Tak trošku update, skúšal som ešte ako som našiel na internete, že je možnosť, že mi spraví diagnostiku priamo Apple, spôsobom, že im napíšem na Twitter (Apple Support) a poslali mi požiadavku o diagnostiku, ktorú som spravil a následne vyhodnotili to. Zistili, že s baterkou nič nie je a nie je nutné ju vymeniť, plus klasické veci, ako zlepšiť nabíjanie či o tom, ako nabíjacie cykly ovplyvňujú batériu. Som, ale inak netušil, že Apple poskytuje aj cez Twitter podporu, ale je to super vedieť, že niečo také poskytujú.
Nakoniec teda ako som síce spomínal, že upgrade sa neoplatí tak zmenil som názor

pôjdem pravdepodobne do iPhone 14 Plus, väčší a baterka omnoho väčšia a lepšia. Síce nie až taký výhodný a asi potrebný upgrade, ale iPhone 14 Pro, aktuálne nie je skladom asi nikde a tá cena mi už príde dosť prehnaná, vzhľadom na to, že až tak veľa toho navyše neponúka. Dynamic Island, síce vyzerá zaujímavo, ale nemyslím si, že ho až tak potrebujem. Potom ten tretí objektív by som tiež nevyužil, a typujem, že to je všetko čo je iné oproti klasickej verzii či Plus. No ešte vlastne Always on displej, ale keďže to len žerie viacej batériu tiež mi to príde ako nepotrebné a doteraz mi to nechýbalo.