Triedite odpad?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Triedite odpad?

Áno poctivo triedim všetok odpad
43
37%
Snažím sa to sem-tam dodržiavať
51
44%
Netriedim / je mi to jedno / je to zbytočné
23
20%

Celkom hlasov: 117

bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Triedim - papier zbieram doma do vriec alebo krabic a potom naraz odnesiem do zberu. Nasi ma uz skoro kvoli tomu z domu vyhodili, bo vsade mame len papier :D. Pet flase do vreca. tie nam smetiari odnasaju kazde dva tyzdne. biioodpad davame zvacsa sliepkam a zajacom. Uz len tie tetrapacky...to som vzdy leniva ich umyvat a strihat, ale asi zacnem :)
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

triedime plasove flase, velke papierove veci a obcas sklenene flase..
barbie
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbie »

triedime skoro vsetko
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

bolek napísal:Triedim - papier zbieram doma do vriec alebo krabic a potom naraz odnesiem do zberu. Nasi ma uz skoro kvoli tomu z domu vyhodili, bo vsade mame len papier :D. Pet flase do vreca. tie nam smetiari odnasaju kazde dva tyzdne. biioodpad davame zvacsa sliepkam a zajacom. Uz len tie tetrapacky...to som vzdy leniva ich umyvat a strihat, ale asi zacnem :)
S tým papierom si to viem živo predstaviť. Vlastne mi stačí otvoriť oči. :D Môj tato totiž robí v tlačiarni a nejako si v hlave zafixoval, že každý deň musí doniesť zo 20 športov, 4 pravdy, 4 smečka, 2 nove časy ...etc. Proste plnu kabelu novín.. :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Frikso napísal:S tým papierom si to viem živo predstaviť. Vlastne mi stačí otvoriť oči. :D Môj tato totiž robí v tlačiarni a nejako si v hlave zafixoval, že každý deň musí doniesť zo 20 športov, 4 pravdy, 4 smečka, 2 nove časy ...etc. Proste plnu kabelu novín.. :?
Ale nevyhodis ho ani za svet, vsak? My mame tak v nedelu plnu schranku reklamnych novin a inzeratov atd, ale nedokazem ho proste po precitani pozuzvat a hodit do smetiaka. To je proste PAPIER a ten jednoducho u mna patri do zberu :)
Frikso
Darca
Darca

haha, to by nam nestačili odvážať. Momentalne máme pod branou 2 take velke kopy ako som ja novin.. Minule roky chodili deti zo školy, mali sutaž v zbere :D a tento a minuly neboli.. neviem prečo.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

my mame aj doma 4 smetiaky a triedi sa :P
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

my doma triedime akurát plastové fľaše + sem-tam papier mám taký pocit. totiž vrecia na triedenie nám dodali iba tieto 2. ináč všetko "letí" do kontajnera :?. no samozrejme sklo do "special kontanjer" :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

No ked vyhadzujem nejake plastove flase tak by ma zabolelo pri srdci keby som ich hodil do kosa na papier :) Ale inak ze by som mal doma tri kose a triedil to zas nie
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

ja uz hej. pristavili nam k baraku kanvy takze som to doma zaviedol. len niekedy ma to uz sere lebo stale ja chodim papier a plasty vyhadzovat. ale zatial mi to nevadi natolko aby som to rucil vsetko do jedneho kontajnera
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Áno triedim [flaše, tetrapacky, skolo, plasty..]
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

plasty a sko vždy, ale papier. málokedy si spomeniem že papier treba dať do "papiera"...proste zahodím....
punkerka115
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa punkerka115 »

moja babka triedi ..my nie ..mame normalne smetne kose...plus sklo a papier.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

netriedim, ja ziaden odpad neprodukujem :wink: (just joke)
Frikso
Darca
Darca

Dneska rano ma zobudili smetiari, prisli obzvlast skoro, tak som sa siel pozret, ci oco nezabudol vyniest kybel pred branu (vynasaju kazdy druhy utorok, takze to by nebolo prijemne) a pozeram, ze z krcmy oproti nosia smetiari krabice plne sklenenych flias. :shock: kokos, ja som nechapal. Kebyze jedna helmanska, to sa aj u nas mnoho krat vyhodilo, ale cele kartony flias.. :x tolka lenivost zast 500metrov k cintorinu a vyhodit to do skla..
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

všetkooo

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

U nás sa triedi, čo sa dá. Papier je samozrejmosť, PET a sklo tiež. Recyklujú sa aj jogurtové kelímky, konzervy z kompótov, rýb a všetko čo sa plastom alebo kovom vlastne dá nazvať.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Triedite odpad?

Príspevok od používateľa Dreamer »

Najskor odpoved na prvy prispevok, ja aj rodina odpad triedime, PET flase, plechovky, sklo, papier, baterie (ide to igelitky, potom do elektra kde to zoberu, ludia prave na to zabudaju a to je velmi nebezpecne!). Odpad triedia aj susedia, v den odvozu je takmer pri kazdom dome niekolko vriec.

Tu je zaujimavy clanok, ak je to problem, odstrante len odkaz, nie cely prispevok!

Sokujuca tabulka porovnajuca 2 krajiny, na zamyslenie!

Kód: Vybrať všetko

Recyklovanie:    SLOVENSKO vs. DÁNSKO

Recyklácia         11%           43%
Spaľovanie         11%           54%
Skládka            78%            3%
Pre tych, ktori by aj triedili, ale nechce sa im, niektori to naznacili aj v tejto teme, tu su tipy:

- ak pijete vodu z PET flias, stlacte flasu a dajte ju do igelitky, tu dajte pod postel, ked sa naplni, odneste ju a vysypte do prislusneho (zlteho) vreca
- rovnako je mozne riesit aj prechovky, sklo a papier
- papier mozete davat do krabice, tu podom odneste do modreho vreca
- nenabijatelne baterie davajte do igelitky, alebo plastovej flase, ak sa naplni, odneste do elektra
- nefunkcne spotrebice teraz odnasa zdarma spolocnost NAY - odkaz (bez nutnosti kupy noveho), vyuzite to!

"V tej podobe, že bezplatne prídeme po spotrebič a odvezieme ho, platí akcia pre tých, ktorí starý spotrebič prihlásia do konca augusta. Pokiaľ bude úspešná, určite budeme uvažovať o jej opakovaní,"
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

Áno, už 6 rokov sa snažím poctivo triediť odpad, PET fľaše zásada,
papier(t. j. hlavne letáky)takisto,
sklo od kávy, ak len máme
sklenené fľaše od pív vždy v našich CBA potravinách dávam, aspoň 13 centov sa mi vždy zíde :D :D
a komunálny odpad samozrejmosť ako každý bežne do smetia
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ľubomír Majkri napísal:sklenené fľaše od pív vždy v našich CBA potravinách dávam, aspoň 13 centov sa mi vždy zíde :D :D
Dobre ze spominas flase od piva, to je u nas asi jediny druh vratnych obalov, co je velka skoda, ked zoberies celu prepravku, zaplatis zalohu za flase a prepravku, najblizsie len odnesies prepravku a peniaze ti vratia, alebo ju vymenis za novu, plnu. Ma to mnoho vyhod:

- ziadny odpad (az na vrchnaky, *inak tie davate kam?)
- lepsia, cistejsia chut ako plechovkove a plastove
- nizsia cena
- dobry pocit

Mozno som na nieco zabudol, ale prvy bod ma v sebe viac, je to ziadne znecistenie okolia, menej komunalneho odpadu, cistejsie zivotne prostredie, tym aj kvalitnejsia voda atd.

Ja sa pamatam ze isty cas boli vratne plastove flase na Coca-Colu, boli pevnejsie, cena bola tiez nizsia ako pri pive, ak by sa nieco podobne obnovilo a rozsirilo aspon na napoje - vodu, nealko, mlieko a pod., o kolko menj odpadu by tu bolo, urcite by sa zmenila aj ta tabulka, vlastne som z nej uviedol len 2 krajiny, tu je cela, snad nebude nikomu vadit, kolko sa recykluje/spaluje/skladkuje v roznych krajinach:
Prílohy
chartoftheday_1312_Recycling_Remains_a_Rarity_in_Eastern_Europe_b.jpg
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Ľubomír Majkri »

vrak.jpg
ale samozrejme, že je potrebné triediť aj železo(šrot), napr. staré autá, zbytočne znečisťujú naše prostredie a zaberajú miesta na parkovanie, ja mám takisto starú feliciu bielu 1996, a tá už taká odspodu prehnitá, že radšej ju dám do šrotu, ako keby malá ešte zbytočne znečisťovať životné prostredie
Napísať odpoveď