Triedite odpad?
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Triedim - papier zbieram doma do vriec alebo krabic a potom naraz odnesiem do zberu. Nasi ma uz skoro kvoli tomu z domu vyhodili, bo vsade mame len papier
. Pet flase do vreca. tie nam smetiari odnasaju kazde dva tyzdne. biioodpad davame zvacsa sliepkam a zajacom. Uz len tie tetrapacky...to som vzdy leniva ich umyvat a strihat, ale asi zacnem 
-
braino.swk
Light Professional
S tým papierom si to viem živo predstaviť. Vlastne mi stačí otvoriť oči.bolek napísal:Triedim - papier zbieram doma do vriec alebo krabic a potom naraz odnesiem do zberu. Nasi ma uz skoro kvoli tomu z domu vyhodili, bo vsade mame len papier. Pet flase do vreca. tie nam smetiari odnasaju kazde dva tyzdne. biioodpad davame zvacsa sliepkam a zajacom. Uz len tie tetrapacky...to som vzdy leniva ich umyvat a strihat, ale asi zacnem
-
bolek
Guru
Ale nevyhodis ho ani za svet, vsak? My mame tak v nedelu plnu schranku reklamnych novin a inzeratov atd, ale nedokazem ho proste po precitani pozuzvat a hodit do smetiaka. To je proste PAPIER a ten jednoducho u mna patri do zberuFrikso napísal:S tým papierom si to viem živo predstaviť. Vlastne mi stačí otvoriť oči.Môj tato totiž robí v tlačiarni a nejako si v hlave zafixoval, že každý deň musí doniesť zo 20 športov, 4 pravdy, 4 smečka, 2 nove časy ...etc. Proste plnu kabelu novín..
-
JohnFrusciante
Star
-
punkerka115
Light Expert
Dneska rano ma zobudili smetiari, prisli obzvlast skoro, tak som sa siel pozret, ci oco nezabudol vyniest kybel pred branu (vynasaju kazdy druhy utorok, takze to by nebolo prijemne) a pozeram, ze z krcmy oproti nosia smetiari krabice plne sklenenych flias.
kokos, ja som nechapal. Kebyze jedna helmanska, to sa aj u nas mnoho krat vyhodilo, ale cele kartony flias..
tolka lenivost zast 500metrov k cintorinu a vyhodit to do skla..
-
JurijRubanov
Light Star
všetkooo
U nás sa triedi, čo sa dá. Papier je samozrejmosť, PET a sklo tiež. Recyklujú sa aj jogurtové kelímky, konzervy z kompótov, rýb a všetko čo sa plastom alebo kovom vlastne dá nazvať.
Re: Triedite odpad?
Najskor odpoved na prvy prispevok, ja aj rodina odpad triedime, PET flase, plechovky, sklo, papier, baterie (ide to igelitky, potom do elektra kde to zoberu, ludia prave na to zabudaju a to je velmi nebezpecne!). Odpad triedia aj susedia, v den odvozu je takmer pri kazdom dome niekolko vriec.
Tu je zaujimavy clanok, ak je to problem, odstrante len odkaz, nie cely prispevok!
Sokujuca tabulka porovnajuca 2 krajiny, na zamyslenie!
Pre tych, ktori by aj triedili, ale nechce sa im, niektori to naznacili aj v tejto teme, tu su tipy:
- ak pijete vodu z PET flias, stlacte flasu a dajte ju do igelitky, tu dajte pod postel, ked sa naplni, odneste ju a vysypte do prislusneho (zlteho) vreca
- rovnako je mozne riesit aj prechovky, sklo a papier
- papier mozete davat do krabice, tu podom odneste do modreho vreca
- nenabijatelne baterie davajte do igelitky, alebo plastovej flase, ak sa naplni, odneste do elektra
- nefunkcne spotrebice teraz odnasa zdarma spolocnost NAY - odkaz (bez nutnosti kupy noveho), vyuzite to!
"V tej podobe, že bezplatne prídeme po spotrebič a odvezieme ho, platí akcia pre tých, ktorí starý spotrebič prihlásia do konca augusta. Pokiaľ bude úspešná, určite budeme uvažovať o jej opakovaní,"
Tu je zaujimavy clanok, ak je to problem, odstrante len odkaz, nie cely prispevok!
Sokujuca tabulka porovnajuca 2 krajiny, na zamyslenie!
Kód: Vybrať všetko
Recyklovanie: SLOVENSKO vs. DÁNSKO
Recyklácia 11% 43%
Spaľovanie 11% 54%
Skládka 78% 3%- ak pijete vodu z PET flias, stlacte flasu a dajte ju do igelitky, tu dajte pod postel, ked sa naplni, odneste ju a vysypte do prislusneho (zlteho) vreca
- rovnako je mozne riesit aj prechovky, sklo a papier
- papier mozete davat do krabice, tu podom odneste do modreho vreca
- nenabijatelne baterie davajte do igelitky, alebo plastovej flase, ak sa naplni, odneste do elektra
- nefunkcne spotrebice teraz odnasa zdarma spolocnost NAY - odkaz (bez nutnosti kupy noveho), vyuzite to!
"V tej podobe, že bezplatne prídeme po spotrebič a odvezieme ho, platí akcia pre tých, ktorí starý spotrebič prihlásia do konca augusta. Pokiaľ bude úspešná, určite budeme uvažovať o jej opakovaní,"
-
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
Áno, už 6 rokov sa snažím poctivo triediť odpad, PET fľaše zásada,
papier(t. j. hlavne letáky)takisto,
sklo od kávy, ak len máme
sklenené fľaše od pív vždy v našich CBA potravinách dávam, aspoň 13 centov sa mi vždy zíde
a komunálny odpad samozrejmosť ako každý bežne do smetia
papier(t. j. hlavne letáky)takisto,
sklo od kávy, ak len máme
sklenené fľaše od pív vždy v našich CBA potravinách dávam, aspoň 13 centov sa mi vždy zíde
a komunálny odpad samozrejmosť ako každý bežne do smetia
Dobre ze spominas flase od piva, to je u nas asi jediny druh vratnych obalov, co je velka skoda, ked zoberies celu prepravku, zaplatis zalohu za flase a prepravku, najblizsie len odnesies prepravku a peniaze ti vratia, alebo ju vymenis za novu, plnu. Ma to mnoho vyhod:Ľubomír Majkri napísal:sklenené fľaše od pív vždy v našich CBA potravinách dávam, aspoň 13 centov sa mi vždy zíde![]()
![]()
- ziadny odpad (az na vrchnaky, *inak tie davate kam?)
- lepsia, cistejsia chut ako plechovkove a plastove
- nizsia cena
- dobry pocit
Mozno som na nieco zabudol, ale prvy bod ma v sebe viac, je to ziadne znecistenie okolia, menej komunalneho odpadu, cistejsie zivotne prostredie, tym aj kvalitnejsia voda atd.
Ja sa pamatam ze isty cas boli vratne plastove flase na Coca-Colu, boli pevnejsie, cena bola tiez nizsia ako pri pive, ak by sa nieco podobne obnovilo a rozsirilo aspon na napoje - vodu, nealko, mlieko a pod., o kolko menj odpadu by tu bolo, urcite by sa zmenila aj ta tabulka, vlastne som z nej uviedol len 2 krajiny, tu je cela, snad nebude nikomu vadit, kolko sa recykluje/spaluje/skladkuje v roznych krajinach:
-
Ľubomír Majkri
Zablokovaný
ale samozrejme, že je potrebné triediť aj železo(šrot), napr. staré autá, zbytočne znečisťujú naše prostredie a zaberajú miesta na parkovanie, ja mám takisto starú feliciu bielu 1996, a tá už taká odspodu prehnitá, že radšej ju dám do šrotu, ako keby malá ešte zbytočne znečisťovať životné prostredie