Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
SamerLP
Medium Expert
Medium Expert

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa SamerLP »

Neviete niekto náhodou či sa dá nejako vypnúť automatické zníženie hlasitosti "kvôli bezpečnosti"? V aute počúvam len cez bluetooth cez FM transmitter a dosť často mi to dá hlášku o tom, že mám znížiť hlasitosť a potom to samo zníži a musím to dookola zvyšovať a už ma to nebaví. Kedysi to nerobilo akosi pri niektorom upgrade to začalo robiť a proste mi to vadí :D
Používateľov profilový obrázok
fildinko
Professional
Professional

Príspevok od používateľa fildinko »

Na oficiálnej stránke píšu tento návod:

1 Na iPhone alebo iPode touch otvorte apku Nastavenia.
2 Klepnite na Zvuky a haptika a potom na Bezpečnosť slúchadiel.
3 Zapnite alebo vypnite Hlásenia slúchadiel.

Ale asi treba mať pripojené to zariadenie/kábel lebo na samotnom iPhone nemám takúto možnosť.

Autoeditácia príspevku po 1 hod 17 min 26 sek:
https://www.techbyte.sk/2022/10/rozhodn ... c-povinne/

Ako to bude teda s Apple produktami? Keďže na nabíjačke je Type C na Lighting. V tom rozhodnutí nie je špecifikované že by museli v Appli zmeniť nabíjanie z Lighting na Type C.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ak sa má zjednotiť konektor, tak budú musieť dať do mobilov usb-c alebo nedajú žiadny konektor. Lebo usb-c - lighting nenabijes nič okrem iphonu.
SamerLP
Medium Expert
Medium Expert

fildinko - ďakujem za radu. Skúsil som a ako som si asi aj myslel nemám to tam. Ešte som niečo dohľadal v appke zdravie tam mi to tiež píše a v nastaveniach normálne to nejde vypnúť. Píšu: Tieto hlásenia sú v niektorých oblastiach povinné. Celkom nemilé od Apple, takto nemožnosť vypnúť to. Síce pekné od nich, že im ide o to aby sme si sluch ochránili, no skôr toto čo vymysleli je otravné...
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

v nastaveniach bluetooth pre dane zariadenie ho klasifikuj ako reproduktor
SamerLP
Medium Expert
Medium Expert

Ďakujem, nastavil som to tak snáď to pomôže. :)
deszka3
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Caute, kupil som si nove Airpods Pro 2 a nejak mi nepasuju ani jedny stuple, sluchatka musim silno vtlacit do ucha aby nejak drzali, no po par minutach mam zas pocit, ze mi idu vypadnut. Ma tu niekto podobny problem?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

proste ti nevyhovujú. tiež mi nie všetko v ušiach sedí
deszka3
Light Professional
Light Professional

Aj by som sa uspokojil s takouto odpovedou, keby nestali tolko kolko stoja :D Akurat som googlil a jedine, co mi asi ostava si kupit nejaky set stupli od alternativnych vyrobcov s viacerimi velkostami. Tolko ludi ich ospevuje a mne pravdaze nepasuju :D
fildinko
Professional
Professional

Príspevok od používateľa fildinko »

Mal si už niekedy iné slúchadlá od Apple? Myslím napríklad také ktoré si niekedy dostal k telefónu, klasické Earpods prípadne ne-pro airpods. Alebo sú to tvoje prvé Apple slúchadlá?

Vždy môžeš vrátiť tovar pokiaľ je nepoškodený tam kde si ho kúpil do 14 dní? Tuším. Nemám pocit že by boli slúchadlá výnimka.
deszka3
Light Professional
Light Professional

Ano, mal som uz klasicke Earpody, ktore som dostal k iPhone-u 6S a tie mi vobec, ale vobec nesedeli. Zato som mal rozlicne spuntove sluchadla s ktorymi som bol maximalne spokojny, tak som si myslel, ze Airpody so spuntami budu perfektne. Objednal som si nejake alternativne spunty, uvidime. 14 dni som uz bohuzial prepasol, tak jedine mi ostane ich predat (nastastie uz mam 2 kupcov, keby ani nahradne spunty nepasovali :D)
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Skús si na to zvyknúť. Lebo vravíš že máš pocit ... ale podľa mňa ti reálne nevypadnú ak ti teda nevypadávajú naozaj :) Ale ten pocit vypadnutia mám aj ja ale držia.
deszka3
Light Professional
Light Professional

V tom ti dam za pravdu, ze mi nevypadnu, no po par minutach nosenia si ich extremne lahko viem vybrat z usi, tento pocit nepoznam ani z jednych spuntov, ktore som doteraz mal. A dalsia vec, kvoli ktorej si myslim, ze mi nesedia je kvalita zvuku, Apple ich reklamoval s viac basami ako predchadzajuci model, ked si ich zatlacim poriadne do usi, tak su v pohode, ale po par minutach uz zneju placho a vtedy si ich musim zas vtlacit do usi, aby zneli akotak ok. Posledne 3 roky som pouzival WH-1000XM3 od Sony a oproti nim mi pripada zvuk z Airpodov ako joke :D Este im dam jednu sancu s novymi stuplami a ak ani tie nebudu fungovat, tak sa bohuzial s nimi budem musiet rozlucit :(
dasti555
Professional
Professional

No osobne považujem Pro 2 za top na trhu a tie basy sú tam fakt luxusné a celkovo rozloženie výšok a stredov na môj sluch úplne presne sedí dokonalo :D a hlavne si myslím že tomu dosť dopomáha to adaptívne EQ ktoré by po novom malo fungovať aj na základe mikrofónu z ucha v podstate som to pochopil niečo ako live verziu NuraTrue ktoré sa nastavia len raz a už sa to neprispôsobuje (i keď tie NuraTrue Pro myslím, že by už mali tiež)

Ktoré máš štuplíky? Skús dať o jedno menšie.
Inak ale ako o tom píšeme tak tiež mám také divné pocity pri tejto 2. generácii a že ich viac "upravujem" než Pro 1ky.

žeby zmenili materiál štuplíkov? asi nie
deszka3
Light Professional
Light Professional

Nasiel som taky mensi lifehack na youtube, nasadit si ich do ucha a potom s nimi zatocit hore aby ti smerovali viac k nosu ako smerom dole. Uz drzia lepsie(upravujem ich uz iba kazdych 15 minut :D), na Spotify som sa trocha pohral aj s ekvalizerom a zneju uz lepsie.

Skusil som vsetky velkosti spuntov, vsetky su mi male okrem L-ka, ktore sa mi zas zda byt teraz bud o kusok vacsie alebo mensie ako potrebujem. Objednal som si spunty ktore su velkostou medzi M a L tak uvidime, maximalne skusim este spunty z pamatovej peny.
dasti555
Professional
Professional

No to áno, treba ich niekedy trošku upraviť v uchu tým zatočením.
Skús ísť do pristupnosti > airpody> zvukové nastavenia pristupnosti > vyvážený ton a pohrať sa ešte s tým že či lepšie / horšie to bude (vypni to EQ v spotify predtým).

Mne príde že čím dlhšie ich počúvam tým sú mi viac prispôsobené ale to môže byť úplný blud ;D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako,... rýpnem si, ale nie je niečo veľmi zlé, ak si kúpiš sluchátka za cenu low-mid end telefónu, aby si musel hľadať life hacky, aby ti držali v uchu, naprávať ich každých 15 minút a ladiť ich na úrovni appky, aby hrali počúvateľne? :D

Sluchátka majú slúiť tebe, ak ti nevyhovujú, kúp si iné, nie? Určite sú aj lepšie možnosti ako enormne predražené Pro 2-ky.
deszka3
Light Professional
Light Professional

Jasne, ze to je blbe, ale 80% ludom tie sluchatka pasuju, no ja patrim bohuzial do tych zvysnych 20%, ktorym tie sluchatka nepasuju(ako som spominal, doteraz som nikdy nemal problemy s rozlicnymi spuntovymi sluchatkami, tak som si myslel, ze tieto budu idealne premna, kedzenuzbmam viac Apple zariadeni). Dneska mi dojdu nove spunty, vyskusam a ak ani tie nebudu pasovat, tak posuvam tie sluchatka dalej, zaujem o ne je nastastie dost velky.
dasti555
Professional
Professional

hensym ale veď to je úplne bežné že si prispôsobuješ štuplíky

Čo sa týka ladenia tak zas nie každému vyhovuje EQ ktoré zvolí výrobca a preto je super benefit môcť si to ešte užívateľsky doladiť (bohužiaľ v prípade apple je aj to ladenie nie úplne najšťastnejšie zvolené) ale tie presety čo tam majú sú okej (nehovorím o EQ v nastaveniach aplikácie Hudba). Rovnako je možné aj použiť aplikáciu mimi hearing test a prispôsobiť si to ešte viac k svojim ušiam keďže vieš použiť svoj audiograf aby sa sluchátka prispôsobili tvojmu sluchu podľa toho audiografu (funguje len na iphone ... mac ani ipad to nemajú lebo nemajú health appku...)

Pro 2 vs IEMs (Reddit)

z komentov
I had the originals AirPods Pro, the AirPods Pro 2 and a few mid to low-high end stuff. A lot of Moondrop, all Arias, 7hz timeless, Blessing 2.

Sound quality wise AirPods Pro 2 are definitely better than 1. Compared to other IEMS I found it hard to compare, since the sound signature is quite different. I really love the sound auf the AirPods Pro 2, but they are relatively pleasing and don’t risk anything. You can hear to music all day without getting fatigued (and it is still fun!). I still would say Aria sound better, but they sound different. I wouldn’t listen to my arias the whole day. And I love them.

For 300$ you could get better IEMS (blessing 2 for example), but considering the whole package, of sound quality, connectivity and overall a sound signature I can listen to all day, the 300$ for the AirPods Pro 2 are worth it.
A on to presne vystihol.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

dasti555 napísal: 17 okt 2022, 16:04Čo sa týka ladenia tak zas nie každému vyhovuje EQ ktoré zvolí výrobca a preto je super benefit môcť si to ešte užívateľsky doladiť...
Dlho som si myslel, ze si vzdy kupujem zle sluchadla, alebo ze recenzie neboli velmi presne az kym som pochopil, ze kupovat sluchadla okolo vychodzieho naladenia je somarina, nech ziju ekvalizery 8)
Napísať odpoveď