Travian

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Podmienky su skoro rovnako ako pre osadnikov.

Ja mam napriklad skoro v kazdej dedine vynajdenych nacelnikov. Najprv som ale robil v jednej s rezidenciou, z ktorej som este nic nezalozil, aby na jeden vyskum, vysli dvaja. Potom zas a potom uz nebol taky problem so surovinami :)))

Hlavna dedina sa hodi len ako pomocny preberac. Cize si spravis troch nacelnikov, ktori vzdy len pomahaju prebrat, nikdy sami nepreberu.
surfista
Expert
Expert

Príspevok od používateľa surfista »

Ja by som tiez chcel poradit s preberanim dedin, mam uz 3 dediny a v hlavnej mam uz vyzkumaneho senatora, myslite, ze sa mi oplati tahat palac z 15 na 20 v hlavnej dedine aby som mohol preberat dalsie dediny ??

Ak nie ako inak by som to mohol spravit aby to bolo vyhodnejsie??

dik
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

ok aj ta 3339 aj ta 11115 sú pomerne blízko pri mne do 8 políčok, takže založiť ju tam alebo potom som našiel ešte jednú 3339 takých 20 políčok.

Ide mi o to, že ked je blízko tak je tam dobrá možnosť voj. podpory, ale ked je daleko tak sa otvárajú nové farmárske možnosti.
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

vajda65 napísal:ok aj ta 3339 aj ta 11115 sú pomerne blízko pri mne do 8 políčok, takže založiť ju tam alebo potom som našiel ešte jednú 3339 takých 20 políčok.

Ide mi o to, že ked je blízko tak je tam dobrá možnosť voj. podpory, ale ked je daleko tak sa otvárajú nové farmárske možnosti.
No to uz je na tebe, pre ktoru moznost sa rozhodnes.

ad Preberanie: Ak mas v plane premiestnovat hlavnu, tak si len spocitaj, co ta vyjde lacnejsie.

Bud postavit v novej dedine rezidenciu, vyskumat nacelnika a ist rezi 10 potom 20 lvl. Alebo ist v palacovej dedine vyskum a palac na 15 a 20 ...
surfista
Expert
Expert

Stale si niesom isty ako to je s tym preberanim a senatormi.

Cize ked vyzkumam senatora tak mozem vycvicit len jedneho alebo kolko chcem ?? A kde sa vlastne cvici senator, v palaci alebo kasarnach ??

Ak v druhej dedine vyzkumam senatora a dotiahnem rezidenciu na desiatku tak budem moct konecne cvicit senatorov a potom s nimi dobyt vesnicu ??

Prosim skusenesjsich travianerov o radu.
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

ak mas rezidenciu na na lvl 10 a lvl 20 si mozes vycvicit po jednom senatorovi cize dokopy 2, ak mas palac tak na lvl 10 lvl 15 a lvl 20 mozes vycvicit po jednom cize dokopy 3, cvici sa v rezidencii alebo palaci

tej druhej casti otazky nerozumiem :P
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

sice som este dedinu nepreberal ale:
- senator/vodca/nacelnik sa robi v palaci/rezidencii (musi byt vyskumany v akademii samozrejme)
- pri preberani platia rovnake pravidla ako pri zakladani novej dediny ... v dedine z ktorej nacelnika vysielas(v tej v ktorej si ho vyrobil) musis mat volny slot/sloty na expanziu (teda rezidenciu na lvl10/20 alebo palac lvl10/15/20)

to ci ich mozes mat viac neviem presne ale asi hej ... tym padom ak utocis viacerymi tak obsadis dedinu rychlejsie (po obsadeni by mal zmiznut len jeden)

odpovede na zatial takmer VSETKY otazky som nasiel tu - http://help.travian.cz :wink:

napr o dobyvani - http://help.travian.cz/index.php?type=faq&mod=528&s=500
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:sice som este dedinu nepreberal ale:
- senator/vodca/nacelnik sa robi v palaci/rezidencii (musi byt vyskumany v akademii samozrejme)
- pri preberani platia rovnake pravidla ako pri zakladani novej dediny ... v dedine z ktorej nacelnika vysielas(v tej v ktorej si ho vyrobil) musis mat volny slot/sloty na expanziu (teda rezidenciu na lvl10/20 alebo palac lvl10/15/20)

to ci ich mozes mat viac neviem presne ale asi hej ... tym padom ak utocis viacerymi tak obsadis dedinu rychlejsie (po obsadeni by mal zmiznut len jeden)

odpovede na zatial takmer VSETKY otazky som nasiel tu - http://help.travian.cz :wink:

napr o dobyvani - http://help.travian.cz/index.php?type=faq&mod=528&s=500
To by ludia museli vediet citat asi ... :)

No a prides o toho senatora, ktory si dedinu zaberie. Takze ak 5imi znizis a 6im preberes, zmizne iba 6ty.

Sice sa mi uz podarilo, ze som omylom prebral uz prvym (niekto to znizoval predo mnou) a potom som si postupne preberal dalsim tu dedinu a prisiel som snad o styroch senatorov, ale to je iny pribeh :)
frederick123
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frederick123 »

surfista napísal:Stale si niesom isty ako to je s tym preberanim a senatormi.

Cize ked vyzkumam senatora tak mozem vycvicit len jedneho alebo kolko chcem ?? A kde sa vlastne cvici senator, v palaci alebo kasarnach ??

Ak v druhej dedine vyzkumam senatora a dotiahnem rezidenciu na desiatku tak budem moct konecne cvicit senatorov a potom s nimi dobyt vesnicu ??

Prosim skusenesjsich travianerov o radu.
v jednej dedine mozes mat maximalne 3 senatorov a to ak je to hlavna dedina (palac na 20 )a nikdy si z nej nezakladal, proste ide o to, aby si mal volny slot expanzie v rezidencii, alebo palaci, po vyskume v akademii sa ti budu ukazovat na vyrobu v rezidencii , alebo palaci ako osadnici

k tej druhje veci, no ak si z tej druhej dediny nikdy nezakladal, tak staci lvl 10 rezidencia a mozes obsadzovat
surfista
Expert
Expert

diki, jasne uz to chapem :D Ale je tu este take jedna zaujimavost, ak by som chcel preberat s viacerimi senatormi naraz, kazdy by bol s inej dediny a nakoordinoval by som utok tak aby prisli naraz, tak, ku kttorej dedine by sa pridelila ta dedina co by som dobyl ??
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

surfista napísal:diki, jasne uz to chapem :D Ale je tu este take jedna zaujimavost, ak by som chcel preberat s viacerimi senatormi naraz, kazdy by bol s inej dediny a nakoordinoval by som utok tak aby prisli naraz, tak, ku kttorej dedine by sa pridelila ta dedina co by som dobyl ??
Ten co znizi loajalitu na nula, dedinu preberie.

Ak posles piatich a povedzme, ze ti to vyjde presne na 5 utokov, tak to zoberie ten posledny.

Co chces vediet ty, je trochu ina vec ale. Ked posles jednotky v jednu sekundu, tak idu podla toho, kedy vyrazili.

Takze priklad:

07:43:41 poslem na 12:00:00 presne katapult.
08:25:52 poslem na 12:00:00 presne sermira

Katapult vyrazil skor, takze utoci ako prvy. Sermir vyrazil neskor, takze dojde sice v tu istu sekundu, ale utoci az po katapulte. Takisto to bude aj pri tych senatoroch, podla toho, kedy vyrazaju, take maju poradie.
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

ahoj, aka je vlastne maximalna uroven surovinovych poli ?
pingus
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa pingus »

inkognitto napísal:ahoj, aka je vlastne maximalna uroven surovinovych poli ?
V hlavnej dedine to je donekonecna a vo vedlajsich dedinach do urovne 10.

//Fortune
Mas pravdu, neviem, preco som si to myslel, ze je to tak :roll:
surfista
Expert
Expert

Aku najvyssiu urovin surovinovych poli ste dosiahli ?? A kolko stoji dalsia ??
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

pingus napísal:V hlavnej dedine to je donekonecna(ale musis mat postaveneho kamenara, ked nemas, tak mozes stavat len do urovne 10) a vo vedlajsich dedinach do urovne 10.
ja hram na speede, kamenara nemam ale mam polia lvl 16
foboss
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa foboss »

surfista napísal:Aku najvyssiu urovin surovinovych poli ste dosiahli ?? A kolko stoji dalsia ??
max 13 server SK S1... potom už potrebujem viac skladov... :roll:
Matros
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Matros »

surfista napísal:Aku najvyssiu urovin surovinovych poli ste dosiahli ?? A kolko stoji dalsia ??
ja hram na .com speede a 14 a tie uz v pohode stacia na taku celkom dobru army :D
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Niekde pri 17-18 je maximum. V grafickych balikoch je mozne vidiet cisla az do 25, ale to nikto neda.

Som si isty, ze 20ta uroven potrebuje nerealne mozny pocet skladov a sypiek.
diaboliq
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa diaboliq »

ma zmysel niekomu utocit na oazu? kolko surovin mu ukradnem pri kazdom utoku? niekde som videl log kde to bolo 400 z kazdej suroviny ale neviem ci je len pri prvom utoku (neskor menej podla produkcie oazy (?) alebo je stale tych 400)

btw. moja aktualna obrana
258 Pretoriáni
100 Equites Legáti
60 Phalanxy (podpora od kolegu gala)
100 Oštepári (podpora od kolegu germana)
+ 19 hradba

nejake nazory na tuto kombinaciu od skuseneho utocnika? 8)
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

diaboliq napísal:ma zmysel niekomu utocit na oazu? kolko surovin mu ukradnem pri kazdom utoku? niekde som videl log kde to bolo 400 z kazdej suroviny ale neviem ci je len pri prvom utoku (neskor menej podla produkcie oazy (?) alebo je stale tych 400)

btw. moja aktualna obrana
258 Pretoriáni
100 Equites Legáti
60 Phalanxy (podpora od kolegu gala)
100 Oštepári (podpora od kolegu germana)
+ 19 hradba

nejake nazory na tuto kombinaciu od skuseneho utocnika? 8)
No to je tazke povedat, zalezi od utokov co na teba chodia. Ja som na zaciatku mal len par ludi proti sebe a tak som hned ziskal prehlad, ci na mna utoci pechotou, alebo jazdou. Podla toho som sa zariadil.

ad Oazy: Ak nikomu nepatri tak 400 z kazdej, ak patri, tak 10% z dediny ku ktorej patri.

Ja som mal jeden outpost, kde som terorizoval okolie bleskami a netrvalo dlho kym si na mna spravili osteparov.
Napísať odpoveď