Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
- starysomar
- Hardcore addict
Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Pred časom som pozeral merania - grafy frekvenčného priebehu veľa slúchadiel, vrátane hodne drahých.
Prakticky všetky majú v nejakej časti charky výrazný prepad - spravidla kdesi v okolí 3-4 kHz.
Ekvalizácia je pri nich na mieste. Tiež každý máme iné preferencie. Bedne používam DIRECT, no príposluchové repráčiky so akožesubom aj slúchadlá (ak ich raz začas použijem) mierne ekvalizujem.
Prakticky všetky majú v nejakej časti charky výrazný prepad - spravidla kdesi v okolí 3-4 kHz.
Ekvalizácia je pri nich na mieste. Tiež každý máme iné preferencie. Bedne používam DIRECT, no príposluchové repráčiky so akožesubom aj slúchadlá (ak ich raz začas použijem) mierne ekvalizujem.
https://www.reddit.com/r/headphones/com ... t/doyj84e/ < ako by mali slúchadlá znieť
Novinky:
iPad 10. generácie
https://svetapple.sk/zariadenia/iphone- ... -slovakov/
https://svetapple.sk/zariadenia/iphone- ... a-sialene/
iPad 10. generácie (64 GB) – 579 €
iPad 10. generácie (256 GB) – 779 €
iPad 10. generácie + Cellular (64 GB) – 779 €
iPad 10. generácie + Cellular (256 GB) – 979 €
Pro model
https://svetapple.sk/zariadenia/iphone- ... le-pencil/
iPad 10. generácie
https://svetapple.sk/zariadenia/iphone- ... -slovakov/
https://svetapple.sk/zariadenia/iphone- ... a-sialene/
iPad 10. generácie (64 GB) – 579 €
iPad 10. generácie (256 GB) – 779 €
iPad 10. generácie + Cellular (64 GB) – 779 €
iPad 10. generácie + Cellular (256 GB) – 979 €
Pro model
https://svetapple.sk/zariadenia/iphone- ... le-pencil/
prave vcera som objednaval ipad air.
pozeram ze ipad 10 bude stat o 100 eur menej a plus minus jediny rozdiel je m1 chip...
cakat sa mi moc nechce a m1 jedna je predsa super (aspon v macbookoch) tak objednavku uz rusit nebudem.
pozeram ze ipad 10 bude stat o 100 eur menej a plus minus jediny rozdiel je m1 chip...
cakat sa mi moc nechce a m1 jedna je predsa super (aspon v macbookoch) tak objednavku uz rusit nebudem.
No rozdiel okrem M1 je hlavne to že tam je stále podpora Apple Pencil 1 generácie s tým, že na napárovanie treba adaptér USB-C > lightning, kamera je ultraširokouhlá len vo vodorovnej polohe. Air je lepšia voľba.
Fotí niekto 360° zábery na iPhone? Akú aplikáciu používate?
Na store som ich našiel viac.
Na store som ich našiel viac.
Tak nakoniec mensi update, nove spunty dosli, drzali lepsie, sluchatka som upravoval uz iba kazdych 15 minut Airpody sli nakoniec z domu, doslova sa po nich zaprasilodeszka3 napísal: ↑17 okt 2022, 5:21 Jasne, ze to je blbe, ale 80% ludom tie sluchatka pasuju, no ja patrim bohuzial do tych zvysnych 20%, ktorym tie sluchatka nepasuju(ako som spominal, doteraz som nikdy nemal problemy s rozlicnymi spuntovymi sluchatkami, tak som si myslel, ze tieto budu idealne premna, kedzenuzbmam viac Apple zariadeni). Dneska mi dojdu nove spunty, vyskusam a ak ani tie nebudu pasovat, tak posuvam tie sluchatka dalej, zaujem o ne je nastastie dost velky.
Mal by som menšiu otázočku. Mám iPhone 12 2 roky aj nejaké mesiace, a batéria kedysi vydržala krásne 2 dni, dnes už ledva jeden deň. Príklad odsledovaný zo včera: nabité na 92% o 17:39, dnes o 15:57 už len 29%. Zdravie batérie mi píše 96%. Je úplne normálne aby po dvoch rokoch už sa tak zhoršila batéria?
Zároveň to vidím tak, že asi ju vymením... prípadne nejaké odporúčanie kde by to vymenili nie za moc draho? Jediné čo som zatiaľ našiel je aj kde som telefón kúpil a to v iStyle, tam pýtajú za výmenu 80€ a aj to niekde som čítal, že bude treba dať dole ochranné sklo čo mi nedáva akosi zmysel pri výmene batérie a ak by to tak chceli to ešte potom aby som dal ďalších 20€ za nalepenie ďalšieho a sme na 100€ Nájdem prípadne niečo výhodnejšie v Trenčíne?
Zároveň to vidím tak, že asi ju vymením... prípadne nejaké odporúčanie kde by to vymenili nie za moc draho? Jediné čo som zatiaľ našiel je aj kde som telefón kúpil a to v iStyle, tam pýtajú za výmenu 80€ a aj to niekde som čítal, že bude treba dať dole ochranné sklo čo mi nedáva akosi zmysel pri výmene batérie a ak by to tak chceli to ešte potom aby som dal ďalších 20€ za nalepenie ďalšieho a sme na 100€ Nájdem prípadne niečo výhodnejšie v Trenčíne?
ozaj chces hladat to najlacnejsie riesenie?
iphone 12 je uz vodeodolny, neodborny zasah ti z neho velmi lahko moze spravit vodeNEodolny telefon.
k ochrannemu sklu... neviem ako sa presne rozobera iphone ale u vela telefonov je to tak ze do vnutra sa dostanes iba cez displej. displej je telo telefonu nalepeny a odlepuje sa tak ze musis displej nahriat aby lepidlo zmaklo.
mozno keby ho nahrievaju tak to moze znicit ochranne sklo alebo ho odlepit alebo co.
ale samozrejme pozno z teba chcu len dalsie peniaze vytiahnut.
netvrdim ze si to mas nechat vymenit v istyle ale urcite nehladaj to najlacnejsie, lebo je slusna sanca ze to casom olutujes.
iphone 12 je uz vodeodolny, neodborny zasah ti z neho velmi lahko moze spravit vodeNEodolny telefon.
k ochrannemu sklu... neviem ako sa presne rozobera iphone ale u vela telefonov je to tak ze do vnutra sa dostanes iba cez displej. displej je telo telefonu nalepeny a odlepuje sa tak ze musis displej nahriat aby lepidlo zmaklo.
mozno keby ho nahrievaju tak to moze znicit ochranne sklo alebo ho odlepit alebo co.
ale samozrejme pozno z teba chcu len dalsie peniaze vytiahnut.
netvrdim ze si to mas nechat vymenit v istyle ale urcite nehladaj to najlacnejsie, lebo je slusna sanca ze to casom olutujes.
Máš pravdu... na toto všetko som úplne zabudol.
Nemyslel som najlacnejšiu ako, že za 30€ alebo takto, len či náhodou niečo lacnejšie ako iStyle, ale ako som aj hľadal na nete bude toto od nich asi najlacnejšie. Tiež stále to vyjde omnoho lacnejšie ako kupovať nový iPhone, ktorý ani nepotrebujem keďže sa upgrade ani neoplatí
Plus ešte som pozeral v iStyle majú možnosť zapožičania telefónu za 1€ na deň, keďže posielajú do do BA do servisného strediska, čiže aspoň nebudem bez mobilu A predsalen ešte aj keďže to je premium reseller bude tam tá istota, že mi snáď nič nepoškodia a dajú tam originál batériu.
Som, ale aj prekvapený, že tie batérie nič moc teda nevydržia, ako keby počítali s tým, že buď bude treba ju vymeniť alebo už po dvoch rokoch aby si človek kupoval novší model ako síce nie je to taký extrém, že každý deň treba nabíjať, ale predsalen keď vydžal predtým 2 dni mi to viac vyhovovalo
Nemyslel som najlacnejšiu ako, že za 30€ alebo takto, len či náhodou niečo lacnejšie ako iStyle, ale ako som aj hľadal na nete bude toto od nich asi najlacnejšie. Tiež stále to vyjde omnoho lacnejšie ako kupovať nový iPhone, ktorý ani nepotrebujem keďže sa upgrade ani neoplatí
Plus ešte som pozeral v iStyle majú možnosť zapožičania telefónu za 1€ na deň, keďže posielajú do do BA do servisného strediska, čiže aspoň nebudem bez mobilu A predsalen ešte aj keďže to je premium reseller bude tam tá istota, že mi snáď nič nepoškodia a dajú tam originál batériu.
Som, ale aj prekvapený, že tie batérie nič moc teda nevydržia, ako keby počítali s tým, že buď bude treba ju vymeniť alebo už po dvoch rokoch aby si človek kupoval novší model ako síce nie je to taký extrém, že každý deň treba nabíjať, ale predsalen keď vydžal predtým 2 dni mi to viac vyhovovalo
- starysomar
- Hardcore addict
Súčasné akumulátory (Li-niečo), používané v mobiloch starnú dňom výroby. Aj, ak ležia v sklade. Či sa Ti oplatí výmena aku, zvážiš sám.
Dožívajúci akumulátor v mobile najľahšie spoznáš tým, že po plnom nabití rýchlo klesne pod 100%.
Čas výdrže "batérie" by som nebral do úvahy (skôr čas nabíjania zo zhodnej úrovne vybitia, než za nova) - mení sa naše používanie mobilu, mení sa (aspoň v androidovských) čo sa deje na pozadí
Dožívajúci akumulátor v mobile najľahšie spoznáš tým, že po plnom nabití rýchlo klesne pod 100%.
Čas výdrže "batérie" by som nebral do úvahy (skôr čas nabíjania zo zhodnej úrovne vybitia, než za nova) - mení sa naše používanie mobilu, mení sa (aspoň v androidovských) čo sa deje na pozadí
ale mas pravdu aj v tom ze je to tak trochu ciel vyrobcov. predsalen v dnesnej dobe su rozdieli medzi novym a minulorocnym modelom minimalne, nie je moc dovodov na upgrade. co ti potom brani mat ten isty telefon kludne aj 10 rokov? jedine tieto umelo vytvorene obmedzenia. bateria ktoru sam nevymenis a najskor je co najviac zalepena v telefone aby aj odborna vymena bola co najtahsia, najdrahsia a rizikova. a potom samozrejme software ktory cielene "starne", zamkne nove funkcie na starych modeloch alebo sa zacne sam od seba zahlcovat... (pripad s nasim starym ipadom airom 2, ktoremu nic nebolo, lenze casom stale viac a viac miesta na disku zaberal system a "ostatne" az kym sa tam uz proste nedalo nahrat nic ani upgrade spravit)
dnes uz si ale aj apple uvedomuje ze predaj telefonov spomaluje a treba vytahovat peniaze od zakaznika inym sposobom. preto teraz tvrdo bojuje s kazdou druhou aplikaciou aby z kazdeho prdu co sa udeje v ich zariadeni mal nejaku proviziu. napriklad ze spotify/netflix/disney by mali davat cast z ich subscription applu aby mohli mat appky v appstore...
dnes uz si ale aj apple uvedomuje ze predaj telefonov spomaluje a treba vytahovat peniaze od zakaznika inym sposobom. preto teraz tvrdo bojuje s kazdou druhou aplikaciou aby z kazdeho prdu co sa udeje v ich zariadeni mal nejaku proviziu. napriklad ze spotify/netflix/disney by mali davat cast z ich subscription applu aby mohli mat appky v appstore...
- starysomar
- Hardcore addict
Pane, áno aj nie.
Proste NICD so sintrovanými elektródami vydržali desaťročia, NIMH zrejme vydržia (aj keď menej), no Li-"čosi" starnú odo dňa výroby rýchlejšie.
Skrz rozmery (tenký...) sú akumulátory vstavané a skrz to, že mobily principiálne starnú (morálne zastarávajú) rýchlejšie, než "baterky" v nich osobne s výnimkou úplne prvého môjho "šteklivého" mobilu kupujem mobily do dvoch stovák. Kávu to neuvarí, manželku nenahradí, maily, web a navigácia ide na každom trochu rozumnom.
Proste NICD so sintrovanými elektródami vydržali desaťročia, NIMH zrejme vydržia (aj keď menej), no Li-"čosi" starnú odo dňa výroby rýchlejšie.
Skrz rozmery (tenký...) sú akumulátory vstavané a skrz to, že mobily principiálne starnú (morálne zastarávajú) rýchlejšie, než "baterky" v nich osobne s výnimkou úplne prvého môjho "šteklivého" mobilu kupujem mobily do dvoch stovák. Kávu to neuvarí, manželku nenahradí, maily, web a navigácia ide na každom trochu rozumnom.
Ja by som si to vymeniť nedal. Zdravie batérie 96% po dvoch rokoch je veľmi výborný stav batérie (môj iPhone 13 pro má po roku 93%, a to nabíjam každý večer a vyberám z nabíjačky ráno). Ja by som vymenil batériu keby mala pod 80%.
Problém s výmenou vidím v tom, že teraz máš originál batériu od applu v tvojom iPhone. Ale vymenia ti v servise originál apple batériu? Pochybujem. Všetko je to lacná čína. A čím menej za to pýtajú tým je to viacej podozrivé.
Daj si pozor. Nevymieňaj. Jeden deň je stále luxus. Plus rada na záver: Nabíjaj stále v rovnakom čase. Napríklad večer daj do nabíjačky a ráno vyber z nabíjačky.
Ako to myslíš, že ti tam dajú lacnú čínu? Veď iPhone samotný je Made in China
Väčšina elektroniky sa dnes vyrába v Číne.
Väčšina elektroniky sa dnes vyrába v Číne.
Aby som to upresnil, predajca ako iSTYLE si asi nedovolí tam dať neoriginál baterku
Tak trošku update, skúšal som ešte ako som našiel na internete, že je možnosť, že mi spraví diagnostiku priamo Apple, spôsobom, že im napíšem na Twitter (Apple Support) a poslali mi požiadavku o diagnostiku, ktorú som spravil a následne vyhodnotili to. Zistili, že s baterkou nič nie je a nie je nutné ju vymeniť, plus klasické veci, ako zlepšiť nabíjanie či o tom, ako nabíjacie cykly ovplyvňujú batériu. Som, ale inak netušil, že Apple poskytuje aj cez Twitter podporu, ale je to super vedieť, že niečo také poskytujú.
Nakoniec teda ako som síce spomínal, že upgrade sa neoplatí tak zmenil som názor pôjdem pravdepodobne do iPhone 14 Plus, väčší a baterka omnoho väčšia a lepšia. Síce nie až taký výhodný a asi potrebný upgrade, ale iPhone 14 Pro, aktuálne nie je skladom asi nikde a tá cena mi už príde dosť prehnaná, vzhľadom na to, že až tak veľa toho navyše neponúka. Dynamic Island, síce vyzerá zaujímavo, ale nemyslím si, že ho až tak potrebujem. Potom ten tretí objektív by som tiež nevyužil, a typujem, že to je všetko čo je iné oproti klasickej verzii či Plus. No ešte vlastne Always on displej, ale keďže to len žerie viacej batériu tiež mi to príde ako nepotrebné a doteraz mi to nechýbalo.
Nakoniec teda ako som síce spomínal, že upgrade sa neoplatí tak zmenil som názor pôjdem pravdepodobne do iPhone 14 Plus, väčší a baterka omnoho väčšia a lepšia. Síce nie až taký výhodný a asi potrebný upgrade, ale iPhone 14 Pro, aktuálne nie je skladom asi nikde a tá cena mi už príde dosť prehnaná, vzhľadom na to, že až tak veľa toho navyše neponúka. Dynamic Island, síce vyzerá zaujímavo, ale nemyslím si, že ho až tak potrebujem. Potom ten tretí objektív by som tiež nevyužil, a typujem, že to je všetko čo je iné oproti klasickej verzii či Plus. No ešte vlastne Always on displej, ale keďže to len žerie viacej batériu tiež mi to príde ako nepotrebné a doteraz mi to nechýbalo.
Nebola by lepsia volba 13 Pro/13 Pro Max?
Ak ich ešte niekde kúpi tak teoreticky hej. Baterkovo je ale 14 Plus lepšie ako 13 Pro.