Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Používateľov profilový obrázok
dasti555
Professional
Professional

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ide o zážitok z používania a veru teda z oculusu 2 mám zážitok taký že ho nepoužívam lebo je to proste rozpixelované, nejaké ovládače mám mať v ruke na ovládanie. Akože z tohto som ďaleko viac nadšený. Len keby to bolo vo forme normálnych okuliarov. Snáď nejaká 4. generácia.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Máte niekto skúsenosti s ročnou zárukou priamo od Apple pre iPhone? Ako to prebieha? Do akej miery to je späté s obchodom (čo sa týka toho, komu telefón odovzdám, či obchodu alebo priamo Apple (autorizáku), či treba doklad alebo stačí telefón s platnou zárukou podľa SN a pod.) a ako dlho to trvá. Ď. :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mám skúsenosť s iPadom v Nemecku. Vymenili mi na mieste za nový kus. Nefungovala časť displeja.
Hensym
VIP
VIP

Tiež mi odišlo niekoľko pixelov (čierna škvrna asi 0,5 cm) na pravej hrane obrazovky. Čítal som že je to bežná vada a Apple to pokrýva, len sa chcem vyhnúť zdľhavej záruje od e-shopu. Skúsim teda, vďaka. A mám ísť do autorizáku nejakého?
dasti555
Professional
Professional

Ak si kupoval iphone povedzme v istores tak ideálne to zaniesť tam. Ale zároveň môžeš buď priamo do Apple Store (najbližší viedeň) alebo CCC/Swiss.Vec je ale tá, že nemajú v systéme potom spojenie že original SN z istores bolo prípadne vymenené za niečo iné a ak by si šiel inokedy do istores tak treba asi aj celú dokumentáciu k tomu.
Na druhej strane ak si ho kupoval v nejakom inom obchode niekde v zahraničí prípadne Apple Store a chceš to opraviť na svk tak jedine CCC/Swiss. Akože istores/istyle/mzone atď by nemali mať problém to prevziať ale pravdepodobne zaplatíš za manipulačný poplatok. Respektíve zo zákona myslím je to tak, že ak by ti to oni "opravili" tak následne oni ako predajca majú kryt záruku na produkt ktorý vlastne ani nebol original od nich čiže skôr ťa asi pošlú priamo do autorizovaného servisu.
Hensym
VIP
VIP

Práveže bežný slovenský eshop. V tom prípade napr. Swiss je ok?
dasti555
Professional
Professional

Ak to je v provom roku tak áno, len si nakráčaš a nič by nemali po tebe chcieť. Ak v druhom treba faktúru k tomu. Ale pre istotu ju zober asi aj tak :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

A ked uz tam pojdes dopredu si vypni find my phone alebo ho resetni do factory defaults, bez toho ti to nezoberu (s aktivnym FMF).
JCM01
Star
Star

Príspevok od používateľa JCM01 »

Jo, vypnúť FMF, hlavne keď má mobil problém sa pripojiť k internetu (ani cez Wifi ani cez mobilnú sieť) :roll: (true story..)
Hensym
VIP
VIP

Technik vo Swiss povedal, že toto sa zrejme bude riešiť výmenou displeja, čím ma dosť sklamal (vraj nové modely sa málokedy menia kus za kus). Nie som nadšený z toho, že bude rozoberaný/menený, ale múdrejší budem keď tam prídem, resp. ho pošlem (trochu neskôr lebo pôjdem na dovolenku!.
deszka3
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Pravdupovediac by to aj mna nastvalo/sklamalo a ked to spravia na figu, tak to urcite budes moct reklamovat. Inak nechces skusit este v nejakom inom servise? Mozno ti niekde inde vymenia kus za kus.
dasti555
Professional
Professional

Pri iPhone sa menilo buď displej alebo celý kus za kus ak vada bola niekde inde.Pri novších modeloch ešte sa myslím dá meniť kamera a mám pocit, že s príchodom 14 rady vedia vymeniť len housing. Čiže v prípade, že by si mal rozbité zadné sklo tak ti zostane všetko pôvodné akurát vymenia v podstate telo. A to mi príde ako väčšia skladačka ale reálne nie je dôvod prečo by ti mali dávať druhý telefón ak problém je displej. To ako keby chceš vymeniť celé auto za to, že máš rozbité predné sklo.
Chápem obavy ale netreba ich mať. Majú postup na to aby výsledný servis spĺňal kvality Apple. Dokonca aj vodeodolnosť by mala byť zachovaná. Ale toto je také, že na to sa nespolieham ani pri čisto novom nakoľko záruka nejaké poškodenie vodou nekryje.
deszka3
Light Professional
Light Professional

No chalani? Kazdy rok tu citam aky slaby bol ten event, ale tento rok som asi na rade ja a musim napisat, ze toto bol vazne asi najslabsi event, aky som od Applu videl. Pri hodinkach ma zaujal iba 3000 nitovy displej AW Ultra 2 a pri iPhone-och zas titaniumove telo a 5x opticky zoom, inak nic svetoborneho podla mna.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Neni titanivý len ram a zvyšok hliník?

Mňa ale zaujal Assasin Miarge natívne. Čo to má akže byť?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Hej, hlinik a z vonka titan nejakou spesl technologiou. Inak len taky bezny update, ja som nic ine ani necakal. Pre mna asi najzaujimavejsie je potvrdenie prstami na apple watch😃
A hry - procesor je tak vykonny, ze to mozu nejak dobre naportovat a pojdu teda uz hrat normalne hry. Casom.
deszka3
Light Professional
Light Professional

Hej, hlinik s titaniom spraveny nejakym special bondingom, mal by byt lahsi a odolnejsi a konecne nebude ram fingerprint magnet :D Ajked vacsina ludi nosi tie telefony v kryte..

Zda sa mi, alebo uz mali aj predchadzajuce Apple Watch ovladanie gestami? Nieco sa mi mari, ze som skusal na mojich AW 8, no nefungovalo to na 100%, tak som to hned aj vypol.

Jedine, co si asi kupim bude novy remienok, tie sa mi dost pacili.
fildinko
Professional
Professional

Príspevok od používateľa fildinko »

deszka3 napísal: 12 sep 2023, 20:52 pri iPhone-och zas titaniumove telo a 5x opticky zoom, inak nic svetoborneho podla mna.
Súhlasím s tým že to bol slabý event.

Avšak klasické iPhony dostali vylepšený 48 snímač a dynamic island čo je celkom plus v tej cenovej kategórií. Páčia sa mi aj farby, chýba mi ale biela. Myslím si že čierna bude väčšinou času nedostupná.

Tiež ma zaujal optický zoom ale treba podotknúť že sa jedná len o PRO MAX model, ktorý má vylepšený teleobjektív (120 mm).
JCM01
Star
Star

Príspevok od používateľa JCM01 »

V podstate pomaly od 12tky sa vôbec neopláca prechod na 15.

A periskop len v pro max - škoda, 6,1" je podľa mňa ideálna veľkosť, ale zo 14 pro by to aj tak nebol dostatočný dôvod na prechod.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ale tam nebol periscop zoom, je to len najvacsi zoom s velmi slabym snimacom. Pouzili tam zrkadlo, aby to mohlo mat taky zoom, neukazovali tam, zeby sa s tym nejak hybalo, aby bol zoom pohyblivy. A aj tie fotky co tam ukazovali, co malo byt top co tym vedia odfotit, tak s tymi 12mpx to vyzeralo proste strasne zle - oproti tym fotkam zo zakladneho objektivu.
danodrevo
Star
Star

Príspevok od používateľa danodrevo »

za mňa stále nevidím dôvod prejsť na novy IP z 12pro maxu. Tie zmeny tam sú pre mňa len kozmetické a upgrade asi dám len keď sa mi tento už rozspye :-D Zatiaľ ale nevidím limit pri bežnom užívaní telefónu.
Napísať odpoveď