne rozhodnuty za lietadlo, a celu zalezitost beriem ako zabavu a stravenie niecoho zaujimaveho okrem sedenia pri pc.
- Kedze ma prakticky bavi lietanie od styroch potrebujem model jedine outdoorove, ziadne vnutorne lietanie alebo pod.
- Jediny model ktory sa mi zatial pozdava cenovo/vyzorovo/prislusenstva je lietadlo Piper Super Cub ARF http://rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=37854
Moje otazky su nasledujuce:
- Ak som dobre porozumel, cely set obsahuje vsetko pre plnohodnotne lietanie okrem dialkoveho ovl.,prijmacu a baterii.
- Aku resp. aku silnu bateriu by som potreboval na cca 15-20min. let ? - rovno mozte dat aj nejake navrhy
- Bude mi stacit nejaky lacnejsi 4 kanal alebo si rovno zainvestovat do kvalitneho 5 kanalu
- Planujem si aj nejakym sposobom neskor monitorovat let cez tzv. "flycam", nieco lacne napr cez DX (cim nizsia hmotnost tym lepsia pre letoun),na druhej strane videl som aj expertov s wifi kamerami.
- Budem potrebovat aj druhy ovladac na simulovanie alebo postaci mi aj samotny ovladac k letounu napojeny na pc cez usb ?
- Poprosil by som aj hned nejake typy na ovladace, nechcem zas nieco uplne lacne ale ani hitech. (pozeral som linky od GothaR ale su uz nefunkcne)
- Lietat budem max do 500m dialky, (aj to jedine s camom ak sa moj plan podari zostrojit cez spec. vysielanie) ;)moja otazka, budem porebovat aj nejaky spec. zosilovac signalu ?
A aby som nezabudol, byvam na vidieku pri krasnej prirode kde sa nachadzaju polia a luky takze lietanie, ucenie a experimentovanie je pre mna ako stvorene.
Este by som porposil nakoniec Venda ak by mal cas, mohol by si napisat svoje skusenosti s lietanim a presne co a za aku cenu si zohnal jedn. prislusenstva k piperu. Tak to je odo mna asi vsetko, ak som na nieco zabudol kludne ma opravte. Cakam na Vase odpovede,
Regard A.