RC - Vselico na dialkove ovladanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Používateľov profilový obrázok
Stenky
Professional
Professional

RC - Vselico na dialkove ovladanie

Príspevok od používateľa Stenky »

//GothaR: Pridavam 2 uzitocne odkazy:
Rozcestnik pre zaciatocnikov(lietadla, vrtulniky, vysielacky, baterky, simulatory): http://www.rcportal.sk/zaciatky-lietania-rozcestnik-c60
Aeroskola (lietadla - podrobne rozpisane vsetko, co potrebujete vediet): http://www.rcnoviny.cz/2011/01/aeroskol ... seznameni/

Nedavno som si v modelarstve kde mi brigaduje kamarat kupil malu helikopterku na dialkove ovladanie...

P.i.c.o.o.Z

V skratke je to 10g lahka polystyrenova helikopterka mala ako dlan. Je celkom tuha (daktori tvrdia ze nerozbitna , ale ja uz som snicil jeden zadny rotor a zadne kridelko). No vydrzi sakramentsky vela padov.
Je pomerne lahka na ovladanie, len treba dstat do ruk cvik troska:)
Baterky sa cpu do ovladaca a heli sa nabija cez kabel z neho. Nabija sa 15-25 minut, lieta 5-7 minut....Idealne vo vacsej miestnosti bez prekazok (hlavne bez prievanu)
Ovlada sa vyska (hore dole) a otacanie. Dopredny tah je staly a meni sa zatazenim nosa (v baleni su samolepky hlinikovych plieskov)

Ovladacka je na IR principe (ked lietam v obyvacke, sem tam zapnem hi-fi vezu, lebo maju podobne frekvencie :) )

Ma dakto daco podobne? Helikoptery, lietadla, lode, auta?
Stavebnice alebo rovno kupene? Chystate sa daco si kupit.

Ja som povodne neplanoval taku somarinu ale vzdy som chcel mat doma daco co lieta. Teraz som si to za 1400,- splnil :roll:
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

ja som si take nieco stale chcel kupit... no prasule neboli a teraz dam prasule radsej na nieco ine...
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

a neviete kde by som to mohol kupit?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

pi***** je kravina takzeho kalibru. Vsak co ine sa da cakat od 2kanaloveho "vrtulniku". Manevrovatelnost nulova, pri troche snahy sa da vyladit do akej takej podoby. Kto chce poriadne RCcko tak od 5000,- vyssie. A ak uz takuto hracku tak nech to ma aspon tri kanaly, nieco v style Sky Shadow Heli http://autanavysilacku.cz/index.php?a=detail&d=577 prip. Airlark Micro heli http://www.mscomposit.com/vrtulniky/ele ... ml?lang=cz
rixo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rixo »

ja mam tu pizo
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No moj brat je modelar, isiel postupne od volnych modelov az po RC, prvy bol 2 kanal, teraz ma uz 4 kanalovy elektrolet. Je to prijemny konicek, len pri lietadlach(zvlast vetronoch) je problem, ze ked je dobra terminka tak moze lahko uletiet :)
Ja som uvazoval skor o nejakom aute, ale tu u nas nie je s kym jazdit a mohol by som si behat akurat po zahrade :)
K tomu vrtulniku: mam ten isty nazor ako tom4s3, 2 kanaly su malo, to je idealne pre auto, ale na vsetko co lieta treba aspon 4.
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

mam tiez pi***** a podla mna to pre zaciatok uplne staci... ked ju troska povyvazujes tak s nou ide pekne lietat dopredu aj manevrovat. a tie dva kanaly? chlapci co chcete za 13oo,-? nemam 7ooo na velky model...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

na 2 kanaly zatial srat (hlavne za tie $$)
mam to vyvazene na staly dopredny tah a hlavne ma bralo ze taka vec vobec lieta :D som prvykrat ovladal daco co lietalo
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

:slap: Mat RC helikopteru je jeden z mojich snov este z detskych cias, ze by som si ho spolu s parasutistickym kurzom tento rok splnil? :blee: :surrender: Tomase vyzeras ze o tom nieco vies, neodporucil by si nieco do tych piatich litrov, taky nejaky obstojny kusok za ktory sa nebudem musiet hanbit? :wink:

//A ze by to aj nejaku peknu fasadu malo? :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ja viem o tom iba hruby zaklad, rozhodne sa tomu nevenujem ani nic. Iba som mal moznost skusit toho pi*****, kedze v praci s tym pilil kolega nervy celemu poschodiu a taktiez nieco od predajcov RCcka. No a zvysok je vlastny usudok, ze pokial mas iba dve serva a mozes riadit iba dve funkcie, tak to za moc stat nebude.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ok tak si vyberiem intuitivne :D
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

t0m4s3 napísal:Ja viem o tom iba hruby zaklad, rozhodne sa tomu nevenujem ani nic. Iba som mal moznost skusit toho pi*****, kedze v praci s tym pilil kolega nervy celemu poschodiu a taktiez nieco od predajcov RCcka. No a zvysok je vlastny usudok, ze pokial mas iba dve serva a mozes riadit iba dve funkcie, tak to za moc stat nebude.
To ze je dvoj-kanalovy, znamena ze ma len dve serva? Ja som si do teraz myslel ze to znamena, ze ma 2 frekvencie na ktorych moze lietat, si prepnes na druhu ked su RCcka 2 s rovnakou frekvenciou nie?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

blazer napísal:To ze je dvoj-kanalovy, znamena ze ma len dve serva? Ja som si do teraz myslel ze to znamena, ze ma 2 frekvencie na ktorych moze lietat, si prepnes na druhu ked su RCcka 2 s rovnakou frekvenciou nie?
Vobec nie :)
Vysielace sa robia na roznych frekvenciach, na sutaziach sa preto vzdy na zemi overi, ci ma kazdy jedinecnu :)
Mat 2 kanaly znamena presne to, ze riadis 2 serva, pri lietadle to je vyskovka a smerovka, pri vrtulniku asi motor a zadna vrtula. Potom je 4-kanal, tam mozes riadit uz aj kridelka a motor(na lietadle). A takto to stupa :)
blazer
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blazer »

GothaR napísal:Vobec nie :)
Vysielace sa robia na roznych frekvenciach, na sutaziach sa preto vzdy na zemi overi, ci ma kazdy jedinecnu :)
Mat 2 kanaly znamena presne to, ze riadis 2 serva, pri lietadle to je vyskovka a smerovka, pri vrtulniku asi motor a zadna vrtula. Potom je 4-kanal, tam mozes riadit uz aj kridelka a motor(na lietadle). A takto to stupa :)
Ok, tak zasa som mudrejsi :P :oops:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Gangy napísal::slap: Mat RC helikopteru je jeden z mojich snov este z detskych cias, ze by som si ho spolu s parasutistickym kurzom tento rok splnil? :blee: :surrender: Tomase vyzeras ze o tom nieco vies, neodporucil by si nieco do tych piatich litrov, taky nejaky obstojny kusok za ktory sa nebudem musiet hanbit? :wink:

//A ze by to aj nejaku peknu fasadu malo? :)
ja ti odporucim nie sice model, ale dam ti jednu radu. lietaj s tym nie moc na verejnosti na takych odlahlejsich miestach, pretoze okolo teba bude neuveritelne mnoho deciek. pravdaze ak to mas rad tak ti to vadit nebude, ale dost to rusi....

no ja sa zatedy drzim pri zemi mam Rc auto, uz som na nom rozbil predok :oops: tak som kupil taky naraznik.... kupil som ho za 8 000 pocitam aj nabijacku,ovladac... zatial zostavam na packovom ovladaci, na volantovom mi to moc nejde, a ak sa rozhodujete nieco take kupit nenechajte sa zlakat na take nieco ze v tescu maju podobne ako to co chcem, ale je 4-krat lacnejsie. uz len preto ze ak rozbijete to z tesca tak nikde nezozenete nahradny diel, ale na model zozenete skoro v kazdom modelarskom od nahradnych pneumatik az po kridla (spojlere) . a take auto alebo lietadlo z tesca nikdy nedosiahne taku rychlost ako model co som pocul tak po kompletnom prerobenie (co vide okolo 3000) take auto dosiahne rychlost aj 60 km/h a aj viac , mam na mysli vymenu lozisk lepsi akumulator motor, je to okolo 3 000

btw neviete niekto web stranku jedneho e-shopu maju taky ruzovkasty header ale nepametam si nazov :twisted:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

chcel by som s tym zacat lebo sa mi to paci je dobre kupit toto ? http://www.progamingshop.sk/esky-lama-v3-p-4029.html
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

IMI napísal:chcel by som s tym zacat lebo sa mi to paci je dobre kupit toto ? http://www.progamingshop.sk/esky-lama-v3-p-4029.html
celkom sa my paci :) este som pozeral tento : http://www.rchobby.sk/product_info.php? ... 3fe9976311
ale zase do vrtulnikov som expert neni
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

hmm pekne veci, sice je to RC a skoro vsetko na elektrinu.Ja mam radsej benzinove len to uz je tazsia konstrukcia a trosku viacej zlozitejsie.Mal som moznost sa hrat s autickom na benzin co malo 5 koni a to uz bola sila. A take hracky su uz dost drahe.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

lollo napísal:hmm pekne veci, sice je to RC a skoro vsetko na elektrinu.Ja mam radsej benzinove len to uz je tazsia konstrukcia a trosku viacej zlozitejsie.Mal som moznost sa hrat s autickom na benzin co malo 5 koni a to uz bola sila. A take hracky su uz dost drahe.
no ved jasne stare zname 8) ale najskor sa naucit na elektrine a potom prejst na spalovanie :) a zatial my ten elektricky pohon staci, pripadne vymenim motor bateriu a idem, tak skoro sa prejst nechystam :wink:
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Jeeeej konečne téma pre mňa :) Ja som vášnivý RC modelár [ ok skôr pilot, modely stavia ze mna otec :) ] Lietam asi 3roky...
Začinal som s len so svahovým samokrídlom :) Postupne som prešiel na akrotaby [ tak do 1m ] a kedže otec staval stale niečo večšie tak prvý večší model bol 1,700mm polomaketa lietadla Milles Sparowhavk. A z toho ešte dalších par modelov až po mojho miláška a to je akrobat Velox Revolution :)

rozp. 2200mm
dlžka. 2000mm
hmotnosť 6500g
motor: striedavý elektr. Axi 5345/18
baterky: 10s4p PowerION ( lion ) 1100MAh [size=0]spoli 4400MAh[/size] [ teraz na jar to bude 11s4p 1300 s menšim vnutorným odporom ]
-spotreba motora je 70A

PS: spaľovanie benzínu si môžte nechať :P radšej spaľujem elektróny :)
Prílohy
DSC_9671.jpg
Napísať odpoveď